Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
fikus
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](avatars/Error-192382-10907668626526.gif)
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 23/12/2013 : 13:21:19
|
Forum, cini se, boluje. Citam kako se pojedinci bune na provokacije. U teoriji, provokacija bi mogla otvoriti put dijalogu, za preipitivanje nekih zacementiranih stavova, za novi pogled prema unutra. Što mislite o smislu provokacije na forumu? Gdje treba podvuci crtu kad je provokacija u pitanju? Osobno sam mišljena da je provokacija dobra ako ima reakcije.
|
always progressive, never conventional! |
|
wele
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/thb_product_ken_parker.jpg)
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
lwood
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
ŠAŠ
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](avatars/1081783935.gif)
666 Posts
Member since 13/10/2013 |
Posted - 23/12/2013 : 15:28:55
|
isprva bi rekao da treba raspravljat,ne provocirat,ali rasprava ce kad tad rezultirat provokacijom pa mi to ne drzi vodu.opet ,rekao bih da se isprovocirat mogu osobe zabetoniranih stavova,konzervatinvnijih stajališta,osobama bez sklonosti filozofiranja ,ali na kraju se može isprovocirati svakog ako se udje u npr. privatne sfere njegovog zivota.onda mi se cini da provokator samo želi privuci pažnju i time nesvjeno pokusava rjesavati svoje komplekse,a mozda ipak ima razloga druge prirode.sve u svemu ovo otvara puno širu sliku koju moram uzet u obzir ,a misli da mi se na kraju ipak ne da... |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
Posted - 23/12/2013 : 16:28:27
|
Ne trebaš uopce provocirat... dovoljno je iznijeti stav o necemu... sad, taj stav može biti ili jako liberalan ili jako primitivan... u svakom slucaju reagirat ce suprotna strana...
|
|
fikus
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
1966 Posts
Posted - 23/12/2013 : 17:20:15
|
Ako otvorim topic vezano uz clanak da su u 2014. godini izvjesni veliki socijalni nemiri u Hrvatskoj koji je objavio ugledni 'The Economist', je li to provokacija koja ide u sferu politike ili je to u sferi ekonomije? A i inace me zanima što misle moderatori i kako je to kad imaš malog. |
|
sretan
Average Member
![](AvatarUpload/tumblr_m81q1skSI31r5ashuo1_400.jpg)
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 23/12/2013 : 18:00:00
|
quote: Originally posted by fikus .... kako je to kad imaš malog.
Znaš i sam. Ti cak znaš i kak je to kad se odmara od nicega ![](icon_smile_tongue.gif) |
Edited by - sretan on 23/12/2013 18:01:12 |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Posted - 23/12/2013 : 18:15:00
|
quote: Originally posted by sretan
quote: Originally posted by fikus .... kako je to kad imaš malog.
Znaš i sam. Ti cak znaš i kak je to kad se odmara od nicega ![](icon_smile_tongue.gif)
Zahvaljujem na dizanju topica jadnim postom. Ocekujem odgovor |
|
Just_Charlie
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(2).jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 23/12/2013 : 18:28:02
|
Slobodnim stilom
svida mi se ime teme..ma sto god znacilo, ja sam se pronasla u naslovu.. ovih dana odlucila sam da se, po prvi puta u zivotu, zabavljam. I svi su odusevljeni samnom. Mozda je tome pridonesla provokacija.
![](icon_smile.gif) |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
sretan
Average Member
![](AvatarUpload/tumblr_m81q1skSI31r5ashuo1_400.jpg)
593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 23/12/2013 : 18:57:56
|
quote: Originally posted by fikus Ocekujem odgovor
Prije par mjeseci bila slicna tema i nema tu dovoljan broj kriticne mase koja bi vodila složenije rasprave. Tu su ustaše i partizani tj. ideološke jednosmjerne rasprave za vecinu vrh. Slabo tu ima pomaka. Evo, kako sam danas zaokupljen "Watchmenima" citam sve u vezi njih na forumu i citajuci temu "Fibra kolorka...bla, bla" vidim kak ni oko stripova ljudi nisu spremni prihvatit primjenu drugih riješenja. Iako je jasno da oko prevoda našeg izdanja istih ima nespretnih riješenja, nijedan od odgovornih ne priznaje prijedlog drugih uz nekakav normalan ton "da moglo je biti i tako ali mi smo se odlucil za ovo". Umjesto takvih izjava imamo samo tupljenje svaki svojeg "nepogrešivog stava" i to vrlo arogantno u stilu "ne nije moglo drugacije, moglo je iskljucivo ovako i ovako" (: |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 23/12/2013 : 19:32:37
|
forum je, po definiciji, mjesto gdje se iznose mišljenja. na forumu nema zabranjenih tema.
oponiranje, obaranje i osporavanje, pa cak i prepucavanje te svadanje - to je okej, podnošljivo. nema mjesta jedino za budalasto glupiranje, iritantno dosadivanje i tupljenje te ekstremno pretjerivanje - ovo prosuduje moderator (ne mlado, taj nema pojma). na primjer, tupljenje tipa prof-inž je podnošljivo i može postojati (jer formalno njegovo tupljenje spada u 'stvar', tj. pdf bonelli i tu može otvarati svoje topice ma kako bezvezni bili). tupljenje tipa jasko padobranac cak i na takve topice ne spada u stvar i to se sreže ako se stalno ponavlja... a ponavlja se te time spada u iritantno dosadivanje i tupljenje.
mlado ocito nije ovo u stanju razluciti, pa otuda imamo da non stop tupe padobranci i forumski higijenicari, jaskici.
mlado, a onda i markos, nisu puno toga u stanju razluciti, tako na scomu vlada situacija da ne možeš pricati o politici (haha, koji vic; što je uopce "politika", to je u markosovoj i mladinoj glavi definirano), a kakti trebaš biti 'tolerantan'. biti tolerantan kod mlade znaci da ne smiješ reci budali da je budala.
koliko je sve to daleko od smisla i daleko od istine, stari moj, ne treba puno pricati. osim toga, "toleranciju", pojam, mlado nije ni zagrebao niti ni najmanje ne razumije što je tolerancija. sigurno ne diktat da se bude uniforman, da smo svi 'jednaki'. nismo i baš zato tolerancija, tj. podnošenje drugih. njih se podnosi, tj. samo one koji su dovoljno jaki da nametnu minimum imperativa da ih se uvaži, što u ovom slucaju znaci - podnosi. ostale, koji su kilavi (a uz to potpune budale), njih se ne podnosi, dakle ne tolerira. kao što ne toleriraš prosjake, nego jednostavno zalupiš vrata.
ja, recimo, pola foruma uopce ne podnosim, a drugu polovicu onako. |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
Jasko
Advanced Member
![](AvatarUpload/2(2)(2).gif)
Nicaragua
6226 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 23/12/2013 : 21:11:06
|
quote: Originally posted by stinky
forum je, po definiciji, mjesto gdje se iznose mišljenja. na forumu nema zabranjenih tema.
oponiranje, obaranje i osporavanje, pa cak i prepucavanje te svadanje - to je okej, podnošljivo. nema mjesta jedino za budalasto glupiranje, iritantno dosadivanje i tupljenje te ekstremno pretjerivanje - ovo prosuduje moderator (ne mlado, taj nema pojma). na primjer, tupljenje tipa prof-inž je podnošljivo i može postojati (jer formalno njegovo tupljenje spada u 'stvar', tj. pdf bonelli i tu može otvarati svoje topice ma kako bezvezni bili). tupljenje tipa jasko padobranac cak i na takve topice ne spada u stvar i to se sreže ako se stalno ponavlja... a ponavlja se te time spada u iritantno dosadivanje i tupljenje.
mlado ocito nije ovo u stanju razluciti, pa otuda imamo da non stop tupe padobranci i forumski higijenicari, jaskici.
mlado, a onda i markos, nisu puno toga u stanju razluciti, tako na scomu vlada situacija da ne možeš pricati o politici (haha, koji vic; što je uopce "politika", to je u markosovoj i mladinoj glavi definirano), a kakti trebaš biti 'tolerantan'. biti tolerantan kod mlade znaci da ne smiješ reci budali da je budala.
koliko je sve to daleko od smisla i daleko od istine, stari moj, ne treba puno pricati. osim toga, "toleranciju", pojam, mlado nije ni zagrebao niti ni najmanje ne razumije što je tolerancija. sigurno ne diktat da se bude uniforman, da smo svi 'jednaki'. nismo i baš zato tolerancija, tj. podnošenje drugih. njih se podnosi, tj. samo one koji su dovoljno jaki da nametnu minimum imperativa da ih se uvaži, što u ovom slucaju znaci - podnosi. ostale, koji su kilavi (a uz to potpune budale), njih se ne podnosi, dakle ne tolerira. kao što ne toleriraš prosjake, nego jednostavno zalupiš vrata.
ja, recimo, pola foruma uopce ne podnosim, a drugu polovicu onako.
Kog zabole kurac?! (deža vi) |
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
Posted - 23/12/2013 : 21:38:51
|
quote: Originally posted by fikus
quote: Originally posted by mamlaz
protiv slobodnog stila
A grcko-rimski?
ne. |
Mrzim mrznju! |
|
lwood
Advanced Member
![](AvatarUpload/fangt.jpg)
Colombia
47389 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 23/12/2013 : 21:42:08
|
quote: Originally posted by fikus
protiv slobodnog stila
A grcko-rimski?
ne.
cc,baš si nesportski nastrojen. a mislia san te prijateljski zagušit kad se vidimo ![](icon_smile_big.gif) |
narocito na one koji su uspješni.
|
|
IGMAN2
Senior Member
![](AvatarUpload/cat -pic1.jpg)
2427 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 23/12/2013 : 22:09:33
|
Uf, kad pomisliš da Stinky ne može niže... ![](icon_smile_blackeye.gif) Lik koji preispituje sadašnju i traži vecu toleranciju na forumu (a koji je, usput i neki profa, koji bi buduce generacuje trebao poduciti elementarne vrijednosti humanosti, poput suosjecanja), hvali se kako prosjaka, ljudsko bice u nevolji, koje ga je došlo zamolit za sitnu pomoc, potjera sa vrata...
Stinky, nadam se da ce tvoji argumenti uspjeti Mladju i Markosa navesti da preispitaju svoje stavove o toleranciji. Na dobrom si putu... ili nisi![](icon_smile_evil.gif)
U svakom slucaju, ovo odgovara temi Fikusovog topica- provokacija![](icon_smile_wink.gif) |
|
ŠAŠ
Average Member
![](avatars/1081783935.gif)
666 Posts
Member since 13/10/2013 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 24/12/2013 : 09:17:31
|
u pravu si, igmane, svece. i sam sebi prigovaram sa te opceljudske, prizemne, igmanovske pozicije. ali sa jednog višeg stanovišta...
može li se niže? zaista mi je ovo pitanje bilo motiv da uopce krenem u ovako tanano preispitivanje fundamentalnih etickih kategorija. istovremeno, sa jednog višeg stanovišta, sve mi to izgleda besmisleno.
... shvati ovu dvojbu. ja sam jedan kršcanin u agoniji. ovjekovjeciti se u duhu ili u puti?
je li ovo što sam napisao, a na što si me s pravom upozorio, provokacija? lekcija iz tolerancije?
a što ako pišem roman?
što ako mi je ovo poligon da testiram strategiju? eksperimentiram? jesam li ja do te mjere (postao) otuden da sam prihvatio našu znanost? eksperimentiram i brojim, mjerim... je li to bitak? ono što se može izmjeriti i izbrojiti?
ti si me divno pošpotao i, s te strane, moje pisanje je uspješno. moj roman je toliko stvaran da si ti zaista pomislio "kako prosjaka, ljudsko bice u nevolji, koje me je došlo zamolit za sitnu pomoc, potjeram sa vrata". a ja sam samo toliko stvarnosno i psihološki uvjerljivo opisao ljudsko društvo, i ti si to prepoznao.
i bio bih zadovoljan kada bi me zadovoljavale ove prizemne, opceljudske stvari. napisati uspješan roman. ali više stanovište...
pa što ako sam proniknuo ustroj ovog našeg svijeta. i drugi su, prije mene.
sad cu ti reci. ne impresionira me što si se pokazao tako dobar, istinit, lijep. dobro, istinito, lijepo, to je romantika. prošlo. zapravo si duboko ogrezao u crnu materiju, materijalizam najžešci. ta egalitarnost, o kojoj pricaš, za sve te podijeljene i mnoštvene, u osnovi je to princip materijalizma. ti si ovdje ispoljio samo njegov negativ - tupi sentimentalizam. jasno da možeš suosjecati sa ljudskim bicima u nevolji, kada istovremeno revno varaš iste te bližnje i skupljaš solidne kamatnjake u banci. jedanko kao što ostali, evo recimo šaš... dakle, taj šaš može mirne duše citati dobre stripove jednog našeg dobrog izdavaca, stripove koji su skroz suosjecajni sa ljudskim bicima u nevolji, prepuni sentimentalizma, i istovremeno može mirne duše biti ugledni gradanin kao što izdavac dobrih stripova može mirne duše biti uspješan poduzetnik. šaš si cak može dozvoliti da stavi avatar tipa koji sanja o cišcenju svog tog ljudskog smeca niz nužnik, a da istovremeno bude najordinarniji filistar, gospon Hugo-Hugo koji se zgraža nad bagažom koja piše ... ne zna se uopce što piše programatske tekstove? provokacije? lekcije iz tolerancije? roman?
|
|
bagi
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(4).jpg)
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 24/12/2013 : 09:48:56
|
Ovo gore iznad moga posta,to vam je idealan primjer prdenja uz vjetar...Žali bože napora za aktiviranjem guznih mišica... |
Wtf?
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 24/12/2013 : 11:04:56
|
puno toga ti ne možeš, carli... ti si jedna izgubljena, zabludjela dušica. kuckaš svoje pjesmice i sanjarije, sentimentalne gluposti... dobit ceš i odgovor, murdok ce te pohvaliti... i tako se ti pronalaziš, red kolaca red pjesmica red snova, vjerojatno ideš na reiki... ...dopisuješ se na fejsu, moderna djevojka stoji u kafeu... i igra kaladont
evo, igman ce reci da idem nisko, ne suosjecam sa zabludjelom carli. pa ne mogu carli, kada si ti laž, evidentna laž. sa tog prizmenog stajališta, i opet prigovaram sebi. ali sa višeg... |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 24/12/2013 : 11:29:07
|
puno toga ti ne možeš, carli... ti si jedna izgubljena, zabludjela dušica. kuckaš svoje pjesmice i sanjarije, sentimentalne gluposti... dobit ceš i odgovor, murdok ce te pohvaliti... i tako se ti pronalaziš, red kolaca red pjesmica red snova, vjerojatno ideš na reiki... ...dopisuješ se na fejsu, moderna djevojka stoji u kafeu... i igra kaladont
evo, igman ce reci da idem nisko, ne suosjecam sa zabludjelom carli. pa ne mogu carli, kada si ti laž, evidentna laž. sa tog prizmenog stajališta, i opet prigovaram sebi. ali sa višeg...
a milo moje.. i tebe volim, danas je takav dan..udjelim ponesto i prosjaku, beskucniku na vratima, ili u prolazu, dok ga sretnem pored puta. ![](icon_smile.gif) |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Posted - 24/12/2013 : 11:39:53
|
bah ne vjerujem ja tebi, carli. ti si eksponent doba vodenjaka i kali yuge, agnostik ateist i europski budist i daleko si ti od 3 kardinalne kršcanske vrline:
vjera nada ljubav
ta sam moram raditi na ovim vrlinama, a kamoli ti... |
|
xilrion
Advanced Member
![](AvatarUpload/th(1).jpg)
Croatia
3027 Posts
Member since 16/12/2010 |
Posted - 24/12/2013 : 16:04:30
|
u pravu si, igmane, svece. i sam sebi prigovaram sa te opceljudske, prizemne, igmanovske pozicije. ali sa jednog višeg stanovišta...
može li se niže? zaista mi je ovo pitanje bilo motiv da uopce krenem u ovako tanano preispitivanje fundamentalnih etickih kategorija. istovremeno, sa jednog višeg stanovišta, sve mi to izgleda besmisleno.
... shvati ovu dvojbu. ja sam jedan kršcanin u agoniji. ovjekovjeciti se u duhu ili u puti?
je li ovo što sam napisao, a na što si me s pravom upozorio, provokacija? lekcija iz tolerancije?
a što ako pišem roman?
što ako mi je ovo poligon da testiram strategiju? eksperimentiram? jesam li ja do te mjere (postao) otuden da sam prihvatio našu znanost? eksperimentiram i brojim, mjerim... je li to bitak? ono što se može izmjeriti i izbrojiti?
ti si me divno pošpotao i, s te strane, moje pisanje je uspješno. moj roman je toliko stvaran da si ti zaista pomislio "kako prosjaka, ljudsko bice u nevolji, koje me je došlo zamolit za sitnu pomoc, potjeram sa vrata". a ja sam samo toliko stvarnosno i psihološki uvjerljivo opisao ljudsko društvo, i ti si to prepoznao.
i bio bih zadovoljan kada bi me zadovoljavale ove prizemne, opceljudske stvari. napisati uspješan roman. ali više stanovište...
pa što ako sam proniknuo ustroj ovog našeg svijeta. i drugi su, prije mene.
sad cu ti reci. ne impresionira me što si se pokazao tako dobar, istinit, lijep. dobro, istinito, lijepo, to je romantika. prošlo. zapravo si duboko ogrezao u crnu materiju, materijalizam najžešci. ta egalitarnost, o kojoj pricaš, za sve te podijeljene i mnoštvene, u osnovi je to princip materijalizma. ti si ovdje ispoljio samo njegov negativ - tupi sentimentalizam. jasno da možeš suosjecati sa ljudskim bicima u nevolji, kada istovremeno revno varaš iste te bližnje i skupljaš solidne kamatnjake u banci. jedanko kao što ostali, evo recimo šaš... dakle, taj šaš može mirne duše citati dobre stripove jednog našeg dobrog izdavaca, stripove koji su skroz suosjecajni sa ljudskim bicima u nevolji, prepuni sentimentalizma, i istovremeno može mirne duše biti ugledni gradanin kao što izdavac dobrih stripova može mirne duše biti uspješan poduzetnik. šaš si cak može dozvoliti da stavi avatar tipa koji sanja o cišcenju svog tog ljudskog smeca niz nužnik, a da istovremeno bude najordinarniji filistar, gospon Hugo-Hugo koji se zgraža nad bagažom koja piše ... ne zna se uopce što piše programatske tekstove? provokacije? lekcije iz tolerancije? roman?
the end is nigh. |
https://xilrion.deviantart.com/ |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9937 Posts
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|
|
|