forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 alfa romeo MITO
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 28/12/2013 : 22:46:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

Svi su podmitljivi - od politicara i sveucilišnih profesora pa do lugara u šumi.

Da, na žalost. Htjeli smo demokraciju a dobili smo kapitalizam koji se je oteo kontroli. Mnogi gube osjecaj za prave vrijednosti u životu i razmišljaju najviše o novcu i tada su spremni na sve i na ona najgora djela. Sve pomalo ide u krivom smjeru.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 28/12/2013 : 22:55:33  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
MA bilo je toga i prije, ali barem se skrivalo. Sad se nitko ni najmanje ne ustrucava tražiti.
Go to Top of Page

DzekDenijels
Senior Member

Serbia
2471 Posts

Member since 26/07/2009

Posted - 28/12/2013 : 23:06:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit DzekDenijels's Homepage  Send DzekDenijels a Private Message
Medicinom se bavim nešto više od 10 godina.
Poslednjih godinu dana (po završetku specijalizacije) kao spec. Urgentne medicine. Znate šta je ER, svi ste gledali Clooney-a...kad bi se zezali.
A voleo bih da znate kako je raditi u Urgentnom.
Onda ne biste pricali kako se ceka na pregled, kako se j... sestre, kako se uzima novac! Voleo bih da dodete i da provedete 12h sa mnom na dežurstvu, samo da budete pored mene. Onda da vas cujem...
Ne sporim da medu nama ima svakakvih, pohlepnih, zalutalih, loših...
Ali ovako generalizovati profesiju, kao što se radi u medijima (a to je uvek kad treba da se zataška nesposobnost države da plati plate, penzije, da uhapsi stvarno nekog koga treba...) ili na ovom forumu.
Strašno !!!
Pa ko je navikao te što traže da im daje, ko im nudi novac, ko daje mito?
Gospodo draga, usluge u državnim ustanovama su besplatne. I svakog ko vam traži novac odmah prijavite !!!
Ali nemojte pisati svašta, jer kad stvarno bude teško, otici cete kod tih istih ljudi, koje ste u startu popljuvali.
Neko mudar je jednom davno rekao : Svako nosi svoj krst sa sobom.
Razmislite o tome...

Carpe diem
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 28/12/2013 : 23:25:44  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Medicinom se bavim nešto više od 10 godina.
Poslednjih godinu dana (po završetku specijalizacije) kao spec. Urgentne medicine. Znate šta je ER, svi ste gledali Clooney-a...kad bi se zezali.
A voleo bih da znate kako je raditi u Urgentnom.
Onda ne biste pricali kako se ceka na pregled, kako se j... sestre, kako se uzima novac! Voleo bih da dodete i da provedete 12h sa mnom na dežurstvu, samo da budete pored mene. Onda da vas cujem...
Ne sporim da medu nama ima svakakvih, pohlepnih, zalutalih, loših...
Ali ovako generalizovati profesiju, kao što se radi u medijima (a to je uvek kad treba da se zataška nesposobnost države da plati plate, penzije, da uhapsi stvarno nekog koga treba...) ili na ovom forumu.
Strašno !!!
Pa ko je navikao te što traže da im daje, ko im nudi novac, ko daje mito?
Gospodo draga, usluge u državnim ustanovama su besplatne. I svakog ko vam traži novac odmah prijavite !!!
Ali nemojte pisati svašta, jer kad stvarno bude teško, otici cete kod tih istih ljudi, koje ste u startu popljuvali.
Neko mudar je jednom davno rekao : Svako nosi svoj krst sa sobom.
Razmislite o tome...

Potpuno se slažem s ovim što si napisao. Kao da se samo medicinari ševe,a ostali su sveci. Jebe ko koga stigne i gdje stigne,ali bitno da se nekome drugome nabaci krivica,a da se sebe "ocisti". Možda sve zbog osobne nemoci,pa nastaje zavist i onda je najlakše drugoga "oprati". Kakvo smo samo društvo postali...mislim,stvarno...
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 00:08:43  Show Profile Show Extended Profile
Pa dobro, necu generalizirati, manji dio lijecnika uzima mito dok ih vecina njih prima.

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/12/2013 : 00:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Kod nas su se dotakli tek jedne ledene kockice na vrhu ledene gore.

http://www.dnevnik.si/kronika/kriminalisti-v-mariborskem-klinicnem-centru

http://www.dnevnik.si/slovenija/v-ospredju/vse-pridrzane-v-kriminalisticni-preiskavi-korupcije-v-zdravstvu-ze-izpustili

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/12/2013 : 00:23:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
Na lomacu
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/12/2013 : 00:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message

Dobro da stomatologi nisu takvi, jel? ;P

Pogotovo ovi sa koncesijom koji iz javnog zdravstva naruce paciente kod sebe poslijepodne. A dajte, ne budete cekali, dodite veceras (i platite).

Edited by - Poli on 29/12/2013 00:27:30
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 29/12/2013 : 00:33:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message
Tesko je slusati kad ljudi pricaju o necemu o cemu nemaju pojma... Ti koji traze novac da spase neciji zivot su smradovi nad smradovima i jbg. u svakom zitu se nadje kukolja a u konkretnom slucaju Farmala mito ni na jedan nacin nije ugrozavalo pacijente niti je bilo vezano uz to da li ce se nekoga lijeciti ili ne, nego samo da napisu njihov lijek a ne od neke druge firme a dano im je na slobodan odabir od koje ce firme pisat lijekove. Ova generaliziranja su samo znak necije gluposti.
Go to Top of Page

Jasko
Advanced Member

Nicaragua
6224 Posts

Member since 29/02/2012

Posted - 29/12/2013 : 00:35:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Jasko a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

Pogotovo ovi sa koncesijom koji iz javnog zdravstva naruce paciente kod sebe poslijepodne. A dajte, ne budete cekali, dodite veceras (i platite).

Završite medicinu, pa svi budite takvi.
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 29/12/2013 : 01:27:24  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message
Zanimljivo kako se lansiranje ove "afere" poklopilo sa štrajkom lijecnika i pogotovo s nedavnom odlukom Ustavnog suda kojom je poništeno uvodenje radne obaveze.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 29/12/2013 : 10:38:55  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:
Originally posted by mamlaz

znam da su potplaceni...

potplaceni ovaj normalnu platu (do 1.500 € osnovni bruto) u Slo imaju pocetnici (pripravniki) i specijalizanti, koji rade u obskurnim ambulantama i manjim gradovima. rade prekovremeno za male pare. Ostali u vecim centrima dobijaju puno više a i manje radu. zato niko nece baš na periferiju.
a "etablirani" doktori pice po parxpar 1000 €, "rade" 360 sati mesecno, "dežuraju" i još imaju vremena da rade u zasebnim klinikama. I još uvek možeš da nadeš punqurac doktora koji imaju uslove za penzion od 10 do 15 godina?!?
I ti profesionalci još uvek idu na konferencije i simpozije i dodatna izobraževanja (ne kao gosti predavatelji!).
Bez obzira na zahtjeve novog Zakona za uravnoteženje javnih financija (ZUJF), u javnoj upravi, osim u iznimnim slucajevima, trebali su u penziju poterati sve one koji ispunjavaju uvjete. Ali jbga u UKCL za njih 180 (doktora i medicinskih sestara) produžili jim ugovore.
A vidi ovo - na Zavodu za zapošljavanje je u julu u bazu podataka tražitelja zaposlenja bilo 197 doktora medicine, 157 dipl. medicinskih sestara i 1.215 srednjih medicinskih sestara. Plus 17 dr dentalne medicine i 62 farmaceuta s visokom strucnom spremom.
Evo - jebešmisve za ovo generaliziranje.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 11:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:
Originally posted by dsormaz1

Zanimljivo kako se lansiranje ove "afere" poklopilo sa štrajkom lijecnika i pogotovo s nedavnom odlukom Ustavnog suda kojom je poništeno uvodenje radne obaveze.

Plus što u ovoj aferi nema govora o potkupljivanju od strane pacijenata vec je rijec o prepisivanju lijekova odredene firme i dobivanje provizije od strane iste. Ali eto naivnog i plitkog svijeta ima na kile pa nije teško zapalit mase blesavim provokacijama. Isto kao ni one koji u svemu vide urote i "baš u to vrijeme" fenomen (:
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2013 : 11:45:19  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

MA bilo je toga i prije, ali barem se skrivalo. Sad se nitko ni najmanje ne ustrucava tražiti.

da.pa to je ovde narodni obicaj

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2013 : 11:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:
Originally posted by Poli

ja kod svog zubara oden kad god mi triba ,bez zakazivanja i slicnih gluposti.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38009 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 29/12/2013 : 12:07:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message
quote:
Originally posted by Jasko

Završite medicinu, pa svi budite takvi.

Veruj mi, ne bi htio i ne bi to radio. ;)

Drukcije se kod nas najvise para spicka na javnim raspisima gde se cesto kupuje po visim cenama nego bi to kupio "pojedinac".
A najveci profiteri i lobisti su farmaceutska poduzeca, i treba pricekati samo jos koju dekadu ili dvije pa da 80 % ljudske populacije bude "leceno" zbog psihickih poremecaja. Ionako se stari lek samo prepakuje i dodaje malo ovoga i onoga u novu kutiju i voila ... zagrabite! Zivite u stresu?, evo vam tabletica i sve ce biti kao prije. :P

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47137 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 29/12/2013 : 12:18:30  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
to s farmaceutskim kompanijama je istina.
šta više "bolesnih" veca zarada.

Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 29/12/2013 : 12:26:10  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
quote:
Originally posted by sretan

quote:

Plus što u ovoj aferi nema govora o potkupljivanju od strane pacijenata vec je rijec o prepisivanju lijekova odredene firme i dobivanje provizije od strane iste. Ali eto naivnog i plitkog svijeta ima na kile pa nije teško zapalit mase blesavim provokacijama. Isto kao ni one koji u svemu vide urote i "baš u to vrijeme" fenomen (:

Ne radi se ovdje o generalizaciji da su svi doktori takvi da traze 5000 eura da operiraju nekoga i mozda mu spase zivot, a to bi im trebao biti posao, naravno da nisu... Radi se o odredjenom dijelu njih koji to javno rade, njima treba stati na kraj... Zamisli da znas da ti otac umire, a on ti trazi 5 milja i odmah je na redu a ako ne das, dodji za 11 mjeseci... Strasno, zamisli... Sto bi napravio, zadavio ga na licu mjesta, platio ili mlatio praznu slamu?
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 13:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:
Originally posted by velka031

quote:
Originally posted by sretan

quote:

Ne radi se ovdje o generalizaciji da su svi doktori takvi da traze 5000 eura da operiraju nekoga i mozda mu spase zivot, a to bi im trebao biti posao, naravno da nisu... Radi se o odredjenom dijelu njih koji to javno rade, njima treba stati na kraj... Zamisli da znas da ti otac umire, a on ti trazi 5 milja i odmah je na redu a ako ne das, dodji za 11 mjeseci... Strasno, zamisli... Sto bi napravio, zadavio ga na licu mjesta, platio ili mlatio praznu slamu?

Moj upis je i upucen onima koji su generalizirali i mlatili ovdje gluposti da si malo razmisle o svojim stavovima. A što bih napravio s onim lijecnikom koji bi tražio mito? E pa prvo bi mu zaprijetio prijavom inspekciji a onda bi vjerojatno on pronašao termin koji odgovara, a kod operacije bi itekako bio oprezan jer bi ga kasnije mogao tužiti za ubojstvo ukoliko se nešto zakomplicira. Ili bi otišao u privatnu kliniku ukoliko bi mislio platit. Njemu u svakom slucaju takvom bezobraznom ne bi platio. Inace sam imao jedan slucaj s narucivanjem kod specijaliste (endokroniloga) i kad mi je sestra na šalteru ugovorila termin za nekih 2 mjeseca (jer taj isti endokrinolog ima svoju privatnu ordinaciju i jedini je u gradu) zamilio sam ju da me uputi ravnatelju bolnice. Kad me pitala zašto dao sam joj do znanja da me mora naruciti u roku mjesec dana i da me ne zanimaju privatne obaveze dr. Cosic ostala je zbunjena. Žena mi je bila narucena vec slijedeci tjedan, bez ikakvog mita samo na osnovo pozavanja svojih prava. I tu dolazimo do kljuca korupcije, ljudi nisu upoznati sa svojim pravima a zbog svojeg neznanja/neinformiranosti se boje i ne znaju se zaštit pa pristaju na svašta. Kad god se pojave slicni problemi napravi "frku",te tražim svoja prava i vrlo brzo se sve postavi na svoje mjesto.
Podmicujem jedino one koji mi zbog pojasa žele uzeti 500kn i onda pristanem na 100kn mita :)

Edited by - sretan on 29/12/2013 13:45:02
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 13:51:51  Show Profile Show Extended Profile
Ima smisla. Podmicivanje policije je u redu a lijecnika nije.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 13:53:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
U svakom slucaju mnogo toga po pitanju korupcije bi se promijenilo kad bi se ljudi borili za sebe i svoja prava na licu mjesta, a ne trabunjanjem u birtijama ili forumima tj. kuloarima. Pogotovo mladi ljudi nisu u startu korumpirani i ukoliko ih se ne navikava na to ostat ce takvi. Mi imamo problem što je vecina spremna ponuditi a i prihvatiti mito i onda to poprima znanten okvire društva. Ne zaboravimo da sve krece od nas samih, a ne drugih.
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 13:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Ima smisla. Podmicivanje policije je u redu a lijecnika nije.

Nije u redu (kao ni naplacivanje kazne za pojas jer svojim ne vezanjem ne ugrožavam drugog), ali ga podmicujem da ne radi svoj posao a ne da radi. Ne podmicujem nikog da radi ono za što je i placen, i nadam se da vidiš razliku.
A što se tice policije ni njih ne podmicujem u slucaju da sam napravio neki prekršaj poput brze vožnje ili vožnje pod utjecajem.
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 14:44:57  Show Profile Show Extended Profile
Igubio sam se u bespucima tvojih postova. Prvo kažeš da nije u redu podmicivanje, pa onda da je u redu podmititi policajca jer se nisi držao zakona (kakav god on bio), zatim to opet nije u redu, pa onda je u redu pomititi policajca... Mito je mito, makar davao policajcu da ne napiše kaznu ili lijecniku da radi svoj posao. Decko.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 14:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

Igubio sam se u bespucima tvojih postova. Prvo kažeš da nije u redu podmicivanje, pa onda da je u redu podmititi policajca jer se nisi držao zakona (kakav god on bio), zatim to opet nije u redu, pa onda je u redu pomititi policajca... Mito je mito, makar davao policajcu da ne napiše kaznu ili lijecniku da radi svoj posao. Decko.

A potvrdiš to svoje nerazumijevanje nekim mojim citatom? Po mogucnosti onim u kojem odobravam podmicivanje

Edited by - sretan on 29/12/2013 15:01:34
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 15:01:56  Show Profile Show Extended Profile
...ali ga podmicujem da ne radi svoj posao a ne da radi.

Ako ti nisi svjestan što ovo znaci onda nemamo više što razgovarati.

Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000