forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 alfa romeo MITO
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 15:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

...ali ga podmicujem da ne radi svoj posao a ne da radi.

Ako ti nisi svjestan što ovo znaci onda nemamo više što razgovarati.

Ovo znaci da si izvukao recenicu iz konteksta
, a nedostaje baš dio koji glasi "Nije u redu, ali...". Ovaj dio koji si izvukao iz konteksta je samo objašnjenje onog od jucer kad si svojim upisom inzistirao na tome da su ljudi izabrali svoje profesije da se njima bave, a ne da ih se zato da se njima bave treba dodatno stimulirati. evo da te citiram:
quote:

Jbga, to su izabrali za profesiju a nisu izabrani. Zašto vatrgascima i policajcima koji su spasili živote ne daju bunceke, pršute...(nadopuni niz)?

Ne gubiš se ti u bespucima, ti se gubiš nakon recenice dvije (:

Edited by - sretan on 29/12/2013 15:40:05
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 15:27:26  Show Profile Show Extended Profile
Nego da te pitam što si po struci?

always progressive, never conventional!
Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 15:30:34  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

Nego da te pitam što si po struci?

Spin doktor, a ti?
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 29/12/2013 : 15:35:17  Show Profile Show Extended Profile
Hvala, sad mi je jasnije. Ipak se radi o psihopatologiji. Nemam više pitanja.

Go to Top of Page

sretan
Average Member

593 Posts

Member since 16/11/2012

Posted - 29/12/2013 : 15:39:46  Show Profile Show Extended Profile  Send sretan a Private Message
quote:

Hvala, sad mi je jasnije. Ipak se radi o psihopatologiji. Nemam više pitanja.

Iako nemaš smisla za humor svojom si pojavom u stanju nasmijati druge. Vjerujem da ljudi vole biti s tobom u društvu

Edited by - sretan on 29/12/2013 15:43:13
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 29/12/2013 : 17:19:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by trolodtroje

quote:
Originally posted by mamlaz

znam da su potplaceni...

potplaceni ovaj normalnu platu (do 1.500 € osnovni bruto) u Slo imaju pocetnici (pripravniki) i specijalizanti, koji rade u obskurnim ambulantama i manjim gradovima. rade prekovremeno za male pare. Ostali u vecim centrima dobijaju puno više a i manje radu. zato niko nece baš na periferiju.
a "etablirani" doktori pice po parxpar 1000 €, "rade" 360 sati mesecno, "dežuraju" i još imaju vremena da rade u zasebnim klinikama. I još uvek možeš da nadeš punqurac doktora koji imaju uslove za penzion od 10 do 15 godina?!?
I ti profesionalci još uvek idu na konferencije i simpozije i dodatna izobraževanja (ne kao gosti predavatelji!).
Bez obzira na zahtjeve novog Zakona za uravnoteženje javnih financija (ZUJF), u javnoj upravi, osim u iznimnim slucajevima, trebali su u penziju poterati sve one koji ispunjavaju uvjete. Ali jbga u UKCL za njih 180 (doktora i medicinskih sestara) produžili jim ugovore.
A vidi ovo - na Zavodu za zapošljavanje je u julu u bazu podataka tražitelja zaposlenja bilo 197 doktora medicine, 157 dipl. medicinskih sestara i 1.215 srednjih medicinskih sestara. Plus 17 dr dentalne medicine i 62 farmaceuta s visokom strucnom spremom.
Evo - jebešmisve za ovo generaliziranje.

sori ali nisam bas najbolje razumio sta hoces reci. Ne znam kakvo je stanje sa placama u Sloveniji, ali u Hrvatskoj npr. specijalist koji je ujedno i asistent na fakultetu sa 3-4 24-satna dezurstva dobije oko 10-11 milja kuna (oko 1400 eura). Zvrsetkom subspecijalizacije te napravljenim doktoratom placa ide gore za jedno 500 kuna. sori ali to je po meni mala placa za posao koji se odradi.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 29/12/2013 : 17:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by DzekDenijels

Medicinom se bavim nešto više od 10 godina.
Poslednjih godinu dana (po završetku specijalizacije) kao spec. Urgentne medicine. Znate šta je ER, svi ste gledali Clooney-a...kad bi se zezali.
A voleo bih da znate kako je raditi u Urgentnom.
Onda ne biste pricali kako se ceka na pregled, kako se j... sestre, kako se uzima novac! Voleo bih da dodete i da provedete 12h sa mnom na dežurstvu, samo da budete pored mene. Onda da vas cujem...
Ne sporim da medu nama ima svakakvih, pohlepnih, zalutalih, loših...
Ali ovako generalizovati profesiju, kao što se radi u medijima (a to je uvek kad treba da se zataška nesposobnost države da plati plate, penzije, da uhapsi stvarno nekog koga treba...) ili na ovom forumu.
Strašno !!!
Pa ko je navikao te što traže da im daje, ko im nudi novac, ko daje mito?
Gospodo draga, usluge u državnim ustanovama su besplatne. I svakog ko vam traži novac odmah prijavite !!!
Ali nemojte pisati svašta, jer kad stvarno bude teško, otici cete kod tih istih ljudi, koje ste u startu popljuvali.
Neko mudar je jednom davno rekao : Svako nosi svoj krst sa sobom.
Razmislite o tome...

Ne slazem se da ne treba pisati o losim stvarima. Mislim da ovdje nitko ne misli da su svi doktori smradovi, ali ih ima ipak vise nego li se to misli. narocito u vecim centrima (ne znam kako je po malim sredinama, ali vjerujem da i tamo ima svega). Nitko ovdje ne pljuje po lijecnickoj profesiji vec po onome sta je lose u tome.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 29/12/2013 : 22:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message
Tanka je crta izmedu mita i lobiranja :)
Ja sam najgora vrsta: doktor koji radi u farmaceutskoj kompaniji :))))
Go to Top of Page

Dermentor
Average Member

Croatia
689 Posts

Member since 14/06/2010

Posted - 29/12/2013 : 22:26:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Dermentor a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

to s farmaceutskim kompanijama je istina.
šta više "bolesnih" veca zarada.

Da al mislim da su pogrebna poduzeca najgora: sto vise mrtvih veca zarada. U biti pogrebnici kuju zavjere po cijelom svijetu i poticu ratove i skrivaju se iza naftnih kompanija da bi imali sto veci profit ....
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 30/12/2013 : 00:59:50  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
a ustvari pogrebnici su samo "zakljucni radovi u medicini".
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/12/2013 : 01:08:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by Dermentor

quote:

Da al mislim da su pogrebna poduzeca najgora: sto vise mrtvih veca zarada. U biti pogrebnici kuju zavjere po cijelom svijetu i poticu ratove i skrivaju se iza naftnih kompanija da bi imali sto veci profit ....

Totalno beskrupulozni. Cula sam da je jedan nakon pogreba familiji rekao "Hvala, dodite nam opet!"

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 30/12/2013 : 01:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

sori ali nisam bas najbolje razumio sta hoces reci. Ne znam kakvo je stanje sa placama u Sloveniji, ali u Hrvatskoj npr. specijalist koji je ujedno i asistent na fakultetu sa 3-4 24-satna dezurstva dobije oko 10-11 milja kuna (oko 1400 eura). Zvrsetkom subspecijalizacije te napravljenim doktoratom placa ide gore za jedno 500 kuna. sori ali to je po meni mala placa za posao koji se odradi.

ne znam kako je u hrvackoj ali kod nas je kao što sam napisao: pocetnici (pripravniki) i specijalizanti su potplaceni a rade ko mazge i iskorištavaju jih, a seniori cepaju masne plate za redovni rad (360 sati mesecno DUH!?!?), dežurstva a imajo još i vreme za rad u privatnim klinikama. Prošle godine rekorder bio doktor u UKC Ljubljana sa 488 sati redovnog rada, dežurstva i spremnost na domu! Dobio 10.689 € bruto. Sitnica za mukotrpni rad 488 sati? Ok ali treba da pazi malo na svoje zdravlje, jer mesec ima max 744 sati.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47138 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2013 : 01:16:44  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
quote:

quote:

ma da,sve su to zavjere bez smisla a sad navali na kutije s lijekovima koji te cine sretnim

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 08:57:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

ma ja sam pricao za ove doktore sto traze lovu od pacijenata. inace kada ces malo do Rijeke?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

fikus
Senior Member

1966 Posts

Member since 02/11/2010

Posted - 30/12/2013 : 09:23:50  Show Profile Show Extended Profile
quote:

quote:

ma ja sam pricao za ove doktore sto traze lovu od pacijenata. inace kada ces malo do Rijeke?

Dajte se o tim ljekovima dogovorite nasamo a ne ovdje javno.

Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 09:32:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
pa i zovem ga zato u Rijeku:)

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 30/12/2013 : 09:36:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message
Ako možete, jedite što manje tableta. Ja sam bez njih vec skoro 10 godina, osim kakvog Lekadola alias Aspirina za vrucinu.
Svaki dan si napravim caj iz ljekovitih biljka(npr. kopriva, konoplja, cemaž, arnika,...)
Za to ima jedna dobra knjiga: Maria Treben-Zdravlje iz božje lekarne-Saveti i izkušnje sa zdravilnim biljem.

A kod doktora sam bio jednom, kad sam zbog mlijeka-šta znam šta je bilo unjemu, dobio neke crvene tackice po tijelu, ni sama nije tacno znala šta je. Pa sam tada to popravio sa cajem iz koprive. Pitao sam jednog što zdravi biljem. Kad se farmacija i ljekoviti zdravilci udruže, tad cu možda malo više vjerovati i farmacevtskom lobiju, koji je veoma jak i koji nam diktira šta i kako(bolesti, kao0 što je neko tu vec napisao, mislim da sami daju van, da se onda ljudi zdravu-tako kružu pare. i npr. zašto se farmacevtski lobi toliko boji konoplje i zašto je ta preganjana, poznajem coveka koji se konopljom pozdravio raka, bez obsevanja i slicno...ok to je vec druga tema?)
A i cestitke DžekDenijelsu, da bi bilo što više takvih doktora.

http://www.pozitivne.info/zdravlje/ljekovito-bilje/ljekovito-bilje-americkih-indijanaca-iz-perspektive-farmaceutske-nauke/#

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 30/12/2013 09:40:55
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 30/12/2013 : 10:07:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
Dosta zeznuto pitanje.

Suštinski mislim da je potrebno razlikovati ljude unutar medicinske profesije, kao što je vec i ovdje napisano.
O raznolikim iskustvima mogu pricati samo za doktore u državnim bolnicama, jer u privatnima je skoro pa nikakva mogucnost lošeg iskustva (narucivanje, zahvati, odnos prema ljudima itd). Privatnici su drugi par postola i znaju da stoje na vjetrometini pa onda i puno pažljivije rade svoj posao jer puno ozbiljnije odgovaraju za svoj rad. Kod njih samo treba izvaditi pare i evo usluge na europskoj razini. Cak se i racun dobije :)
Na žalost, takvi procesi vode prema stanju gdje ce zdravlje biti dostupno samo bogatima koji ce onda moci živjeti kvalitetniji život i moci raditi i biti još bogatiji, dok ce siromašni živjeti bijedno i umirati bolesni.

Državni doktori su druga stvar.
Do sada sam naletio na dvije skupine doktora (i medicinskih sestara) u državnim bolnicama.
Jedna su ljudi koji pošteno i casno rade svoj posao i svojim etickim standardima služe za primjer. Za takve bi ljude placa od 10000 EURA i službeni auto bili malo jer zaslužuju ne samo placu, vec i prikladan društveni ugled.
Druga skupina su pohlepni gmazovi koje bi trebalo zatuci sjekirom na licu mjesta da više ne prljaju lice zemlje svojom prisutnošcu.

Zakljucujem kako je problem u sustavu, jer ljudsko srce je takvo kakvo je, medutim ureden sustav (kao kod privatnika) može prisliti svoje sudionike da se ponašaju u skladu s njegovim pravilima pa se onda automatski smanjuje potreba za mitom i korupcijom. Jedno je sigurno, mita svugdje ima i uvijek ce se naci ljudi koji ce ga tražiti i rado primiti..

I onda pogledam Ljudožder-vegetarijanac i padnem u bed!

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 15:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

quote:

ne znam kako je u hrvackoj ali kod nas je kao što sam napisao: pocetnici (pripravniki) i specijalizanti su potplaceni a rade ko mazge i iskorištavaju jih, a seniori cepaju masne plate za redovni rad (360 sati mesecno DUH!?!?), dežurstva a imajo još i vreme za rad u privatnim klinikama. Prošle godine rekorder bio doktor u UKC Ljubljana sa 488 sati redovnog rada, dežurstva i spremnost na domu! Dobio 10.689 € bruto. Sitnica za mukotrpni rad 488 sati? Ok ali treba da pazi malo na svoje zdravlje, jer mesec ima max 744 sati.

ja sam do sada imao par puta 350+ sati mjesecno, ali lova je bila nikakva naspram ove koju opisujes. do 13-14 milja kuna. a da ne pricam na sta sam licio nakon toga mjeseca.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 15:51:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
rekord mi je bio 470+ sati. placa oko2100 eura. pa ti kazi da nije to potplaceno?

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/12/2013 : 19:13:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:

rekord mi je bio 470+ sati. placa oko2100 eura. pa ti kazi da nije to potplaceno?

U przun i s njim! Odmah, preventivno.
Iz posta isijava vec buduci potencijalni podmitljivac.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 19:38:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

quote:

U przun i s njim! Odmah, preventivno.
Iz posta isijava vec buduci potencijalni podmitljivac.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3271 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 30/12/2013 : 21:23:49  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
ne znam doktore i "soon to be" doktor ali evo još jednom:

ne znam kako je u hrvackoj ali kod nas je kao što sam napisao: pocetnici (pripravniki) i specijalizanti su potplaceni a rade ko mazge i iskorištavaju jih...in tako dalje

Izgleda da ja pricam ono što ti kažeš.
Go to Top of Page

mamlaz
Advanced Member

Croatia
9934 Posts

Member since 28/02/2004

Posted - 30/12/2013 : 22:35:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mamlaz's Homepage  Send mamlaz a Private Message
quote:

ne znam doktore i "soon to be" doktor ali evo još jednom:

ne znam kako je u hrvackoj ali kod nas je kao što sam napisao: pocetnici (pripravniki) i specijalizanti su potplaceni a rade ko mazge i iskorištavaju jih...in tako dalje

Izgleda da ja pricam ono što ti kažeš.

nesporazum u jezicima. malo mi je cudna bila ova placa od deset tisuca eura za 480+ sati i to sa pripravnostima. ja sam pred par godina imao 15 24 satnih dezurstava i jos nakon dezurstava ostajao min 8 sati pa sam dobio oko 15 milja. a sada kao specijalist sa 5 dezurstava ne mogu dogurat da 12. a da ne pricam da sam i asistent na faksu i da za par mjeseci imam gotov doktorat i to odmah nakon toga imam uvjete za docenturu. toliko o placi.

Mrzim mrznju!
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000