forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Nervoza
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 30/12/2013 : 00:14:08  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
Sigurno ste se svi našli u situaciji kada idete nešto obavljati u raznim institucijama. Problem- dodete u neku ustanovu i od nekoliko raspoloživih šaltera radi jedan ili dva službenika. Non-stop je netko na nekoj pauzi ili obavlja svoje privatne stvari za vrijeme radnog vremena.Pogotovo ustanove koje žive na državnoj sisi. A vama se žuriii... A ako nešto prigovorite dobijete odgovor koji se da prevesti kao "ma ko te j...". Najviše je to prisutno u ovakvim praznicnim danima kao što su ovi. Pa kako se nosite sa takvim stvarima?

Just_Charlie
Advanced Member

8577 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 30/12/2013 : 00:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Koncentriram se na disanje da vratim svoj unutarnji mir.
Sjednem i cekam. Nikada predugo. A mozda i da, za nekog drugog. Vrijeme je relativan pojam.
A danas sve vise saltera ima brojeve, na papiricu pise koliko je osoba ispred na cekanju. Zbrojis, malo mnozis i to ti je matematika.
A mozes ovako - dodes, udes, opsujes, izades. Sutra iznova tako.

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47140 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 30/12/2013 : 01:15:26  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
uzmeš taoce

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/12/2013 : 01:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
quote:
Originally posted by zlatko900

Sigurno ste se svi našli u situaciji kada idete nešto obavljati u raznim institucijama. Problem- dodete u neku ustanovu i od nekoliko raspoloživih šaltera radi jedan ili dva službenika. Non-stop je netko na nekoj pauzi ili obavlja svoje privatne stvari za vrijeme radnog vremena.Pogotovo ustanove koje žive na državnoj sisi. A vama se žuriii... A ako nešto prigovorite dobijete odgovor koji se da prevesti kao "ma ko te j...". Najviše je to prisutno u ovakvim praznicnim danima kao što su ovi. Pa kako se nosite sa takvim stvarima?

a upravo zato nam je i država u banani

ja sam doživio dosta gorih slucajeva. ovo što rade dvojica ili samo jedan službenik je cak i ok. razmislite što bi bilo kad ne bi bilo niti jednog?

ovo je recimo dosta slican primjer.

koliko vas npr. putuje vlakom? bilo gdje? koliko vam se puta desilo da dodete na neku stanicu, hocete kupit kartu, a ne možete. zašto? jer je prodavac karata na pauzi. pa morate kupit onu skuplju, u vlaku.

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/12/2013 : 02:18:56  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Pa i ne pogada me to toliko, jer ne visim po državnim ustanovama svakodnevno, a i obicno si za takve posjete odvojim dan, pa u biti i budem spreman za gužve i cekanja.

Mene više ubijaju trgovacki centri, ono, deset blagajni a rade samo dvije-tri, i kad mi se najviše žuri tad su najveci redovi. U tim situacijama znao sam baciti stvari blagajnicama i otici uz svakakve koemntare (mada nisu one za to krive što ih nema dovoljno, ali eto).
Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 30/12/2013 : 03:15:55  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
Ljudi, iskulirajte.
Tako je kako je. Resursi su ograniceni.

Piši propalo!
Go to Top of Page

tex2
stripovi.com suradnik

Croatia
30960 Posts

Member since 17/09/2006

Posted - 30/12/2013 : 08:28:25  Show Profile Show Extended Profile  Send tex2 a Private Message
Ili imaš strpljenja, ili nemaš, ja uvijek uz sebe imam nekaj za citat i ne vidim problem! Naravno kako je tragicno vidjeti sve te šaltere prazne, ali tako je vec godinama, pa se lako naviknut, kod nas se slabo popravlja i mijenja stanje, nažalost...

"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati."
"The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
Go to Top of Page

PAJDO
Senior Member

Croatia
2236 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 30/12/2013 : 08:33:28  Show Profile Show Extended Profile  Send PAJDO a Private Message
Kad trebam obavljati birokraciju sa sobom, srecom, uvijek imam mobitel pa upalim neku igricu i onda me nije briga za stanje na šalterima;)
Osim kad mi netko ide preko reda. Za to valjda imam neki posebni senzor:) pa ga "ljubazno" zamolim da ceka u redu kao i mi ostali.

In spite of my rage I´m still rat in a cage...
Go to Top of Page

Sneaksie Thiefsie
Advanced Member

4541 Posts

Member since 22/04/2008

Posted - 30/12/2013 : 08:45:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Sneaksie Thiefsie a Private Message
imam i strpljenja i razumevanja
nemam problema

Edited by - Sneaksie Thiefsie on 30/12/2013 08:46:45
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17009 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 30/12/2013 : 10:27:06  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message
Izbjegavam bilo što obavljati u praznicne dane, cak i kupovine u trgovackim centrima (za to postoji žena, punica i njene prijateljice - samo da me ne ubace previše u crveno)...
Go to Top of Page

Kum Ruzvelt
Junior Member

357 Posts

Member since 03/09/2011

Posted - 30/12/2013 : 10:40:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Kum Ruzvelt a Private Message
Tajna je u tome sto se nikad ne smijes dovesti u situaciju da ti se zuri.. kad ti se ne zuri more je do koljena.. pause, prekoredni ulasci, razne protekcije.. bas me briga, nek razvlace koliko im volja jer ja nikud ne zurim.
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4313 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 30/12/2013 : 11:02:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

uzmeš taoce

Ova ti je jedna od boljih

Bok, kako si.
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3022 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 30/12/2013 : 14:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
najgore je kad dode baba od 150 godina sa hrpom papira na šalter taman prije tebe i onda joj treba pol sata samo da kaže zašto je došla, e tu opstaju samo oni celicnih živaca.

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 30/12/2013 : 21:43:48  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
Nije toliko problem u živcima koliko u vremenu. Htjeli-nehtjeli to priznati,ali velikoj vecini fali vremena. Dogada se to i obicnim danima,ali u praznicnim pogotovo. Evo najnoviji slucaj-danas sam bio u banci,gužva,a od sedam šaltera rade-tri. A tip pored mene-doslovno mu znoj curi niz celo od muke kako sporo ide. Prica kako žuri na posao,a oni otegliii... A meni se znalo dogoditi da trebam nekoliko ustanova obici jednu po jednu (papira nikad dosta),pa zbog šlampavosti jednih zakasnim u drugu,i to se onda protegne neka naizgled jednostavna stvar koja se obavi u danu-na dva dana. I onda druge obaveze trpe...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 30/12/2013 : 21:55:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
Smireno stojim i cekam na šalteru, stiskam šake, škripim zubima i sanjam kako svojom cizmom gazim po glavi ljubazne osobe s one strane stakla.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Space Marine
Senior Member

Croatia
1293 Posts

Member since 08/09/2013

Posted - 30/12/2013 : 22:29:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Space Marine a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

Smireno stojim i cekam na šalteru, stiskam šake, škripim zubima i sanjam kako svojom cizmom gazim po glavi ljubazne osobe s one strane stakla.

Sometimes good guys gotta do bad things to make the bad guys pay.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/12/2013 : 22:54:01  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
A što se meni danas dogodi... Odem na tehnicki regat auto. Prvo izvidnica, ono, ima li gužvi. Kaže lik - nema, bila dva auta od jutros (došao oko pola 9). Skoknem do bankomata po lovu i dok se vratim imam što vidjeti - tri šlepera i dva kamiona. Lik se sjetio danas dovesti ergelu na reg. Kad me danas nije spucao infarkt nece nikad. A samo sam trebao proci pregled rucne jer me u petak vratili zbog vece razlike.

Što je najgore - morao sam ici ovjeravati i novu prometnu, a vrijeme 'na knap'. Ali, nije tu bio kraj sranjima. Ekipa na tehnickom mi 'zaborave' upisati dodatne gume u novu prometnu (za one koji nisu znali, od ove godine država debelo naplacuje atest za dodatne gume koje nisu po tvornickim specifikacijama dimenzija). I naravno - ne znaju kako izmijeniti podatke u sustavu pa cekaj do cetvrtka.

Kakav fenomenalan uvod u docek Nove.
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 30/12/2013 : 23:08:46  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
quote:
Originally posted by wolf

A što se meni danas dogodi... Odem na tehnicki regat auto. Prvo izvidnica, ono, ima li gužvi. Kaže lik - nema, bila dva auta od jutros (došao oko pola 9). Skoknem do bankomata po lovu i dok se vratim imam što vidjeti - tri šlepera i dva kamiona. Lik se sjetio danas dovesti ergelu na reg. Kad me danas nije spucao infarkt nece nikad. A samo sam trebao proci pregled rucne jer me u petak vratili zbog vece razlike.

Što je najgore - morao sam ici ovjeravati i novu prometnu, a vrijeme 'na knap'. Ali, nije tu bio kraj sranjima. Ekipa na tehnickom mi 'zaborave' upisati dodatne gume u novu prometnu (za one koji nisu znali, od ove godine država debelo naplacuje atest za dodatne gume koje nisu po tvornickim specifikacijama dimenzija). I naravno - ne znaju kako izmijeniti podatke u sustavu pa cekaj do cetvrtka.

Kakav fenomenalan uvod u docek Nove.

...i onda kad neki kažu da strpljivo cekaju dok ne dodu na red,a vremena imaju. Hmmm,blago njima. A uz sve to što si prošao (i što ceš još proci) reci koliko si obaveza bio onemogucen obaviti,a mislio si da hoceš (i još nije kraj)i šta ceš još morati odgoditi da bi to pritjerao kraju? Samo budi smiren dok razmišljaš o tome Pa,na kraju krajeva,u pitanju je samo jedna rega koja se obavi za par sati,a u tvom slucaju-par dana...
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/12/2013 : 23:14:46  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
Pazi, ne bi mene to toliko pogodilo da nije u pitanju vražja prometna. Nisam imao nekih konkretnih obaveza ali pazi u koje doba godine mi se to poklopi.

I koja je to ekipa - kao, zaboravili upisati dodatne gume ali mi zato pet puta napomene da treba takse za ovjeru prometne.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 30/12/2013 : 23:33:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
kako stojite sa onim sicušnim glupostima koje dižu živce, tipa pobjegne ti autobus pred nosom i sl.?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 30/12/2013 : 23:46:09  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
quote:
Originally posted by Darth Ivan

kako stojite sa onim sicušnim glupostima koje dižu živce, tipa pobjegne ti autobus pred nosom i sl.?

Kupim si auto. Ma sve ti se to veže na cinjenicu da ljudima ponestaje vremena jer se živi brzim tempom. I onda se još nadoveže šlampavost i ignoriranje raznoraznih službenika koji nikad nisu radili kod privatnika,pa ocito ne razumiju ostale kako se zaraduje za kruh. A i zašto bi-placa dobra i sigurna,a radno vrijeme tece.
Go to Top of Page

wolf
Advanced Member

4577 Posts

Member since 05/08/2003

Posted - 30/12/2013 : 23:54:04  Show Profile Show Extended Profile  Send wolf a Private Message
quote:

quote:

Kupim si auto. Ma sve ti se to veže na cinjenicu da ljudima ponestaje vremena jer se živi brzim tempom. I onda se još nadoveže šlampavost i ignoriranje raznoraznih službenika koji nikad nisu radili kod privatnika,pa ocito ne razumiju ostale kako se zaraduje za kruh. A i zašto bi-placa dobra i sigurna,a radno vrijeme tece.

Što jest, jest.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/12/2013 : 10:36:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

quote:

Automobil je luksuz.
Moji kumovi i jedni i drugi zaraduju više od žene i mene i to dosta. No, stalno muku muce i dužni su jer im ode na banzin, održavanje, registraciju, drugi auto (put na posao za oboje), vožnju rodbine i vozikanje uopšte. Srce auto puno novca kada radiš za male plate (tu gdje živim uglavnom svi rade za malo).
Ne kažem ako imaš ljudsku platu od 8000 pa ti auto pojede 2000 mjesecno (kada se izracuna na godišnjoj osnovi). No, kod nas nisu takve plate vec 2300 - 3500 uglavnom...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 31/12/2013 : 15:45:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message
pa se zato moraš vozikat busom, pa kad ti zbriše pred nosom...svi sveci i bogovi

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 31/12/2013 : 16:13:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message
quote:

pa se zato moraš vozikat busom, pa kad ti zbriše pred nosom...svi sveci i bogovi

U zemlji zaboravljenoj i od boga i od vraga, ne idu nešto autobusi. Ne pamtim kada sam išao autobusom negdje.
Jedina veza sa ostalim svijetom je vlak za Osijek. Znam red vožnje, putujem svaki dan i nikada mi nije pobjegao pred nosom. Ni jednom u nekoliko tisuca vožnji. No, da mi pobjegne, mislim da bih otišao na šalter i istukao prodavaca karti ili nekog slucajnog prolaznika...

Go to Top of Page

zlatko900
Average Member

945 Posts

Member since 28/01/2012

Posted - 31/12/2013 : 17:01:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatko900 a Private Message
quote:
Originally posted by Obi-wan

quote:

quote:

Automobil je luksuz.
Moji kumovi i jedni i drugi zaraduju više od žene i mene i to dosta. No, stalno muku muce i dužni su jer im ode na banzin, održavanje, registraciju, drugi auto (put na posao za oboje), vožnju rodbine i vozikanje uopšte. Srce auto puno novca kada radiš za male plate (tu gdje živim uglavnom svi rade za malo).
Ne kažem ako imaš ljudsku platu od 8000 pa ti auto pojede 2000 mjesecno (kada se izracuna na godišnjoj osnovi). No, kod nas nisu takve plate vec 2300 - 3500 uglavnom...

Da,je luksuz,ali je i potreba. Brzo se živi i brzo treba obavljati sve obaveze ako hoceš biti u nekom trendu bez da se zaostaje. I ja radim za 3000 kuna maximalno,pa se bavim i dodatnim poslom,a bez auta je to prakticki nemoguce. I ovako jedva stižem,a nemogu alat vuci po busevima,a bez njega nemogu da radim. Samo neznam kako ce dalje jer na tehnickom sada traže dlaku u jajetu.
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.27 seconds. Snitz Forums 2000