Author |
Topic |
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 31/12/2013 : 20:03:15
|
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by Darth Ivan
pa se zato moraš vozikat busom, pa kad ti zbriše pred nosom...svi sveci i bogovi
U zemlji zaboravljenoj i od boga i od vraga, ne idu nešto autobusi. Ne pamtim kada sam išao autobusom negdje. Jedina veza sa ostalim svijetom je vlak za Osijek. Znam red vožnje, putujem svaki dan i nikada mi nije pobjegao pred nosom. Ni jednom u nekoliko tisuca vožnji. No, da mi pobjegne, mislim da bih otišao na šalter i istukao prodavaca karti ili nekog slucajnog prolaznika...
Kakve su željeznice i ne mogu pobjeci, s obzirom da redovito kasne u dolascima. |
|
|
wolf
Advanced Member
4577 Posts
Member since 05/08/2003 |
Posted - 31/12/2013 : 20:07:44
|
quote: Originally posted by zlatko900
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by zlatko900
quote: Originally posted by Darth Ivan
kako stojite sa onim sicušnim glupostima koje dižu živce, tipa pobjegne ti autobus pred nosom i sl.?
Kupim si auto. Ma sve ti se to veže na cinjenicu da ljudima ponestaje vremena jer se živi brzim tempom. I onda se još nadoveže šlampavost i ignoriranje raznoraznih službenika koji nikad nisu radili kod privatnika,pa ocito ne razumiju ostale kako se zaraduje za kruh. A i zašto bi-placa dobra i sigurna,a radno vrijeme tece.
Automobil je luksuz. Moji kumovi i jedni i drugi zaraduju više od žene i mene i to dosta. No, stalno muku muce i dužni su jer im ode na banzin, održavanje, registraciju, drugi auto (put na posao za oboje), vožnju rodbine i vozikanje uopšte. Srce auto puno novca kada radiš za male plate (tu gdje živim uglavnom svi rade za malo). Ne kažem ako imaš ljudsku platu od 8000 pa ti auto pojede 2000 mjesecno (kada se izracuna na godišnjoj osnovi). No, kod nas nisu takve plate vec 2300 - 3500 uglavnom...
Da,je luksuz,ali je i potreba. Brzo se živi i brzo treba obavljati sve obaveze ako hoceš biti u nekom trendu bez da se zaostaje. I ja radim za 3000 kuna maximalno,pa se bavim i dodatnim poslom,a bez auta je to prakticki nemoguce. I ovako jedva stižem,a nemogu alat vuci po busevima,a bez njega nemogu da radim. Samo neznam kako ce dalje jer na tehnickom sada traže dlaku u jajetu.
Poceli ljude vracati i za malo hrde po pragovima ili rubovima blatobrana (ono, ne trulo, nego samo dovoljno da ima malo na površini), a gnjave i ako se dode s neopranim autom. Vecinu detalja koje gledaju mogu shvatiti, ali ovo dvoje je obicni bezobrazluk. |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 04/01/2014 : 08:35:54
|
Upravo proslih tjedana bijah suocen sa takvom vrstom problema u rodnom mi gradu dicne mi slavonije. Trebam obicnu potvrdu cije izdavanje vremenski traje oko 2 minute, a predamnom red sazdan od ljudi koji u rukama drze probleme tipa i debljine dosje. Cekah tako 20 minuta, a onda mi kao iz vedra neba sinu...korupcija i mito , taj drevni i divni obicaj naroda nasih prostranstava. 5 minuta kasnije sam vec izlazio iz ustanove popracen uljudnim "sretan vam bozic" mladi gospodine . Ova prva zelja im se nije ispunila, a ova druga konstatacija naravno nije tocna. Bilo kako bilo..demokracija je umrla, zivjela demokracija |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 04/01/2014 : 23:56:06
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Upravo proslih tjedana bijah suocen sa takvom vrstom problema u rodnom mi gradu dicne mi slavonije. Trebam obicnu potvrdu cije izdavanje vremenski traje oko 2 minute, a predamnom red sazdan od ljudi koji u rukama drze probleme tipa i debljine dosje. Cekah tako 20 minuta, a onda mi kao iz vedra neba sinu...korupcija i mito , taj drevni i divni obicaj naroda nasih prostranstava. 5 minuta kasnije sam vec izlazio iz ustanove popracen uljudnim "sretan vam bozic" mladi gospodine . Ova prva zelja im se nije ispunila, a ova druga konstatacija naravno nije tocna. Bilo kako bilo..demokracija je umrla, zivjela demokracija
I ja sam iz slavonije,ali vec dugo ne živim tamo iako održavam redovni kontakt sa rodnim mjestom,pa mogu reci da to nije samo slucaj tamo nego svuda širom lijepe naše. Nakon neznam koliko takvih slucajeva odlucih se otvoriti ovu temu da baš vidim jesam li toliki baksuz da se to samo meni dogada ili je i drugima tako. Sad sam se barem uvjerio da to nije slucaj nego navika kod nas-iako sam to znao i prije,ali eto-radoznalost... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 05/01/2014 : 11:56:17
|
Slavonija-leglo mita i korupcije... Imao sam nedavno (ne)priliku provozati se doticnim predjelom lijepe njihove i ostao sam šokiran neuglednim izgledom sela kroz koje sam prošao i silnom neimaštinom koju vidjeh...Valjda sam ocekivao puno više s obzirom na bogatu tradiciju tog podneblja no sad mi je puno lakše kad kroz Bosnu vidim fukareštinu znam da nismo jedini... |
Wtf?
|
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 05/01/2014 : 21:02:53
|
Ja sam trenutno nervozan i lud jer me vec dva dana ubija zadnji umnjak za poludit. Naravno, sutra je neradni dan i državne ustanove ne rade pa sam tako ujedno i nagraden produžetkom agonije. Ako netko ima dobar prirodni lijek za to osim da si prosviram mozak nek napiše ovdje inace cu si prosvirat mozak. |
Bok, kako si.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 05/01/2014 : 21:09:20
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ja sam trenutno nervozan i lud jer me vec dva dana ubija zadnji umnjak za poludit. Naravno, sutra je neradni dan i državne ustanove ne rade pa sam tako ujedno i nagraden produžetkom agonije. Ako netko ima dobar prirodni lijek za to osim da si prosviram mozak nek napiše ovdje inace cu si prosvirat mozak.
opijum , a može poslužit i Brufen (Ibuprofen) prašak |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 05/01/2014 : 21:27:13
|
provaj s brufenom,dobar je i za zubobolju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Andrej
Senior Member
Croatia
1558 Posts
Member since 15/03/2010 |
Posted - 05/01/2014 : 21:34:14
|
Jedna ibuprofen tableta sigurno pomaže... Samo ih nemoj predugo koristit jer su dosta jake. |
"War will cease when we refuse to fight" |
Edited by - Andrej on 05/01/2014 21:34:53 |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Posted - 05/01/2014 : 22:41:14
|
quote: Originally posted by bagi
Slavonija-leglo mita i korupcije... Imao sam nedavno (ne)priliku provozati se doticnim predjelom lijepe njihove i ostao sam šokiran neuglednim izgledom sela kroz koje sam prošao i silnom neimaštinom koju vidjeh...Valjda sam ocekivao puno više s obzirom na bogatu tradiciju tog podneblja no sad mi je puno lakše kad kroz Bosnu vidim fukareštinu znam da nismo jedini...
Tvoja sramota što nisi prolazio tamo prije rata. A zašto je sada tamo tako (i ne samo tamo)-e to treba pitati na Markovu trgu. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17009 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 05/01/2014 : 22:52:45
|
Slavonija-leglo mita i korupcije... Imao sam nedavno (ne)priliku provozati se doticnim predjelom lijepe njihove i ostao sam šokiran neuglednim izgledom sela kroz koje sam prošao i silnom neimaštinom koju vidjeh...Valjda sam ocekivao puno više s obzirom na bogatu tradiciju tog podneblja no sad mi je puno lakše kad kroz Bosnu vidim fukareštinu znam da nismo jedini...
Gdje si prolazio? Jesi bio u Osijeku? Slavonija je opustena ratom i "dogadjajima" u poratnom razdoblju, razvaljeno selo, unistena obiteljska gospodarstva, zivotare samo oni koji su uspjeli naci kakav posao u gradu, ali i to je samo za prezivit... Narodu je dokurcilo sve, ali i sad ima 30% budala koji u kampanjama uspiju nalozit da izadju na izbore, glasaju za bolje, a samo nove lopove instaliraju u fotelje... I tako svake 4 godine, a stanje sve gore i ne vidi se kraj... |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 05/01/2014 : 23:17:36
|
u tim trenucima postupam agresivno a i volim kad me provociraju da im uzvratim.za sad mi ide dobro,jer znaju gnjide da popuste,a kakav je njihov zivot,zabole me ... |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 05/01/2014 : 23:45:10
|
hehe ko vas nezna evropljani
ovdje pozivati na reorganizaciju sistema tj na odpuštanja u javnom sektoru, pod krinkom kako vam se neda cekat u redu dvaestak minuta, je krajnje neukusno
državni poso je još jedino što nam je preostalo, a pošto je država bez novca jer mora otplacivat kredite, sistem funkcioniše tako što se podmazuje mitom... jednoj teti za šalterom, dati deset eura a ona pred penzijom koja ce bit mizerna- to nije korupcija to je solidarnost do ugroženih
|
Edited by - KRAS on 05/01/2014 23:46:30 |
|
|
zlatko900
Average Member
945 Posts
Posted - 06/01/2014 : 09:38:20
|
quote: Originally posted by KRAS
ovdje pozivati na reorganizaciju sistema tj na odpuštanja u javnom sektoru, pod krinkom kako vam se neda cekat u redu dvaestak minuta, je krajnje neukusno
državni poso je još jedino što nam je preostalo, a pošto je država bez novca jer mora otplacivat kredite, sistem funkcioniše tako što se podmazuje mitom... jednoj teti za šalterom, dati deset eura a ona pred penzijom koja ce bit mizerna- to nije korupcija to je solidarnost do ugroženih
Netreba nikakve reorganizacije niti otpuštanja, nego-organizacije. Samo neka pošteno rade ono zbog cega su tamo,a posla imaju svi koji rade po takvim ustanovama. I nije rijec samo o ustanovama koje su na državnom platnom spisku,nego i bankama i sl. Maksimalno se zabušava,a tada se stjece utisak da je sve brže odradivano prije,dok nije bilo sve ove tehnologije,nego sada. I sve zahvaljujuci takvim zabušantima. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47140 Posts
Posted - 06/01/2014 : 11:41:39
|
quote: Originally posted by KRAS
nama? to uglavnom rade teški vezaši. iskreno baš me zaboli kita oce li takvi popušit otkaz ili ne. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Member since 29/02/2012 |
Posted - 06/01/2014 : 12:01:09
|
quote: Originally posted by Cromwell
Ja sam trenutno nervozan i lud jer me vec dva dana ubija zadnji umnjak za poludit. Naravno, sutra je neradni dan i državne ustanove ne rade pa sam tako ujedno i nagraden produžetkom agonije. Ako netko ima dobar prirodni lijek za to osim da si prosviram mozak nek napiše ovdje inace cu si prosvirat mozak.
Valjda zadnji kutnjak, jer umnjak je umnjak. Pretpostavljam donji, jer oni prave problem. Karijes ili ne? Ako nije, imaš impaktiran umnjak (veoma cesta pojava). Umnjaci, evolucijski, nisu prikladni za male vilice (kako evolucijski nastaše). Pritom, meka hrana je dovela do stvaranja nemasivnih vilica. Verovatno imaš bol, otežan govor, teško otvaranje usta, otok? Ako imaš ove simptome u pitanju je perikoronitis. Stanje gde zub pri nicanju (nepravilnom) pritiska okolna tkiva, živce i pomera meso koje urasta u njemu (pritom ti se i hrana nakuplja u prostor). Lecenje? Ako je blag, analgetici i antiseptici par dana. Medutim, preporuka je da odeš kod lekara specijaliste (oralni hirurg, maksilofacijalni hirurg), uradiš ortopan snimak i da ti doca kaže kako i šta dalje (moguce je da ce morati ekstrakcija). A valjda imate hitnu pomoc koja radi 24h? Idi kod njih, ako je neizdrživo bolno. Ne cekaj trizmus. |
Edited by - Jasko on 06/01/2014 12:07:29 |
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
andjusticeforall
Advanced Member
Croatia
3077 Posts
Member since 09/12/2009 |
Posted - 06/01/2014 : 15:43:32
|
quote: Originally posted by velka031
Gdje si prolazio? Jesi bio u Osijeku? Slavonija je opustena ratom i "dogadjajima" u poratnom razdoblju, razvaljeno selo, unistena obiteljska gospodarstva, zivotare samo oni koji su uspjeli naci kakav posao u gradu, ali i to je samo za prezivit... Narodu je dokurcilo sve, ali i sad ima 30% budala koji u kampanjama uspiju nalozit da izadju na izbore, glasaju za bolje, a samo nove lopove instaliraju u fotelje... I tako svake 4 godine, a stanje sve gore i ne vidi se kraj...
Nije sva Slavonija ravna:
http://www.osijek031.com/galerija/thumbnails.php?album=1506
|
https://hrvatskiautorskistrip.blogspot.com/ |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
Posted - 06/01/2014 : 16:07:22
|
quote: Originally posted by mamlaz
Jask sta preporucas za bruksizam?
Maldive :D A mogu i Brioni, Brac, Mljet... Pa i Rijeka :)
Uzmi one boskerske proteze, ako ništa drugo ne pomaže :) |
Edited by - Jasko on 06/01/2014 16:08:58 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Posted - 06/01/2014 : 18:06:52
|
@Jasko: ma pod zadnji sam mislio na to da je taj zadnji koji treba niknut. Nema karijesa nego su 3 su vec niknula i ne rade probleme dok ovaj baš zajebava nemilo. Dok žvacem hranu žvacem i to nateklo meso i vlastiti obraz. Do sutra trpim- treba se malo i celicat jelte! A do onda nakapavam propolisa u tu komoru ispod nateklog mesa. Ne može škodit.
|
Bok, kako si.
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6224 Posts
|
Topic |