Author |
Topic |
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 30/04/2014 : 15:01:49
|
Drago mi je ace, da si prepoznao umjetnicko djelo u ovome... ovo je strip sa jakom porukom. Zaslužuje HC izdanje. Po mogucnosti sa blagoslovom Vatikana, ali ne.... dežurni moralisti ce opet reci, da je ovo jedan od mojih "bolesnih" viceva...
|
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 30/04/2014 : 15:19:02
|
Glupost, ne treba izmlatit djete nego roditelja, i zatim ga poslat u zatvor. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10284 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 30/04/2014 : 15:34:05
|
Nije mi Vatikan baš nešto napet. Zadnji put san dežura u srednjoj školi. Nisan moralist, dapace perverzni sam gad. Najcešce postavljaš dobre fore, i znaš me nasmijat. Ovaj strip/vic/kojikuracvec ti je glup. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 30/04/2014 : 15:46:25
|
Respekt NESVRSTANI. U biti slažem se, ima boljih fora, ali namjerno nisam ovo stavio u viceve.
Jednostavno, poruka za sve one, koji se zgražaju nad mojim "bolesnim" forama.
Sigurno im nije jasno kako jedan strip sa odlicnim crtežem i korektnim scenarijem može biti toliko brutalan, crn i još uvijek duhovit? Normalno, sad ce bit problem ovaj "duhovit" na kraju recenice.
Opustimo se ljudi. Niste loši, ako vas ovo dotaknulo na "necist" nacin, tj. nasmijalo vas. |
|
|
Opti
stripovi.com suradnik
Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 30/04/2014 : 18:31:46
|
Meni je baš smiješno Nešto kao iz onog filma Dan ludila |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 30/04/2014 : 19:02:02
|
Da, ovo je obicno sranje... Nema tu crnog ni bijelog humora. Koji dio stripa je ovdje zapravo smiješan? Ne vidim fore u nasilju nad maloljetnom djecom. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 30/04/2014 : 19:04:12
|
Definitivni sukob usamljenosti i netrpeljivosti prema svemu sto traje vise od 10 sekundi..imaju nas u saci, i drze nas za muda |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 01/05/2014 : 13:01:09
|
quote: Originally posted by nagor
quote: Originally posted by DeeCay
Da, ovo je obicno sranje... Nema tu crnog ni bijelog humora. Koji dio stripa je ovdje zapravo smiješan? Ne vidim fore u nasilju nad maloljetnom djecom.
Fuck the children! http://www.youtube.com/watch?v=u-ryuJDTpEc
George Carlin.
Odlicno.
Nagore, ne znam što ti je toliko dobro u ovom nastupu. Taj iskompleksirani starkelja je ocito imao jako tužno djetinjstvo u kojem nije imao nikoga da ga odgoji, pa sad takav iskompleksiran želi isto ostalima. Žao mi je tog covjeka jer je cijeli život nesretan, a sad želi dokazati suprotno tako što se okomio na ljude.
Kao što rekoh, ovo djete se nije rodilo da vice kad mu nešto nedaš, roditelj je ocito propustio odgojiti ga. Tko mu je sad kriv. |
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6147 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 01/05/2014 : 13:05:43
|
quote: Originally posted by tinton
Nagore, ne znam što ti je toliko dobro u ovom nastupu. Taj iskompleksirani starkelja je ocito imao jako tužno djetinjstvo u kojem nije imao nikoga da ga odgoji, pa sad takav iskompleksiran želi isto ostalima. Žao mi je tog covjeka jer je cijeli život nesretan, a sad želi dokazati suprotno tako što se okomio na ljude.
Kao što rekoh, ovo djete se nije rodilo da vice kad mu nešto nedaš, roditelj je ocito propustio odgojiti ga. Tko mu je sad kriv.
Ti razumiješ da je Carlin bio stand-up komicar? Cilj mu je nasmijati ljude, što se radi namjernim pretjerivanjem...
Pogledaj malo još koji njegov nastup pa prosudi... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 01/05/2014 : 13:09:54
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by tinton
Kao što rekoh, ovo djete se nije rodilo da vice kad mu nešto nedaš, roditelj je ocito propustio odgojiti ga. Tko mu je sad kriv.
Ti razumiješ da je Carlin bio stand-up komicar? Cilj mu je nasmijati ljude, što se radi namjernim pretjerivanjem...
Pogledaj malo još koji njegov nastup pa prosudi...
Pardon.
Nisam znao da je stand-up komicar, zato i nisam prepoznao pretjerivanje, nasmijavanje, djelomicni sarkazam...
Javna isprika Carlinu. |
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Posted - 01/05/2014 : 16:58:49
|
Shvatio sam da je umro, ali opet je ok ispricat se.
Pogledat cu i ove tvoje nastupe. |
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 01/05/2014 : 17:18:06
|
Pa dobro. Jos jedan izazov. Imam tri teksta Vrdrane Rudan i pravo mjesto za njih?
Muzare
Moja tridesetogodišnja susjeda vec cetvrtu godinu doji sina. Danas je dojenje nešto što se ocekuje od svake mlade mame pa je mojoj susjedi najmanji problem izvuci sisu na svakom mjestu da bi sincicu zacepila gladnu, žednu ili nervoznu labrnju. Ponekad, kad to ne mogu izbjeci, s njom popijem kavu.
“Mali još nije odlucio kad ce skinuti pelene.” “U moje vrijeme”, rekla sam, “majke su odlucivale kad je dosta. Djecu koja su nosila pelene krajem druge godine života držali smo retardiranima.” Susjeda me pogledala puna gadenja. “Djeca su licnost, ona su ta koja znaju što je za njih najbolje.”
Maleni je bacio loptu u glavu djevojcici za susjednim stolom. Curica u šestoj, briznula je u histerican plac. Urlala je sve dok njena majka nije iz majice izvukla dugacku zmiju iz koje je kapalo mlijeko. Djecacic je izlio šalicu crne kave na stol a onda žlicicom stao crtati mamu. “Bože, kako je kreativan, pokaži teti, gdje su mami oci, gdje je mami kosica…” “Necu!” Kad je pružio ruku prema mojoj šalici zgrabila sam ga za pandžu.
Susjeda me nije mogla ubiti pogledom ali je zlocinca privila na grudi, on se derao kako ce nazvati plavi telefon 11 6 111 i prijaviti me. Sisa mu je ubila nadljudske krike. Do mene je dopro smrad friško pokakanog dreka. Platila sam kavu i promijenila kafic. Tresla sam se. Jebote! Ova ženska ima fakultet. Ova ženska je godinama ucila i postala arhitektica. Diplomirala je u Rimu.
Zašto se ženama prodaje prica da im je smisao života istisnuti iz sebe komad mesa a onda se pred tim mesom tresti do kraja života? To što žena izbaci iz sebe istovremeno je i njezin ubojica i dokaz da je uspješna i normalna? Danas ta bolesna teza drži vodu više nego ikad u posljednjih pedeset godina. Nekad se takva koncentriranost na plod utrobe svoje ocekivala samo od kraljica.
Kad sam ja bila mlada moja djeca mi nisu bila centar svijeta. Naprotiv. Smetala su mi. Znala sam ih ostaviti u dnevnom boravku i slušati njihove divljacke krike dok su se ubijala a ja bih opušteno u zahodu citala “Prohujalo sa vihorom”. Boja njihovih kapa uvijek je bila u neskladu sa bojom cipelica koje bi dobila pitaj boga od koga. I hlacice, majice, kaputice, pidžame, pelene… Dojenje… U moje doba dojenja nije bilo. U moje doba i tata je imao sisu.
Metode odgoja bile su mnogo maštovitije nego danas. Ruka, kuhaca, kuhinjska krpa, tanka šiba… I baš nitko nije prolazio u školi sa pet nula osim nekoliko bolesnika.
Danas… Danas su djeca diktatori kojima majke, dok tate rade, služe bez pogovora. U pelenama ponosno hodaju do sedme, bacaju dorucak na pod jer tako pokazuju svoju osobnost, prijete plavim telefonom cim od prve ispod majcine bluze ne nadu komad mokre dude. Vec u drugoj znaju da majka, zato što je njih rodila, ne smije piti, pušiti, pjevati, plesati, skakati, smijati se, raditi, živjeti…
Današnja majka, ako želi svijetu i sebi pokazati da joj život ima smisla, smije samo služiti. Gade mi se današnje djecicom opsjednute mame. Iznevjerile su moju generaciju. Mi smo željele u brigu o djeci ukljuciti tate. Htjele smo postati ravnopravna ljudska bica, ne dvadeset i cetiri sata otvorene mljekare.
Ocajna sam. Jedino što danas mogu uciniti za svoj duševni mir jest pobjeci na drugu stranu ceste kad vidim da mi se približava izmucena spodoba u trideset i nekoj i zlocinac u petoj u punoj snazi i posranoj opremi.
Otvoreno pismo muzari
http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-muzari/
Ja sam Mama, Velika Mama
http://www.rudan.info/ja-sam-mama-velika-mama/ |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 02/05/2014 : 22:34:28
|
quote: Originally posted by Dudley Smith
quote:
Javna isprika Carlinu.
Šteta što je umro, tako da mu isprika ništa ne znaci.
Inace, off-topic, kad se vec Carlin spominje moram linkati dva meni omiljena nastupa: http://www.youtube.com/watch?v=6RT6rL2UroE Religion is bullshit http://www.youtube.com/watch?v=PxqCGTkV5wg Guys named Todd
To je to, iako je to samo djelic njegova vrhunskog opusa.
Pogledao sam sve njegove nastupe (barem 2 puta) i preslušuao sve njegove audio-knjige. Genijalac!
Šteta što je otišao. Nece se takav skoro ponoviti. Njegovi nastupi su bili puno više od obicnog stand-up-a. Hrabro seciranje hipokrizije u americkom društvu. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 02/05/2014 : 22:43:32
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Pa dobro. Jos jedan izazov. Imam tri teksta Vrdrane Rudan i pravo mjesto za njih?
Muzare
Moja tridesetogodišnja susjeda vec cetvrtu godinu doji sina. Danas je dojenje nešto što se ocekuje od svake mlade mame pa je mojoj susjedi najmanji problem izvuci sisu na svakom mjestu da bi sincicu zacepila gladnu, žednu ili nervoznu labrnju. Ponekad, kad to ne mogu izbjeci, s njom popijem kavu.
“Mali još nije odlucio kad ce skinuti pelene.” “U moje vrijeme”, rekla sam, “majke su odlucivale kad je dosta. Djecu koja su nosila pelene krajem druge godine života držali smo retardiranima.” Susjeda me pogledala puna gadenja. “Djeca su licnost, ona su ta koja znaju što je za njih najbolje.”
Maleni je bacio loptu u glavu djevojcici za susjednim stolom. Curica u šestoj, briznula je u histerican plac. Urlala je sve dok njena majka nije iz majice izvukla dugacku zmiju iz koje je kapalo mlijeko. Djecacic je izlio šalicu crne kave na stol a onda žlicicom stao crtati mamu. “Bože, kako je kreativan, pokaži teti, gdje su mami oci, gdje je mami kosica…” “Necu!” Kad je pružio ruku prema mojoj šalici zgrabila sam ga za pandžu.
Susjeda me nije mogla ubiti pogledom ali je zlocinca privila na grudi, on se derao kako ce nazvati plavi telefon 11 6 111 i prijaviti me. Sisa mu je ubila nadljudske krike. Do mene je dopro smrad friško pokakanog dreka. Platila sam kavu i promijenila kafic. Tresla sam se. Jebote! Ova ženska ima fakultet. Ova ženska je godinama ucila i postala arhitektica. Diplomirala je u Rimu.
Zašto se ženama prodaje prica da im je smisao života istisnuti iz sebe komad mesa a onda se pred tim mesom tresti do kraja života? To što žena izbaci iz sebe istovremeno je i njezin ubojica i dokaz da je uspješna i normalna? Danas ta bolesna teza drži vodu više nego ikad u posljednjih pedeset godina. Nekad se takva koncentriranost na plod utrobe svoje ocekivala samo od kraljica.
Kad sam ja bila mlada moja djeca mi nisu bila centar svijeta. Naprotiv. Smetala su mi. Znala sam ih ostaviti u dnevnom boravku i slušati njihove divljacke krike dok su se ubijala a ja bih opušteno u zahodu citala “Prohujalo sa vihorom”. Boja njihovih kapa uvijek je bila u neskladu sa bojom cipelica koje bi dobila pitaj boga od koga. I hlacice, majice, kaputice, pidžame, pelene… Dojenje… U moje doba dojenja nije bilo. U moje doba i tata je imao sisu.
Metode odgoja bile su mnogo maštovitije nego danas. Ruka, kuhaca, kuhinjska krpa, tanka šiba… I baš nitko nije prolazio u školi sa pet nula osim nekoliko bolesnika.
Danas… Danas su djeca diktatori kojima majke, dok tate rade, služe bez pogovora. U pelenama ponosno hodaju do sedme, bacaju dorucak na pod jer tako pokazuju svoju osobnost, prijete plavim telefonom cim od prve ispod majcine bluze ne nadu komad mokre dude. Vec u drugoj znaju da majka, zato što je njih rodila, ne smije piti, pušiti, pjevati, plesati, skakati, smijati se, raditi, živjeti…
Današnja majka, ako želi svijetu i sebi pokazati da joj život ima smisla, smije samo služiti. Gade mi se današnje djecicom opsjednute mame. Iznevjerile su moju generaciju. Mi smo željele u brigu o djeci ukljuciti tate. Htjele smo postati ravnopravna ljudska bica, ne dvadeset i cetiri sata otvorene mljekare.
Ocajna sam. Jedino što danas mogu uciniti za svoj duševni mir jest pobjeci na drugu stranu ceste kad vidim da mi se približava izmucena spodoba u trideset i nekoj i zlocinac u petoj u punoj snazi i posranoj opremi.
Otvoreno pismo muzari
http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-muzari/
Ja sam Mama, Velika Mama
http://www.rudan.info/ja-sam-mama-velika-mama/
Vedrana piše u stilu Carlina... zato mi se i svida. To je taj stil - u biti se zajebavaš, ali srž toga što pricaš uopce nije glupost.
Inace, o ovome (smisao žene je da rada) sam se nacitao na faksu - sociologija spola iliti "feministice o tome kako je muškarac podredio ženu". |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 02/05/2014 : 23:38:24
|
Ne mislim da su muskarci krivi. Nisu oni podredili zenu. Same su se, smo se..
Vedrana je negdje, izmedu ostalog napisala: "Zena je zeni muskarac.." |
|
|
|
ned_lynx
Senior Member
2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Posted - 05/05/2014 : 09:05:32
|
quote: Originally posted by ned_lynx
To što Vedrana zbori, stoji, štagod to izreceno znacilo.
Ukratko. Jedan primjer. Kako i zasto neke zene zavrse u politici, tko ce ga znati.. Eu Parlament: Hr europarlamentarke Zdravka Busic, Dubravka Suica i Ruza Tomasic glasale su protiv izvjesca o jednakosti i ravnopravnosti muskaraca i zena.
|
|
|
|
Amos
Senior Member
Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 05/05/2014 : 14:54:16
|
quote: Originally posted by nagor
Fuck the children! http://www.youtube.com/watch?v=u-ryuJDTpEc
George Carlin.
Pretjeruje, ali u jednom je u pravu: "If you wanna know how you can help your children? Leave them the fuck alone!" Brinuti se o djeci koliko treba, a ne ih zadaviti. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
|
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7920 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 05/05/2014 : 16:12:22
|
lek za new generation ne postoji... borimo se optimisticno u nedogled..ali svako svoj put zna. govnjivi internet zavrsio je svoje..svet je sjeban i tu je kraj. |
Juznjak! Tex Willer.
|
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member