forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Kritika roditeljskog odgoja u modernom društvu
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/04/2014 : 12:16:17  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 30/04/2014 : 14:10:42  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Izgleda kao fin strip... bas nesto lijepo i njezno, taman da covjeku srce ugrije.

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/04/2014 : 15:01:49  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Drago mi je ace, da si prepoznao umjetnicko djelo u ovome... ovo je strip sa jakom porukom. Zaslužuje HC izdanje. Po mogucnosti sa blagoslovom Vatikana, ali ne.... dežurni moralisti ce opet reci, da je ovo jedan od mojih "bolesnih" viceva...

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 30/04/2014 : 15:19:02  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Glupost, ne treba izmlatit djete nego roditelja, i zatim ga poslat u zatvor.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

NESVRSTANI
Advanced Member

Croatia
10284 Posts

Member since 08/02/2006

Posted - 30/04/2014 : 15:34:05  Show Profile Show Extended Profile  Send NESVRSTANI a Private Message
Nije mi Vatikan baš nešto napet.
Zadnji put san dežura u srednjoj školi.
Nisan moralist, dapace perverzni sam gad.
Najcešce postavljaš dobre fore, i znaš me nasmijat.
Ovaj strip/vic/kojikuracvec ti je glup.

Doli sve stranke!!!
Živili naši dušmani!!!
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 30/04/2014 : 15:46:25  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Respekt NESVRSTANI.
U biti slažem se, ima boljih fora, ali namjerno nisam ovo stavio u viceve.

Jednostavno, poruka za sve one, koji se zgražaju nad mojim "bolesnim" forama.

Sigurno im nije jasno kako jedan strip sa odlicnim crtežem i korektnim scenarijem može biti toliko brutalan, crn i još uvijek duhovit? Normalno, sad ce bit problem ovaj "duhovit" na kraju recenice.

Opustimo se ljudi. Niste loši, ako vas ovo dotaknulo na "necist" nacin, tj. nasmijalo vas.
Go to Top of Page

Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts

Member since 06/07/2009

Posted - 30/04/2014 : 18:25:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Opti a Private Message
Ni meni uopce nije smiješno. Crni humor koji je samo crn a nije humor ne valja. Evo iste ideje ali s boljim završetkom:

Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!!

Edited by - Opti on 30/04/2014 18:26:41
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/04/2014 : 18:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Meni je baš smiješno
Nešto kao iz onog filma Dan ludila

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 30/04/2014 : 19:02:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
Da, ovo je obicno sranje... Nema tu crnog ni bijelog humora.
Koji dio stripa je ovdje zapravo smiješan? Ne vidim fore u nasilju nad maloljetnom djecom.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 30/04/2014 : 19:04:12  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Definitivni sukob usamljenosti i netrpeljivosti prema svemu sto traje vise od 10 sekundi..imaju nas u saci, i drze nas za muda

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 01/05/2014 : 00:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by DeeCay

Koji dio stripa je ovdje zapravo smiješan? Ne vidim fore u nasilju nad maloljetnom djecom.

Fuck the children!
http://www.youtube.com/watch?v=u-ryuJDTpEc

George Carlin.
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/05/2014 : 13:01:09  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

quote:
Originally posted by DeeCay

Fuck the children!

George Carlin.

Odlicno.

Nagore, ne znam što ti je toliko dobro u ovom nastupu. Taj iskompleksirani starkelja je ocito imao jako tužno djetinjstvo u kojem nije imao nikoga da ga odgoji, pa sad takav iskompleksiran želi isto ostalima. Žao mi je tog covjeka jer je cijeli život nesretan, a sad želi dokazati suprotno tako što se okomio na ljude.

Kao što rekoh, ovo djete se nije rodilo da vice kad mu nešto nedaš, roditelj je ocito propustio odgojiti ga. Tko mu je sad kriv.

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6147 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 01/05/2014 : 13:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
quote:
Originally posted by tinton

Nagore, ne znam što ti je toliko dobro u ovom nastupu. Taj iskompleksirani starkelja je ocito imao jako tužno djetinjstvo u kojem nije imao nikoga da ga odgoji, pa sad takav iskompleksiran želi isto ostalima. Žao mi je tog covjeka jer je cijeli život nesretan, a sad želi dokazati suprotno tako što se okomio na ljude.

Kao što rekoh, ovo djete se nije rodilo da vice kad mu nešto nedaš, roditelj je ocito propustio odgojiti ga. Tko mu je sad kriv.

Ti razumiješ da je Carlin bio stand-up komicar? Cilj mu je nasmijati ljude, što se radi namjernim pretjerivanjem...

Pogledaj malo još koji njegov nastup pa prosudi...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/05/2014 : 13:09:54  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by Beva

quote:
Originally posted by tinton

Ti razumiješ da je Carlin bio stand-up komicar? Cilj mu je nasmijati ljude, što se radi namjernim pretjerivanjem...

Pogledaj malo još koji njegov nastup pa prosudi...

Pardon.

Nisam znao da je stand-up komicar, zato i nisam prepoznao pretjerivanje, nasmijavanje, djelomicni sarkazam...

Javna isprika Carlinu.

Go to Top of Page

Dudley Smith
stripovi.com suradnik

Croatia
1014 Posts

Member since 05/04/2014

Posted - 01/05/2014 : 15:58:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Dudley Smith a Private Message
quote:

Javna isprika Carlinu.

Šteta što je umro, tako da mu isprika ništa ne znaci.

Inace, off-topic, kad se vec Carlin spominje moram linkati dva meni omiljena nastupa:
http://www.youtube.com/watch?v=6RT6rL2UroE Religion is bullshit
http://www.youtube.com/watch?v=PxqCGTkV5wg Guys named Todd
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 01/05/2014 : 16:58:49  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Shvatio sam da je umro, ali opet je ok ispricat se.

Pogledat cu i ove tvoje nastupe.

Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 01/05/2014 : 17:18:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Pa dobro. Jos jedan izazov. Imam tri teksta Vrdrane Rudan i pravo mjesto za njih?

Muzare

Moja tridesetogodišnja susjeda vec cetvrtu godinu doji sina. Danas je dojenje nešto što se ocekuje od svake mlade mame pa je mojoj susjedi najmanji problem izvuci sisu na svakom mjestu da bi sincicu zacepila gladnu, žednu ili nervoznu labrnju. Ponekad, kad to ne mogu izbjeci, s njom popijem kavu.

“Mali još nije odlucio kad ce skinuti pelene.” “U moje vrijeme”, rekla sam, “majke su odlucivale kad je dosta. Djecu koja su nosila pelene krajem druge godine života držali smo retardiranima.” Susjeda me pogledala puna gadenja. “Djeca su licnost, ona su ta koja znaju što je za njih najbolje.”

Maleni je bacio loptu u glavu djevojcici za susjednim stolom. Curica u šestoj, briznula je u histerican plac. Urlala je sve dok njena majka nije iz majice izvukla dugacku zmiju iz koje je kapalo mlijeko. Djecacic je izlio šalicu crne kave na stol a onda žlicicom stao crtati mamu. “Bože, kako je kreativan, pokaži teti, gdje su mami oci, gdje je mami kosica…” “Necu!” Kad je pružio ruku prema mojoj šalici zgrabila sam ga za pandžu.

Susjeda me nije mogla ubiti pogledom ali je zlocinca privila na grudi, on se derao kako ce nazvati plavi telefon 11 6 111 i prijaviti me. Sisa mu je ubila nadljudske krike. Do mene je dopro smrad friško pokakanog dreka. Platila sam kavu i promijenila kafic. Tresla sam se. Jebote! Ova ženska ima fakultet. Ova ženska je godinama ucila i postala arhitektica. Diplomirala je u Rimu.

Zašto se ženama prodaje prica da im je smisao života istisnuti iz sebe komad mesa a onda se pred tim mesom tresti do kraja života? To što žena izbaci iz sebe istovremeno je i njezin ubojica i dokaz da je uspješna i normalna? Danas ta bolesna teza drži vodu više nego ikad u posljednjih pedeset godina. Nekad se takva koncentriranost na plod utrobe svoje ocekivala samo od kraljica.

Kad sam ja bila mlada moja djeca mi nisu bila centar svijeta. Naprotiv. Smetala su mi. Znala sam ih ostaviti u dnevnom boravku i slušati njihove divljacke krike dok su se ubijala a ja bih opušteno u zahodu citala “Prohujalo sa vihorom”. Boja njihovih kapa uvijek je bila u neskladu sa bojom cipelica koje bi dobila pitaj boga od koga. I hlacice, majice, kaputice, pidžame, pelene… Dojenje… U moje doba dojenja nije bilo. U moje doba i tata je imao sisu.

Metode odgoja bile su mnogo maštovitije nego danas. Ruka, kuhaca, kuhinjska krpa, tanka šiba… I baš nitko nije prolazio u školi sa pet nula osim nekoliko bolesnika.

Danas… Danas su djeca diktatori kojima majke, dok tate rade, služe bez pogovora. U pelenama ponosno hodaju do sedme, bacaju dorucak na pod jer tako pokazuju svoju osobnost, prijete plavim telefonom cim od prve ispod majcine bluze ne nadu komad mokre dude. Vec u drugoj znaju da majka, zato što je njih rodila, ne smije piti, pušiti, pjevati, plesati, skakati, smijati se, raditi, živjeti…

Današnja majka, ako želi svijetu i sebi pokazati da joj život ima smisla, smije samo služiti. Gade mi se današnje djecicom opsjednute mame. Iznevjerile su moju generaciju. Mi smo željele u brigu o djeci ukljuciti tate. Htjele smo postati ravnopravna ljudska bica, ne dvadeset i cetiri sata otvorene mljekare.

Ocajna sam. Jedino što danas mogu uciniti za svoj duševni mir jest pobjeci na drugu stranu ceste kad vidim da mi se približava izmucena spodoba u trideset i nekoj i zlocinac u petoj u punoj snazi i posranoj opremi.

Otvoreno pismo muzari

http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-muzari/

Ja sam Mama, Velika Mama

http://www.rudan.info/ja-sam-mama-velika-mama/

~ Prvo suputnik onda put ~
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2014 : 22:34:28  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by Dudley Smith

quote:

Javna isprika Carlinu.

Šteta što je umro, tako da mu isprika ništa ne znaci.

Inace, off-topic, kad se vec Carlin spominje moram linkati dva meni omiljena nastupa:
http://www.youtube.com/watch?v=6RT6rL2UroE Religion is bullshit
http://www.youtube.com/watch?v=PxqCGTkV5wg Guys named Todd

To je to, iako je to samo djelic njegova vrhunskog opusa.

Pogledao sam sve njegove nastupe (barem 2 puta) i preslušuao sve njegove audio-knjige. Genijalac!

Šteta što je otišao. Nece se takav skoro ponoviti. Njegovi nastupi su bili puno više od obicnog stand-up-a. Hrabro seciranje hipokrizije u americkom društvu.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 02/05/2014 : 22:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
quote:
Originally posted by Just_Charlie

Pa dobro. Jos jedan izazov. Imam tri teksta Vrdrane Rudan i pravo mjesto za njih?

Muzare

Moja tridesetogodišnja susjeda vec cetvrtu godinu doji sina. Danas je dojenje nešto što se ocekuje od svake mlade mame pa je mojoj susjedi najmanji problem izvuci sisu na svakom mjestu da bi sincicu zacepila gladnu, žednu ili nervoznu labrnju. Ponekad, kad to ne mogu izbjeci, s njom popijem kavu.

“Mali još nije odlucio kad ce skinuti pelene.” “U moje vrijeme”, rekla sam, “majke su odlucivale kad je dosta. Djecu koja su nosila pelene krajem druge godine života držali smo retardiranima.” Susjeda me pogledala puna gadenja. “Djeca su licnost, ona su ta koja znaju što je za njih najbolje.”

Maleni je bacio loptu u glavu djevojcici za susjednim stolom. Curica u šestoj, briznula je u histerican plac. Urlala je sve dok njena majka nije iz majice izvukla dugacku zmiju iz koje je kapalo mlijeko. Djecacic je izlio šalicu crne kave na stol a onda žlicicom stao crtati mamu. “Bože, kako je kreativan, pokaži teti, gdje su mami oci, gdje je mami kosica…” “Necu!” Kad je pružio ruku prema mojoj šalici zgrabila sam ga za pandžu.

Susjeda me nije mogla ubiti pogledom ali je zlocinca privila na grudi, on se derao kako ce nazvati plavi telefon 11 6 111 i prijaviti me. Sisa mu je ubila nadljudske krike. Do mene je dopro smrad friško pokakanog dreka. Platila sam kavu i promijenila kafic. Tresla sam se. Jebote! Ova ženska ima fakultet. Ova ženska je godinama ucila i postala arhitektica. Diplomirala je u Rimu.

Zašto se ženama prodaje prica da im je smisao života istisnuti iz sebe komad mesa a onda se pred tim mesom tresti do kraja života? To što žena izbaci iz sebe istovremeno je i njezin ubojica i dokaz da je uspješna i normalna? Danas ta bolesna teza drži vodu više nego ikad u posljednjih pedeset godina. Nekad se takva koncentriranost na plod utrobe svoje ocekivala samo od kraljica.

Kad sam ja bila mlada moja djeca mi nisu bila centar svijeta. Naprotiv. Smetala su mi. Znala sam ih ostaviti u dnevnom boravku i slušati njihove divljacke krike dok su se ubijala a ja bih opušteno u zahodu citala “Prohujalo sa vihorom”. Boja njihovih kapa uvijek je bila u neskladu sa bojom cipelica koje bi dobila pitaj boga od koga. I hlacice, majice, kaputice, pidžame, pelene… Dojenje… U moje doba dojenja nije bilo. U moje doba i tata je imao sisu.

Metode odgoja bile su mnogo maštovitije nego danas. Ruka, kuhaca, kuhinjska krpa, tanka šiba… I baš nitko nije prolazio u školi sa pet nula osim nekoliko bolesnika.

Danas… Danas su djeca diktatori kojima majke, dok tate rade, služe bez pogovora. U pelenama ponosno hodaju do sedme, bacaju dorucak na pod jer tako pokazuju svoju osobnost, prijete plavim telefonom cim od prve ispod majcine bluze ne nadu komad mokre dude. Vec u drugoj znaju da majka, zato što je njih rodila, ne smije piti, pušiti, pjevati, plesati, skakati, smijati se, raditi, živjeti…

Današnja majka, ako želi svijetu i sebi pokazati da joj život ima smisla, smije samo služiti. Gade mi se današnje djecicom opsjednute mame. Iznevjerile su moju generaciju. Mi smo željele u brigu o djeci ukljuciti tate. Htjele smo postati ravnopravna ljudska bica, ne dvadeset i cetiri sata otvorene mljekare.

Ocajna sam. Jedino što danas mogu uciniti za svoj duševni mir jest pobjeci na drugu stranu ceste kad vidim da mi se približava izmucena spodoba u trideset i nekoj i zlocinac u petoj u punoj snazi i posranoj opremi.

Otvoreno pismo muzari

http://www.rudan.info/otvoreno-pismo-muzari/

Ja sam Mama, Velika Mama

http://www.rudan.info/ja-sam-mama-velika-mama/

Vedrana piše u stilu Carlina... zato mi se i svida.
To je taj stil - u biti se zajebavaš, ali srž toga što pricaš uopce nije glupost.

Inace, o ovome (smisao žene je da rada) sam se nacitao na faksu - sociologija spola iliti "feministice o tome kako je muškarac podredio ženu".
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 02/05/2014 : 23:38:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
Ne mislim da su muskarci krivi. Nisu oni podredili zenu. Same su se, smo se..

Vedrana je negdje, izmedu ostalog napisala: "Zena je zeni muskarac.."

Go to Top of Page

ned_lynx
Senior Member

2340 Posts

Member since 06/08/2005

Posted - 05/05/2014 : 04:41:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ned_lynx a Private Message
To što Vedrana zbori, stoji, štagod to izreceno znacilo.

Piši propalo!
Go to Top of Page

Just_Charlie
Advanced Member

8578 Posts

Member since 07/01/2008

Posted - 05/05/2014 : 09:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Just_Charlie's Homepage  Send Just_Charlie a Private Message
quote:
Originally posted by ned_lynx

To što Vedrana zbori, stoji, štagod to izreceno znacilo.

Ukratko. Jedan primjer.
Kako i zasto neke zene zavrse u politici, tko ce ga znati..
Eu Parlament: Hr europarlamentarke Zdravka Busic, Dubravka Suica i Ruza Tomasic glasale su protiv izvjesca o jednakosti i ravnopravnosti muskaraca i zena.

Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 05/05/2014 : 14:54:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

Fuck the children!

George Carlin.

Pretjeruje, ali u jednom je u pravu: "If you wanna know how you can help your children? Leave them the fuck alone!"
Brinuti se o djeci koliko treba, a ne ih zadaviti.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7920 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 05/05/2014 : 16:12:22  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
lek za new generation ne postoji...
borimo se optimisticno u nedogled..ali svako svoj put zna.
govnjivi internet zavrsio je svoje..svet je sjeban i tu je kraj.

Juznjak!
Tex Willer.
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 05/05/2014 : 16:14:29  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Normalno da pretjeruje. To je i smisao dobre komedije.

Inace Amose, ovaj ispod ce ti se možda svidjet... Na stranu to što Carlin nema dobro mišljenje o religiji, ovdje je zgodno i logicki analizirao deset zapovijedi:

http://www.youtube.com/watch?v=sk81tUUhRig
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 09/05/2014 : 13:00:03  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Loše odgojeno dijete.
http://huzlers.com/mother-suing-marvel-50-million-dollars-son-died-jumping-6th-story-window-waching-amazing-spider-man-2/

Edited by - nagor on 09/05/2014 13:01:09
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000