forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 RASIZAM-gdje podvuci crtu?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 12:22:40  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
U poslednje vrijeme nekoliko poznatih ljudi oznaceno je rasistima. No, da li su oni zaista RASISTI?

Vlasnik košarkarskog kluba LA CLIPPERS, koji by the way ima djevojku MULATKINJU, on je nju zamolio da se ne druži "toliko" sa crnoputima. I zbog toga mora platiti kaznu od 2,5 milijuna dolara i PRODATI KLUB (ciji je vlasnik). Možda je covjek samo bio ljubomoran, jer se njegova djevojka družila sa drugim muškarcima i oni su baš bili crnoputi. Baš me zanima, da li bi ga isto tako kaznili, da je rekao svojoj djevojci, da se ne druži toliko sa bjeloputima. Cemu onda razlika? Zar su crnoputi zašticena vrsta ljudi, ono slicno kao Sibirski tigrovi, Pande,...? Ako pogledaš BILO KOJU komediju, gdje nastupaju crnci, oni se skroz zajebavaju i zovu se "motherfuckerom, niggerom, blackass mother fucker itd,...) i ljudi u Kinematografima im se smiju dok gledaju film. Ali onda bi se trebali smijati samo crni gledatelji, jer ako se bijelci smiju tom istom filmu, onda bi to isto tako mogli oznaciti kao rasizam, ali naravno to nitko ne osuduje. Znaci bijelci se ne smijemo smijati crnackim štosevima i igracima kao što su Martin Lawrence, Will Smith, Eddie Murphy,...?
Oni mogu sebe zvati "nigerom" a mi ih ne smijemo? I zašto nije vredanje ako crnci nas zovu bijelcima?
Baš me zanima, gdje ce ici tih 2,5 milijuna dolara kazne? Jel ce tim novcem nahraniti crnce u Africi? Ili ce to podijeliti komisar lige NBA sa svojim suradnicima?

-Jeremy Clarkson (Top gear), covjek je zajebant i bez njega bi serija Top Gear bila OBICNA SERIJA O AUTOMOBILIMA, on je taj koji vuce tu seriju + njegova dva kolega (koja sta dosta dosadna, ali imata svoje momente naravno...) i covjek kao što je Jeremy, koji je takav lik (zajebant, koji se zajebava iz SVEGA), naravno da mu može nekad i nešto "pobjeci" ali zar može jedina recenica u njegovoj dugoj karijeri, da mu uništi karijeru i da ga sad svi znaju kao RASISTU?

-isto takav primjer je bio sa onim COSMO Kramerom iz serije Seinfeld itd,.....

Ove godine je film 12 godina rob, dobio nekoliko Oskara, znaci ako ne bi dobio nijednog, svi bi napisali, kako su u Žiriji bili sami rasisti? Zar treba po tome suditi i ljude i film? I Film i ljude,...treba suditi po tome jesu li dobri ili loši. A ne kao ono "uff ljudi ce nas rastrgati ako im ne damo Oskara".

I gdje smo tu mi?

Zar nece nitko osuditi Italijane i Engleze jer zovu nas slavene (slavs na engleskom je iz rijeci SLAVE, što znaci rob) (Italijani zovu slavene SCLAVI, što isto tako znaci rob) i da je sve još ružnije, naši preci su stvarno bili robovi Italijanima (Rimljanima) u prošlosti i od tud nas tako zovu....Znaci mi za njih nismo kao neki narod sa korijenima, nego smo neki "istocnjacki robovi" koje su strpali sve u istu korpu, jer smo došli iz Istoka.
Znaci da je rijec slaven, ako izade iz usta Italijana ili Engleza UVREDA ZA NAS!?? Tko ce za to odgovarati? Tko ce platiti kaznu, npr 2,5 milijuna dolara i prodati klub zbog toga?

Ako ja cujem šalu kako jedan bosanac prica vic drugom bosancu i u tom vicu nastupa bosanac, i to je originalna verzija, zašto bi se to smatralo rasisticki, ako ja taj isti vic ispricam nekom slovencu, pa se smijemo na racun bosanaca?
Ili obrnuto, da bosanac cuje vic o Slovencima i isprica ga bosancu pa se smiju na "racun" slovenaca.

I da ne kažem, kako su i crnci RASISTI do bijelaca, i zovu svoje kceri kurve npr ako spavaju sa bijelcem itd,.... dok je njihov otac volio bijelkinje, ne dozvoljava bijelcima da vole crnkinje.
A to je naravno isto sa albancima npr....oni van Albanije jebu druge žene,a jako su zaštitnicki do svojih žena, kceri itd.....zar to nije rasisticki? Kad ce nekoga kazniti zbog toga? Meni je covjek iz Kosova rekao, da ako ga njegova žena (iz Kosova) prevari, da ce ju vlastita braca ubiti, dok njemu se ništa ne dogodi, ako jebe slovenke npr...

I kako drukcije nazvati Cigana, koji sam sebe zove Cigan? Ne vole svi cuti, da su Romi, neki za sebe kažu da su Cigani...zašto bi onda to bilo rasisticki?

Sve u svemu, mislim da su kazne, kao što je ona za 2,5 milijuna dolara + prodati klub preterane. Pa covjek (vlasnik tog kluba) ima puno igraca i navijaca crne boje, i sigurno te igrace i dobro placa, kako ga onda nazvati rasistom? A što ne voli, da mu se djevojka "muva oko" crnoputih igraca, vjerovatno je samo bio ljubomoran i slucaj je htio, da su bili upravo crnci u pitanju. Možda joj je prije toga zabranio da se "muva oko" bijelaca, samo što to nikoga nije smetalo.....i eto nas na pocetku price, dvostruka mjerila itd....

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/05/2014 : 12:30:04  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Di si ti? Nije te bilo neko vrijeme. :)
Go to Top of Page

xilrion
Advanced Member

Croatia
3025 Posts

Member since 16/12/2010

Posted - 03/05/2014 : 13:11:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit xilrion's Homepage  Send xilrion a Private Message
"RASIZAM-gdje podvuci crtu?"

evo ovdje:

https://xilrion.deviantart.com/
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/05/2014 : 13:14:44  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by nagor

Di si ti? Nije te bilo neko vrijeme. :)

Valjda covjek ima pravo na zasluženi odmor.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts

Member since 21/02/2012

Posted - 03/05/2014 : 13:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send nagor a Private Message
Što se tice teme:

Not Being Racist is the New Racism

https://www.youtube.com/watch?v=xr-F40mnul8
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 15:34:21  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by xilrion

"RASIZAM-gdje podvuci crtu?"

evo ovdje:

Slazem se .Say no to racism .

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde

Edited by - mr murdoc on 03/05/2014 15:35:00
Go to Top of Page

DODSFERD
Advanced Member

Pitcairn Island
29953 Posts

Member since 14/03/2014

Posted - 03/05/2014 : 16:26:30  Show Profile Show Extended Profile  Send DODSFERD a Private Message
quote:
Originally posted by 1Euro
I kako drukcije nazvati Cigana, koji sam sebe zove Cigan? Ne vole svi cuti, da su Romi, neki za sebe kažu da su Cigani...zašto bi onda to bilo rasisticki?

Ja poznam covjeka koji ima tek malo romske krvi a nadimak mu Cigo i uopce mu ne smeta kada ga drugi tako zovu a covjek nije klošar nego na višoj poziciji u firmi.
Kada je Ludens objavio epizodu Bleka pod imenom ''Ciganski pergament'' nisam primjetio da se netko bunio zbog toga i da je drasticno pala prodaja istog.

Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 03/05/2014 : 16:43:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message
Dubokouman topic, nema sta.

Milijarder Sterling izjavio da ga je sramota biti sa crncima u javnosti, i nekim ovdje jos uvijek nije jasno zasto se crnci u Americi bune na to?

Ma nije valjda!!!

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 17:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by acestroke

Dubokouman topic, nema sta.

Milijarder Sterling izjavio da ga je sramota biti sa crncima u javnosti, i nekim ovdje jos uvijek nije jasno zasto se crnci u Americi bune na to?

Ma nije valjda!!!

pa kada smo vec kod toga i bivši sekretar NBA lige DAVID STERN je javno rekao kako se srami, kada igraci USA (tada su bili sastavljeni od samih crnaca) kako su obuceni. To je rekao na nekom Svijetskom Prvenstvu, gdje su reprezentativci drugih zemalja svi imali odjevena nekakva odjela (ono srajca, hlace na rub, sako,kravata,...) i tako obuceni išli na veceru, dok su njegovi igraci bili odjeveni svako po svome (ono kratke majice, kape,lanci,...) i kako ga je bila sramota, pa su mislim da kasnije cak uveli taj nekakav "dress code", kako trebaju biti odjeveni.

A to se nije osudivalo? Javno je covjek rekao kako se srami svojih igraca....(koji su tada bili sami crnci, koji su se i tako odjevali)

Isto tako se sjecam, kako su americki novinari kritizirali Baracka Obamu (kada još nije bio predsjednik, nego u vrijeme izbora), kako se ne zna ponašati na primanjima, jer uvijek želi jesti piletinu i slicnu hranu, dok se na primanjima jede npr. nekakva fina jela tipa Gusja pašteta, prepelicja jaja, kaviar i slicne "specialitete".

Hocu reci tega je oduvijek bilo, i nikome ništa.
Zašto bi bio rasizam reci ono šta je istina i ono što covjek misli?

Sada su se obrušili na tog Sterlinga, koji "ne voli crnce" ali nikome ništa nije dužan, uredno svima placa na milijune dolara da igraju za njega. Da nije tako, ne bi ni podpisali ugovor da igraju za njega. Znaci tim crncima (igracima) to ne smeta.
Umjesto da se obruše na ljude, koji možda nisu rasisti ali varaju svoje radnike i ne placaju im plate, ne placaju im zdravstveno osiguranje, ne puštaju ih na odmor,...a iste su rase.

Ima i gorih stvari u životu nego što je rasizam a nitko to ne kažnjava.

Vecina bijelaca nije nikada ni imala robove, niti ima ništa sa tim, zašto da sada svi bijelci trpimo zbog toga i davamo prijednost crncima svugdje gdje stignemo (politika, kultura,sport,...), da se slucajno oni ne uvrijede. Pa budimo enakopravni svi.
Ja sam siguran da je npr Barack Obama bio izabran za predsednika samo zato jer je crnac, pa su se ljudi zaželjeli nešto novo, drukcije,....a ne zato kakav je imao program. Nego su znali, da ce svi crnci da glasaju za njega + dosta drugih ljudi još....

I zašto bi to bilo rasisticki reci? Kada se zna da je to istina....Amerika sigurno nije ništa napredovala samo zbog toga jer je on predsednik....
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 18:33:16  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Sterling je ucmali idiot koji je malo prespavao nacin na koje obavjestajne sluzbe danas rade.
Kretena mi naravno nije zao, i sankcije koje su ga stigle su cak i milosrdne ..
Prikriveni rasisam je sveprisutan u svijetu kojeg kao realnog shvacamo..ili percipiramo..kao pogodnim.
Ako zelite biti dio stada i svoju superiornost ocajnicki mislite prikazati kao pisanu rijec..izvolite.
Svako tko u sebi ima plamena i razuma znati ce odgovor,
1Euro..ajko zelis da se osjecas kako potenciras..ajde..jebote..imaj muda..
Ja izabiram..ja sam onaj koji smije..onaj koji se usudi..
Ti si..replika..

“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 18:54:25  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by mr murdoc

Sterling je ucmali idiot koji je malo prespavao nacin na koje obavjestajne sluzbe danas rade.
Kretena mi naravno nije zao, i sankcije koje su ga stigle su cak i milosrdne ..
Prikriveni rasisam je sveprisutan u svijetu kojeg kao realnog shvacamo..ili percipiramo..kao pogodnim.
Ako zelite biti dio stada i svoju superiornost ocajnicki mislite prikazati kao pisanu rijec..izvolite.
Svako tko u sebi ima plamena i razuma znati ce odgovor,
1Euro..ajko zelis da se osjecas kako potenciras..ajde..jebote..imaj muda..
Ja izabiram..ja sam onaj koji smije..onaj koji se usudi..
Ti si..replika..

nemam pojma o cemu ti budališ....ili da ti kažem (volim kada mogu potegnuti za tim rjecima, haha, trebam jedino još da pustim pjesmu "Kasap iz Ðakova", moja omiljena pjesma):

PRIKA, FAKAT NE KUŽIM TVOJU SPIKU (hehe).

Ti kao da misliš da sam JA rasista?

pa covjece, kako da ja mrzim crnce, kada uopšte nemam nikakvih druženja sa njima. Gdje da ja vidim crnca uopšte? Tu gdje ja živim nema nikakvih crnca ili bilo kog drugog, sem slovenaca.....a i u Sloveniji ne znam ako ima 100 crnaca....mislim zašto bi oni MENI smetali i zašto bi ja njih mrzio?
Ali ja sam samo objasnio da mi se cini kazna koju treba platiti taj Sterling (ili kako se on vec zvao) PRETERANA. Mislim platiti 2,5 milijuna dollara + prodati klub, samo jer je rekao kako ne voli da se njegova djevojka druži sa crncima, pa cak i da je rekao da mrzi crnce, pa što onda? Zar je kazna za to 2,5 milijuna dollara. Pa nemoj me nasmijavati. Kod nas može neki direktor da dovede firmu u bankrot, zbog njega ljudi trpe STVARNE posledice i njihove obitelji i ne dobiva nikakvu kaznu ili kada neki covjek ubije nekog drugog, pa sud odluci da treba platiti npr 20.000-50.000 eura toj porodici, A UBIO IM JE CLANA PORODICE, a ovdje pricamo o nekakvim "uvredama" i kazna 2,5 MILIJUNA dollara. A još uvijek se ne zna, kuda ide taj novac (2,5 milijuna), kako ili tko ce ga potrošiti? Pazi 2,5 milijuna dollara kazne jer ne voliš nekoga? Kao da se trebamo svi voljeti, kako da Obama voli sve, ili taj Komisar Lige NBA voli sve, i crnci (koji god) baš vole sve,...svatko voli svakoga OSIM ovog Sterlinga i zato treba platiti 2,5 milijuna dollara, da i on nauci kako treba svakoga voljeti.
Ma daaaaaaaaaaaaj!

Što onda taj Komisar lige NBA ne ide u neki Gheto ili Trailer park pa da vidi kako ljudi tamo razgovaraju, kako se vole itd,...pa ce moci i njima da piše kazne. Tamo ne samo da se vredaju, nego ako te netko ne upuca možeš biti srecan, pa ajde što onda njima ne naplati kaznu, kada ga vec to tako smeta.

Pazi, on ne voli nekoga, haha. Pa tko danas još voli bilo šta osim porodice pa i tu se može diskutirati.

Netko ne voli salatu, netko ne voli posao, netko ne voli punicu, netko ne voli Juventus, netko ne voli kada pada kiša,.....ajde svima opalite kaznu od 2,5 milijuna dollara.....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 19:00:51  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
a evo ga:

https://www.youtube.com/watch?v=Qh0yd0gWL5g

Yeah!!!
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2994 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 03/05/2014 : 19:05:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
slažem se u potpunosti sa mišljenjem 1euro, evo zašto:

ima par stvari u vezi slucaja Sterling:
1. covjek je vlasnik Clippersa zadnjih 30 godina

2. covjek je humanitarno pomagao americke manjine u nekoliko navrata, u ostalim humanitarnim akcijama je podijelio milijune dolara

3. razapeli su ga zbog 1 jedine izjave koju je izjavio u svojoj vlastitoj kuci i koja je snimljena

4. ne treba iskljuciti mogucnost namještaljke za Sterlinga, da ga maknu sa scene

5. Sterling je uložio milijune u humanitarne svrhe, a sada je razapet zbog jedne izjave, koja nije bila javna izjava, nego izjava unutar njegove vlastite kuce

6. demokracija na americki nacin, ne možeš ni u svojoj vlastitoj kuci govoriti što hoceš

7. osjetljivost amerikanaca na rasizam je još uvijek malo pretjerana, i dok je tako, biti ce rasizma jer ga vide svugdje, i gdje ga nema. kada malo ohlade po tom pitanju, tad ce se stvari smiriti.

8. velika lakrdija u NBA ligi je bacanje majica na centru, i treniranje okrenutih majica medu igracima, u znak prosvjeda prema Sterlingu ali, hej, to je amerika i tamo prolazi jeftini simbolizam

9. igraci koji su igrali za Clipperse, nisu imali problema kada im je gazda rasista uplacivao milijune dolara place, umjesto simbolike bacanja dresova neka bace milijune dolara place, " krvavog " novca. znaci karakter tih igraca je potpuna nula

10. covjek kojega je Sterling dirketno spominjao u toj "izjavi" je Magic Johnson koji je glavni kandidat da zauzme Sterlingovo mjesto u Clippersima (???)

još bih dodao, da je ovaj slucaj potpuni promašaj i korak nazad za ameriku. slucaj je prenapuhan i pun jeftine patetike, a to možemo vidjeti samo mi koji ne živimo u americi, jer oni su potpuno slijepi na neke stvari. ovo nema veze sa stvarnošcu i sa životom.

ja sam potpuni protivnik rasizma, ali onoga pravoga rasizma, koji ostavlja dugotrajne ožiljke kod ljudi, za cijeli život. ovo sa sterlingom je jeftina propaganda i izrežirano, neme veze sa rasizmom
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 19:09:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
1Euro..zelis li to razvodniti , ublaziti ili kastrirati pojam o kojem pojma nemas?
Ako je tvoj odgovor DA ..Sretno

Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 19:14:39  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
Sterling nema vise nikakve sanse,,zaboravite tog lika ..sljedece godine umire prirodnom smrcu ili ..hehhee

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 19:17:05  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

1Euro..zelis li to razvodniti , ublaziti ili kastrirati pojam o kojem pojma nemas?
Ako je tvoj odgovor DA ..Sretno

Ne znam što si ti to vidio u mom postu, pa da bi sada ja to trebao razvodniti, kastrirati, ublažiti,....ali da se ne muciš (pošto pišem dugacke postove, i za tvoj intelekt ocito nerazumljive), eto skracena verzija:

STOJIM IZZA TOGA, DA JE KAZNA TOM STERLINGU PREVELIKA-PRETJERANA ZA STVAR KOJU JE NAPRAVIO.

Sad što bi tu trebalo "razvodnjavati, kastrirati,ublažiti",....nemam pojma.....
E sada ti reci kako me ne voliš, pa cu te tužiti Komisaru Lige Nba, a on ce ti naplatiti 2,5 milijuna dollara i natjerati te da prodaš kucu. A ceo svijet ce znati kakav si rasista......ili nacionalista u našem prijeru npr. (pošto smo oba dva bijelca, ali nismo iste nacionalnosti). U cemu je razlika? Siguran sam da ceš ti kaznu rado platiti jer podržavaš to....
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 19:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:
Originally posted by fikus

1Euro, imate 500 mil. razloga za brigu. Da, diskriminacija košta.

Kakvih 500 milijuna? O cemu ti to?
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 19:26:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
1Euro..otvorio si teme za koju nemas kompetencije..
Nase sale i posalice primi kao impulse dobre volje.
Sve je 5.

Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12523 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 03/05/2014 : 19:41:02  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message
quote:

Sve je 5.

želiš se izvuci od placanja 2,5 milijuna dollara jer me ne voliš, priznaj?

Ma nije mi bila namjera da sada napravimo doktorat na temu "Rasizam", jedino mi je smetalo što ga se tako iskorištava, svugdje svi vide rasizam.....Opalili Sterlingu preveliku kaznu itd....dok su neki pravi problemi svugdje i nitko ih ne vidi.
U Americi je prošle godine sin nekog senatora pijan ubio svojim polu-kamionom nekoliko ljudi i nije trebao ici u Zatvor, a da je kojim slucajem bio rasista, tek onda bi to bio problem? Tada bi ga strpali u zatvor ili što? I sumnjam da je za to ubojstvo trebao platiti 2,5 milijuna dollara....
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 20:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:

quote:

Sve je 5.

želiš se izvuci od placanja 2,5 milijuna dollara jer me ne voliš, priznaj?

Ma nije mi bila namjera da sada napravimo doktorat na temu "Rasizam", jedino mi je smetalo što ga se tako iskorištava, svugdje svi vide rasizam.....Opalili Sterlingu preveliku kaznu itd....dok su neki pravi problemi svugdje i nitko ih ne vidi.
U Americi je prošle godine sin nekog senatora pijan ubio svojim polu-kamionom nekoliko ljudi i nije trebao ici u Zatvor, a da je kojim slucajem bio rasista, tek onda bi to bio problem? Tada bi ga strpali u zatvor ili što? I sumnjam da je za to ubojstvo trebao platiti 2,5 milijuna dollara....

Mozda..ili ipak..no ja bi osobno svakom rasistu pucao direktno u celo.. Sterlingu posebno i sa gustom.
Pun mi je kurac likova koji skupljaju relikte tipa svastike i malteskog kriza, pun mi je kurac onih koji ih lobiraju..
Pun mi je kurac domoljuba , nacionalista , i svih onih koji pod potrkrovom vjere , sistema muzu vec dugo mrtvu kravu.
Neznam koji kurac vi Slovenci sotonizarte..vjerovatno..hrvate, srbe, bosance..rasizam ..ne?
Kao hrvat mi je pun kurac hrvata koji mrze srbe , bosance , slovence ,crnogorce, makedonce i kosovare.
Pun mi je kurac svih..a posebno likova koji zele relativizirati rasizam--dosta jebote .

Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2994 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 03/05/2014 : 20:15:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
pucao bi u sterlinga jer je rekao ženi u vlastitoj kuci: ne dovodi one tvoje crnce više na utakmice

a to što je dao milijune u dobrotvorne svrhe i što je na taj nacin možda nekome spasio i olakšao život to se stavlja pod tepih

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/05/2014 : 20:28:48  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
Kazna je možda velika za uobicajene, ali je itekako zaslužujuca jer bi i inace kazne trebale biti takve za rasizam, nacionalizam, šovinizam, fašizam, neonacizam...

Covjek je javna osoba i zato mu je kazna i veca, a mora prodati klub jer ne bi bilo fer prema klubu da ljudi njegove maloumne izjave povezuju sa samim klubom.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts

Member since 02/01/2006

Posted - 03/05/2014 : 20:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mr murdoc a Private Message
quote:
Originally posted by Koresh

pucao bi u sterlinga jer je rekao ženi u vlastitoj kuci: ne dovodi one tvoje crnce više na utakmice

a to što je dao milijune u dobrotvorne svrhe i što je na taj nacin možda nekome spasio i olakšao život to se stavlja pod tepih

DA..i Da

Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19768 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 03/05/2014 : 20:32:00  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message
quote:
Originally posted by DODSFERD

quote:

Ja poznam covjeka koji ima tek malo romske krvi a nadimak mu Cigo i uopce mu ne smeta kada ga drugi tako zovu a covjek nije klošar nego na višoj poziciji u firmi.
Kada je Ludens objavio epizodu Bleka pod imenom ''Ciganski pergament'' nisam primjetio da se netko bunio zbog toga i da je drasticno pala prodaja istog.

Samo što je stvar u konotaciji, kad to vicu Mamicu, to je rasizam, jer se taj pojam koristi kao uvreda.

Kad pricaš sa svojim prijateljem Romom i kažeš mu nešto takvo, iz konotacije je ocito da se ne radi o uvredi.

Problem je što je kod nas konotacija uglavnom uvredljiva, isto stvar je s pogrdnim nazivom za Kosovare/Albance.

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Koresh
stripovi.com suradnik

2994 Posts

Member since 18/09/2004

Posted - 03/05/2014 : 20:32:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Koresh a Private Message
zbof ovoga je Sterling dobio doživotni ban:

“It bothers me a lot that you want to broadcast that you’re associating with black people. Do you have to?”

“…Don’t put him [Magic] on an Instagram for the world to have to see so they have to call me. And don’t bring him to my games.”

pa meni je ovo smiješno. zbog ovoga su makli covjeka koji je 30 godina u košarci?

u NBA ligi nedavni slucaj je bio da je Masai Ujiri, GM Toronta javno pred publikom vikao "Fuck Brooklyn". kako to da on nije dobio doživotni ban?

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47310 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 03/05/2014 : 21:04:31  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
pretjeruju s ovim.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000