Author |
Topic |
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 31/05/2014 : 22:04:01
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by 1Euro Dok te može kupiti npr neki Šahtjor pa igraš Ligu Prvaka, daš neki hat trick protiv Dinama iz Zagreba i kao velika si faca jer si dao hat trick u ligi prvaka,....Faca je onaj koji postigne hat trick na Svijetskom prventsvu,....
Nije za bacit ni neki hat-trick protiv Maribora.
|
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7280 Posts
Member since 12/11/2009 |
Posted - 31/05/2014 : 22:30:57
|
quote: Originally posted by ordell
2002 Francuska (bez Zidana) nije ni prosla skupinu, dok bi je Zidan 2006 doveo do samog finala. Brazilce je u 1/4 finalu prosetao kao malu djecu. I da u finalu nije bilo incidenta sa Materazzijem, vrlo vjerovatno bi pobjedili.
Zidane je bio autoritet i tata-mata na igralistu, za mene definitivno jedan od najvecih. Nije sve u statistici, najveca glupost je igrace svrstati medju najbolje samo po faktoru postignutih golova i asistencija.
Tu si u pravu. 2006. godine Zidane je bio odlican, a opet je ostao obilježen zbog onog incidenta s Materazzijem. Dok 1998. ništa posebno nije do finala odigrao, cak je, cini mi se, protiv neke arapske zemlje dobio crveni karton i nije par utakmica igrao. Ali je zato u finalu eksplodirao i svi su ga novinari proglasili najboljim igracem. Ali kad se realno pogleda, nije konstatno dobro igrao to prvenstvo, 2006. je bio puno bolji. |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7280 Posts
Posted - 31/05/2014 : 22:35:31
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by izivko
quote: Originally posted by brni
1. Maradona 2. Pele 3. Ronaldo (debeli) 4. Zidane 5. Cruyff
Ovome se nema što dodat.
Umjesto Cruyffa mogao bi staviti npr GERD MULLER (taj mislim da ima rekord kao najbolji strijelac Svijetskih prvenstva), onda neki bi stavili Platinija, neki Eusebia, neki Di Stefana, neki Puskasa, neki Van Bastena, neki Roberto Baggia,......
Meni je Baggio recimo na 4. mjestu od ovih gore navedenih, bar kad se gleda ucinak na SP-ima. U Italiji kao mlada nada je bio vrlo dobar, dok je u SAD-u sam iznio Italiju do finala. I zdušno sam za njih navijao u finalu protiv Brazilaca, ali na kraju sve se svelo na penale i cistu srecu.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 31/05/2014 : 22:50:45
|
I sam put Italije do finala 1994. je bio cista sreca, sretno su prošli skupinu gdje su sve momcadi imale jednaki broj bodova, odmah nakon toga u 1/8 finala provlacenje kroz iglene uši protiv Nigerije gdje su gubili do zadnjih minuta utakmice pa onda produžeci, protiv Španjolske u 1/4 finala opet gol pred kraj utakmice... protiv Brazila u finalu nisu ništa ni odigrali osim obrane pa nebi ni bilo pošteno da ih je i tu pomazila sreca. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
Jerry Krause
stripovi.com suradnik
Western Samoa
7280 Posts
Posted - 31/05/2014 : 23:03:40
|
I sve je ove eliminacijske utakmice riješio Baggio. Bile su to nevjerojatne utakmice. A opcenito mi je ono prvenstvo u SAD-u bilo najuzbudljivije od svih koje sam pratio.
Bilo je tu strašnih trenutaka: Baggiovi eliminacijski golovi, Stoickov i Bugari, Romario i Bebeto, cvrsti Švedani, Maradona i doping, cuveni Saudijcev gol kroz citavo igralište, ubojstvo onog nesretnog Kolumbijca, odlicni i nesretni Nigerijci. Ma materijala za jedan film napraviti... |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 31/05/2014 : 23:25:07
|
Najbolja utakmica SP 1994 mi je bila Brazil - Nizozemska te Bugarska - Njemacka, Nijemci su dugo nakon toga sanjali glavu Yordana Leckova koja ih je onako pokopala. Escobar je opet najnesretniji nogometaš koji je ikada igrao a kada se pogleda kako je prošao njegov ubojica dojam se potvrduje;
Andrés Escobar Saldarriaga (Medellín, 13. ožujka 1967. - Medellín, 2. srpnja 1994.) je bio kolumbijski nogometaš, ubijen zbog postizanja autogola na Svjetskom prvenstvu u SAD-u. Ovo je jedini poznati slucaj ubijanja zbog greške tijekom sportskog nadmetanja.
Za Kolumbiju je igrao na Svjetskom prvenstvu 1990., te na ovom u SAD-u, cetiri godine poslije. Bio je branic s brojem 2 na dresu.
Ubojstvo Escobar je ubijen 2. srpnja 1994. ispred kafica u predgradu Medellína. Prema svjedocenju njegove djevojke, ubojica je vikao Goooool! za svaki od 12 metaka kojima ga je pogodio, imitirajuci pritom južnoamericke nogometne komentatore.
U drugoj utakmici kolumbijske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 1994., u skupini A protiv domacina SAD-a 22. lipnja 1994., Escobar je postigao autogol u pokušaju da presjece loptu ubacenu u šesnaesterac. Umjesto u korner, lopta se nesretno odbila u mrežu za vodstvo SAD-a od 1:0. Kolumbija je na kraju izgubila utakmicu 2:1, te se s dva poraza u dvije utakmice oprostila od borbe za plasman u drugi krug natjecanja.
Duboko se vjeruje da je ubojstvo bila kazna za taj autogol. No, ni danas nije poznato je li ubojica radio na svoju ruku, ili je ubojstvo narucila svemocna kolumbijska mafija, zbog propasti oklade na prolazak Kolumbije u drugi krug natjecanja.
Dan poslije ubojstva Escobara, BBC je bio prisiljen javno se ispricati nakon što je njihov strucni komentator Alan Hansen u komentaru druge utakmice izjavio da "argentinski branic želi da ga se ustrijeli zbog takve pogreške".
Ubojica Humberto Muñoz Castro je osuden 1995. na 43 godine zatvora. Prije je radio kao tjelesni cuvar. Poslije su kaznu smanjili na 26 godina zbog priznate žalbe na presudu i smanjenje kazne.
Naposljetku je pušten iz zatvora zbog iznimno dobrog ponašanja nakon 11 godina provedenog "iza rešetaka". Taj potez je okarakteriziran kontroverznim u svim južnoamerickim medijima.
Na kraju što drugo reci nego ''nije ugodno živjeti u Kolumbiji''. |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
Posted - 31/05/2014 : 23:40:52
|
quote:
Umjesto Cruyffa mogao bi staviti npr GERD MULLER (taj mislim da ima rekord kao najbolji strijelac Svijetskih prvenstva), onda neki bi stavili Platinija, neki Eusebia, neki Di Stefana, neki Puskasa, neki Van Bastena, neki Roberto Baggia,......
To je Ronaldo (Brazilac) s 15 golova. A Muller dijeli drugo mjesto s Kloseom s po 14 golova. S tim da Muller ima bolji omjer golova po nastupu - 14 golova u 13 nastupa, dok ovi imaju 15 golova u 19. Naravno, to nije ni blizu Fontaineovih 13 golova u 6 nastupa, ili Kocsisovih 11 u samo 5. |
|
|
tex2
stripovi.com suradnik
Croatia
31103 Posts
Member since 17/09/2006 |
Posted - 01/06/2014 : 09:32:44
|
Da, mene je iznenadio taj odabir, kao što kažeš slab cijeli turnir + crveni dovoljno da bude daleko od te titule najboljeg igraca, ali eto što znace ti izbori!
quote: Originally posted by Jerry Krause
quote: Originally posted by ordell
2002 Francuska (bez Zidana) nije ni prosla skupinu, dok bi je Zidan 2006 doveo do samog finala. Brazilce je u 1/4 finalu prosetao kao malu djecu. I da u finalu nije bilo incidenta sa Materazzijem, vrlo vjerovatno bi pobjedili.
Zidane je bio autoritet i tata-mata na igralistu, za mene definitivno jedan od najvecih. Nije sve u statistici, najveca glupost je igrace svrstati medju najbolje samo po faktoru postignutih golova i asistencija.
Tu si u pravu. 2006. godine Zidane je bio odlican, a opet je ostao obilježen zbog onog incidenta s Materazzijem. Dok 1998. ništa posebno nije do finala odigrao, cak je, cini mi se, protiv neke arapske zemlje dobio crveni karton i nije par utakmica igrao. Ali je zato u finalu eksplodirao i svi su ga novinari proglasili najboljim igracem. Ali kad se realno pogleda, nije konstatno dobro igrao to prvenstvo, 2006. je bio puno bolji.
|
"Od svakog treba tražiti samo ono što on može dati." "The puck is in! The home team wins!", the good ol' hockey game
|
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Member since 29/02/2012 |
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
Posted - 01/06/2014 : 12:52:03
|
Rangira se od 1. do 16, kako ništa ne znaci? Nije poenta u tome da li ce neko imati lakše ili teže protivnike (bice, hipoteticki, isti ko sada), nego u rangiranju i eliminacionoj fazi. Ovaj sistem te tera da svaku utakmicu igraš najbolje.
I ovde 1. šešir igra sa timom iz 1, 2. sa 2... Mogucnost nameštanja je minimalizovana. |
Edited by - Jasko on 01/06/2014 12:55:33 |
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Posted - 01/06/2014 : 13:58:18
|
quote: Originally posted by Jasko
Rangira se od 1. do 16, kako ništa ne znaci? Nije poenta u tome da li ce neko imati lakše ili teže protivnike (bice, hipoteticki, isti ko sada), nego u rangiranju i eliminacionoj fazi. Ovaj sistem te tera da svaku utakmicu igraš najbolje.
I ovde 1. šešir igra sa timom iz 1, 2. sa 2... Mogucnost nameštanja je minimalizovana.
Pa kako je mogucnost namještanja minimalizirana? Opet, ako izgubiš od ekipe iz prvog i ekipe iz drugog "šešira", tvoja treca utakmica (protiv ekipe iz treceg šešira) ti nece znaciti ništa. Kao što ti i sad treca utakmica ništa ne znaci ako si izgubio prve dvije.
A ovo s težinom protivnika je veci problem nego sada, zato što se nakon tri utakmice radi lista svih ekipa. I naravno da ce onaj tko je imao lakše protivnike na toj listi biti bolji od onoga tko je imao teže. Npr., ako u prvom "šeširu" ima 12 ekipa, to znaci da ce u njemu biti i Španjolska, ali možda i Hrvatska. Kojoj je ekipi iz 2. šešira lakše, onoj koja izvuce Španjolsku, ili onoj koja izvuce Hrvatsku? A pobjeda protiv Španjolske na tablici vrijedi potpuno jednako kao i pobjeda protiv Hrvatske.
U ovakvom sustavu grupa koji sad imamo, konkurencija za prolazak dalje su ti ekipe koje su igrale protiv istih protivnika kao i ti. A u ovom Cileancevu sustavu, konkurencija su ti ekipe koje su igrale protiv razlicitih protivnika. Zato je to cisti idiotizam. Bilo bi 5x više prigovora nego danas o tome da je netko prošao dalje zbog lakših protivnika. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16432 Posts
Member since 01/07/2008 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47234 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 02/06/2014 : 11:41:38
|
quote: Originally posted by Jasko
A odakle znaš da nece? S jednom pobedom je moguce ici dalje. Ovo je sistem koji je mnogo zanimljiviji.
cisto sumnjan da ce to uvest |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 03/06/2014 : 11:54:18
|
imam utisak da ce se igrati neki "usrani" nogomet na ovom svijetskom prvenstvu....jer svi ostavljaju napadace kod kuce (ili ih uopšte nemaju...).
-Bih ce igrati samo sa dva klasicna napadaca -Njemacka ce igrati samo sa jednim (Klose) a i taj je star ko biblija vec.... -kod Kostarike im se ozlijedio njihov najbolji napadac ( a ionako nisu nešto ali sad su u totalnom qurcu...)
Za ostale tek cemo vidjeti, jer selektori kriju spiskove,... |
|
|
Knez
Starting Member
32 Posts
Member since 29/05/2014 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47234 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 03/06/2014 : 14:36:43
|
quote: Originally posted by Knez
Falcao otpao ali ima Kolumbija Jacksona Martineza i Carlosa Baccu
nažalost . |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16432 Posts
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 03/06/2014 : 18:33:08
|
quote: Originally posted by Knez
Falcao otpao ali ima Kolumbija Jacksona Martineza i Carlosa Baccu
šteta....to nisam znao, znao sam da je ozlijeden ali sam se nadao da ce ga nekako zakrpati,...ma u qurac....a navijat cu z anjih samo što bez Falcaa to nece biti to....Nadam se da ce barem Uruguay zakrpati Suareza inace ce mi ovaj SP biti jakoooooooooooooooo dosadno gledati.......... |
|
|
markotamara
Senior Member
Croatia
2783 Posts
Member since 26/05/2013 |
|
1Euro
Advanced Member
12496 Posts
Posted - 03/06/2014 : 22:03:06
|
quote: Originally posted by markotamara
Nemore dosadno biti gledati Ronalda,Messia,, Riberry,Robben,Hrvatsku......
pa meni ce biti to dosadno gledati, jer to uvijek svi vrte (liga prvaka npr,...) a SP je svake cetiri godine i igra cijeli svijet znaci BAŠ MI JE TO ZANIMLJIVO GLEDATI, one nekakve Hondurase, Africke zemlje,Južno americke zemlje,...a ne svake godine jedno te iste igrace tipa Roben, Messi, Ronaldo,.... |
|
|
Caleb
Advanced Member
Greece
16432 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 03/06/2014 : 23:35:47
|
Evo, meni ce biti zanimljivo gledati Alžirce iako nece proci skupinu ali to je jedinstvena prilika da vidim koju njihovu tekmu. |
|
|
Jasko
Advanced Member
Nicaragua
6225 Posts
|
Topic |
|