Author |
Topic |
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/06/2014 : 23:23:56
|
Poll Question:
dakle, vi cete radije...
|
Results: |
raditi posao koji volite ali je slabije placen. |
[63%] |
25 votes |
raditi posao koji ne volite ali koji je jako dobro placen. |
[38%] |
15 votes |
Poll Status:
Locked »» |
Total Votes: 40 counted »» |
Last Vote:
21/06/2014 09:23:39 |
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/06/2014 : 23:30:33
|
quote: Originally posted by supermark
Koliko je bolje placen drugi posao? I koliko jako ne volimo drugi posao i koliko jako volimo prvi posao?
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
DzekDenijels
Senior Member
Serbia
2500 Posts
Member since 26/07/2009 |
Posted - 14/06/2014 : 23:40:03
|
Ako je toliko dobro placen, kako mogu da toliko ne volim takav posao!? Na kraju krajeva, posao se i radi zbog novca... |
Carpe diem |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 14/06/2014 : 23:47:13
|
Zar kod nas postoji neki dobro placen posao a da nema veze s politikom i lopovlukom |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19772 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 14/06/2014 : 23:48:30
|
S obzirom da govorim buducnosti.
U pitanju ekstrema bih odabrao posao koji volim.
Ako je razlika minimalna žrtvovao bi se za stripove na kraju mjeseca. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 14/06/2014 : 23:50:27
|
Dok se ovdje filozofira samo cu rec da ja radim oboje i radim sve i radim danju, radim nocu, radim u fusu, radim i sto ne volim radim i sto volim za crkavicu, pisem za bez lipe jer kad bih cekala da radim sto volim za lovu nikad ne bih love imala i tada bih imala njegovane ruke i manikuru francusku na noktima i bila bih vesela i sretna sponzorusa. Ovako nemam tih problema, ponekad unistim ruke bojom, popucaju nokti od materijala i zice, ubodu me klijesta, jebem majku rokovima, umoru i ljudima, ali sam zadovoljna. I sad planiram sve da prodam i budem sama svoja manikirana sponzorusa. I da radim iskljucivo sto volim. I zato sad radim ko idiot da i taj dio odradim. I mozda sam stoga malo umornija i nabrijanija. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 14/06/2014 : 23:58:26
|
quote: Originally posted by Just_Charlie
Dok se ovdje filozofira samo cu rec da ja radim oboje i radim sve i radim danju, radim nocu, radim u fusu, radim i sto ne volim radim i sto volim za crkavicu, pisem za bez lipe jer kad bih cekala da radim sto volim za lovu nikad ne bih love imala i tada bih imala njegovane ruke i manikuru francusku na noktima i bila bih vesela i sretna sponzorusa. Ovako nemam tih problema, ponekad unistim ruke bojom, popucaju nokti od materijala i zice, ubodu me klijesta, jebem majku rokovima, umoru i ljudima, ali sam zadovoljna. I sad planiram sve da prodam i budem sama svoja manikirana sponzorusa. I da radim iskljucivo sto volim. I zato sad radim ko idiot da i taj dio odradim. I mozda sam stoga malo umornija i nabrijanija.
mislim da nisi izabrala pravi alat... |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 14/06/2014 : 23:59:46
|
Život mi se posložio tako da radim posao koji volim, štoviše u kojem uživam, ali koji je i slabije placen, i placaju mi neredovito. Ali zapravo i nema tog novca koji bi bio adekvatan mom zadovoljstvu nakon napisanog teksta i kad kliknem "send". U tim trenucima si nalijem cašicu necega, i žao mi je što nemam ritual kakav ima James Caan u Misery, s cigaretom na tanjuricu i cašom dobrog crnog vina. Ja em ne pušim, em to vino i nije ne znam kakva klasa, ali pristojno meracim i užitak je zajamcen.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 15/06/2014 : 02:06:09
|
Dok se ovdje filozofira samo cu rec da ja radim oboje i radim sve i radim danju, radim nocu, radim u fusu, radim i sto ne volim radim i sto volim za crkavicu, pisem za bez lipe jer kad bih cekala da radim sto volim za lovu nikad ne bih love imala i tada bih imala njegovane ruke i manikuru francusku na noktima i bila bih vesela i sretna sponzorusa. Ovako nemam tih problema, ponekad unistim ruke bojom, popucaju nokti od materijala i zice, ubodu me klijesta, jebem majku rokovima, umoru i ljudima, ali sam zadovoljna. I sad planiram sve da prodam i budem sama svoja manikirana sponzorusa. I da radim iskljucivo sto volim. I zato sad radim ko idiot da i taj dio odradim. I mozda sam stoga malo umornija i nabrijanija.
Ohoho...Gdje je stajalište?Korzo? |
Wtf?
|
|
|
Dudley Smith
stripovi.com suradnik
Croatia
1014 Posts
Member since 05/04/2014 |
|
bluefield
Average Member
Czech Republic
937 Posts
Member since 22/01/2011 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 15/06/2014 : 02:36:54
|
quote: Originally posted by bagi
Ohoho...Gdje je stajalište?Korzo?
Zao mi je bagi, morat cu te razocarati, tvoja familija ga je vec zaposjela i jaka su konkurencija pa moram raditi doma, s onim dijelom mozga koji je tebi jos daleka nepoznanica. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 15/06/2014 : 08:34:47
|
quote: Originally posted by bagi
Ohoho...Gdje je stajalište?Korzo?
Zao mi je bagi, morat cu te razocarati, tvoja familija ga je vec zaposjela i jaka su konkurencija pa moram raditi doma, s onim dijelom mozga koji je tebi jos daleka nepoznanica.
Hajde,nadžak babo naklapušo,što se srdiš...Nije to sramota,i to je nacin za zaraditi kruh u ovim teškim vremenima...Ti si jedna od rijetkih koja je uspjela spojiti ugodno s korisnim.Vidim da ti pucaju nokti,bodu te kliješta...Je li ti to specijalnost sado-mazo?-Tu je satnica žestoka...Taman toliko da budeš sama svoja manikirana sponzoruša ali cisto sumnjam da sama vodiš biznis i da neko ne stoji iza tebe u mraku.Krašuljak? |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 15/06/2014 08:46:33 |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 15/06/2014 : 08:54:45
|
Prva opcija. Više slobodnog vremena, sam svoj i unutrašnji mir, to mi je više od novca. Imam ga toliko, da idem polako dalje, ima ga i za hobije i za putovanje :) |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 15/06/2014 : 08:56:09
|
druga opcija. kad zgrnem masu love i djeca odlete, prešaltam na opciju jedan (a izmedu trudim se da malo zavolem ono što radim). |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/06/2014 : 10:23:11
|
Naravno prva opcija. Buditi se ujutro sa voljom - neprocjenjivo. Takoder, za razliku od vecine ljudi, ja znam sa novcem pa mi ne treba puno.
Naravno, ne znam kako je to jer radim posao koji NE volim i SLABO placen. I zato sam vjecno nadrkan, depresivan, pesimista... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 10:29:24 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/06/2014 : 10:33:14
|
quote: Originally posted by jaki
ovisi koliko je razlika u kunama izmedu te dvije opcije.
Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno. Recimo da je takav raspon. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 10:34:01 |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17039 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 15/06/2014 : 11:20:48
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno. Recimo da je takav raspon.
Koliko sam skontao,obi,kod tebe nije problem voliš li posao s kojim se baviš ili ne kao i koliko je placen,nego klasicni slucaj ljenjivca-znaš ono lezi kruše da te jedem... |
Wtf?
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 15/06/2014 : 11:27:57
|
Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno. Recimo da je takav raspon.
Za te novce ne samo da bih išao u Keniju nego i na Jupiter ako treba. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
1Euro
Advanced Member
12524 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 15/06/2014 : 11:38:09
|
najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:
-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam) -obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....) -ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto) -godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi -bolje loš sex nego dobar dan na poslu -ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.
Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas? |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 15/06/2014 : 11:42:33
|
quote: Originally posted by 1Euro
najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:
-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam) -obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....) -ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto) -godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi -bolje loš sex nego dobar dan na poslu -ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.
Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?
hehe. Legendo |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 15/06/2014 : 11:45:35
|
i šta se onda žališ? placeš da nemaš love a priznaješ da ne bi maka cmar negdi di bi više zaradiva |
|
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Posted - 15/06/2014 : 12:15:19
|
quote: Originally posted by 1Euro
Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?
Da,rece to mladic od trideset i nešto ljeta,pretpostavljam bez dana staža,bez svoje familije,na grbaci materi,ocu i deželi...Ojro,lako je sopstveno zadovoljstvo izganjati preko tudih leda i prosipati te mudrosti drugima... Probaj to sve izvesti zamislivši se u koži devedeset osam posto ostalih koji to pokušavaju preko svoga konja i na nacine dostojne nobelove nagrade za preživljavanje... |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 15/06/2014 12:16:26 |
|
|
Topic |
|