Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 15/06/2014 : 13:14:38
|
I ja bi volija raditi posao koji volim za npr.4000 kn.Meni bi to bilo dosta jer nemam nikoga ko ovisi o meni.Ali da je npr.posao koji ne volim duplo bolje placen onda bi se nekako žrtovao |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 15/06/2014 : 13:50:22
|
quote: Originally posted by lwood
quote: Originally posted by Obi-wan
quote: Originally posted by jaki
ovisi koliko je razlika u kunama izmedu te dvije opcije.
Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno. Recimo da je takav raspon.
i šta se onda žališ? placeš da nemaš love a priznaješ da ne bi maka cmar negdi di bi više zaradiva
Kako ne bi maka? Ja putujem na posao vlakom... Tu gdje sam ja nije pitanje želiš li zaraditi više. Pitanje je: možeš li zaraditi išta? Puno ljudi prica kako ce negdje otici zaradivati. No, vrlo malo ih to uradi. Ja sam iskren. Želim ostati gdje jesam, ali bi bilo bolje da imam malo više novca i sigurniji posao. Najljepše bi bilo živjeti negdje na moru i guliti turiste. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 13:57:01 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 15/06/2014 : 13:52:20
|
quote: Originally posted by bagi
Radije bih recenzirao stripove ili knjige za 2000 kn. mjesecno nego bio pomocni gradevinski radnik u Keniji za 20 000 kn. mjesecno. Recimo da je takav raspon.
Koliko sam skontao,obi,kod tebe nije problem voliš li posao s kojim se baviš ili ne kao i koliko je placen,nego klasicni slucaj ljenjivca-znaš ono lezi kruše da te jedem...
Vrijednije mi je slobodno vrijeme od novca. No, nemam ni jedno ni drugo koliko bih volio. A onaj tko voli raditi za mene nije normalan. Radiš jer moraš, ono što voliš se zove hobi. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 13:52:50 |
|
|
izivko
Advanced Member
Germany
12750 Posts
Member since 25/07/2003 |
Posted - 15/06/2014 : 14:25:30
|
quote: Originally posted by 1Euro
najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:
-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam) -obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....) -ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto) -godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi -bolje loš sex nego dobar dan na poslu -ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.
Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?
Ovo je bio moto u Jugoslaviji |
Have mercy |
|
|
trolodtroje
Advanced Member
3275 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 15/06/2014 : 14:59:23
|
quote:
-bolje loš sex nego dobar dan na poslu
kad se budeš najebavao (barem 20 godina redovnog seksa, ajd u tvom slucaju 2) onda da te cujem. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 15/06/2014 : 15:29:24
|
quote: Originally posted by Obi-wan Buditi se ujutro sa voljom - neprocjenjivo.
Opet se teško probuditi s voljom u 5:30 kada je bolje ostati u krevetu bez obzira na vrstu posla. quote: Takoder, za razliku od vecine ljudi, ja znam sa novcem pa mi ne treba puno.
Tako sam i ja znao s novcem prvih 5 godina rada kada je samo rastao iznos na racunu... i onda su nastali problemi...
quote: Naravno, ne znam kako je to jer radim posao koji NE volim i SLABO placen.
Bez obzira koliko placen bio posao se ne može voljeti ako neki šef stalno podjebava. quote: I zato sam vjecno nadrkan, depresivan, pesimista...
I zato je tu ovaj forum na kojemu možeš povratiti raspoloženje. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/06/2014 : 15:32:50
|
najbolje je ništa raditi a do novca se vec nekako dode....u biti eto nekoliko recepata:
-ako trošite manje, treba vam manje novca (ionako 80% stvari koje kupujete NE TREBAJU vam) -obitelj, posao, odgovornost, stan/kuca,....sve je to precijenjeno i na dugi rok ne donosi vam baš neku srecu (djeca ce vas strpati u staracki dom i posvadati se oko vaše imovine, prije toga cete se nervirati dok vam tinejderska kcer odlazi van na zabave, sin ne završava školu, pocne se baviti drogom ili kriminalom,....) -ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto) -godine koje provedete na poslu, nikada vam se nece vratiti, zašto uživati tek u mirovini, kada možete uživati vec sada, dok ste još mladi i zdravi -bolje loš sex nego dobar dan na poslu -ima toga još puno ali mi se ne da pisati, jer ionako su vas krediti, obitelj i društveni normativi vec odavno ucinili za svoje robove i vi ih morate slijepo slušati,.....tako da nema smisla da vam objašnjavam.
Sve u svemu JEDINO SAMI možete SEBE napraviti sretnim,....zašto da drugi budu sretni umjesto vas?
Prve 3 opcije mi se izrazito svidaju. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 15/06/2014 : 15:37:20
|
i šta se onda žališ? placeš da nemaš love a priznaješ da ne bi maka cmar negdi di bi više zaradiva
Kako ne bi maka? Ja putujem na posao vlakom... Tu gdje sam ja nije pitanje želiš li zaraditi više. Pitanje je: možeš li zaraditi išta? Puno ljudi prica kako ce negdje otici zaradivati. No, vrlo malo ih to uradi. Ja sam iskren. Želim ostati gdje jesam, ali bi bilo bolje da imam malo više novca i sigurniji posao. Najljepše bi bilo živjeti negdje na moru i guliti turiste.
pa onda se preseli na more i guli turiste.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 15/06/2014 : 15:38:26
|
I ja bi volija raditi posao koji volim za npr.4000 kn.Meni bi to bilo dosta jer nemam nikoga ko ovisi o meni.Ali da je npr.posao koji ne volim duplo bolje placen onda bi se nekako žrtovao
al da imaš nekog na grbaci, to bi bilo ništa.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 15/06/2014 : 15:38:31
|
I ja bi volija raditi posao koji volim za npr.4000 kn.Meni bi to bilo dosta jer nemam nikoga ko ovisi o meni.Ali da je npr.posao koji ne volim duplo bolje placen onda bi se nekako žrtovao
Ni ja nemam nikoga tko ovisi o meni ali 4000 kn nije neki iznos ako si godinama navikao na bolje. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 15/06/2014 : 16:46:19
|
pa onda se preseli na more i guli turiste.
Ili još bolje u Holivud pa da budem glumac. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 15/06/2014 : 16:51:26
|
Citajuci ovo, vidim kako je necija realnost sasvim razlicita od neke druge. Radim za daleko manje od 4000 kn. Ovdje je to plata iz snova i smatra se uspjehom. Jako punu ljudi ne radi pa je išta bolje nego ništa. No, opet bih radije posao koji volim za 4000 (san snova) nego nešto što ne volim za 8000. Meni je 4000 više nego dosta. Da budem nesretan za deblji bankovni racun mi nema smisla. Jedino ako baš ne možeš živjeti od 4000 pa ti treba 8000 - to je druga prica. Inace, radio bih posao koji volim i za 2000. |
|
|
bagi
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3840 Posts
Member since 29/12/2002 |
Posted - 15/06/2014 : 17:59:08
|
Citajuci ovo, vidim kako je necija realnost sasvim razlicita od neke druge. Radim za daleko manje od 4000 kn. Ovdje je to plata iz snova i smatra se uspjehom. Jako punu ljudi ne radi pa je išta bolje nego ništa. No, opet bih radije posao koji volim za 4000 (san snova) nego nešto što ne volim za 8000. Meni je 4000 više nego dosta. Da budem nesretan za deblji bankovni racun mi nema smisla. Jedino ako baš ne možeš živjeti od 4000 pa ti treba 8000 - to je druga prica. Inace, radio bih posao koji volim i za 2000.
Da li ti jedeš ikako? Ili se prehranjuješ gledajuci u sunce? Uživaš li u blagodatima moderne tehnologije tipa gsm uredaja ili racunara? Ne daj bože,da slucajno nemaš kakvo motorno vozilo? Omoguciš li sebi ponekad kakav sitan luksuz npr kupiš li s vremena na vrijeme kakav strip? 2000 cuna? Si ti carobnjak? |
Wtf?
|
Edited by - bagi on 15/06/2014 18:01:03 |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 15/06/2014 : 18:52:50
|
Citajuci ovo, vidim kako je necija realnost sasvim razlicita od neke druge. Radim za daleko manje od 4000 kn. Ovdje je to plata iz snova i smatra se uspjehom. Jako punu ljudi ne radi pa je išta bolje nego ništa. No, opet bih radije posao koji volim za 4000 (san snova) nego nešto što ne volim za 8000. Meni je 4000 više nego dosta. Da budem nesretan za deblji bankovni racun mi nema smisla. Jedino ako baš ne možeš živjeti od 4000 pa ti treba 8000 - to je druga prica. Inace, radio bih posao koji volim i za 2000.
Da li ti jedeš ikako? Ili se prehranjuješ gledajuci u sunce? Uživaš li u blagodatima moderne tehnologije tipa gsm uredaja ili racunara? Ne daj bože,da slucajno nemaš kakvo motorno vozilo? Omoguciš li sebi ponekad kakav sitan luksuz npr kupiš li s vremena na vrijeme kakav strip? 2000 cuna? Si ti carobnjak?
Za one koji ne znaju sa novcem: Ukratko da, ja sam carobnjak. Ništa mi ne fali osim sigurnosti i slobodnog vremena (što malo tko ima). Novca trenutno imam dovoljno. |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 15/06/2014 : 20:22:29
|
Da li ti jedeš ikako? Ili se prehranjuješ gledajuci u sunce? Uživaš li u blagodatima moderne tehnologije tipa gsm uredaja ili racunara? Ne daj bože,da slucajno nemaš kakvo motorno vozilo? Omoguciš li sebi ponekad kakav sitan luksuz npr kupiš li s vremena na vrijeme kakav strip? 2000 cuna? Si ti carobnjak?
Ocito je prešao na tamnu stranu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 15/06/2014 : 20:31:30
|
Za one koji ne znaju sa novcem: Ukratko da, ja sam carobnjak. Ništa mi ne fali osim sigurnosti i slobodnog vremena (što malo tko ima). Novca trenutno imam dovoljno.
šta? ne placaš režije? ne jedeš? |
|
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 15/06/2014 : 23:13:22
|
Za one koji ne znaju sa novcem: Ukratko da, ja sam carobnjak. Ništa mi ne fali osim sigurnosti i slobodnog vremena (što malo tko ima). Novca trenutno imam dovoljno.
šta? ne placaš režije? ne jedeš?
Nije to. Naravno da placam i jedem. Samo znam sa novcem. U zemlji koja živi na kredit i vecina ljudi nema za gumu koja drži gace, to se smatra carolijom. Ima nekih 10-tak sitnih pravila kojih se moraš držati pa ti ne treba previše novca. |
Edited by - Obi-wan on 15/06/2014 23:18:51 |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47314 Posts
Posted - 15/06/2014 : 23:27:24
|
kradeš po ducanima? šalu na stranu,al da covik i sam živi u svome stanu sa 2000 kn bi bia na rubu odnosno bija bi ispod granice siromaštva. ima bi taman minimalno za hranu i režije. dicu,žene,auta,izlaske,duvan itd moš prekrižit |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 16/06/2014 : 02:22:28
|
kradeš po ducanima? šalu na stranu,al da covik i sam živi u svome stanu sa 2000 kn bi bia na rubu odnosno bija bi ispod granice siromaštva. ima bi taman minimalno za hranu i režije. dicu,žene,auta,izlaske,duvan itd moš prekrižit
A tek kolekcionarstvo HC strip izdanja. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27031 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 16/06/2014 : 07:57:31
|
-ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto)
U Hrvatskoj poslodavci mogu. Ne znam kako je u Sloveniji? Dobiješ minimalnu placu a ona je u HR 3.017,61 kn(Brutto). A to je neto od 2300-2400 kn a možda i manje.Putni trošak poslodavac nije obvezan platiti nego ako hoce.Topli obrok je otišao u povijest još prije 20 godina.I sad ako imaš nekoga na grbaci,kako preživjeti mjesec s tim? I da ne radim ništa na poslu opet provedem tamo 180-200 sati mjesecno+ put.Samo to vrijedi duplo više od minimalne place a ne još da i radim ili nerviram se na poslu. |
Ja sam fetišist papira! |
Edited by - jaki on 16/06/2014 08:00:49 |
|
|
1Euro
Advanced Member
12524 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 16/06/2014 : 10:11:48
|
-ne mogu vas poduzeca toliko malo/loše placati, koliko malo/loše možete vi raditi (neka vam ovo bude moto)
U Hrvatskoj poslodavci mogu. Ne znam kako je u Sloveniji? Dobiješ minimalnu placu a ona je u HR 3.017,61 kn(Brutto). A to je neto od 2300-2400 kn a možda i manje.Putni trošak poslodavac nije obvezan platiti nego ako hoce.Topli obrok je otišao u povijest još prije 20 godina.I sad ako imaš nekoga na grbaci,kako preživjeti mjesec s tim? I da ne radim ništa na poslu opet provedem tamo 180-200 sati mjesecno+ put.Samo to vrijedi duplo više od minimalne place a ne još da i radim ili nerviram se na poslu.
pa nije kod nas ništa bolje,....kao ima neka "minimalna plata" koja je "kao" zajamcena iako znam dosta ljudi koji dobivaju puno manje od ove "nekakve" minimalne plate,...sve je to otišlo u q....c, zato i kažem, (u šaljivom tonu), da vas oni ne mogu tako malo platiti, koliko malo možete vi raditi,...znaci, ideš na posao i citaš novine npr,....naravno da ce te odpustit, ali ti treba dati "odpovedni rok" koji je npr dva mijeseca, ili više,....da si ti kao pronadeš novi posao,...ne mogu te tek tako odpustiti,....znaci bar dvije plate ceš dobiti a da ništa ne radiš,.....ma diplomirao sam ja iz toga hahaha. I onda opet pronadeš drugi posao i isto tako,....ali je problem sada jer se teško uopšte pronade neki posao,....prije je bilo lakše, transparentnije....
Inace ovaj sistem su usavršili u Srbiji devetdesetih godina prošlog stoljeca,....sjecam se, kako je susjed cekao godinu ili dvije na Yugo 45, kojeg je platio prije više od dvije godine, onda je cekao da dode na red, nije ni znao kakve ce boje biti, jer to su oni bojali po cijelu seriju, jednako,....ovisi koliko im je boje ostalo, ako su prije toga bojali neke tenkove npr. onda si mogao dobiti i neki oker, tamno zeleni, sivi,....automobil....i kada je na kraju stigao taj Yugo (koji cak nije imao desno ogledalo...), samo je toplo grijanje radilo, (nisi mogao prebaciti na hladno...) a vrh je bio, kada je susjed htio otvoriti prozor i nije se dalo (ona rocka se samo vrtila u prazno) pa je išao na Servis, tamo su otvorili vrata i vidjeli da je ovo staklo samo tako stavljeno gore, bez nekog mehanizma (koji spušta i podiže staklo) a uz to je bila nekakva poruka, "kakva meni plata, takva tebi vrata",.... |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 16/06/2014 : 10:22:49
|
Raditi posao koji volite ali je slabije placen ili raditi posao koji ne volite ali koji je jako dobro placen.
Dilema, ali možda bih ipak izabrao drugu opciju. Volio ili ne volio svoj posao, moram biti tamo oko 170h na mjesec. Ako bih te sate proveo na poslu koji ne volim, a koji je jako dobro placen (npr 2-3 tisuce €), ostalo bi mi dovoljno za putovanja u druge zemlje i mnoge druge stvari. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Posted - 16/06/2014 : 10:25:45
|
[quote]Originally posted by 1Euro
pa nije kod nas ništa bolje,....kao ima neka "minimalna plata" koja je "kao" zajamcena iako znam dosta ljudi koji dobivaju puno manje od ove "nekakve" minimalne plate,...sve je to otišlo u q....c, zato i kažem, (u šaljivom tonu), da vas oni ne mogu tako malo platiti, koliko malo možete vi raditi,...znaci, ideš na posao i citaš novine npr,....naravno da ce te odpustit, ali ti treba dati "odpovedni rok" koji je npr dva mijeseca, ili više,....da si ti kao pronadeš novi posao,...ne mogu te tek tako odpustiti,....znaci bar dvije plate ceš dobiti a da ništa ne radiš,.....ma diplomirao sam ja iz toga hahaha. I onda opet pronadeš drugi posao i isto tako,....ali je problem sada jer se teško uopšte pronade neki posao,....prije je bilo lakše, transparentnije....
Ne ide to tako. U socijalizmu si mogao "malo" raditi. Kod ovih sa bicem to ne ide. Otpuste te, ali novi posao se ne može naci. I ne dobiješ sa biroa odmah novac na par mjeseci vec prije toga trebaš raditi odredeno vrijeme. No, kljucno je ono da je novi posao teško naci (kod nas konkretno nemoguce). I sve da ti to i upali, opet se od povremenog poslao i povremene naknade sa biroa ne može živjeti. Mislim, može to za džeparac, ali ono režije i hrana ne može... |
Edited by - Obi-wan on 16/06/2014 10:27:22 |
|
|
milandj3
Average Member
Serbia
615 Posts
Member since 17/08/2006 |
Posted - 16/06/2014 : 10:25:58
|
quote: Originally posted by DzekDenijels
Ako je toliko dobro placen, kako mogu da toliko ne volim takav posao!? Na kraju krajeva, posao se i radi zbog novca...
amen to that |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/06/2014 : 11:22:39
|
quote: Originally posted by 1Euro ...znaci, ideš na posao i citaš novine npr,....naravno da ce te odpustit, ali ti treba dati "odpovedni rok" koji je npr dva mijeseca, ili više,....da si ti kao pronadeš novi posao,...ne mogu te tek tako odpustiti,....
Nije bas tako, minimalni odpovedni rok je 15 dana za sve sa manje od 1 godine radnog staza, a maksimum je 60 odnosno 80 dana (osim ako u kolektivnoj pogodbi ne stoji drugacije) za one sa ohoho godina iza sebe. Od 1. do 2. godine je 30 dana, a onda za svaku godinu po 2 dana. Ali to je sve za, ajmo reci, obicne odpovedi.
Ako dobijes odpoved iz krivdnih razloga onda imas samo 15 dana.
Plus na pocetku obicno imas "poskusnu dobu" a tu uopste ne treba cekati da se ta doba istjece nego mozes dobiti odpoved vec prvog dana (plus sedam dana za odpovedni rok) pa se ti slikaj sa casopisom u ruki u parku. I nikakav zavod i nista ti ne pripada.
A sa casopisom u ruci bi ti mogli dati i neki drugi posao, nesto prljavo he he, vrsiti pritisak na tebe, pa ti dokazi da je mobbing posrijedi. A i upraviceno bi te maltretirali. Ja bi te sigurno.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Topic |
|
|
|