Author |
Topic |
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 18/07/2014 : 18:22:35
|
quote: Originally posted by 1Euro Pa tko ne bi htio biti viking:
-ne trebaš se više brijati, lijepo nosiš dugacku bradu, uštediš na novcu i na vremenu -isto tako ne trebaš ici kod frizera -imaš dobar razlog da nosiš kacigu sa rogovima -možeš puno popiti ako voliš da popiješ -koliko sam vidio u toj seriji o Vikinzima, Skandinavci su dosta otvoreni kod seksa, znaci ima tu dosta promjena partnera, to kod njih cak nije varanje nego dio kulture,...
Po potrebi ovo sve možeš ili cak ne moraš i kod nas. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 18/07/2014 : 18:33:59
|
quote: Originally posted by DODSFERD
-ne trebaš se više brijati, lijepo nosiš dugacku bradu, uštediš na novcu i na vremenu -isto tako ne trebaš ici kod frizera -imaš dobar razlog da nosiš kacigu sa rogovima -možeš puno popiti ako voliš da popiješ -koliko sam vidio u toj seriji o Vikinzima, Skandinavci su dosta otvoreni kod seksa, znaci ima tu dosta promjena partnera, to kod njih cak nije varanje nego dio kulture,...
Po potrebi ovo sve možeš ili cak ne moraš i kod nas.
istina, jedino što ide previše vremena, da objašnjavaš svim ljudima zašto nosiš kacigu sa rogovima.... |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/07/2014 : 18:42:34
|
quote: Originally posted by 1Euro
quote: Originally posted by DODSFERD
Po potrebi ovo sve možeš ili cak ne moraš i kod nas.
istina, jedino što ide previše vremena, da objašnjavaš svim ljudima zašto nosiš kacigu sa rogovima....
Ovdje gdje ja živim nitko te ništa nebi ni pitao jer je nekih 300-400 metara dalje šuma u kojoj bez radoznalih ociju možeš nositi kacigu kakvu hoceš. |
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 18/07/2014 : 18:58:23
|
http://bs.wikipedia.org/wiki/Vikinzi
evo ako se ne želi malo više informirati navci barem koje su njacešce zablude: Da na kraju rašcistimo nekoliko opcepoznatih, ali krivih, cinjenica!
PLJACKANJE. Cesto se vrlo pogrešno smatra da su Vikinzi iskljucivo pljackali, no vrlo je pouzdano da su upravo oni razvili najrazgranatiju trgovacku mrežu srednjega vijeka spajajuci Istok sa Zapadom, Sjever sa Jugom..
KACIGE S ROGOVIMA. Vikinzi, naime, nikada nisu nosili kacige ukrašene rogovima! Iako su one danas gotovo zaštitni znak Vikinga, upuceni kažu da bi se svaki arheolog koji proucava vikinške ostatke duboko uvrijedio kada bi iskopao takvu kacigu. Vjerovanje u takvu cinjenicu je zapravo došlo iz stripa Hogar strašni.
HIGIJENA. Ne samo da nisu bili neuredni, vec su u kontekstu srednjega vijeka neuobicajeno uredni. Kosu su cešljali svakoga dana, a svako je imao svoj vlastiti cešalj, kupanje je bilo svake subote, o cemu svjedoci i ime toga dana (švedski lördag, norveški lørdag), a pritom su koristili i sapun. Cesto su mijenjali odjecu. Koristili su se saunom. Postoje zapisi o tome da su engleski muškarci uvelike zavidjeli Vikinzima jer su ih Engleskinje, cini se upravo zbog urednosti, više voljele.
|
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 18/07/2014 : 19:07:34
|
ma nemoj, a ja sam kao mislio da cemo biti PRAVI vikinzi? Pa naravno da bi i mi bili isti ko ovi "ludaci" na brodu ciju sam sliku postavio. Ljudi misle kako Vikinzi nose kacige sa rogovima i tako onda se treb ai odjenuti....Bilo bi još više objašnjavanja kada ne bi nosili kacige sa rogovima a kao Vikinzi smo....inace pogledaj neki hokej pa ceš vidjeti Norveške navijace kako oni isto tako nose kacige sa rogovima,...a potomci Vikinga su,...ajd onda ti njima objašnjavaj da to nije tako....
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 18/07/2014 : 19:28:39
|
quote: Originally posted by dosada
really?
da, vjeroval ti ili ne...ovo na slici nisu vikinzi vec neki avanuturisti iz zabavnog parka.
|
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Posted - 18/07/2014 : 19:35:44
|
e tek sad skužil kak se ovo moglo protumaciti na više nacina
uglavnom ovaj dio "da, vjeroval ti ili ne" se odnosi na to da vikinzi nemaju veze s rogovima, a drugi dio, nakon tockica, "ovo na slici nisu vikinzi vec neki avanuturisti iz zabavnog parka" je tek komentar slike. Stvarno nespretno ispalo ovak napisano kak sam ja napisal |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 18/07/2014 : 20:41:13
|
Necemo sad cjepidlaciti, bili rogovi ili ne važno je da se covjek u duši osjeca Vikingom. |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Posted - 18/07/2014 : 21:25:32
|
pa zamisli da si na moru, negdje u Porecu i pored tebe plovi ovakva lada, ljudi iskacu iz nje odjeveni u Vikinze, pocnu mahati macevima, nešto vicu na stranom jeziku itd,...turisti bi im se smijali, jer bi mislili da je to kao nekakva gluma, što bi išlo nama na ruke, jer bi im pokrali torbice i sve što imaju sa sobom na plaži i odpluli dalje. A sada neka idu ovi turisti na policiju i objašnjavaju kako su ih oplackali Vikinzi....a uz to imali bi kacige, lažne brade,....pa nas nitko ne bi prepoznao, jer smo se prerušili u Vikinze....ako nas slucajno neka policija uhvati prije nego mi pobjegnemo i napustimo ladu, reci cemo im kako se radi o zajebanciji pa smo im ionako kasnije to htjeli vratiti, ali nismo mogli prije vratiti, jer smo htjeli napraviti dobar show,...sigurno bi nam povjerovali, jer tko bi bio toliko glup da ide pljackati turiste prerušen u Vikinge.... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47309 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 19/07/2014 : 11:13:30
|
pa zamisli da si na moru, negdje u Porecu i pored tebe plovi ovakva lada, ljudi iskacu iz nje odjeveni u Vikinze, pocnu mahati macevima, nešto vicu na stranom jeziku itd,...turisti bi im se smijali, jer bi mislili da je to kao nekakva gluma, što bi išlo nama na ruke, jer bi im pokrali torbice i sve što imaju sa sobom na plaži i odpluli dalje. A sada neka idu ovi turisti na policiju i objašnjavaju kako su ih oplackali Vikinzi....a uz to imali bi kacige, lažne brade,....pa nas nitko ne bi prepoznao, jer smo se prerušili u Vikinze....ako nas slucajno neka policija uhvati prije nego mi pobjegnemo i napustimo ladu, reci cemo im kako se radi o zajebanciji pa smo im ionako kasnije to htjeli vratiti, ali nismo mogli prije vratiti, jer smo htjeli napraviti dobar show,...sigurno bi nam povjerovali, jer tko bi bio toliko glup da ide pljackati turiste prerušen u Vikinge....
ja san uvjeren da ako bi ovo napravili u st da bi ih sve strpalo na psihijatriju |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
|
fikus
Senior Member
1966 Posts
Member since 02/11/2010 |
Posted - 19/07/2014 : 11:28:33
|
pa zamisli da si na moru, negdje u Porecu i pored tebe plovi ovakva lada, ljudi iskacu iz nje odjeveni u Vikinze, pocnu mahati macevima, nešto vicu na stranom jeziku itd,...turisti bi im se smijali, jer bi mislili da je to kao nekakva gluma, što bi išlo nama na ruke, jer bi im pokrali torbice i sve što imaju sa sobom na plaži i odpluli dalje. A sada neka idu ovi turisti na policiju i objašnjavaju kako su ih oplackali Vikinzi....a uz to imali bi kacige, lažne brade,....pa nas nitko ne bi prepoznao, jer smo se prerušili u Vikinze....ako nas slucajno neka policija uhvati prije nego mi pobjegnemo i napustimo ladu, reci cemo im kako se radi o zajebanciji pa smo im ionako kasnije to htjeli vratiti, ali nismo mogli prije vratiti, jer smo htjeli napraviti dobar show,...sigurno bi nam povjerovali, jer tko bi bio toliko glup da ide pljackati turiste prerušen u Vikinge....
Od sutra sam u Porecu. Psihicki sam pripremljen za turiste-ludake svake vrste. |
always progressive, never conventional! |
|
|
tinton
stripovi.com suradnik
United Kingdom
19768 Posts
Member since 23/10/2011 |
Posted - 19/07/2014 : 13:10:55
|
quote: Originally posted by lwood
ja san uvjeren da ako bi ovo napravili u st da bi ih sve strpalo na psihijatriju
Ili bi im neki krkan na plazi zavrnio vratom prije nego bi ista ukrali. |
Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
|
|
|
goksi
Senior Member
Serbia
1955 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/07/2014 : 01:22:11
|
jedino što ide previše vremena, da objašnjavaš svim ljudima zašto nosiš kacigu sa rogovima....
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47309 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia