Author |
Topic |
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/07/2014 : 17:02:16
|
Rijeka je meni baš ok. sestra mi je nekoliko godina živjela na relaciji Milano - Rijeka i znao sam otici do nje, a grad je i njoj super. a plaža Kantrida mi je ljepša od Bacvica |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Member since 28/02/2004 |
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/07/2014 : 17:06:58
|
Misliš Splitohuljenja :))
Mislm da je i plaža u Bakru pored Koksare, tam negdje '82, bila lijepša od Bacvica :D :D |
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 20/07/2014 : 19:07:36
|
quote: Originally posted by dosada
koliko znam služe necemu...nisu koštali ništa, kao kaj ne košta ni pivo jer se u njemu uživa!
ooo, kostali su nas..i sad gutaju pare ko nezasitna sponzorusa.. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 20/07/2014 : 19:09:23
|
quote: Originally posted by mamlaz
pa ja ne bi nikome preporucio posjet rijeci, mozda Opatiji. nema to veze sa lokalpatrotizmom, treba biti realan.
Meni je Rijeka jako lijep grad i svakom bih preporucio da je posjeti. Par puta sam boravio u njoj, najduže na 2 dana, i lako mogu zamisliti lijep i miran život u Rijeci.
OT: lokalpatriotski Kornati i Krka, jasno i Šibenik, pa onda Varaždin s okolicom, Split koji mi je za služenja vojnog roka bio fenomenalan, Korcula, Zadar s posebnim posvecivanjem vremena poluotoku, Stari Grad na Hvaru, uvala Mala Travna (oni je zovu Mola Trovna) na Visu, Biševo s Modrom špiljom, Grožnjan i Limski kanal...
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 20/07/2014 : 19:22:41
|
kao i Kumrovec
bio sam ovih dana 3 dana pokraj Sutle, na samo par km od Kumrovca (nazalost nije bilo vremena za posjetu; bolja polovina nije htjela ), veoma lep krajolik
he he, prosao i preko 1Eurovog Sentjurja, ne sjecam se nicega
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
mamlaz
Advanced Member
Croatia
9934 Posts
Posted - 20/07/2014 : 19:36:48
|
quote: Originally posted by dosada
koliko znam služe necemu...nisu koštali ništa, kao kaj ne košta ni pivo jer se u njemu uživa!
nisu kostali nista??? ahahaha haha haha |
Mrzim mrznju! |
|
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 20/07/2014 : 19:46:17
|
za rijeku ti je dovoljno 30 min ili preko sest mjeseci zivljenja. sve izmedju ne dolazi u obzir.
Od tebe san ocekiva da ceš priporucit koksaru u Bakru |
Trljam ruke. |
|
|
Just_Charlie
Advanced Member
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 20/07/2014 : 20:32:01
|
Grad Kastav
Grad Kastav sazdan je na 365 metara visokome brijegu ponad Kvarnera, na sjevernome Jadranu. U neposrednoj je blizini Rijeke, najvece hrvatske luke, i opatijske rivijere, jedne od omiljenijih turistickih odredišta u Hrvatskoj. Kastav je tijekom dugih stoljeca ocuvao svoju bogatu povijest, brojne vrijedne arhitektonske i druge spomenike, kulturu i tradiciju, netaknutu prirodu..
Arheološki podaci pokazuju da je ovdje covjek živio od paleolitika. Tu su brojne špilje u okolici Kastva, a u zidinama samog grada pronadena je kamena glacana sjekira iz mladeg kamenog doba (neolitika). U 11.st.pr. Kr. oko Lokvine i na akropolskoj uzvisini gdje je danas Župna crkva, postojala je gradina. Podno Istocnih zidina, pronadeni su grobovi s bogatim prilozima. Tu su zasigurno živo cirkulirali ljudi-putnici i ljudi-trgovci koji su povezivali Predalpsko zalede s Jadranskim morem. U rimskim putopisima još nije pronadeno ime Kastav, ali naselje je sigurno postojalo. Preko sjevernog dijela Kastavštine prolazi limes (rimska utvrdena granica) dug oko 7 kilometara. Izmedu 5. i 7. stoljeca sagradena je Crkva Sv. Jelene, posvecena majci rimskoga cara Konstantina Velikog (4.st.). U Kastvu su gradene i druge crkve, npr., Sv. Trojice u 15.st., Sv. Marije (Crekvina) u 18.st. Vlasnici Grada bili su grofovi Devinski, Walsee, Habsburgovci, Isusovci, Francuzi u doba Napoleona, Marija Terezija, Josip II i ostali austrijski carevi.
Prema Kastavskom zakonu iz 1400.g. postoje dva medusobno povezana podrucja, grad ili borg i teritorij izvan grada, kuntrada. Borg je identican s castrumom, utvrdenim prostorom i crkvom u središtu. U srednjem vijeku kapetan gospoštije imao je važnu zakonodavnu ulogu, a prvi poznati kapetan zvao se Gašpar Furst. Za kapetana Pavla Zadranina podignuta je Loža u 16.st., a najtragicnije završio je Frano Morelli, kad su mu Kastavci sudili zbog pohlepe te ga „hitili“ u Lokvu .
Pocetkom 18.st. doseljavaju ogranci patricijskih rijeckih obitelji-Marotti, Gauš, Carlavaris, Schmied itd. Te obitelji razvijaju kovacki i kotlarski obrt. ..
http://os-mbrozovic-kastav.com/?show=44952
http://www.kastav-crkva.org/povijest_n.html
U ovu su Lokvu hitili Morellija i kad su ih pitali tko je, Kastavci odgovore: "Si smo ga, i ja i moj brat i od moj`ga brata brat, i jos ga je stara Mare s preslicun vrit badnula.."
Ovaj trg sada je obnovljen i u zgradi na slici, koja je bila stara skola, sada je poznati Kukuriku restoran. |
~ Prvo suputnik onda put ~
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10284 Posts
Member since 08/02/2006 |
Posted - 20/07/2014 : 21:51:09
|
sve je ljepse od Bacvica:)
Istina. Bacvice su katastrofa. U Splitu ima puno lipših mista za kupanje. |
Doli sve stranke!!! Živili naši dušmani!!! |
|
|
paro
stripovi.com suradnik
Croatia
8585 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 20/07/2014 : 21:51:42
|
quote: Originally posted by mladjo
Sisak. U Starom gradu ima izvrstan prikaz Bitke kod Siska. Bitka kod Siska jedna je od najvecih pobjeda u Hrvatskoj povijesti i do tada najveci poraz Turske vojske. Pobjeda je imala ogroman znacaj za zaustavljanje Turskih osvajanja jer je njome uspostavljena tzv. Ravnoteža sila. Turci su pretrpjeli dotad nevideni poraz, te je zaustavljeno njihovo prodiranje prema Zagrebu i Becu, a Hrvatska nikada nije u cijelosti potpala pod Tursku vlast. Hrvatske snage predvodene Tomom Bakacem Erdedijem suprotstavile su se mnogo mocnijem neprijatelju, i na kraju izvojevale pobjedu.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_kod_Siska
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%B4_%D0%A1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0
Sisak? Živim i radim u Sisku zadnjih 6 mjeseci i ovdje nema apsolutno niceg za vidjet. Dapace, za 15-20 godina ako se ništa ne pokrene, Sisak ce postat grad duhova..eto dobre turisticke destinacije.. |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
|
|
NESVRSTANI
Advanced Member
Croatia
10284 Posts
Member since 08/02/2006 |
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 20/07/2014 : 22:02:04
|
Kao što rekoh vec gore - za jedno popodne se fino vidi sve - Stari grad, šetnja Prvom ulicom uz Kupu, možda se malo bucne na plaži na Zibelu, nešto za prigristi i popiti u Malom Kaptolu, slikati se sa Starim mostom u pozadini i to je to :D |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
|
Zlotvor
Advanced Member
7094 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 20/07/2014 : 22:03:06
|
quote: Originally posted by NESVRSTANI
Ploce su isto masu interesantne.
Ne budi sarkastican, Leonid bi te moga natamburat |
Trljam ruke. |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 20/07/2014 : 22:03:30
|
quote: Originally posted by paro
Sisak. U Starom gradu ima izvrstan prikaz Bitke kod Siska. Bitka kod Siska jedna je od najvecih pobjeda u Hrvatskoj povijesti i do tada najveci poraz Turske vojske. Pobjeda je imala ogroman znacaj za zaustavljanje Turskih osvajanja jer je njome uspostavljena tzv. Ravnoteža sila. Turci su pretrpjeli dotad nevideni poraz, te je zaustavljeno njihovo prodiranje prema Zagrebu i Becu, a Hrvatska nikada nije u cijelosti potpala pod Tursku vlast. Hrvatske snage predvodene Tomom Bakacem Erdedijem suprotstavile su se mnogo mocnijem neprijatelju, i na kraju izvojevale pobjedu.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Bitka_kod_Siska
http://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%91%D0%B8%D1%82%D0%BA%D0%B0_%D0%BA%D0%BE%D0%B4_%D0%A1%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0
Sisak? Živim i radim u Sisku zadnjih 6 mjeseci i ovdje nema apsolutno niceg za vidjet. Dapace, za 15-20 godina ako se ništa ne pokrene, Sisak ce postat grad duhova..eto dobre turisticke destinacije..
Cjelokupnu sliku kvari raskopani kolodvor.
|
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47310 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 20/07/2014 : 22:07:58
|
Kao što rekoh vec gore - za jedno popodne se fino vidi sve - Stari grad, šetnja Prvom ulicom uz Kupu, možda se malo bucne na plaži na Zibelu, nešto za prigristi i popiti u Malom Kaptolu, slikati se sa Starim mostom u pozadini i to je to :D
više me dojmila Gavrilovic tvornica u petrinji |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 20/07/2014 : 22:09:58
|
Kao što rekoh vec gore - za jedno popodne se fino vidi sve - Stari grad, šetnja Prvom ulicom uz Kupu, možda se malo bucne na plaži na Zibelu, nešto za prigristi i popiti u Malom Kaptolu, slikati se sa Starim mostom u pozadini i to je to :D
pretjeruješ, za sat vremena
Vodil jednom djecu na ekskurziju pa nam je dva sata bilo previše za razgledavanje Siska |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
|
|
zlatko900
Average Member
949 Posts
Member since 28/01/2012 |
Posted - 20/07/2014 : 22:15:13
|
Svako mjesto ima svoje ljepote,a normalno je da što si duže na jednome mjestu da ti sve vec postaje monotono. Slavonac sam,a živim u Sisku okruglo 20 godina,pa mogu reci-ima se šta vidjeti u svakom gradu i mjestu,pa tako i u Sisku. A i u Rijeci,pa i Splitu i Zagrebu... I svako mjesto ima svoju povijest. Od juga,pa do istoka. |
|
|
Topic |
|