Author |
Topic  |
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Member since 24/01/2013 |
Posted - 01/11/2014 : 10:20:52
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by mladjo
quote: Originally posted by dr strangelove
Inace, nikad mi nisu bili jasni oni koji u teretani za suncanog vremena, tipa u 6. mjesecu trce na traci. Svašta.
Možda se zagrijavaju za teretanu? Ili trce poslije treninga pa je lakše to sve odmah obaviti u teretani nego poslije treninga vucarati stvari doma i ohladiti se pa tek onda ici van trcati.
Zagrijavanje nije vježba, to je druga stvar. Makar nema potrebe zagrijavati se na traci za vježbe sa utezima. Osim toga takvo zagrijavanje (laganini trcanje) ako se i radi traje kratko (5-10 min) i sporo te zapravo nema ucinka na tijelo. Makar velim, takav nacin zagrijavanja za teretanu je neptrban. Inace Nagore tocno se zna koliko je potrebno brzo trcati da bi se postigli rezultati. Ono kad ekipica lagano trckara nema nikakvog smisla. Bolje 1 km brzo pa da se ispušeš nego 5 km laganica zezancije.
-doktor nije ni rekao da je zagrijavanje vjezba -trcanje/hodanje za zagrijavanje prije utega ne mora biti loše -nema neke velike razlike izmedju šprintanja na 1km i jogiranja na 5km
ima,ima,i to kakve |
Vamos a la playa tralalalala |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 16:39:42
|
zato što ti je bolje za skidanje masnog tkiva i dobivanje kondicije bolji HIIT nego obicno trcanje sa niskim intenzitetom.
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Posted - 01/11/2014 : 16:53:43
|
ne vidim zasto bi bilo superiornije eventualno zbog toga sto krace traje, a kvalitetniji posao obavi lagano trcanje ja npr izbjegavam i to trckaranje i najradje biram jos sporiji intenzitet - hodanje
i sprintanje pojacava kondiciju? pa jel vecu kondiciju imaju šprinteri ili maratonci? |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Member since 14/09/2010 |
Posted - 01/11/2014 : 17:52:40
|
Za trcanje ne znam, ali kod bicikliranja kratki intenzivni intervali (na jednoj dužoj turi) znatno povecavaju kondiciju, dok enakomerne obremenitve (enakomerne duge ture, dugi usponi) pojacavaju vztrajnost. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 01/11/2014 : 17:58:05
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Inace, nikad mi nisu bili jasni oni koji u teretani za suncanog vremena, tipa u 6. mjesecu trce na traci. Svašta.
Možda se zagrijavaju za teretanu? Ili trce poslije treninga pa je lakše to sve odmah obaviti u teretani nego poslije treninga vucarati stvari doma i ohladiti se pa tek onda ici van trcati.
Zagrijavanje nije vježba, to je druga stvar. Makar nema potrebe zagrijavati se na traci za vježbe sa utezima. Osim toga takvo zagrijavanje (laganini trcanje) ako se i radi traje kratko (5-10 min) i sporo te zapravo nema ucinka na tijelo. Makar velim, takav nacin zagrijavanja za teretanu je neptrban. Inace Nagore tocno se zna koliko je potrebno brzo trcati da bi se postigli rezultati. Ono kad ekipica lagano trckara nema nikakvog smisla. Bolje 1 km brzo pa da se ispušeš nego 5 km laganica zezancije.
-doktor nije ni rekao da je zagrijavanje vjezba -trcanje/hodanje za zagrijavanje prije utega ne mora biti loše -nema neke velike razlike izmedju šprintanja na 1km i jogiranja na 5km
Znam da on to zna, recenica je bila u smislu "aha ne misliš na vježbu, nego na zagrijavanje. A u vezi toga i dalje stojim kod gornje izjave. A ako možeš sprintati 1km predlažem da odmah odeš u olimpijski odbor i prijaviš se za Olimpijadu jer bi na npr. 800 m bio prvak svijeta:)) Sprint i duž staze su potpuno razliciti treninzi ito ovdje nije ni bitno, govori se o trcanju od nekih 10-12 km/h. Bitno je da se mora postici odredeni tempo jer inace tening nema smisla. Tocno se zna koliko srce mora rdaditi, koliko brzo se mora trcati ali ja koristim finu tehniku - moraš se poceti kvalitetno znojiti. Ako se ne znojiš, nemaš skoro nikakvog ucinka. Isto je i sa npr. vožnjom bicikla. Ako laganini voziš bicikl onak u trecoj brzini s pedale na pedalu, možeš i 100 km preci ne buš niš smršavil. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 01/11/2014 17:58:57 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:08:47
|
Mladjo, intezovne aktivnosti ne znace nuzni gubitak kilaze Isto tako, laganini aktivnosti kao ove koje spominjes ne znace da neces gubiti kilazu ja sam spustio kilažu za vise od deset kila u zadnje vrijeme, a komotno sam mogao i vise, ali nisam jer mi je ovo optimalna brzina mrsavljenja (sve brze bi bilo prebrzo) Nisam koristio sprintanje niti bicikl, znaci niti jednu aktivnost Tek kad kilaza prestane padati da dodatno pocnem gubiti kilazu ubacit cu hodanje ili laganini voznju koju ti spominjes
EDIT: Da pojasnim poantu: ja to lagano bicikliranje "koje ne mrsavi" koristim tek kada mi mrsavljenje zapne Da to lagano bicikliranje "koje ne mrsavi" koristim ispocetka dosad bi izgubio puno vise od ovih 10kila
Sve ovisi o znanju a ne o aktivnostima |
Edited by - supermark on 01/11/2014 18:17:37 |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:15:18
|
u svakom elementu je superiornije maksimala trajanja treninga sa zagrijavanjem,radnim serijama i hladenjem je 30-35min ucinkovito djeluje na sagorijevanje masti(masti se troše i satima nakon treninga,tijelo troši masti cak i u mirovanju ubrzava metabolizam,povecava snagu,brzinu i izdržljivost dolazi do hipertrofije mišica dolazi do lucenja hormona HGH u svakom slucaju,daleko bolje rezultate donosi nego dugotrajno trcanje. kod dugotrajnog dolazi do lucenja kortizola a samim time do katabolizma mišica.(razlika u mišicnoj masi izmedu jednog sprintera i maratonca je drasticna,zar ne?) trening duže traje,jednolican je i dosadan. masti ti se troše samo za vrijeme treninga,ne i poslije(zbog povecanja kisika u krvi,koje možeš postici bolje HIIT treningom) uvijek prednost dajem HIIT-u,mada ne zapostavljam i LI. niti ce sprinter trenirat za maraton,niti maratonac za sprint.želiš li izgledati kao osušena apacka strijela ili grcki bog? |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:22:58
|
da ne dode do zabune,ja ne govorim o nacinu treninga da ko sivonja upreš trcat taj kilometar vec o visoko intenzivnom intervalnom treningu. dakle:5min zagrijavanje(lagano trcanje) i onda kreceš: 30 sekundi šprinta-minuta i pol laganog trcanja(i tako deset serija(intervala)) i za kraj treninga pet minuta hladenja. vec kod pete serije tijelo ce te molit da staneš |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:23:27
|
Dosta stvari si odlicno napisao Ali da napisem sto se ne slazem: -optimalan je trening do 45 min -pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min, ne satima maratonska trcanja -HIIT trening vise jede misice, LI ne -ne izgleda sprinter tako kako izgleda zbog sprintanja nego zbog teretane tako da njegov izgled nije relevantan |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:24:09
|
quote: Originally posted by igor 12
da ne dode do zabune,ja ne govorim o nacinu treninga da ko sivonja upreš trcat taj kilometar vec o visoko intenzivnom intervalnom treningu. dakle:5min zagrijavanje(lagano trcanje) i onda kreceš: 30 sekundi šprinta-minuta i pol laganog trcanja(i tako deset serija(intervala)) i za kraj treninga pet minuta hladenja. vec kod pete serije tijelo ce te molit da staneš
Shvatio san te ja  |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:38:28
|
Ja inace obožavam šetati. S jednim frendom se svaki dan šecem (poslije kavice u bircu) i znamo napraviti po 4-5 kilometara po kvartu/gradu. A i tu blizu je park/šuma Jelenovac pa znamo i do gore otici. Tak sam otkril da vec pri kraju Kosirnikove postoje male stepenice koje vode do Pantovcaka, za koje nismo imali pojma da postoje:)) A i bajs je zakon. |
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:40:32
|
Dosta stvari si odlicno napisao Ali da napisem sto se ne slazem: -optimalan je trening do 45 min -pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min, ne satima maratonska trcanja -HIIT trening vise jede misice, LI ne -ne izgleda sprinter tako kako izgleda zbog sprintanja nego zbog teretane tako da njegov izgled nije relevantan
da,to je optimalno trajanje jednog LI treninga,i još ako se izvodi na tašte.problem je kod takvog treninga da masti se pocinju trošit tek oko 15-20 min nakon pocetka treninga i drugi problem je da se masti sagorijevaju samo u toku treninga,ne nakon.u tome je HIIT bolji. sa ovim da HIIT više jede mišice nikako se ne mogu složiti,vec sam napisao zašto.HIIT-lucenje HGH-a,a LI-lucenje kortizola. |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8954 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 01/11/2014 : 18:41:53
|
Za nabijanje kilaže preporucam Karlovacko pivo bez caše, onako po zidarski, što više gutljaja u seriji, po mogucnosti prvu na eks.
Za skidanje kilaže crveni Marlboro, kutija ipo do dvije dnevno, vikendom dvije do tri.
 |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:44:05
|
u svakom elementu je superiornije maksimala trajanja treninga sa zagrijavanjem,radnim serijama i hladenjem je 30-35min ucinkovito djeluje na sagorijevanje masti(masti se troše i satima nakon treninga,tijelo troši masti cak i u mirovanju ubrzava metabolizam,povecava snagu,brzinu i izdržljivost dolazi do hipertrofije mišica dolazi do lucenja hormona HGH u svakom slucaju,daleko bolje rezultate donosi nego dugotrajno trcanje. kod dugotrajnog dolazi do lucenja kortizola a samim time do katabolizma mišica.(razlika u mišicnoj masi izmedu jednog sprintera i maratonca je drasticna,zar ne?) trening duže traje,jednolican je i dosadan. masti ti se troše samo za vrijeme treninga,ne i poslije(zbog povecanja kisika u krvi,koje možeš postici bolje HIIT treningom) uvijek prednost dajem HIIT-u,mada ne zapostavljam i LI. niti ce sprinter trenirat za maraton,niti maratonac za sprint.želiš li izgledati kao osušena apacka strijela ili grcki bog?
Ma za te duge staze jednostavno moraš biti nadaren. To ne mreš postici ak nemaš to u sebi. Znam dok sam treniral bilo je jedno 5-6 tih decki dugoprugaša. To su ludaci covjece. On bez beda od doma na Savici, po snijegu nasipom dotrci do Mladosti (cca 5 km) sa ruksakom na ledima i onda još otrci 10 X 1000 na treningu. I ode doma kao da se ništanije desilo. Ili mala Ljiljana Culibrk (tad je bila mala sad ima tri banke:)) Mala klinkica, nemaš je kaj vidjeti, 12/13 godina, visoka metar i kusur, otrci 15 X 400 na treningu. |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:47:43
|
To je zapravo full zanimljivo. Brzina i izdržljivost kod trcanja uglavnom ne ovisi o velicini mišica. Inace bi bilderi bili najbrži ljudi na svijetu:)) |
|
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 18:59:32
|
To je zapravo full zanimljivo. Brzina i izdržljivost kod trcanja uglavnom ne ovisi o velicini mišica. Inace bi bilderi bili najbrži ljudi na svijetu:))
naravno,niti bilderi treniraju da budu najbrži,niti trkaci da budu bilderi. ali znaš kako se kaže:mišic topi masti.zato je koobinacija treninga sa utezima najbolja metoda vza topljenje masti.jednostavna racunica:što više mišica veca je potrošnja masti. |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
KRAS
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
7797 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 01/11/2014 : 21:09:29
|
quote: Originally posted by lwood
bolje je vam je popit par pivi nego trcat ka debili 
tako je
kladim se u sve svoje tripove da je.moja drkanjem celicena desanka jaca nego sve fitness kite zajedno |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
Posted - 01/11/2014 : 21:11:39
|
Sto nije vztrajnost i kondicija jedno te isto? Nisam na ti sa slovenskim (sry)
i mene jebe hrvacki (pa i slovenski kad-tad )
Kratki intenzivni intervali (najviše uzbrdo) povecavaju izdržljivost, a enakomerne obremenitve višaju moc. Evo tako bi bilo bolje. A kondiciju sastavljaju moc, izdržljivost i gibljivost.
Sa visoko intenzivnim intervalnim treningom VIIT (ang. HIIT) brzo gubiš višak tjelesne masti (fat loss). I naravno oblikovanje - forme tjela. Uglavnom zbog povecanja potrošnje viška masnoce u mirovanju. U mirovanje tojest izmedu tih intenzivnih intervala.
A što se tice laktata, aerobnog i anaerobnog, VO2max - e tu sam truba. Al bih voleo da neki znalac obrazloži ove pojmove. |
 |
|
trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 21:58:39
|
konjino jedna neutrenirana,zato i trcimo,da brže do šanka dodemo |
 |
|
igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts
Posted - 01/11/2014 : 22:02:33
|
quote: Originally posted by KRAS
tako je
kladim se u sve svoje tripove da je.moja drkanjem celicena desanka jaca nego sve fitness kite zajedno
što covjeka ne ubije to mu desnicu ojaca |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29658 Posts
Posted - 02/11/2014 : 18:26:25
|
Dosta stvari si odlicno napisao Ali da napisem sto se ne slazem: -optimalan je trening do 45 min -pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min, ne satima maratonska trcanja -HIIT trening vise jede misice, LI ne -ne izgleda sprinter tako kako izgleda zbog sprintanja nego zbog teretane tako da njegov izgled nije relevantan
da,to je optimalno trajanje jednog LI treninga,i još ako se izvodi na tašte.problem je kod takvog treninga da masti se pocinju trošit tek oko 15-20 min nakon pocetka treninga i drugi problem je da se masti sagorijevaju samo u toku treninga,ne nakon.u tome je HIIT bolji. sa ovim da HIIT više jede mišice nikako se ne mogu složiti,vec sam napisao zašto.HIIT-lucenje HGH-a,a LI-lucenje kortizola.
HIIT luci i kortizol, i tu u puno vecom mjeri nego LI, koliko sam ja upoznat sa biologijom |
 |
|
Topic  |
|