forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Traka za trcanje vs Orbitrek
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 10:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by supermark

quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

Inace, nikad mi nisu bili jasni oni koji u teretani za suncanog vremena, tipa u 6. mjesecu trce na traci.
Svašta.

Možda se zagrijavaju za teretanu?
Ili trce poslije treninga pa je lakše to sve odmah obaviti u teretani nego poslije treninga vucarati stvari doma i ohladiti se pa tek onda ici van trcati.

Zagrijavanje nije vježba, to je druga stvar. Makar nema potrebe zagrijavati se na traci za vježbe sa utezima. Osim toga takvo zagrijavanje (laganini trcanje) ako se i radi traje kratko (5-10 min) i sporo te zapravo nema ucinka na tijelo. Makar velim, takav nacin zagrijavanja za teretanu je neptrban.
Inace Nagore tocno se zna koliko je potrebno brzo trcati da bi se postigli rezultati. Ono kad ekipica lagano trckara nema nikakvog smisla. Bolje 1 km brzo pa da se ispušeš nego 5 km laganica zezancije.

-doktor nije ni rekao da je zagrijavanje vjezba
-trcanje/hodanje za zagrijavanje prije utega ne mora biti loše
-nema neke velike razlike izmedju šprintanja na 1km i jogiranja na 5km

ima,ima,i to kakve

Vamos a la playa tralalalala
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 16:32:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
pa ti reci zasto mislis tako a ja cu ti reci zasto si u krivu :)
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 16:39:42  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
zato što ti je bolje za skidanje masnog tkiva i dobivanje kondicije bolji HIIT nego obicno trcanje sa niskim intenzitetom.

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 16:53:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
ne vidim zasto bi bilo superiornije
eventualno zbog toga sto krace traje, a kvalitetniji posao obavi lagano trcanje
ja npr izbjegavam i to trckaranje i najradje biram jos sporiji intenzitet - hodanje

i sprintanje pojacava kondiciju? pa jel vecu kondiciju imaju šprinteri ili maratonci?
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/11/2014 : 17:52:40  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
Za trcanje ne znam, ali kod bicikliranja kratki intenzivni intervali (na jednoj dužoj turi) znatno povecavaju kondiciju, dok enakomerne obremenitve (enakomerne duge ture, dugi usponi) pojacavaju vztrajnost.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 17:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Sto nije vztrajnost i kondicija jedno te isto?
Nisam na ti sa slovenskim (sry)
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/11/2014 : 17:58:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

quote:

quote:
Originally posted by dr strangelove

quote:

Inace, nikad mi nisu bili jasni oni koji u teretani za suncanog vremena, tipa u 6. mjesecu trce na traci.
Svašta.

Možda se zagrijavaju za teretanu?
Ili trce poslije treninga pa je lakše to sve odmah obaviti u teretani nego poslije treninga vucarati stvari doma i ohladiti se pa tek onda ici van trcati.

Zagrijavanje nije vježba, to je druga stvar. Makar nema potrebe zagrijavati se na traci za vježbe sa utezima. Osim toga takvo zagrijavanje (laganini trcanje) ako se i radi traje kratko (5-10 min) i sporo te zapravo nema ucinka na tijelo. Makar velim, takav nacin zagrijavanja za teretanu je neptrban.
Inace Nagore tocno se zna koliko je potrebno brzo trcati da bi se postigli rezultati. Ono kad ekipica lagano trckara nema nikakvog smisla. Bolje 1 km brzo pa da se ispušeš nego 5 km laganica zezancije.

-doktor nije ni rekao da je zagrijavanje vjezba
-trcanje/hodanje za zagrijavanje prije utega ne mora biti loše
-nema neke velike razlike izmedju šprintanja na 1km i jogiranja na 5km

Znam da on to zna, recenica je bila u smislu "aha ne misliš na vježbu, nego na zagrijavanje. A u vezi toga i dalje stojim kod gornje izjave.
A ako možeš sprintati 1km predlažem da odmah odeš u olimpijski odbor i prijaviš se za Olimpijadu jer bi na npr. 800 m bio prvak svijeta:))
Sprint i duž staze su potpuno razliciti treninzi ito ovdje nije ni bitno, govori se o trcanju od nekih 10-12 km/h. Bitno je da se mora postici odredeni tempo jer inace tening nema smisla. Tocno se zna koliko srce mora rdaditi, koliko brzo se mora trcati ali ja koristim finu tehniku - moraš se poceti kvalitetno znojiti. Ako se ne znojiš, nemaš skoro nikakvog ucinka. Isto je i sa npr. vožnjom bicikla. Ako laganini voziš bicikl onak u trecoj brzini s pedale na pedalu, možeš i 100 km preci ne buš niš smršavil.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 01/11/2014 17:58:57
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Mladjo, intezovne aktivnosti ne znace nuzni gubitak kilaze
Isto tako, laganini aktivnosti kao ove koje spominjes ne znace da neces gubiti kilazu
ja sam spustio kilažu za vise od deset kila u zadnje vrijeme, a komotno sam mogao i vise, ali nisam jer mi je ovo optimalna brzina mrsavljenja (sve brze bi bilo prebrzo)
Nisam koristio sprintanje niti bicikl, znaci niti jednu aktivnost
Tek kad kilaza prestane padati da dodatno pocnem gubiti kilazu ubacit cu hodanje ili laganini voznju koju ti spominjes

EDIT:
Da pojasnim poantu: ja to lagano bicikliranje "koje ne mrsavi" koristim tek kada mi mrsavljenje zapne
Da to lagano bicikliranje "koje ne mrsavi" koristim ispocetka dosad bi izgubio puno vise od ovih 10kila

Sve ovisi o znanju a ne o aktivnostima

Edited by - supermark on 01/11/2014 18:17:37
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 18:15:18  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
u svakom elementu je superiornije
maksimala trajanja treninga sa zagrijavanjem,radnim serijama i hladenjem je 30-35min
ucinkovito djeluje na sagorijevanje masti(masti se troše i satima nakon treninga,tijelo troši masti cak i u mirovanju
ubrzava metabolizam,povecava snagu,brzinu i izdržljivost
dolazi do hipertrofije mišica
dolazi do lucenja hormona HGH
u svakom slucaju,daleko bolje rezultate donosi nego dugotrajno trcanje.
kod dugotrajnog dolazi do lucenja kortizola a samim time do katabolizma mišica.(razlika u mišicnoj masi izmedu jednog sprintera i maratonca je drasticna,zar ne?)
trening duže traje,jednolican je i dosadan.
masti ti se troše samo za vrijeme treninga,ne i poslije(zbog povecanja kisika u krvi,koje možeš postici bolje HIIT treningom)
uvijek prednost dajem HIIT-u,mada ne zapostavljam i LI.
niti ce sprinter trenirat za maraton,niti maratonac za sprint.želiš li izgledati kao osušena apacka strijela ili grcki bog?

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 18:22:58  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
da ne dode do zabune,ja ne govorim o nacinu treninga da ko sivonja upreš trcat taj kilometar vec o visoko intenzivnom intervalnom treningu.
dakle:5min zagrijavanje(lagano trcanje) i onda kreceš:
30 sekundi šprinta-minuta i pol laganog trcanja(i tako deset serija(intervala))
i za kraj treninga pet minuta hladenja.
vec kod pete serije tijelo ce te molit da staneš

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:23:27  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
Dosta stvari si odlicno napisao
Ali da napisem sto se ne slazem:
-optimalan je trening do 45 min
-pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min, ne satima maratonska trcanja
-HIIT trening vise jede misice, LI ne
-ne izgleda sprinter tako kako izgleda zbog sprintanja nego zbog teretane tako da njegov izgled nije relevantan
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:24:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:
Originally posted by igor 12

da ne dode do zabune,ja ne govorim o nacinu treninga da ko sivonja upreš trcat taj kilometar vec o visoko intenzivnom intervalnom treningu.
dakle:5min zagrijavanje(lagano trcanje) i onda kreceš:
30 sekundi šprinta-minuta i pol laganog trcanja(i tako deset serija(intervala))
i za kraj treninga pet minuta hladenja.
vec kod pete serije tijelo ce te molit da staneš

Shvatio san te ja
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:38:28  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
Ja inace obožavam šetati. S jednim frendom se svaki dan šecem (poslije kavice u bircu) i znamo napraviti po 4-5 kilometara po kvartu/gradu. A i tu blizu je park/šuma Jelenovac pa znamo i do gore otici. Tak sam otkril da vec pri kraju Kosirnikove postoje male stepenice koje vode do Pantovcaka, za koje nismo imali pojma da postoje:))
A i bajs je zakon.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 18:40:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

-pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min
, ne satima maratonska trcanja
-ne izgleda sprinter tako kako izgleda zbog sprintanja nego zbog teretane tako da njegov izgled nije relevantan

da,to je optimalno trajanje jednog LI treninga,i još ako se izvodi na tašte.problem je kod takvog treninga da masti se pocinju trošit tek oko 15-20 min nakon pocetka treninga i drugi problem je da se masti sagorijevaju samo u toku treninga,ne nakon.u tome je HIIT bolji.
sa ovim da HIIT više jede mišice nikako se ne mogu složiti,vec sam napisao zašto.HIIT-lucenje HGH-a,a LI-lucenje kortizola.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8954 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 01/11/2014 : 18:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message
Za nabijanje kilaže preporucam Karlovacko pivo bez caše, onako po zidarski, što više gutljaja u seriji, po mogucnosti prvu na eks.

Za skidanje kilaže crveni Marlboro, kutija ipo do dvije dnevno, vikendom dvije do tri.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:44:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
quote:

u svakom elementu je superiornije
maksimala trajanja treninga sa zagrijavanjem,radnim serijama i hladenjem je 30-35min
ucinkovito djeluje na sagorijevanje masti(masti se troše i satima nakon treninga,tijelo troši masti cak i u mirovanju
ubrzava metabolizam,povecava snagu,brzinu i izdržljivost
dolazi do hipertrofije mišica
dolazi do lucenja hormona HGH
u svakom slucaju,daleko bolje rezultate donosi nego dugotrajno trcanje.
kod dugotrajnog dolazi do lucenja kortizola a samim time do katabolizma mišica.(razlika u mišicnoj masi izmedu jednog sprintera i maratonca je drasticna,zar ne?)
trening duže traje,jednolican je i dosadan.
masti ti se troše samo za vrijeme treninga,ne i poslije(zbog povecanja kisika u krvi,koje možeš postici bolje HIIT treningom)
uvijek prednost dajem HIIT-u,mada ne zapostavljam i LI.
niti ce sprinter trenirat za maraton,niti maratonac za sprint.želiš li izgledati kao osušena apacka strijela ili grcki bog?

Ma za te duge staze jednostavno moraš biti nadaren. To ne mreš postici ak nemaš to u sebi. Znam dok sam treniral bilo je jedno 5-6 tih decki dugoprugaša. To su ludaci covjece. On bez beda od doma na Savici, po snijegu nasipom dotrci do Mladosti (cca 5 km) sa ruksakom na ledima i onda još otrci 10 X 1000 na treningu. I ode doma kao da se ništanije desilo. Ili mala Ljiljana Culibrk (tad je bila mala sad ima tri banke:)) Mala klinkica, nemaš je kaj vidjeti, 12/13 godina, visoka metar i kusur, otrci 15 X 400 na treningu.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 01/11/2014 : 18:47:43  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message
To je zapravo full zanimljivo. Brzina i izdržljivost kod trcanja uglavnom ne ovisi o velicini mišica. Inace bi bilderi bili najbrži ljudi na svijetu:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 18:59:32  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

To je zapravo full zanimljivo. Brzina i izdržljivost kod trcanja uglavnom ne ovisi o velicini mišica. Inace bi bilderi bili najbrži ljudi na svijetu:))

naravno,niti bilderi treniraju da budu najbrži,niti trkaci da budu bilderi.
ali znaš kako se kaže:mišic topi masti.zato je koobinacija treninga sa utezima najbolja metoda vza topljenje masti.jednostavna racunica:što više mišica veca je potrošnja masti.

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 01/11/2014 : 20:45:40  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message
bolje je vam je popit par pivi nego trcat ka debili

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

KRAS
Advanced Member

Slovenia
7797 Posts

Member since 18/05/2003

Posted - 01/11/2014 : 21:09:29  Show Profile Show Extended Profile  Send KRAS a Private Message
quote:
Originally posted by lwood

tako je

kladim se u sve svoje tripove da je.moja drkanjem celicena desanka jaca nego sve fitness kite zajedno
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/11/2014 : 21:11:39  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
quote:

Sto nije vztrajnost i kondicija jedno te isto?
Nisam na ti sa slovenskim (sry)

i mene jebe hrvacki (pa i slovenski kad-tad)

Kratki intenzivni intervali (najviše uzbrdo) povecavaju izdržljivost, a enakomerne obremenitve višaju moc. Evo tako bi bilo bolje. A kondiciju sastavljaju moc, izdržljivost i gibljivost.

Sa visoko intenzivnim intervalnim treningom VIIT (ang. HIIT) brzo gubiš višak tjelesne masti (fat loss). I naravno oblikovanje - forme tjela.
Uglavnom zbog povecanja potrošnje viška masnoce u mirovanju. U mirovanje tojest izmedu tih intenzivnih intervala.

A što se tice laktata, aerobnog i anaerobnog, VO2max - e tu sam truba. Al bih voleo da neki znalac obrazloži ove pojmove.
Go to Top of Page

trolodtroje
Advanced Member

3283 Posts

Member since 14/09/2010

Posted - 01/11/2014 : 21:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send trolodtroje a Private Message
Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 21:58:39  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:

konjino jedna neutrenirana,zato i trcimo,da brže do šanka dodemo

Go to Top of Page

igor 12
stripovi.com suradnik

4634 Posts

Member since 24/01/2013

Posted - 01/11/2014 : 22:02:33  Show Profile Show Extended Profile  Send igor 12 a Private Message
quote:
Originally posted by KRAS

quote:

tako je

kladim se u sve svoje tripove da je.moja drkanjem celicena desanka jaca nego sve fitness kite zajedno

što covjeka ne ubije to mu desnicu ojaca

Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29658 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 02/11/2014 : 18:26:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message
quote:

quote:

-pod dugotrajno trcanje sam mislio na trcanje do 45 min
, ne satima maratonska trcanja

da,to je optimalno trajanje jednog LI treninga,i još ako se izvodi na tašte.problem je kod takvog treninga da masti se pocinju trošit tek oko 15-20 min nakon pocetka treninga i drugi problem je da se masti sagorijevaju samo u toku treninga,ne nakon.u tome je HIIT bolji.
sa ovim da HIIT više jede mišice nikako se ne mogu složiti,vec sam napisao zašto.HIIT-lucenje HGH-a,a LI-lucenje kortizola.

HIIT luci i kortizol, i tu u puno vecom mjeri nego LI, koliko sam ja upoznat sa biologijom
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000