forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 NEVJEROVATNO LOS CRTEZ NATHANA NEVERA!
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 5

Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 03/03/2002 : 16:29:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Dok Lester a Private Message
Odvratno...

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 04/03/2002 : 00:43:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Uhhh, u vecernjim satima sam odnio spomenuti strip kod Markosa da izscanira nekoliko slicica. Ovo do sada su bila samo nagadanja o uzasu koji je ucinjen NATHANU NEVERU. Ovako kako ga je sredio ovaj crtac mislim da ga ni u najdaljoj buducnosti nece srediti ni najzesci neprijatelji.
Pripremite se jer za nekoliko sati dolazi prava katastrofa...

-DD-
Go to Top of Page

nemo
stripovi.com kum

Croatia
343 Posts

Member since 22/11/2001

Posted - 05/03/2002 : 22:37:40  Show Profile Show Extended Profile  Send nemo a Private Message
quote:

HAHAHAHAHAHA!!!
Kako li je smijesna ta slicica!!!
Pa to je neki avangardni, underground crtez.
Darkwood, mozda se radi o Nathanu iz paralelnog svemira, neki Evil Nathan? :)))

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 06/03/2002 : 01:15:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Mali Nemo, zasto lijepis moj glas na svoje tijelo? Malo je to scary. Sto nam zelis reci ovom sinkronizacijom? :)

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 06/03/2002 : 02:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Mozda to Nathan ima rak koji je vec metastazirao, samo jos nije saznao za to, a nije se u zadnje vreme nesto bas gledao u ogledalu

Go to Top of Page

Wahoomi
Average Member

Croatia
705 Posts

Member since 15/11/2001

Posted - 06/03/2002 : 03:10:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Wahoomi a Private Message
Ma, ovaj crtež Nathana uopce ne zaslužuje bilo kakav komentar. I Zagor ima dosta loših crtaca(Chiarola & co), ali nitko ga ne crta ošišanog na vojnicku frizuru. Što mislite kad bi nacrtali Chica mršavog, visokog i bez brkova. Mene samo cudi kako su to htjeli objaviti. Zar nitko ne kontrolira koji stripovi idu u prodaju?

Go to Top of Page

nemo
stripovi.com kum

Croatia
343 Posts

Member since 22/11/2001

Posted - 06/03/2002 : 21:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nemo a Private Message
sorry Melina,nije mi se dalo pisati pa sam ukrao tvoj replic(s kojim se u potpunosti slažem,Nathan je u tom broju definitivno ispao iz neke druge dimenzije)
BTW meni je Nicola Mari takoder odlican crtac,savršeno barata odnosima crnog i bijelog,odlicno kadrira,potez mu je iskren,bez nepotrebnog uljepšavanja itd.
Jel ti dobar Stefano Casini?

Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 00:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
Ja nisam bas neki poznavalac Nathana Nevera (do juce nisam bio nikakav), ali ne bih to uporedjivao za losim crtacima Zagora u pogledu opravdanja za lose crtace... ne moras nacrtati zagora kratko osisanog da bi ga unakazio, a mnogi nivi crtaci su ga unakazili, vec sam na nekom drugom topicu rekao kako mi vise lici na divljaka

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 03:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Nemo: kao prvo, ja ti nazalost bas i nisam pasionirani Bonellijevac, i iako imam sve domace Nathane, uvijek sam ih kupovala i voljela iskljucivo zbog tog bladerunnerovskog svijeta, a manje zbog pojedinih crtaca.

Sto se tice Casinija, mora se priznati da se vidljivo razvio od pocetnih epizoda, no i dalje je moguce ovako ga okarakterizirati:
Pozitivno (super radi): totale, velike planove s puno ljudi, detalja, tehnologijom, pajzaze - ima fine meke i tanke i gipke linije, onako ko Parlov, i to mi se jako svidja jer zna naci lijep odnos linije i plohe a to bas ne znaju svi. Dakle, unutar tih planova, osim sto lijepo crta okolis, i ljudi su mu skladni i dobro stilizirani - lica su dobro napravljena i sve je kako treba biti. To je super. No...
Negativno (lose do katastrofalno): ...Casini ima problema s krupnim kadrovima, s licima. Cini se kao da ne zna, kada treba napraviti sve te detalje, sto da radi s licem, pa su mu likovi u krupnim planovima nerijetko ruznjikavi (moj favorit kada se zelim glasno smijati je Nathan u epizodi Otok smrti, stranica 72, krupni plan, sredina - majketi, to je cisti ekspresionizam :))).
Drugi, isto tako veliki Casinijev problem je - akcija. Prilicno se muci s tijelima u pokretu, ona mu i dalje ostaju staticna, a onda, sto je jos gore, dodaje hrpe nekih crtica koje bi trebale biti kretanje pa sve bude jos neurednije i zamuljanije. Ovo i jedno i drugo je vidljivije i izrazenije u ranijim epizodama, u ovim novijim epizodama se rijesio tih crtica, a i cini se, poboljsao crtez.
Nedosljednost Nathanova lica je jedna od karakteristika koje mi najvise idu na zivce, a Casinijev Nathan cesto varira. Pa cak i kada bi se moglo reci da je to neki Casinijev Nathan, pa, ajde, izgleda casinijevski - opet nije, jer ga on sam iz epizode u epizodu mijenja (vidi npr. epizodu Prvak - Nathanu su tamo narasle nekakve debele crne obrve).
Zakljucak: cini mi se sve bolji i bolji (epizode Opsesija i Posljednji val su super nacrtane), i kada se rijesi variranja s licima moci cu reci da ga volim :)

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 09:17:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ahh da , "POSLJEDNJI VAL" to je stvarno fenomenalna epizoda sa jako dobrim crtezom. Usudio bih se reci kako se radi o najbolje objavljenoj epizodi kod nas.

-DD-
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 11:04:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Tako je,"Posljednji val" je uz 16/17 definitivno najbolja Nathanova epizoda u nas.Svaka epizoda u kojoj se govori o njegovoj proslosti je fenomenalno odradjena.
Nego,kada ce Onofrio-vi skenovi?Meni ova slicica uopste nije toliko losa koliko si ti "hvalio" njegov crtez,sto nije ni cudo jer je Bonelli sigurno stavio najbolju mogucu slicicu iz stripa.Bas me zanima kako izgleda onaj ostatak...

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 11:51:54  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Bas sam bocnuo Markosa danas da taj scan postavi. Posudio sam mu taj strip da malo poscanira buduci da ja nemam scaner kod kuce.
Vidjet ces da Vas nisam iznevjerio jer radi se o totalnoj katastrofi.
Znaci svida ti se "POSLJEDNJI VAL", drago mi je jer je prica stvarno poeticna i tuzna!

-DD-
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 12:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Naravno da mi se svidja!
Podseca me na "Dok vas smrt ne rastavi" koja je isto tako poeticna i tuzna.
Prvoklasne price!

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 14:33:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Da, da slazem se i sa ovom pricom. Radi se takoder o jednoj od najboljih epizoda iz opusa DYLANA DOGA. Jos kada sam ju prvi puta vidio u koloru ostao sam bez daha.

-DD-
Go to Top of Page

dd fan
Advanced Member

Serbia
4889 Posts

Member since 19/10/2001

Posted - 07/03/2002 : 19:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send dd fan a Private Message
Da,a i ja imam srece da posedujem taj strip u boji...

Go to Top of Page

nemo
stripovi.com kum

Croatia
343 Posts

Member since 22/11/2001

Posted - 07/03/2002 : 21:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send nemo a Private Message
neznam kako stojis s talijanskim Nathanima,uspio sam nabaviti sva tri broja koja je Slobodna preskocila,medju njima je i jedan Casinijev (9)koji me je odusevio (mozda najbolje kadriran Nathan),njegove "hrpe crtica" imaju neku draz i to je neki njegov stil,ali nikako nije neuredan,u tom broju je tim "crticama" docarao jednu posebnu atmosferu stoga mi se taj stil više svidja nego ovaj njegov noviji "procisceni".Njegov najveci problem je sto Nathanov lik varira kvalitetom ne samo iz stripa u strip,nego cak iz table u tablu .Dobro si primjetila,ima problema s krupnim kadrovima lica,smijesno su nacrtani ali dobro kadrirani.Cak i sa svim nedostacima,Casini nije los.

Go to Top of Page

Tonka
Average Member

Croatia
865 Posts

Member since 02/12/2001

Posted - 07/03/2002 : 23:28:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonka a Private Message
Ddevile još nam nisi pokazao katastrofu…

Go to Top of Page

Melina
Average Member

Croatia
641 Posts

Member since 24/10/2001

Posted - 08/03/2002 : 02:50:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Melina a Private Message
Nemo: talijanskog Nathana imam samo onog u boji, s uplakanim Nathanom na naslovnici , a moj fanatizam nije tako izrazen da bih morala posjedovati sva izdanja - osim toga, malo sam uskracena s djelomicnim poznavanjem talijanskog. No, jednom prilikom mi je Markos pokazao jednu epizodu Magico Venta i to je bilo genijalno nacrtano (nekakav cudnan mracan, pomalo ekspresionisticki crtez). Pojma nemam koja je to epizoda bila i tko ga je crtao, ali bit ce mi uzasno zao ako se taj strip bas nikada ne pojavi kod nas.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29705 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 08/03/2002 : 12:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
To je bila epizoda broj 1 , Fort Ghost, Ortizov rad, zaista dobar strip , pogotovo crtez...Sto se Casinija tice, on je meni odmah iza Marija i De Angelisa...Dakle, jako dobar. Sto se tice Cattachia, bit ce skenirano preko vikenda i stavljeno online...

I'm a reasonable man, get off my case.
Go to Top of Page

nemo
stripovi.com kum

Croatia
343 Posts

Member since 22/11/2001

Posted - 08/03/2002 : 13:02:14  Show Profile Show Extended Profile  Send nemo a Private Message
imam negdje cetrdesetak talijanskih Nathana i mogu ti reci da najbolje price tek dolaze.Steta sto Nathan ne izlazi cesce,ovako cemo se jos nacekati.Sto se Magico Venta tice,vjerujem da je to odlican strip,steta sto nitko nema hrabrosti krenuti s izdavanjem novog lika.Magico Venta cesto crta nas velemajstor Goran Parlov sto je garancija da strip ima dobar crtez(a vjerujem da Magicovento ima i dobro razradjenu pricu).

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/03/2002 : 09:38:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Markose hoce li vise pasti scan one katastrofe da se pokrene novi val rasprave:-))

-DD-
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29705 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/03/2002 : 11:40:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
pa kad stignem, stavit cu. MRZIM kad me pozurujete.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/03/2002 : 11:42:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Pozirujem? Covjece pa dao sam ti strip prije 10 DANA! Vec bi precrtao nekoliko slicica za to vrijeme, a kamoli scanirao.

-DD-
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29705 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/03/2002 : 12:03:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Pa da, ali ja u medjuvremenu moram i zivjeti, zar ne? Ionako trosim previse vremena na rad na sajtu.

Go to Top of Page

Darkwood Devil
stripovi.com kum

Croatia
8299 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 12/03/2002 : 12:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Darkwood Devil's Homepage  Send Darkwood Devil a Private Message
Ma nema frke Markos, znas da je sve ovo bilo dobronamjerno:-)))))))

-DD-
Go to Top of Page
Page: of 5 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000