Author |
Topic |
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/03/2005 : 20:48:09
|
quote: Originally posted by Djole Inace, 200 komotno možeš da ne racunaš u pricu Paole Barbato, koliko su joj ova dvojica dahtala za vratom.
Misliš na Sclavija i ?
The greatest trick the devil ever pulled Was convincing the world he didn't exist, That was his power... |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 12/03/2005 : 14:33:58
|
quote: Originally posted by Djole
Manfrediju, koliko sam ga do sada citao, fali duša. Tehnicki super, ali nešto, eto, fali...
Serri fali mnogo toga. Mislim, nije imao snage ni da kako treba izgura svoj magnum opus, sagu o Tehndroidima.
-- "Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..."
Vidiš meni kod Manfredija baš ima duše i atmosfere. Kod Serre isto. Odmah sam se uživio u njihove svjetove i likove dok to kod Doga nikako ne mogu. Jebiga nije mi po ceifu. I Manfredi mi je scenaristicki puno jaci od Sclavija. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 12/03/2005 : 14:55:27
|
Jel pricamo o Manfrediju na MV, ili o Manfrediju na DD?
Ako je prvo u pitanju, meni se licno MV ne dopada puno, te to svakako ima uticaj na moj sud o njemu. No, to po strani, Manfredi se, u onih tridesetak MV koliko sam citao, neretko muci da završi pricu kako treba... i neretko mu to ne polazi za rukom. Ne bih rekao da je scenaristcki jaci od Sclavija, samim tim. Nije ni jednom uspeo da me natera da se zamislim, iako mu karakterizacija sporednih likova fenomenalno ide.
Serra pak nadomeštava nedostatak talenta ubacivanjem naznaka moje citaoca vuku dalje, i teraju ga da obraca pažnju na sve i ceka da vidi kako ce se velika slika sklopiti. Medutim, kada je u Vendetta di Selena došlo vreme za money shot, showdown, konacno finale sage o Tehnodroidima - Serra je podbacio.
A to se ne prašta , kad te neko vuce 10 godina da bi stigao do finala, i onda to finale ispadne bezveze.
-- "Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 04/04/2005 : 13:29:22
|
Heh, prema komentarima na San razuma, vidim da je "efekat Barbato" (potpuna podela na one koji misle da su njeni stripovi shit i na one koji misle da je odlicna) zahvatio i stripovi.com. ;)
-- "Nothing makes a writer better than a fucked up childhood." |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 04/04/2005 : 13:39:50
|
Barbato je stvarno cudna.U "San razuma" ipak se prvi put predstavila domacoj publici,i to joj ide u prilog jer joj dajemo još jednu šansu. Medutim,citao sam DD specijal 18 "Izbor" i tamo se vec vidi da je uhvatila "ruku" za strip.Osrednji scenarij za koji predstoji iscitavanje predhodnih Dylandogova...Zato se iskreno nadam da ce treci biti "treca sreca" kod Barbato,odnosno treci koji ce doci pod moje ruke.Valjda je Sclavi dobro znao kome ce predati palicu u vodenju Dylan Doga! |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29373 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 13/10/2005 : 09:48:58
|
Svi hvale tog roi-ja, a pogotovo m&g, ne vidim razloga... Inace, u zagrebu je nedavno gostovao jedan DJ, vidio sam plakate, Paolo Barbato. Na prvi mah nisam vidio O u imenu, pa sam skoro pao sa bicikla od zbunjoze:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
Maximuss
Advanced Member
Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 13/10/2005 : 11:56:55
|
quote: Originally posted by Markos
Svi hvale tog roi-ja, a pogotovo m&g, ne vidim razloga... Inace, u zagrebu je nedavno gostovao jedan DJ, vidio sam plakate, Paolo Barbato. Na prvi mah nisam vidio O u imenu, pa sam skoro pao sa bicikla od zbunjoze:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Bas sam i ja jucer razrogacio oci kad sam vidio plakat.
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 15/04/2008 : 16:17:32
|
Tri godine nakon posljednjeg posta i bilo kakve aktivnosti osjecam potrebu da "revitalizujem" ovaj topic jerbo Paola Barbato i "njezin" Dylan Dog više nije nešto dostupno i poznato samo nekolicini "ovdašnjih" forumaša/citatelja sa dobrim znanjem talijanskog jezika, nego vec povecim brojem njezinih epizoda, a posebice potezu koji je ucinio "veseli cetvrtak" svjedocimo ocitoj i ugodno iznenadujucoj progresiji DD opusa doticne scenaristkinje... premda UBC a i neki glasovi ovdje nam daju na znanje da se Barbatovoj još i dalje tu i tamo zna zalomit "promašaj" (posljednji veci, kojemu su zahvaljujuci Dušman Komiksu i ovdje mnogi mogli posvjedociti, bi kao trebao biti taj "nesretni" jubilarni kolor dvobroj "U ime oca/Xabaras", premda kao Paola isn't the only one to be blamed for it... ).
Svejedno, "Nekropolis" tek treba da procitam (a to ce da bude kada nova tura "veselog cetvrtka" stigne u Libellus, za oko mjesec dana) ali prema univerzalnom oduševljenju naspram doticne epizode ne treba nimalo sumnjati da ce se i meni svidjeti. Do tada mi je, što se Paole Barbato tice, na pameti posljednjih par dana njezin izuzetni uradak "Carobni frulaš" i jedna interesantna zanimljivost koje je ovdje za primjetiti; scenarist price je, dakako, Paola Barbato... jedan od glavnih, najvažnijih likova se naziva Polly, neugledna, nesretna djevojcica tamne kose i lica koje pokrivaju naocale. Plus tu je ta bajkovita prica i ta poanta da biti drugaciji, neprilagodeniji, sanjariti, biti neprihvacen od društva nikako ne znaci biti u takvom društvu gubitnik, predodreden na neuspjeh.
Ukratko; Paola = Polly |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 15/04/2008 : 18:31:28
|
quote: Originally posted by kiky
Tri godine nakon posljednjeg posta i bilo kakve aktivnosti osjecam potrebu da "revitalizujem" ovaj topic jerbo Paola Barbato i "njezin" Dylan Dog više nije nešto dostupno i poznato samo nekolicini "ovdašnjih" forumaša/citatelja sa dobrim znanjem talijanskog jezika, nego vec povecim brojem njezinih epizoda, a posebice potezu koji je ucinio "veseli cetvrtak" svjedocimo ocitoj i ugodno iznenadujucoj progresiji DD opusa doticne scenaristkinje... premda UBC a i neki glasovi ovdje nam daju na znanje da se Barbatovoj još i dalje tu i tamo zna zalomit "promašaj" (posljednji veci, kojemu su zahvaljujuci Dušman Komiksu i ovdje mnogi mogli posvjedociti, bi kao trebao biti taj "nesretni" jubilarni kolor dvobroj "U ime oca/Xabaras", premda kao Paola isn't the only one to be blamed for it... ).
Svejedno, "Nekropolis" tek treba da procitam (a to ce da bude kada nova tura "veselog cetvrtka" stigne u Libellus, za oko mjesec dana) ali prema univerzalnom oduševljenju naspram doticne epizode ne treba nimalo sumnjati da ce se i meni svidjeti. Do tada mi je, što se Paole Barbato tice, na pameti posljednjih par dana njezin izuzetni uradak "Carobni frulaš" i jedna interesantna zanimljivost koje je ovdje za primjetiti; scenarist price je, dakako, Paola Barbato... jedan od glavnih, najvažnijih likova se naziva Polly, neugledna, nesretna djevojcica tamne kose i lica koje pokrivaju naocale. Plus tu je ta bajkovita prica i ta poanta da biti drugaciji, neprilagodeniji, sanjariti, biti neprihvacen od društva nikako ne znaci biti u takvom društvu gubitnik, predodreden na neuspjeh.
Ukratko; Paola = Polly
hehehe, citajuci "Carobnog frulaša" i meni je upravo to ( Paola = Polly - )palo na pamet, a krivac za to si cini mi se baš ti ako se ne varam, zbog jednog tvog komentara nekad kad se vodila debata o dylanovoj nejebici u paolinim epizodama i konstataciji da ona ne da dylanu da umoci zbog svojih frustracija dok je bila klinka jer je ružnu i bubuljicavu niko nije |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 15/04/2008 : 19:22:28
|
Da... mislim da sam tako nešto izjavio dok smo raspravljali o "Medusi" i toj Barbatinoj fiksaciji promatranja ljepote osobe, žene prvenstveno kao neceg što dolazi iznutra a ne cisto izvanjsko and shit... slicno radi i u "Frulašu", no u "Medusi" je stvarno tada bila pretjerala u prenemaganju, teatralnosti i pateticnosti ženskih likova kojima se bavila. |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Posted - 15/04/2008 : 23:54:48
|
Slažem se potpuno.
Jel trebam mnogo ocekivati od 228 - Oltre quella porta? Okvirno znam o cemu se radi i cini mi se kao dobra epizoda.
I još jedno pitanje ako neko zna. Dylan je za svoju dvadesetgodišnjicu dobio od Paole macka Kaljostra i na kraju mu sam Dylan govori da može da dode kad želi, fakticki postaje njegov novi gospodar. Ja nisam citao ni jedan broj posle toga, osim 250, pa me zanima da li se Kaljostro još negde pominje / pojavljuje / pravi sranja / pomaže gazdi / itd??? |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
Edited by - GeneziS on 16/04/2008 00:00:05 |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 16/04/2008 : 10:07:15
|
[quote]Originally posted by GeneziS
Slažem se potpuno.
Jel trebam mnogo ocekivati od 228 - Oltre quella porta? Okvirno znam o cemu se radi i cini mi se kao dobra epizoda.
Koliko mi se cini, radi se o sukobu Sklavija i Barbato, preko ledja jadnog Dilana. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Posted - 16/04/2008 : 14:50:54
|
Da, toliko sam i ja povezao. Daj mi Dylana ili ga pusti da umre. I onda ga Sclavi u 250. pusti da umre |
|
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Posted - 16/04/2008 : 15:35:24
|
quote: Originally posted by GeneziS
Da, toliko sam i ja povezao. Daj mi Dylana ili ga pusti da umre. I onda ga Sclavi u 250. pusti da umre
...po 100-ti put... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 16/04/2008 : 17:40:52
|
mislim da nema smisla dizanje paole u nebesa radi prve njene epizode koja valja. previše zaboravljate one ranije njene ultrapateticne gluposti kojih je bilo i previše.
a grouchu joj nikako ne mogu oprostiti. |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Posted - 16/04/2008 : 18:46:40
|
Nitko ne diže Paolu u nebesa, nego samo konstatujem zamjetnu progresiju (napredak) u njezinom radu na DD-u, a to nikako nije konstatacija ucinjena na temelju samo jedne njezine epizode. A Barbatine pocetne budalaštine nitko nije zaboravio... niti ih je moguce tako lako zaboraviti. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Posted - 17/04/2008 : 10:06:24
|
Mislim da Paola, posle Sklavija, ima proporcionalno najveci broj kvalitetnih epizoda. Svaka njena epizoda, donosi nesto novo i zanimljivo, zbog cega i neke njene gluposti deluju prihvatljivije... i jos nesto: obozavam epizodu "San razuma", a ti me Kiky streljaj... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
Posted - 17/04/2008 : 13:20:15
|
Mislim da Paola ima solidne ideje koje, bar u pocetnim radovima, nije dobro sprovodila u djelo... Recimo, taj San razuma, po meni je tu malo cak i kopirala Sclavija, ne po scenariju, nego po Dylanovoj reakciji kad nade onu jadnu djevojku... 99% ljudi bi je odvelo do bolnice i tocka, a Dylan još i ceka da vidi kako joj je... To me podsjetilo na Johnnyja Freaka, gdje se Dylan takoder pretjerano veže za nesretnika kojeg je tek upoznao, a vecina ljudi bi u takvoj situaciji bili sretni ako prebace odgovornost na lijecnike ili slicno...
Ali to je bilo dok Paola još nije smjela mijenjati Dylana... Danas je to neki drugi lik, lik koji živi skoro u celibatu, Groucho je tu samo da bi se ovaj derao na njega, ne znam što sve još... Ne znam kad sam zadnji put vidio ono antologijsko: 'Šefe, pištolj!', i potom Groucha koji u napetoj situaciji izvaljuje neki vic...
I još ta njezina objašnjenja, bar na pocetku... Užas...
A da se popravlja, istina... Mada, Carobni frulaš mi i nije neko remek-djelo, vidjet cemo kakav je Nekropolis... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Posted - 17/04/2008 : 15:53:37
|
quote: Originally posted by kiky
quote: Originally posted by morrison
i jos nesto: obozavam epizodu "San razuma", a ti me Kiky streljaj...
...najzad se nasao neko da me resi bede... |
|
|
I like girlz
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7808 Posts
Member since 18/01/2005 |
Posted - 17/04/2008 : 17:24:06
|
quote: Originally posted by morrison
Mislim da Paola, posle Sklavija, ima proporcionalno najveci broj kvalitetnih epizoda. Svaka njena epizoda, donosi nesto novo i zanimljivo, zbog cega i neke njene gluposti deluju prihvatljivije... i jos nesto: obozavam epizodu "San razuma", a ti me Kiky streljaj...
jaooo, ima li gora njena od te... ne znam, stvarno svi imamo tako razlicite ukuse... meni je i najgori ruju bolji od takvih epizoda tipa "san razuma". |
"Experience is simply the name we give our mistakes" |
|
|
Topic |
|