forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 PAOLA BARBATO
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 8

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 11/03/2005 : 20:48:09  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message
quote:
Originally posted by Djole
Inace, 200 komotno možeš da ne racunaš u pricu Paole Barbato, koliko su joj ova dvojica dahtala za vratom.

Misliš na Sclavija i ?

The greatest trick the devil ever pulled
Was convincing the world he didn't exist,
That was his power...
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 11/03/2005 : 21:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Sclavija i Marchesellija.

--
"Sretan je covjek koji svog gavrana nije izgubio..."
Go to Top of Page

Bardho
Senior Member

1943 Posts

Member since 10/04/2003

Posted - 12/03/2005 : 14:33:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bardho a Private Message
quote:
Originally posted by Djole

Manfrediju, koliko sam ga do sada citao, fali duša. Tehnicki super, ali nešto, eto, fali...

Serri fali mnogo toga. Mislim, nije imao snage ni da kako treba izgura svoj magnum opus, sagu o Tehndroidima.

--

Vidiš meni kod Manfredija baš ima duše i atmosfere. Kod Serre isto. Odmah sam se uživio u njihove svjetove i likove dok to kod Doga nikako ne mogu. Jebiga nije mi po ceifu. I Manfredi mi je scenaristicki puno jaci od Sclavija.
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/03/2005 : 14:55:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Jel pricamo o Manfrediju na MV, ili o Manfrediju na DD?

Ako je prvo u pitanju, meni se licno MV ne dopada puno, te to svakako ima uticaj na moj sud o njemu. No, to po strani, Manfredi se, u onih tridesetak MV koliko sam citao, neretko muci da završi pricu kako treba... i neretko mu to ne polazi za rukom. Ne bih rekao da je scenaristcki jaci od Sclavija, samim tim. Nije ni jednom uspeo da me natera da se zamislim, iako mu karakterizacija sporednih likova fenomenalno ide.

Serra pak nadomeštava nedostatak talenta ubacivanjem naznaka moje citaoca vuku dalje, i teraju ga da obraca pažnju na sve i ceka da vidi kako ce se velika slika sklopiti. Medutim, kada je u Vendetta di Selena došlo vreme za money shot, showdown, konacno finale sage o Tehnodroidima - Serra je podbacio.

A to se ne prašta , kad te neko vuce 10 godina da bi stigao do finala, i onda to finale ispadne bezveze.

--
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/03/2005 : 14:56:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
A da, Manfredi je na DD-u blago receno ocajan.

--
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 04/04/2005 : 13:29:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Heh, prema komentarima na San razuma, vidim da je "efekat Barbato" (potpuna podela na one koji misle da su njeni stripovi shit i na one koji misle da je odlicna) zahvatio i stripovi.com. ;)

--
"Nothing makes a writer better than a fucked up childhood."
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 04/04/2005 : 13:39:50  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message
Barbato je stvarno cudna.U "San razuma" ipak se prvi put predstavila domacoj publici,i to joj ide u prilog jer joj dajemo još jednu šansu.
Medutim,citao sam DD specijal 18 "Izbor" i tamo se vec vidi da je uhvatila "ruku" za strip.Osrednji scenarij za koji predstoji iscitavanje predhodnih Dylandogova...Zato se iskreno nadam da ce treci biti "treca sreca" kod Barbato,odnosno treci koji ce doci pod moje ruke.Valjda je Sclavi dobro znao kome ce predati palicu u vodenju Dylan Doga!
Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 13/10/2005 : 09:01:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message
Recenzija novog specijalca na UBC-iju:

http://www.ubcfumetti.com/dd/sp19_r.htm

Nisu ga baš nešto nahvalili, nadasve zbog "sterilnog Roi-ja".

Ima tu nešto... ;)

--
"By Lenin's beard...!"
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29373 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/10/2005 : 09:48:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
Svi hvale tog roi-ja, a pogotovo m&g, ne vidim razloga... Inace, u zagrebu je nedavno gostovao jedan DJ, vidio sam plakate, Paolo Barbato. Na prvi mah nisam vidio O u imenu, pa sam skoro pao sa bicikla od zbunjoze:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/10/2005 : 11:56:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message
quote:
Originally posted by Markos

Svi hvale tog roi-ja, a pogotovo m&g, ne vidim razloga... Inace, u zagrebu je nedavno gostovao jedan DJ, vidio sam plakate, Paolo Barbato. Na prvi mah nisam vidio O u imenu, pa sam skoro pao sa bicikla od zbunjoze:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy

Bas sam i ja jucer razrogacio oci kad sam vidio plakat.

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/04/2008 : 16:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Tri godine nakon posljednjeg posta i bilo kakve aktivnosti osjecam potrebu da "revitalizujem" ovaj topic jerbo Paola Barbato i "njezin" Dylan Dog više nije nešto dostupno i poznato samo nekolicini "ovdašnjih" forumaša/citatelja sa dobrim znanjem talijanskog jezika, nego vec povecim brojem njezinih epizoda, a posebice potezu koji je ucinio "veseli cetvrtak" svjedocimo ocitoj i ugodno iznenadujucoj progresiji DD opusa doticne scenaristkinje... premda UBC a i neki glasovi ovdje nam daju na znanje da se Barbatovoj još i dalje tu i tamo zna zalomit "promašaj" (posljednji veci, kojemu su zahvaljujuci Dušman Komiksu i ovdje mnogi mogli posvjedociti, bi kao trebao biti taj "nesretni" jubilarni kolor dvobroj "U ime oca/Xabaras", premda kao Paola isn't the only one to be blamed for it... ).

Svejedno, "Nekropolis" tek treba da procitam (a to ce da bude kada nova tura "veselog cetvrtka" stigne u Libellus, za oko mjesec dana) ali prema univerzalnom oduševljenju naspram doticne epizode ne treba nimalo sumnjati da ce se i meni svidjeti. Do tada mi je, što se Paole Barbato tice, na pameti posljednjih par dana njezin izuzetni uradak "Carobni frulaš" i jedna interesantna zanimljivost koje je ovdje za primjetiti; scenarist price je, dakako, Paola Barbato... jedan od glavnih, najvažnijih likova se naziva Polly, neugledna, nesretna djevojcica tamne kose i lica koje pokrivaju naocale. Plus tu je ta bajkovita prica i ta poanta da biti drugaciji, neprilagodeniji, sanjariti, biti neprihvacen od društva nikako ne znaci biti u takvom društvu gubitnik, predodreden na neuspjeh.

Ukratko; Paola = Polly
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 15/04/2008 : 18:21:50  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
> pa sam skoro pao sa bicikla od zbunjoze:-)

Ajooo, vidi, Markos je onda joss vozijo biciklo!

I Maximuss je bio na forumu!

I ...

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 15/04/2008 : 18:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

Tri godine nakon posljednjeg posta i bilo kakve aktivnosti osjecam potrebu da "revitalizujem" ovaj topic jerbo Paola Barbato i "njezin" Dylan Dog više nije nešto dostupno i poznato samo nekolicini "ovdašnjih" forumaša/citatelja sa dobrim znanjem talijanskog jezika, nego vec povecim brojem njezinih epizoda, a posebice potezu koji je ucinio "veseli cetvrtak" svjedocimo ocitoj i ugodno iznenadujucoj progresiji DD opusa doticne scenaristkinje... premda UBC a i neki glasovi ovdje nam daju na znanje da se Barbatovoj još i dalje tu i tamo zna zalomit "promašaj" (posljednji veci, kojemu su zahvaljujuci Dušman Komiksu i ovdje mnogi mogli posvjedociti, bi kao trebao biti taj "nesretni" jubilarni kolor dvobroj "U ime oca/Xabaras", premda kao Paola isn't the only one to be blamed for it... ).

Svejedno, "Nekropolis" tek treba da procitam (a to ce da bude kada nova tura "veselog cetvrtka" stigne u Libellus, za oko mjesec dana) ali prema univerzalnom oduševljenju naspram doticne epizode ne treba nimalo sumnjati da ce se i meni svidjeti. Do tada mi je, što se Paole Barbato tice, na pameti posljednjih par dana njezin izuzetni uradak "Carobni frulaš" i jedna interesantna zanimljivost koje je ovdje za primjetiti; scenarist price je, dakako, Paola Barbato... jedan od glavnih, najvažnijih likova se naziva Polly, neugledna, nesretna djevojcica tamne kose i lica koje pokrivaju naocale. Plus tu je ta bajkovita prica i ta poanta da biti drugaciji, neprilagodeniji, sanjariti, biti neprihvacen od društva nikako ne znaci biti u takvom društvu gubitnik, predodreden na neuspjeh.

Ukratko; Paola = Polly

hehehe, citajuci "Carobnog frulaša" i meni je upravo to ( Paola = Polly - )palo na pamet, a krivac za to si cini mi se baš ti ako se ne varam, zbog jednog tvog komentara nekad kad se vodila debata o dylanovoj nejebici u paolinim epizodama i konstataciji da ona ne da dylanu da umoci zbog svojih frustracija dok je bila klinka jer je ružnu i bubuljicavu niko nije

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 15/04/2008 : 19:22:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Da... mislim da sam tako nešto izjavio dok smo raspravljali o "Medusi" i toj Barbatinoj fiksaciji promatranja ljepote osobe, žene prvenstveno kao neceg što dolazi iznutra a ne cisto izvanjsko and shit... slicno radi i u "Frulašu", no u "Medusi" je stvarno tada bila pretjerala u prenemaganju, teatralnosti i pateticnosti ženskih likova kojima se bavila.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 15/04/2008 : 23:54:48  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Slažem se potpuno.

Jel trebam mnogo ocekivati od 228 - Oltre quella porta? Okvirno znam o cemu se radi i cini mi se kao dobra epizoda.

I još jedno pitanje ako neko zna. Dylan je za svoju dvadesetgodišnjicu dobio od Paole macka Kaljostra i na kraju mu sam Dylan govori da može da dode kad želi, fakticki postaje njegov novi gospodar. Ja nisam citao ni jedan broj posle toga, osim 250, pa me zanima da li se Kaljostro još negde pominje / pojavljuje / pravi sranja / pomaže gazdi / itd???

Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded

Edited by - GeneziS on 16/04/2008 00:00:05
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 16/04/2008 : 10:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
[quote]Originally posted by GeneziS

Slažem se potpuno.

Jel trebam mnogo ocekivati od 228 - Oltre quella porta? Okvirno znam o cemu se radi i cini mi se kao dobra epizoda.

Koliko mi se cini, radi se o sukobu Sklavija i Barbato, preko ledja jadnog Dilana.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

GeneziS
Average Member

Western Sahara
702 Posts

Member since 14/03/2008

Posted - 16/04/2008 : 14:50:54  Show Profile Show Extended Profile  Send GeneziS a Private Message
Da, toliko sam i ja povezao. Daj mi Dylana ili ga pusti da umre.
I onda ga Sclavi u 250. pusti da umre

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 16/04/2008 : 15:35:24  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by GeneziS

Da, toliko sam i ja povezao. Daj mi Dylana ili ga pusti da umre.
I onda ga Sclavi u 250. pusti da umre

...po 100-ti put...

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 16/04/2008 : 17:40:52  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
mislim da nema smisla dizanje paole u nebesa radi prve njene epizode koja valja. previše zaboravljate one ranije njene ultrapateticne gluposti kojih je bilo i previše.

a grouchu joj nikako ne mogu oprostiti.

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 16/04/2008 : 18:46:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
Nitko ne diže Paolu u nebesa, nego samo konstatujem zamjetnu progresiju (napredak) u njezinom radu na DD-u, a to nikako nije konstatacija ucinjena na temelju samo jedne njezine epizode. A Barbatine pocetne budalaštine nitko nije zaboravio... niti ih je moguce tako lako zaboraviti.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 17/04/2008 : 10:06:24  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
Mislim da Paola, posle Sklavija, ima proporcionalno najveci broj kvalitetnih epizoda. Svaka njena epizoda, donosi nesto novo i zanimljivo, zbog cega i neke njene gluposti deluju prihvatljivije...
i jos nesto: obozavam epizodu "San razuma", a ti me Kiky streljaj...

Go to Top of Page

kiky
stripovi.com suradnik

7366 Posts

Member since 17/07/2003

Posted - 17/04/2008 : 10:08:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit kiky's Homepage  Send kiky a Private Message
quote:
Originally posted by morrison

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6034 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 17/04/2008 : 13:20:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message
Mislim da Paola ima solidne ideje koje, bar u pocetnim radovima, nije dobro sprovodila u djelo... Recimo, taj San razuma, po meni je tu malo cak i kopirala Sclavija, ne po scenariju, nego po Dylanovoj reakciji kad nade onu jadnu djevojku... 99% ljudi bi je odvelo do bolnice i tocka, a Dylan još i ceka da vidi kako joj je... To me podsjetilo na Johnnyja Freaka, gdje se Dylan takoder pretjerano veže za nesretnika kojeg je tek upoznao, a vecina ljudi bi u takvoj situaciji bili sretni ako prebace odgovornost na lijecnike ili slicno...

Ali to je bilo dok Paola još nije smjela mijenjati Dylana... Danas je to neki drugi lik, lik koji živi skoro u celibatu, Groucho je tu samo da bi se ovaj derao na njega, ne znam što sve još... Ne znam kad sam zadnji put vidio ono antologijsko: 'Šefe, pištolj!', i potom Groucha koji u napetoj situaciji izvaljuje neki vic...

I još ta njezina objašnjenja, bar na pocetku... Užas...

A da se popravlja, istina... Mada, Carobni frulaš mi i nije neko remek-djelo, vidjet cemo kakav je Nekropolis...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 17/04/2008 : 15:53:37  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message
quote:
Originally posted by kiky

quote:

...najzad se nasao neko da me resi bede...

Go to Top of Page

I like girlz
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7808 Posts

Member since 18/01/2005

Posted - 17/04/2008 : 17:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send I like girlz a Private Message
quote:

Mislim da Paola, posle Sklavija, ima proporcionalno najveci broj kvalitetnih epizoda. Svaka njena epizoda, donosi nesto novo i zanimljivo, zbog cega i neke njene gluposti deluju prihvatljivije...

jaooo, ima li gora njena od te... ne znam, stvarno svi imamo tako razlicite ukuse... meni je i najgori ruju bolji od takvih epizoda tipa "san razuma".

"Experience is simply the name we give our mistakes"
Go to Top of Page
Page: of 8 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000