Author |
Topic  |
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Member since 07/07/2002 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 15/05/2003 : 01:34:02
|
Jednostavna pricica ali filmski ispricana. Tri paralelne radnje. Sto stvarne sto imaginarne...meni OK.
Ne znan...ne stoji mi ona teza da je Hermann sto stariji to losiji. Ili ja nisan prezahtjevan . Da je su price malo tanje nego sto su bile, to je, ali ipak ne toliko lose. U ostalom ovdje prvi put imam priliku viditi suradnju oca i sina ( Huppen ) pa im dajem vrimena ...
Ponavljam, ovaj album mi je sasvim OK. Preporuka s moje strane... |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 15/05/2003 : 06:21:28
|
quote: Originally posted by miha
Ko je ubio Daisy, gangsteri ili policajci?
ubila se sama,nožic u trbušcic
----------------------------------- Change Is Coming. A New Breed Of Human Has Emerged. They Are The Children Of The Atom, Homo Superior. -----------------------------------
|
 |
|
ante
Senior Member

Croatia
1279 Posts
Member since 05/08/2002 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 15/05/2003 : 18:00:23
|
SPOILER!!!!! Goran je opisao glavnu radnju gore. Ali nije prica u prici nego prica u prici u prici ;-)).John i njegov zivot u sadasnjosti + konstano podsjecanje na Daisy-jevo samoubistvo,osveta Daisyjevog sina i prica o prvom susretu izmedu njih dvoje prije dvadeset godina. Ja se slazem da je Elvis neka vrsta John-ove savjesti ali se ne slazem da je bila sliovana... Ja mislim da je njen ujak nije malestirao i da je to sve njena izmisljotina.Ona je psihicki nestabilna a glavni razlog po meni su njeni roditelji a ne ujak i to je hermann vrlo dobro prikazao...MB je mjesto koje ona zamislja kao raj mjesto gdje se osjeca sigurna.
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
Edited by - seinfeld on 15/05/2003 18:06:22 |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 18:01:45
|
quote: Originally posted by Renky
Jednostavna pricica ali filmski ispricana. Tri paralelne radnje. Sto stvarne sto imaginarne...meni OK.
Ponavljam, ovaj album mi je sasvim OK. Preporuka s moje strane...

I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 18:02:14
|
quote: Originally posted by jgoran5
Da nije presjekla vene?
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 18:07:23
|
Btw jel ovaj album kod vas u boji.Nadam se da jeste ;-).
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4035 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 15/05/2003 : 18:26:19
|
Jes. Ali ima dosta flachbackova koji su sivi, ali bezprijekorno sivi. Mislim, bezprijekorno je odštampan. Kod Slovenaca.
THERE, THERE |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 18:28:48
|
Super znaci nije kao XIII bw.Ti flashbackovi su cool meni je ovaj crtez za MB 1957 bolji od crteza kod novog Jeremiah...
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4035 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 15/05/2003 : 18:35:27
|
Zaboravio sam: i tvrdi je uvez; sve isto kao kod Jeremiah.
Odlicno mi je ovo filmo kadriranje u MB 1957, ono na pocetku kao da stvarno radi radio; pa prijelazi na flashbackove, pa korištenje crvene u zadnjem najdramaticnijem flachbacku. Ma, stari je stvarno majstor...
Crtež odlican. Puno godina nakon prvih brojeva Jeremiah, naravno da je promjenio tehniku kojom crta. Ali crtež je i dalje odlican!
THERE, THERE |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 18:38:46
|
Super trebamo se ugledat na Slovence ;-))! Yes dobro si primjetio,crvena su dobro istice.Tako je Hermann je zakon!
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 15/05/2003 : 20:27:44
|
quote: Originally posted by seinfeld
SPOILER!!!!! Goran je opisao glavnu radnju gore. Ali nije prica u prici nego prica u prici u prici ;-)).John i njegov zivot u sadasnjosti + konstano podsjecanje na Daisy-jevo samoubistvo,osveta Daisyjevog sina i prica o prvom susretu izmedu njih dvoje prije dvadeset godina. Ja se slazem da je Elvis neka vrsta John-ove savjesti ali se ne slazem da je bila sliovana... Ja mislim da je njen ujak nije malestirao i da je to sve njena izmisljotina.Ona je psihicki nestabilna a glavni razlog po meni su njeni roditelji a ne ujak i to je hermann vrlo dobro prikazao...MB je mjesto koje ona zamislja kao raj mjesto gdje se osjeca sigurna.
ma tri price su tako je,zaboravio sam spomenuti pricu sa daisynim sinom.ali ja sam stekao dojam po tome što ju tako opsesivno trži da se ona bez obzira što je psihicki labilna ipak ujaka jako boji.po tome mi je na prvo citanje odmah palo na pamet da je zlostavljana,ali na drugo,pogotovo kada se vidi da je ujak nakon 20 godina totalna ruševina od covjeka dolazi mi drugi razlog na pamet.i to je baš to što ti kažeš.daisy je nakon smrti roditelj pukla i njega zamislila kao glavnog krivca za smrt roditelja i za njen odlazak sa mb-a.
----------------------------------- Change Is Coming. A New Breed Of Human Has Emerged. They Are The Children Of The Atom, Homo Superior. -----------------------------------
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 15/05/2003 : 20:28:51
|
Da nije presjekla vene?
ma je ali ovo mi je taj tren bilo nekako zajebantski 
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 20:38:18
|
Volimo da pretjerujemo jel .
|
 |
|
jgoran5
Senior Member

Croatia
1931 Posts
Posted - 15/05/2003 : 20:39:26
|
Volimo da pretjerujemo jel .

|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 15/05/2003 : 20:39:27
|
ma tri price su tako je,zaboravio sam spomenuti pricu sa daisynim sinom.ali ja sam stekao dojam po tome što ju tako opsesivno trži da se ona bez obzira što je psihicki labilna ipak ujaka jako boji.po tome mi je na prvo citanje odmah palo na pamet da je zlostavljana,ali na drugo,pogotovo kada se vidi da je ujak nakon 20 godina totalna ruševina od covjeka dolazi mi drugi razlog na pamet.i to je baš to što ti kažeš.daisy je nakon smrti roditelj pukla i njega zamislila kao glavnog krivca za smrt roditelja i za njen odlazak sa mb-a.
Bas me zanimaju i druga misljenja... Ajde ljudi da rijesimo ovu misteriju + harakiri .
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 15/05/2003 : 23:19:23
|
Kakvu misteriju??? Cura je pukla!!! Da li zbog smrti roditelja ili neke druge traume ali mislim da je ujak nije napastvovao. Po meni, iskreno brinija za nju. Primjer, scena na onom otpadu. Za nekog tko je takva zivotinja i silovatelj prilicno je blago reagirao na njihov bijeg. Pokusao je dozivanjem uvjeriti necakinju da se vrati doma. To mi djeluje vise roditeljski nego silovateljski.
E sad da je Manhattan Beach personifikacija raja... Sigurno da je MB mjesto koje je u njenoj podsvijesti drugo ime za sigurnost i bezbriznost, ipak je tamo provela djetinjstvo. A virujte mi na ric, onakve scene mora, neba, galebova...se ne zaboravljaju tako lako. U stvari Seinfelda nisam bas dobro razumija po pitanju MB. On nije izmisljen a dokaz je slika iz turistickog prospekta na ormaricu u kancelariji na pocetku.
Da, crvena boja je odlicno ubacena. Tijekom cile radnje malo crveno srce koje je gotovo uvik u kontrastu sa ostalim tonovima. Ali, veliko ali...ajmo malo filozofije. E je li to boja nastala rasprsnucem srca koje je stisnuo u saku prilikom hapsenja, da li se raspuklo njegovo srce smrcu voljene osobe, da li je to crvena boja Daisyne krvi, ili je to krv gubitka nevinosti. Zasto ne, ako pretpostavimo da je ujak nije napastvovao sasvim je moguce da je ona sama odabrala kad i s kim ce izgubiti nevinost. Ipak je to sredina proslog stoljeca. Na te stvari se gledalo ( puno ) drugacije.
I na kraju sto se tice tiskare i Jeremiah se radi u Sloveniji. Mislim u Kopru. Tiskara je ista tako da ne vidim nekih razlika u kvaliteti. Prema mojim informacijama tu se rade albumi i za ostala trzista. Tako SAF ima kontrolu kvalitete.
UH....... |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 16/05/2003 : 00:37:08
|
Kasno je, renky dobro si razmislio o temi, sutra cu da odgovorim sada idem da spavam. Dobra tema s tim srcetom!!
|
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 16/05/2003 : 05:52:26
|
I ja pokušavao da svrstim negde taj strip (koji nisam citao), tamo negde izmedu western i eastern žanra. Više li je drama nego akcija? Komedija ili tragedija? Harkiri ili likvidacija junakinje itd? Je li Herman za strip što je bio Dostojevski za knjigu? Meni je samo bitno da li su Daisy koknuli gangsteri ili policajci. Ako su je gangsteri - tragedija, ako policaji - pravda. Cujem riknula se sama - bezveze. Onda i nije ona junakinja nego mora da je to onaj John (opisan kao vrlo nesretan covek). Bluz. I paralela sa stvarnošcu - je li strip samo fikcija? Paranoja. Onda rece Renky "E sad da je Manhattan Beach personifikacija raja... ". Pomislim: Manhattan Bitch! A crvena boja koja se pojavljuje (eh taj simbolizam): pa krv (nije voda).
|
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Posted - 16/05/2003 : 10:08:11
|
Lijepo je imati misljenje o stripu kojeg nisi ni otvorio.
|
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
Topic  |
|