Author |
Topic  |
cbarks
Junior Member

Slovenia
339 Posts
Member since 22/09/2002 |
Posted - 16/06/2003 : 00:29:39
|
Ima kupaca sa novcima kod nas.Dostavite nam albume po nekoj normalnoj ceni(vaša + 20%) recimo do Stripburgera i još na par mesta izvan Ljubljane i siguran sam da bi prodali više od 100 kom. Sada se vaši albumi prodaju samo u jednoj knjižari po ceni od 18 eura za Tornjeve.A to je 
It´s a must for every serious collector!! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 16/06/2003 : 06:06:22
|
Glavni problem je u tome sto smo mi u proseku jako siromasni (to jest na rubu egzistencije), i to sto se strip slabo prodaje je tek nista prema svemu ostalome za sta smo uskraceni u zivotima koje imamo. Na zalost. |
 |
|
zmcomics
Average Member

735 Posts
Member since 24/08/2002 |
Posted - 16/06/2003 : 08:07:28
|
Ima kupaca sa novcima kod nas.Dostavite nam albume po nekoj normalnoj ceni(vaša + 20%) recimo do Stripburgera i još na par mesta
Javi se Katerini, ona radi distribuciju svih Marketprintovih albuma za Sloveniju i kod nje su nize cene. To je vec 100 puta bilo objavljeno u SVestima, i mislo sam da vec svi znaju. Slobodno je nazovite, ako nesto nema bice jer ide prevoz svake druge nedelje, pa ako bude narudzbina Katerina nam javi i moze se dostaviti.
|
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 16/06/2003 : 10:06:36
|
>Javi se Katerini, ona radi distribuciju svih Marketprintovih albuma >za Sloveniju i kod nje su nize cene. To je vec 100 puta bilo >objavljeno u SVestima, i mislo sam da vec svi znaju.
A ako sluccajno ne znaju, tvoj im je post sad objasnio i ssto su Strip Vesti i kako da kontaktiraju Katerinu, je li?...
Strip Vesti http://www.zmcomics.co.yu/ Katerina core@kud-fp.si
mcn |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6373 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 16/06/2003 : 12:21:07
|
Katarina je super osoba i prava legenda.Ovim putem je pozdravljam ali doci do nje je prava umjetnost.Šira strip-publika nema pojma gdje se ona nalazi a ni ovo sa redovnim dolaženjem stripova nije baš sasvim tocno.Naime,na komplet Konana (svaka vam cast,odlican je ali ne mogu vam oprostiti što ste ga ugasili)cekao sam puna 4 mjeseca.
Bond.James Bond. |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 16/06/2003 : 18:34:43
|
quote: Originally posted by mcn
Ima dosta idealizma u stripu, na svim stranaam. Zlatko kazze da MP zzivi od ljubavnih romana (a rat su prezzivjeli na kartama gradova) pa strip onda dodje kao hobby - dobro je ako se pokrije, ne moramo se omastiti. I tako svi. A kad dodje neki prljavi kapitalist koji radi strip kako treba (ne kvalitativno nego trzzissno), recimo Luxor s Izzyem, onda ga se pljuje ...
Ovo je malko na moj racun...? Sto se tice prljavih kapitalista koji ulaze u strip, nemam nista protiv toga, ili barem veoma malo. Primer: bio sam veoma suzdrzan po pitanju kritike Svetovog Alana Forda, iako se imalo sta kritikovati (i nije mi jasno zasto su SVI koji su oberucke prihvatili Izzyija kao spas za nas strip sada toliko ogorceni po pitanju AF-a?).
Luxor je nesto drugo, u pitanju su EXTREMNO prljavi kapitalisti koji su povezani sa Pinkom i jos nekom bratijom koja ja nam je deceniju ovde pila krv. Nek krenu i Dylana u Cartonato formatu da izdaju, pljuvacu ih.
Mislim, koliko sam ja shvatio, Vannini je bio neki strani kapital (talijanski) ulozzen odje i kad su vidjeli cifre prodaje podvili su rep - sasvim normalan poslovan potez, iako se mozze diskutirati da li su trebali ccekati malo duzze i da li bi se issta promijenili i da li su njihova occekivanja bila nerealna - a sad ih se u ovom topicu napada ssto nisu bili vechi idealisti kao ssto se "idealiste" napada ssto nisu suroviji kapitalisti.
Problem sa Vanninijem nije to sto se nije prodavalo, vec koliko se stampalo. A stampalo se "malo" vise nego sto je prijavljeno onima koji su uleteli sa stranim kapitalom. Ili mislis da je logicno da onaj kome lose ide prodaja u svom poslednjem broju pred obustavu rada najavljuje specijalce i reprinte? Pre ce biti da su italijani saznali da su umesto 10 000 placali 15 000 stripova...
Meni licno je kvalitet Vanninija bio vise nego tolerantan - ako hocu bolje izdanje sa kioska, kupicu originale. Ali njihova poslovna politika je bila, shall we say... sumnjiva?
quote: Originally posted by marlowe
ne razumemo se djole. kada kazem raznovrsnost, to ne znaci puno izdanja u kratkom vremenskom periodu. naprotiv. uveren sam da bi velika ponuda ugusila i tako nejak kupovinski poriv kod strip publike (ako tako nesto uopste postoji). cak mislim da je i marketprintova produkcija mozda suvise velika, i da to u odredjenoj meri ima negativan uticaj na prodaju. (ovo, nadam se, nece procitati zmcomics ili neko od njih, jer ne bih voleo da je umanje – srce je snaznije od razuma...). poznati paradoks, manje je vise, po meni, vazi i za strip produkciju u ovoj zemlji u ovom trenutku. samo kazem da u ogranicenoj ponudi koja je, po meni, potrebna, treba da postoji RAZNOVRSNOST izdanja. hope this makes sense...
Nope. Osim ako neces da kazes da i u toj maloj ponudi koju Marketprint ima treba da bude manje hermanna, a vise drugih autora.
"KIMOTA!" |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 16/06/2003 : 19:39:15
|
>Ovo je malko na moj racun...?

>Luxor je nesto drugo, u pitanju su EXTREMNO prljavi kapitalisti koji
A bolji su bili u Americi 30-ih kad su se ubijali oko kioska? Mislim, ja recimo ne mogu LMI (ne Tallya) zzive smsiliti, ali to ne znacci da su im izdanja lossa ili da to nije korisno za strip. Neka picce, ja im samo ne dam pare (osim za Striporamu, koju jesam kupio).
>Problem sa Vanninijem nije to sto se nije prodavalo, vec koliko se stampalo.
To sad kao tracc ili kao provjereno?
>Meni licno je kvalitet Vanninija bio vise nego tolerantan
To je bilo okej. Nego, malo me razoccarao ovaj Ken Parker ... Slova tamnija od crtezza, hrpa nezgrapnosti u prijevodu i unosu teksta ... Bass onako, malo pacerski. O samom stripu joss slazzem dojmove.
mcn |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 16/06/2003 : 19:51:14
|
A bolji su bili u Americi 30-ih kad su se ubijali oko kioska? Mislim, ja recimo ne mogu LMI (ne Tallya) zzive smsiliti, ali to ne znacci da su im izdanja lossa ili da to nije korisno za strip. Neka picce, ja im samo ne dam pare (osim za Striporamu, koju jesam kupio).
Tja, barem su ubijali jedni druge, nisu cele narode zavili u crno.
To sad kao tracc ili kao provjereno?
Posto nisam radio u Vanniniju ne moze ni da bude provereno, ali je i iz pouzdanih izvora (obozavam taj izraz...) i logicno. Otud i ona prica da ,ako Vannini vaskrsne, sva njegova izdanja ce se stampati u italiji i samo donositi na nase kioske.
To je bilo okej. Nego, malo me razoccarao ovaj Ken Parker ... Slova tamnija od crtezza, hrpa nezgrapnosti u prijevodu i unosu teksta ... Bass onako, malo pacerski. O samom stripu joss slazzem dojmove.
Yup, gomila tipfelera, ocajan sken i stampa. Mislim, u neku ruku, lakse je takve stvari oprostiti Svetu koji izricito boli k... za strip, nego systemu, koji bi trebali da budu strip fanovi.
"KIMOTA!" |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 16/06/2003 : 19:56:06
|
Bolje da stampaju u Sloveniji kod SAF-a.
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
 |
|
marlowe
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4279 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 17/06/2003 : 16:05:46
|
Nope. Osim ako neces da kazes da i u toj maloj ponudi koju Marketprint ima treba da bude manje hermanna, a vise drugih autora.
"KIMOTA!" [/quote]
phm, recimo da bi se to moglo i tako shvatiti...
DON'T PLAY NO BOOGIE-WOOGIE ON THE KING OF ROCK 'N' ROLL!!! |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 18/06/2003 : 02:47:29
|
Kad smo se vec dotakli Vanninija i Djoletovih pouzdanih izvora, mogao bi neko od vas pouzdano obavestenih da "lane" koju po pitanju sudbine Bonelijevih stripova kod nas u YU |
 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 18/06/2003 : 19:17:29
|
Na jesen ce (mozda) da bidne nesto.
There are Pretenders among us. Geniuses with the ability to become anyone they want to be. |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
DusMan
Advanced Member

5067 Posts
Posted - 18/06/2003 : 21:48:41
|
Predpostavljam da je meni upuceno? Ako jeste, to je onda na moj post na drugom topicu gde sam rekao da "ne odgovaraju bas mojoj definiciji pojma "veliki izdavac stripova"". Kao sto sam rekao... Svako ima svoju tacku gledista. Za mene je MARVEL, DC, Dark Horse, Bonelli (naravno), pa i Dnevnik veliki izdavac stripova. A Marketprint je doskora bio i jedini izdavac ovde, a i sad je (hmmm... recimo) pravi izdavac. Ali opet, ne onoliko pravi koliko bih to ja zeleo da bude. A ja ne volim kad se za nekog ko ti je jedini izbor kaze da je najbolji! Najbolji je zato sto ne mozes da biras.
There are Pretenders among us. Geniuses with the ability to become anyone they want to be. |
Edited by - DusMan on 18/06/2003 21:50:04 |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 19/06/2003 : 00:14:41
|
Sve to stoji, ali mislim da onda necemo nikad vise ni doziviti nekog velikog izdavaca.Opcenito se kod nas prodaju: marvel(spiderman i tako to), bonelli, albumi pretezno francuski, eventualno jos za mangu i americke(ne heroji) stripove ima mjesta na ovom trzistu, i ja stvarno ne vjerujem da bi se jos nesto moglo ugurati.A ko ce to kupovat? Evo uzmimo mene na primjer, prosjecni citaoc stripova, u svakom trenu kad zazelim mogu na nasem jeziku naci nesto sto cu stvarno s gustom procitati. Nema teorije da pratim sve sto valja, a izlazi kod nas, jednostavno ima toga previse. Bila bi dobra jos veca raznolikost, ali kome ce se sve to prodati. |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Posted - 19/06/2003 : 02:46:57
|
Zlatko, a zasto na radite, na primer, Spajdermena...? To bi islo mnogo bolje od mnogih stripova koje Marketprint trenutno radi |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 19/06/2003 : 18:23:48
|
quote: Originally posted by Mord
malo pitanje? zasto je preko 30 albuma u 3 godine mala ponuda?
Ako je od njih oko 25 uradio jedan autor, onda da.
"KIMOTA!" |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Posted - 19/06/2003 : 23:55:49
|
E tu imas pravo, je malo puno hermanna. Ali jos par tornjeva i prinsa i gotovo je s njim. jedino ako ne misle tiskati jos i jeremaju. |
 |
|
MAGIC
stripovi.com suradnik

Lebanon
3341 Posts
Posted - 20/06/2003 : 00:30:13
|
meni se vise povraca od hermana,od kada sam se rodio samo herman i herman...fuj,dosta vise
...ali on sanja otvorenih ociju.A ti sto sanjaju otvorenih ociju su opasni,jer ne znaju gde im san prestaje.. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 20/06/2003 : 20:27:58
|
quote:
---dp---: Zlatko, a zasto na radite, na primer, Spajdermena...? To bi islo mnogo bolje od mnogih stripova koje Marketprint trenutno radi
Jesi li citao prvog Spidermana, ...? --dp--, samo onako, jesi li citao prvi strip, koji je ikad nacrtan (u Americi)?
quote:
MAGIC: meni se vise povraca od hermana,od kada sam se rodio samo herman i herman...fuj,dosta vise
I ja imam puno tog Hermana. Da sad izade Noc grabljivica u Stripoteki, sorry, ne bi je kupio.
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6373 Posts
Member since 29/11/2001 |
|
dimi
New Member

Serbia
235 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 20/06/2003 : 20:40:00
|
quote: Originally posted by Aco
Meni se Hermann nikad nije svidio i ne znam zbog cega ga toliko forsiraju.
Bond.James Bond.
Meni se svidja...ima jako zanimljivu pricu,a crtez i boja su zakon(pogotovo u kasnijim epizodama njegovih serijala).Nemate pojma koliko sam srecan sto Marketprint izdaje Tornjeve. |
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/06/2003 : 15:27:59
|
Imam jedno pitanje što se tice autorskih prava. Negde sam citao da autorska prava posle izvesnog vremena zapadaju (odnosilo se na pisce literature). Sigurno je, na primer, da se ne placaju autorska prava anticnim piscima Homeru, Platonu, Sokratu i drugima. Mislim da je pisalo, da autorska prava zapadaju za 75 godina. Kako je to kod autora stripa, da li je nekom poznato?
|
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 21/06/2003 : 22:38:47
|
Glede SCENARIJA, uglavnom smo apsolvirali "ideju" i "tehnologiju" pisanja... Možda bi sad trebalo reci nešto o "žanrovima". Najme osim što genijalno crtam, imam sjajnu ideju (a nakon Mcnovih konkretnih savijeta) znao bih je i napisati, ali još sam neodlucan u kojem žanru je izvesti!? Pruža li svaki žanr svoje, specificne, posebne mogucnosti izražavanja? Da li su neki žanrovi pogodniji za neku ideju, od drugih? Na primjer: neka ljubavna prica. Mogao bih je "uplesti" u bilo koji žanr; ali, da li mi neki pruža više mogucnosti za sve nijanse? Ili "on the road" forma? Mogu ju uvaliti u strip-film "ceste", western, SF, pa i povijesni... Što da radim? Mcne, pomagaj! I ostalih su savijeti dobrodošli.
 |
 |
|
Topic  |
|