Author |
Topic |
DacDiesel
New Member
Croatia
144 Posts
Member since 18/05/2003 |
Posted - 30/06/2003 : 10:38:43
|
Hajde idemo dalje, dajte jos podrske, pa nije ovo valjda sve!!!
My soul is painted like the wings of butterflies Fairytales of yesterday will grow but never die I can fly - my friends... |
|
|
seinfeld
Advanced Member
16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 30/06/2003 : 10:46:33
|
Primi moje saucesce ;-).
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
|
|
Mailman
Senior Member
Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
Posted - 30/06/2003 : 11:48:50
|
'77. Ja sam blagoslovljen dovoljno ludim starim koji je kao limac gutao Plavi Vjesnik, tako da nisam imao problema unutar familije oko "citanja tih gluposti". A nekada je bilo svega: Mikijev almanah, Mikijev zabavnik, Krcko, Štrumpfovi, Tom & Jerry u nekoliko edicija, a da ne spominjemo Alan Ford i svu silu beogradskih i gornjemilanovackih izdanja... Bome, kad se usporedi s time, ovaj današnji Ultimate Marvel fakat nije bogznašto. Ali je nešto! Živjela deveta umjetnost!
Snap back to reality, oh there goes gravity... |
|
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 30/06/2003 : 13:20:33
|
Mislim da polako izumiremo ali jos necemo izumrjeti jer ce neki od nas naviknuti svoju djecu(ako je imaju) na stripove...
Ima dana kad se smijem ima noci kada pijem |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
DacDiesel
New Member
Croatia
144 Posts
Posted - 01/07/2003 : 09:26:42
|
BTW, zaboravio sam u svom topicu, navesti i to da jedini put kada sam nesto ukrao u zivotu je bilo zbog stripova. Naime otac mi je ostavio novce za kruh i miljeko, a ja sam otisao u Namu na Kvatricu, da ukradem kruh i miljeko, kako bi mi ostali novci za stripove. Naravno prvo sam isao kupiti stripove, jer to je tada bilo najbitnije. Nakon toga sam otisao u Namu u samoposluzivanje ukrao kruh i miljeko i poveselio se da sam uspio. Naravno na kraju pokretnih stepenica frajer koji je stajao iza mene, samo me je uhvatio pod ruku i otfurao u sobicu i trazio broj telefona od roditelja, da im javi sto sam napravio.Tada sam poceo glumiti da se sav tresem od straha i poceo bacati po podu.Tada mu je bilo zao mene, pa me je pustio. Eto, sto sve covjek nije u stanju uciniti (tada za 2) stripa.
P.S.Marcose koj je tvoj komentar na ovaj topic i da li se i Ti slazes da polako umiremo
My soul is painted like the wings of butterflies Fairytales of yesterday will grow but never die I can fly - my friends... |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 01/07/2003 : 10:12:40
|
ma da svi umiremo, vec su nam iskopali grobove pesimisti jedni
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29384 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 01/07/2003 : 13:27:19
|
Ne mislim da izumiremo. Mislim da je cijela ta spika "strip umire" pretjerivanje. Istina, nije tako popularan i vitalan kao prije ali on i dalje zivi i ima svoju publiku sirom svijeta i sumnjam da ce se desiti da strip umre. Ikad. A sto se tice bisera oko kupovine stripova kad sam bio klinac, imao sam ih i ja. Mama mi je davala svaki dan neki sitnis da si kupim kolac/sendvic/krafnu na velikom odmoru i ja sam uredno gladovao da ustedim za kupit novi strip na kiosku...
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
|
|
darkraver
Senior Member
Croatia
1346 Posts
Member since 17/06/2002 |
Posted - 02/07/2003 : 04:00:15
|
gen. 80. ajme zjebane generacije.... Ma nece strip izumrijet,Pa ne zove se 9. umjetnost zabadava.A umjetnost nikad ne umire. Tja vjerovatno ce uskoro stripovi zavrsit u muzejima,al cu onda i ja ici po muzejima,pa cu djelovati mnogo profinjenije neg danas kad ih izbjegavam... Mislim da je najzaslužniji za propast stripa ovaj vražji internet,a opet ga on jedino i održava stvarima poput ovog sitea.Zamislite ironije!!! U redu je s nama kolekcionarima al zamislite danasnje klince koji citaju stripove iskljucivo downloadane s neta...jer njima je svejedno,sta bi trošili pare na papirnata izdanja kad mogu pare utrošit na impulse za net.Ne kuže oni bit.Isto vam je polako s muzikom i filmom,samo što je strip take prirode da mu to izrazito šteti. Jebiga! Zakljucak: Današnja djeca su ?nekulturna? a strip ne trpi nekulturu!!!
Od stripova radim salate ali jedino NN zacinim! |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 02/07/2003 : 07:06:07
|
Eh, DacDiesel, sta sam je sve radio, ne smem ni da pomislim... Bio sam gori za stripovima nego narkomani za drogom. Na zalost, "boljka" mi se vraca, sto za moje godine bas i nije tako normalno (ali, pitam se ko je onda od vas uopste normalan, osim nekoliko ove dece sto jos uvek idu u skolu) |
|
|
DacDiesel
New Member
Croatia
144 Posts
Posted - 02/07/2003 : 08:38:00
|
Ma dp nemoj se brinuti, nisi jedini.Ja odkada sam ugledao ovaj site kao da sam opet prolupao, kao da sam se vratio iz nekakve crne rupe.Dio mene je opet ozivio i moram Ti priznati da se osjecam sretnije u zivotu od kada sam opet u stripovima!!!
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 02/07/2003 : 09:27:52
|
Markos:
> Mama mi je davala svaki dan neki sitnis da si kupim > kolac/sendvic/krafnu na velikom odmoru i ja sam uredno gladovao da > ustedim za kupit novi strip na kiosku...
E, da su meni davali novce umjesto sendvicca, mozzda bih i ja danas bio mrssav...
mcn |
|
|
Witchblade
Senior Member
Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 02/07/2003 : 10:18:59
|
Generacija '78. Uz stripove sam doslovno naucio citati, jos tamo davne '82., i odonda nisam prestao, a sve mi se cini ni da necu.
"Koja su kola to bolja od Moskvica?" - Ilija Cvorovic |
|
|
dd fan
Advanced Member
Serbia
4883 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 02/07/2003 : 15:48:35
|
quote:
E, da su meni davali novce umjesto sendvicca, mozzda bih i ja danas bio mrssav...
Pa sto nisi trampio za stripove?
I've always been a nobody. When i was a child, my mother used to confuse me with my brother, even though i'm an only child. To this day she still thinks i'm my brother. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 03/07/2003 : 08:34:20
|
quote by DacDiesel: _____________________ Ma dp nemoj se brinuti, nisi jedini.Ja odkada sam ugledao ovaj site kao da sam opet prolupao, kao da sam se vratio iz nekakve crne rupe.Dio mene je opet ozivio i moram Ti priznati da se osjecam sretnije u zivotu od kada sam opet u stripovima!!! _____________________
Moram priznati da je i mene sve ovo prilicno ozivelo, jer ovde u YU svi smo ionako zivi mrtvaci bili nakon svega sto smo preziveli, bas svakome treba nesto sto ga ISTINSKI cini srecnim, a ja sam oduvek znao i znam da je strip jedna od tih stvari |
|
|
purger27
Starting Member
Croatia
83 Posts
Member since 05/07/2003 |
Posted - 05/07/2003 : 19:40:25
|
Generacija 75.
Prvi stripovi fino uvezane Panorame i Stripoteke.
Pa nakon toga sve od ZS i LMS do EKS almanaha i Alana Forda.
Danas i dalje skupljam Stripoteku i njihove albume, te Zagora koji se jos uvijek izdaje solidnim ritmom.
Pozdrav svim generacijama koje vole strip, jer mozda nije toliko stvar u generacijama koliko u tome da danas strip vise nije glavna zabava (PC igrice kao jedan primjer) vec hobi istinskih ljubitelja i kolekcionara stripa, a takvih ce uvijek biti samo je pitanje da li u dovoljnim kolicinama da bi se stripovi uopce izdavali.
Vrijeme s pocetka 90-ih je, sto se tice strip izdavastva u Hrvatskoj bilo daleko gore od danasnjeg, stoga znaci da neke stvari ipak idu na bolje. |
|
|
DacDiesel
New Member
Croatia
144 Posts
Posted - 07/07/2003 : 20:26:17
|
Jos jednom svima hvala na rijecima podrske.Sada sam siguran da dok sam ziv uvijek ce biti Vas i nasih stripova.Thx
|
|
KRAS
Advanced Member
Slovenia
7774 Posts
Posted - 07/07/2003 : 20:35:41
|
Strip nece umrijet ali vidite da neki najomiljeniji junaci lipsavaju ko psi. Najbolje bi bilo kad bi svako kupovao po tri izdanja, nek se nadje.
Osecam se ko poslednje govno,a to cuvam ko tajnu.Oj Frankfurtu jebem li ti majnu. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
dule_car
Advanced Member
Slovenia
4193 Posts
Member since 01/05/2003 |
Posted - 08/07/2003 : 12:51:23
|
'77. Ma kakvo izumiranje... Normalno da svaka nova generacija klinaca ima neke svoje nacine zabave (trenutno te Sega stvarcice i druge igrice) ali ljudi još uvijek citaju knjige, idu u kino (usprkos divX-u, kojeg BtW obožavam) pa neznam zašto neki od njih (nas) nebi citali i stripove...pa i kad sam ja rastao isto e bilo komp. igrica... Uostalom, kad neke stvari nisu popularne to znaci da ih koriste ljudi koji ih baš vole i cijene... Nikako se nemogu sjetiti koji mi e prvi strip koji sam procitao (a baš sam se potrudio)... Jedino što se dobro sjecam kako mi se nije dalo ništa citati u prvom razredu osnovne, pa nisam ni naucio citati kako treba sve dok nisam na raspustu odkrio stripove. U drugom razredu sam bio najbolji citac. Uostalom, tek kad se dodje na ovakav site vidi se koliko nas stvarno ima, s tim da neki (ipak) nemaju pristup internetu a neki ni neznaju za ovaj site. I ja sam ga našao sasvim slucajno prije 2 i po' mjeseca i od tada se moje bogatstvo stripova prilicno povecalo sa jednog jedinog Zagora (LMS 29.)koji je preživio iz prvobitne zbirke... Uf, al' sam se raspiso'... Citajte stripove i dalje... Uostalom ako i izumremo, bar cemo završiti u muzejima... "Stalna zbirka citaca stripova" (iz ovodnog teksta: ti jednostavni organizmi nadjeni u fosilnim ostacima se najlakše prepoznaju po skvrcenim rukama u kojima se redovito nalaze knjižice...)
to e to
---there is no spoon--- (a viljuske?)
|
|
|
Topic |
|