Author |
Topic |
|
scanturion
Junior Member
Croatia
465 Posts
Member since 11/01/2002 |
|
vikic
Advanced Member
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/07/2003 : 11:19:25
|
nije logicno izdavati jednog junaka dva puta mjesecno. To ni Talijani ne rade.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/07/2003 : 11:25:09
|
Ukoliko nemas veom disciplinovanu klijentelu koja odmah kupuje sve sto izadje, onda ti prakticno prosli broj pravi konkurenciju novom... i otud izdavanje na nekoliko meseci. Cena nema veze sa tim, nisu ljudi navikli na mesecni ritam izlazenja, ili barem ne jos.
"KIMOTA!" |
|
|
scanturion
Junior Member
Croatia
465 Posts
Posted - 09/07/2003 : 14:43:53
|
Ja bi pristao na cijenu do 20 kuna, ali samo pod uvjetom da izlaze stripovi kako sam napisao. Sejo Recimo da je Zagor najpopularniji i on bi trebao izlaziti dva puta mjesecno. Mister No, Marti, Teks, Dylan po jednom mjesecno + jedan extra broj od tih junaka mjesecno. To ispada 12 stripova mjesecno. Djole Slažem se da su kupci najveci problem. Ja vjerujem da bi svi clanovi (možda) kupovali te stripove. I ne vjerujem da bi dva razlicita stripa radila sama sebi konkurenciju. Možda bi bilo pametno smanjiti tiraž pojedinog stripa na uštrp novog izdanja. Naravno, to ovisi koliko stripova se vrati Ludensu.
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju. |
|
|
vikic
Advanced Member
Croatia
4737 Posts
Member since 06/03/2003 |
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 09/07/2003 : 15:10:48
|
ako Talijani svakog junaka izdaju mjesecno ne vidim razlog zasto bi kod nas cesce izlazili, kada bi izlazili dva puta mjesecno onda bi za par godina stigli Talijane.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
scanturion
Junior Member
Croatia
465 Posts
Posted - 09/07/2003 : 15:26:21
|
quote: Originally posted by SejoSexon
ako Talijani svakog junaka izdaju mjesecno ne vidim razlog zasto bi kod nas cesce izlazili, kada bi izlazili dva puta mjesecno onda bi za par godina stigli Talijane.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas?
To je i cilj. Onda više nebi bilo price - u Italiji je izašao novi Zagor, Mister No, Tex itd. a mi ga ocekujemo za 10-tak godina. Ovako bi stigli Talijane i novi strip bi kod nas izašao recimo za mjesec dana zakašnjenja. Bilo bi to SUPER(Mike).
Nada je bogatstvo onih koji ništa nemaju. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 09/07/2003 : 17:29:23
|
quote: Djole Slažem se da su kupci najveci problem. Ja vjerujem da bi svi clanovi (možda) kupovali te stripove. I ne vjerujem da bi dva razlicita stripa radila sama sebi konkurenciju. Možda bi bilo pametno smanjiti tiraž pojedinog stripa na uštrp novog izdanja. Naravno, to ovisi koliko stripova se vrati Ludensu.
Radila bi.Strip trziste je ovde uglavnom ograniceno na knjizare, retko ko bi kupio strip na kiosku, ada ne bi u knjizari. A za stripove u knjizarama vaze drugaciji trzisni uslovi.
Sto se tice smanjivanja tiraza, ako imas manje od 5 000 primeraka, onda ti se ne isplati da ga uopste saljes na kioske. Nije bas sve prosto, i dok ne podrzavam to sto MM izlazi jednomu ko zna koliko, razumljivo je sto Bernnie ne stampa svakog meseca istog junaka.
U stvari, poenta je drugacija - cene stripova treba smanjiti da bi oni isli svako meseca. Sto je manja cena, to ce ga ljudi brze kupovati. Sto ga brze kupuju, to ce se pre rasprodati i bice vise mesta za novi broj.
Ovaj tvoj predlog bi upropastio Ludens.
"KIMOTA!" |
|
|
|
Topic |
|