Author |
Topic  |
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 04/08/2003 : 23:03:23
|
>Hoce li Q biti slan na kioske u Vukovar??? >Danas sam trazio pa nista
U rukama je Tiska i Distrija, ja zbilja ne znam gdje che i u koliko primjeraka zavrssiti. Za svaki sluccaj, probaj pitati za Tarzana jer ga izgleda na kioscima tako znaju ... 
mcn
|
 |
|
Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts
Member since 22/12/2002 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
Posted - 05/08/2003 : 02:00:24
|
zasto je stavljena biografija moorea sa mister mackom nekako se sudaraju dva suprotna pola sto narusava definiciju lista (nisam siguran kome je namjenjen)
e i 'dwa lijeva psa' me odvalio!!! strasano smisno |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 06/08/2003 : 02:14:15
|
>nekako se sudaraju dva suprotna pola sto narusava definiciju lista
Kriva ti je terminologija: ne narussavaju je vech upravo definiraju... Nisi valjda i ti od onih koji mislida je MM strip za djecu?
>e i 'dwa lijeva psa' me odvalio!!!
Ah, Degmanova disleksija strajkz egejn.
mcn
PS Imass mejl gledidbeno aukcije, btw.
|
 |
|
Kornboy
Senior Member

Croatia
2936 Posts
Member since 07/06/2002 |
Posted - 06/08/2003 : 14:15:53
|
quote: Originally posted by mcn
>Hoce li Q biti slan na kioske u Vukovar??? >Danas sam trazio pa nista
U rukama je Tiska i Distrija, ja zbilja ne znam gdje che i u koliko primjeraka zavrssiti. Za svaki sluccaj, probaj pitati za Tarzana jer ga izgleda na kioscima tako znaju ... 
mcn
Nema frke, nabavljeno.
 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 06/08/2003 : 17:09:55
|
Nisi valjda i ti od onih koji mislida je MM strip za djecu?
A zar nisu svi stripovi samo za decu...?
"Doveva essere un mio omonimo... mi spiace per lui, ma io sono vivo..." |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 08/08/2003 : 01:22:06
|
>nekako se sudaraju dva suprotna pola sto narusava definiciju lista
Kriva ti je terminologija: ne narussavaju je vech upravo definiraju... Nisi valjda i ti od onih koji misli da je MM strip za djecu?
deefinitivno sam se krivo izrazio al sad ti ne dam prostora za manevriranje
kako definiraju onda sam krivo shvatio...u stvari nisam shvatio livo - moore (dosadno, fascinantno, intrigantno - stvar do vlastite osobnosti kako ces ga prihvatiti) desno - victorian murder (didn't get it jel to ima nastavak ili stvarno ostaje na sceni di baba ima 92 godine i di joj se zivo fucka za sve) a u sredini MM - koji je za starije krenim li ovo komentirat bojim se da cu dobit po picki
ajde da i kazemo da je mugambi glava ovog meni nepovezanog (sto se odabira materijala tice) lista neka mi se odgovori - sto bi trebala predstavljati tekstualna struktura onih tekstova (ne govorim o CQ koji je uvik bia na mistu, vec o onim SF pricama) zakljucci: q me podsjeca na ovaj forum / sastavljan od svega i svacega, koliko je q iskoristen za reklamu nekih drugih stvari / svjesno ili nesvjesno tek cec vrijeme pokazati
quote: Originally posted by mcn >e i 'dwa lijeva psa' me odvalio!!!
Ah, Degmanova disleksija strajkz egejn.
prekini mi prigovarati oko toga! na terapijama sam! mrzim svoje hendikepe - ali me samo cine jacim 
quote: Originally posted by mcn PS Imass mejl gledidbeno aukcije, btw.
u iscekivanju nove aukcije ili proglasenja bankrota sto bude prije, zivi bili pa vidili  |
Edited by - degman on 08/08/2003 01:40:35 |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 08/08/2003 : 01:39:23
|
eto 20 min posli prisralo mi se od moje savjesti koja mi ne da normalno ziviti nisam naime uopce procitao prvih 6 stranica ovog topica i mislim si - a i ti si degi sranje, seres tu ljudima a mozda je vec netko nesto pametnije i napisa kad ono samo mi dadose jos vise povoda za novi post
van toga da na 5 stranici dule muski poziva da se vadi vazelin iz ormara ja od toga zesceg komentara nemam :( :) dovraga i deletov sarkazam iskovan godinama zivotnog podjebavanja
nisam vidio dobre kritike! ovo nece ostati samo na ovome citate me sutra svidilo se to vama ili ne
|
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 08/08/2003 : 17:13:47
|
Svi komentiraju Q pa reko da i ja... Nisam htio do sada da možda ,neko, zbog mojih,eventualnih,kritika ne kupi strip,što bi bilo neoprostivo.Jednom me je Dule ukorio zbog slicne stvari,pa sam naucio lekciju. Moram priznati da sam,krajem prošlog mjeseca,morao posegnuti do centra Rijeke da bi nabavio Q. U širem dijelu grada ga nisam našao. Izgleda da prodaja ipak ide. Malo u zakašnjenjuali i ja ti cestitam na prvijencu i na smjelosti ( ludosti )-što ti želim i dalje Q je sasvim OK Lavriceva tabla je jednostavno genijalna Kukic može i puno bolje od ove šume Kordej se nekima ne svida, a on je,u stvari,savršen izbor za ovu pricu.Leže mu crtanje mitova i legendi. Opet je dokazao svoju talentitanost, a bome vidi se i da je uložio veliki trud. Prica i dialozi su vješto sastavljeni (manje i nisam ocekivao), mada koncepcija price Tarzan-božanstvo i moc da može cak i životinje pretvarati u ljude,a nemoc izlaska iz jedne jame je malo... Može funkcionirati samo u ovakvoj prici-preuvelicanoj prici jednog starca oko logorske vatre. Zadovljan sam tim vašim djelom i samo on mi vec vrijedi ono što sam platio. O Alanu Mooreu -vrlo dobro,mada posvetiti 14 str.prici o nekom autoru,pa bio on i Moore Ovo bi bila savršena stvar za "Kvadrat" ili za,bar, 2 nastavka Q-a Frustracija? Ovo me frustrira.Gandalf je ovo fino napisao,al to smo to citali u "rukopisima". Da je netko to nacrtao OK,ali ovako (sorry Gandalf)je to zauzimanje dragocjenog strip prostora. Mr.Macak je standardno dobar,ali mi se više svida na manjem formatu (Endem)Ovako djeluje kao da je Robert baš crtao u ovoj velicini. Vjerojatno i je. Ono viktorijansko ubistvo me je baš ubilo. Ne svida mi se ni malo i užasnula me je Degmanova ideja da možda ima nastavak. Briga me ko je autor, ali kada je prica loša,onda je -loša. Nisi valjda morao kupovati prava za to...to... Zadnj tvoj strip je odlican! Pokazuje ono što je strip u stvari- prvestveno vizualni medij. Može se kvalitetno ispricati prica i bez i jednog slova(ovdje još i bolje) Slatka jeee slatka. U svakom slucaju Q je prošao kod mene. Al svatko(to se tako kaže)može napraviti jedan strip, date vidim u drugom...trecem....**broju  |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 09/08/2003 : 07:34:06
|
Igman:
Najprije, puno hvala na komentarima. Dva i pol mala odgovora slijede:
> U širem dijelu grada ga nisam našao. Izgleda da prodaja ipak ide.
Ili to, ili ga je premalo za sve kioske...:(
> Frustracija? Ovo me frustrira.Gandalf je ovo fino napisao,al to smo > to citali u "rukopisima". Da je netko to nacrtao OK,ali ovako >(sorry Gandalf)je to zauzimanje dragocjenog strip prostora.
U Rukopisima je to proccitalo mozzda dvadeset ljudi, a ovo sa zauzimanjem prostora mi je malo smijessno - joss 4 strane stripa ne bi znaccajno popravile ccasopis. Ako sam nessto znao od poccetka, onda je da zzelim unutra nessto malo off, ssto nije strip ali je zanimljivo kao strip ... tako da nessto sliccno (iako ne iz Rukopisa) mozzess occekivati i ubuduche...
> Ono viktorijansko ubistvo me je baš ubilo. Ne svidja mi se nimalo
Vidiss, meni Geary prekrasno crta i pissam se od smijeha svaki put kad ga ccitam. Ali drago mi je da te razljutilo, najgore bi bilo da si indiferentan ... Nadam se da che i ubuduche biti stripova koji che te tako razljutiti. 
I joss jednom hvala na komentarima te lijepim rijeccima o mojim stripovima.
mcn |
 |
|
IGMAN2
Senior Member

2428 Posts
Member since 08/05/2003 |
Posted - 09/08/2003 : 13:56:49
|
Ma daj,Macan,vidi malo o cemu tu Geary piše. Žena ima tajnog ljubavnika i kada se treba udati za drugog pravi joj probleme,stoga ga ona ubije,a sud je oslobodi jer je bila simpaticna publici u sudnici!!!!! Stvarno za pišat od smijeha Ma molim te,Macan!!! Šta je ovo scenario na kojeg se pališ? Reci za ovo da je kliše bilo bi uvreda za kliše.To je milijun puta u svakoj sapunici standardni zaplet,a i 2/3 filmova o tom vremenu. Naravno, ovo o oslobadanju radi publike nebi si dozvolila ni zadnja sapunica. Grozno. Ne vjerujem da se možeš paliti na ovakav strip,prije ce biti da tu gledaš samo na potpis. Nemoj me ,sada,zamišljati kao nekog razljucenog-zapjenjenog lika, jednostavno smatram da takva kvaliteta stripa nema što tražiti u strip magazinu takve kvalitete,bez obzira na ime autora. Ali,opet to bi bilo samo moje malo i skromno razmišljanje. U mome strip magazinu ja necu objavljivati takve nja nja price  naravno,jednog dana kada budem velik |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 10/08/2003 : 08:18:20
|
>Ma daj,Macan,vidi malo o cemu tu Geary piše.
Ne "ssto" vech "kako"... Taj ton, pa njezin karakter, crtezz da i ne spominjuem te naccin na koji Geary usmjerava pazznju na detalje ... Ah!  
mcn |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 10/08/2003 : 08:20:36
|
Degman:
>neka mi se odgovori - sto bi trebala predstavljati tekstualna >struktura onih tekstova (ne govorim o CQ koji je uvik bia na mistu, >vec o onim SF pricama)
Pokazuje da ih nisi ccitao, jer da jesi vidio bi da nije rijecc o SF priccama...
mcn |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 10/08/2003 : 13:44:58
|
nisi trebao staviti Gandovu pricu... ima i boljih u Rukopisima... (Nisam do sad ni znao da je nasla put u Q, prim. pr.)
Kakva je razlika izmedju glupog i pametnog muskarca??? - Glupi prica viceve o Plavusama, a pametni SPAVA sa njima! |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Posted - 10/08/2003 : 15:46:00
|
eto pod pritiskom svih hvala i pohvala vrtim Q zadnjih par dana po rukama, izlizujem mu korice svojim preznojnim prstima i umanjujem mu vrijednost jer glanc kakav je bio sa kioska pretvorio se u naborani kupusni list
procitao sam ga i prolistao sada vec bezbroj puta i opet nista nema onog 'necega'
malo konkretnije i bez pretjeranog okolisanja / ne bi da ce itko osim mcm-a odgovorit na ovo sto pisem ( a i ti ces bradonjo vjerovatno ispalit nekoliko kratkih rijeci, cisto za zaborav) dakle naslovnica je slaba, logotip imena je neshvatljiv, zbunjujuc i lose izveden opaska kako ovo magazin za strip i voznju autobusom vise me ne nasmijava kao prvi izvorni put mali odjeljci – kvazi neupadnjivi nesmotrenim citacima, nerviraju me svojom propagandom rezultat cega je lose primljena 'frustracija od ganda' uokvirena i sa liva i sa desna. iskoristen prostor me toliko i ne smeta, nije cak ni vazno valja li prica ili ne - jednostavno tu je no sto pokusava reci svojom prisutnoscu u magazninu / mislim da nitko ziv ne zna i razmumije
materijali 2/3 magazina su edukativni. strasna rijec a? od cile ekipe samo se ja vrtim oko ovog oblika umjetnosti (citaj nije mi tesko dat pare na nesto sto nije droga ili alkohol). pratim, kupujem, zalomi se pa da i sudjelujem te kada naleti nesto interesantno i kvalitetno ponudim to ljudima oko sebe uz rici: pogledaj, vridi necemu. tako ja educiram propale studente koje nazivam prijateljima filtrirajuci (ajmo reci i cenzurirajuci) stripove i tekstove – samo za njihovo dobro :) Q ima mugambija i moorea...to mora biti zanimljivo (!), da se ne razbacujem opisima pa kazem i fascinantno doba kada talijani i jeftin shit haraju up & down nasim dobom – cemu se niti kraja ne vidi rado cu pogledati crtez kordeja doba kada se stripom bave svi (a opet nitko) – kako si priustiti propustanje saznanja sto je legenda
dosta imam materijala za jos jedan post cekam te bradonjo da se oglasis pa da ispalim i zadnje corke u bezdan ovog foruma :))
|
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 10/08/2003 : 16:55:31
|
> naslovnica je slaba,
Daj mi primjer "jake". :)
> logotip imena je neshvatljiv, zbunjujuc i lose izveden
Publika je nepismena ako to nije u stanju shvatiti. A ja bas nisam sklona podilaziti toliko da slazem naslovnicu da izgleda za osnovnu skolu ili nalikuje pamfletu Kule Strazare. :)
Melina |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
hejjoey
Starting Member
Croatia
2 Posts
Member since 26/08/2003 |
Posted - 26/08/2003 : 13:53:50
|
Procitao sam prvi broj Q-a i zadovoljan sam sadrzajem, a posebno prilogom o A. Moore-u, i to je upravo ono sto po meni nedostaje strip casopisima - veci broj clanaka o temama vezanima uz strip osim samih stripova. Dakle samo naprijed!
Imam i jedno pitanje koje me jako interesira a to je u kojim okvirima se krecu financijski troskovi jednog ovakvog izdavackog pothvata?  |
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 26/08/2003 : 17:48:09
|
Usqoro.
mcn
sta
Absent-Sometimes it feels like it's us against them Absent,sometimes it feels like their angers are justified If it feels like i'm absent ...from your conversation Just keep on talking and you'll find out...You're probably right |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 26/08/2003 : 19:46:43
|
Q svi vole i obožavaju!
"Something I learned today Black and white is always grey Looking through the window pane I'm not inside your brain Something I learned today Yield to the right-of-way Stopping at a 4-way sign Someone else's rules, not mine..." |
 |
|
Gand
Advanced Member

Croatia
3026 Posts
Member since 20/03/2002 |
Posted - 27/08/2003 : 09:52:42
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
nisi trebao staviti Gandovu pricu... ima i boljih u Rukopisima...
Neka me MCN ispravi ako sam u krivu, ali "Frustracija" nije usla u Q pobjedom na festivalu "Rukopisa" s ovog fouma, pa je nespretno klasificirati stvar da tamo ima i boljih, te da shodno tome nije trebala biti otisnuta u prvom broju.
Ako je "Frustracija" izabrana kao ponajbolja prica u "Rukopisima", pa je s tim zasluzila mejsto u "Q", onda hvala na odabiru, no ja to do sad nisam znao!

P.S. BTW uvijek i svuda ima boljih. Nije li to stvar koja bi trebala ici s prefiksom IMHO?

-- [kazaliste sjena] http://www.inet.hr/~zzmiric/
|
 |
|
Topic  |
|