Author |
Topic  |
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 19/07/2003 : 09:43:23
|
quote: Originally posted by Melina
> Sto sad, da ti napravim elaborat?:-) Pa ne znam, nije los, nije ni > nekorektan niti neprofesionalan, ali eto, meni se nije nesto posebno svidio:-)
Ah, dobro onda. Meni se ne svidja Kordej. 
Pa ni mene Kordej ne baca u ekstazu, ali nije los.
quote:
> Ja bi mozda to sve npr boldao, ali to je tebi vjerojatno dosadno:-)
To bi onda bilo kao da se dere stalno. A nije tako. Zamislis nekog velikog covjeka s dubokim i gromkim glasom.
Hm, dobro, imas pravo....
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
Posted - 19/07/2003 : 10:01:08
|
Hvala svima na komentarima i na odrzzavanju topica na zzivotu ... Ja sam u postdistributivnoj depresiji (nissta losse, samo mi je pao adrenalin pa spavam po cijeli dan  ) pa se ne ukljuccujem. Plus moram napisati stvari za SStefa i Matiju prije ponedjeljka i mora.
Fusnota: Distri-Press ga je preuzeo juccer, Tisak ga uzima u ponedjeljaq, znacci najkasnije utoraq je svuda, na Distriju mozzda i ranije. Ako nessto ne podje u krivo.
mcn
|
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Member since 01/12/2002 |
Posted - 19/07/2003 : 10:21:52
|
quote: Originally posted by Bob Kaj se ovog drugog stripa tice - ja ti s tim veze nemam.
Nego, kakav vam je Rick Geary?
B.
Ne vjerujem ti. Ricka još nisam procito, malo me odbio crtež.
Be Strong, Be Wrong! Long live Rock'n'Roll!
COWABUNGA!!!!!!!!! |
 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Posted - 19/07/2003 : 10:25:24
|
quote: Originally posted by Dule Poštovani kolege, riješimo se vazelina u svojim "ormaricima" i govorimo ono što vidimo, a ne što bismo htjeli vidjeti.

Vazelin???????? You sick pervert!
COWABUNGA!!!!!!!!! |
 |
|
Pajke
Senior Member

Serbia
2999 Posts
Member since 13/11/2001 |
Posted - 19/07/2003 : 10:39:29
|
Kad vec niko nista ne govori na onom drugom topicu, hajde da pitam i ovde...Hoce li ga biti na svim kioscima u hrvatskoj ili samo u vecim?
Sto se tice naslovne strane, moram spomenuti da je nisam video uzivo vec samo na ovom forumu, meni izgleda odlicno i komentari na njen racun su trazenje dlake u jajetu...  |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 19/07/2003 : 11:41:55
|
>Kad vec niko nista ne govori na onom drugom topicu, hajde da pitam i >ovde...Hoce li ga biti na svim kioscima u hrvatskoj ili samo u vecim?
2500 komada na Tisak i 500 na Distri ... Tisak pokriva svoje, Slobodnu Dalmaciju, Novi list itd, Distri pokriva one stalke u duchanima. Zbog ljeta je naglasak na Dalmaciju, ali bi ih trebalo biti svuda. Sad, u kojim koliccinama ...
mcn
|
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Member since 22/07/2002 |
Posted - 19/07/2003 : 14:57:32
|
Kupio sam Q jucer u MC (kao i mnogi drugi, pretpostavljam), i mogu samo pozeljeti da nas Darko ucini sretnim i ponosnim vlasnicima prvog broja Q-a, jednog od najboljih i najdugovjecnijih strip magazina na ovim prostorima (a nikako vlasnicima prvog/jedinog broja Q-a, jos jedne tiskovine koja je nestala jednako brzo kao sto se i pojavila). A sad neka mi bude dozvoljeno da malo rastranciram prvi broj :
Kukic - jako dobar, meni jedan od drazih domacih autora (volim njegov smisao za humor). Mogli bi u iducim brojevima ubaciti i Kumanovica (ali onda vise ne bi imao tko raditi za Ticu, osim BOCa )...
Tarzan - nikako ne "pusim" Kordejev crtez za Tarzana. Obozavao sam njegov rad na "Vamovoj deci", ali za Tarzana je ipak potreban "cisci", "svjetliji" crtez (ipak, nitko to ne radi kao Hogarth ). Ali dobra je prica onog, onog... kako li se ono zove scenarist ?
Moore - dobar, zasluzen hvalospjev jednom od najzasluznijih stripasa.
Mister Macak - recite vi sto hocete , ali meni se svidja i Bobov crtez (upravo odlican za takav strip koji blago odise Disneyjem - u pozitivnom smislu, naravno) i prica onog... ma kako li se samo zvase ?
Geary - e, to mi nekako nije sjelo. Ne znam zasto...
Slatka - simpaticna , malo podsjeca na Trillovu "Flopi".
A i Gandova prica je dobra, covjek zna s rijecima.
"Koja su kola to bolja od Moskvica?" - Ilija Cvorovic |
 |
|
Thunderbolt
Senior Member

Croatia
2333 Posts
Member since 22/12/2002 |
|
BOC
Advanced Member

Fiji
3587 Posts
Posted - 19/07/2003 : 21:25:56
|
quote: Originally posted by Witchblade (ali onda vise ne bi imao tko raditi za Ticu, osim BOCa )...
Ehej, pa ja sam poznat po svojoj hiperproduktivnosti. Napravit cu ja i nešto za Q, pa ako Macan da zeleno svjetlo... Pa još i CRŠ najesen, ajme kolko moram crtati... A Tico, Withcblade, nikad nece izgubiti suradnike (Kuki je radio paralelno za Bruh i Endem!), jer Endem je jedan i jedini, ma što mi govorili o tome!
COWABUNGA!!!!!!!!! |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
Posted - 20/07/2003 : 11:00:55
|
>A sad neka mi bude dozvoljeno da malo rastranciram prvi broj :
U, prep'o si me, ali hvalan komentarima...
>Geary - e, to mi nekako nije sjelo. Ne znam zasto...
CCitaj dok ne sjedne!
>Slatka - simpaticna , malo podsjeca na Trillovu "Flopi".
Je l' to isto ssto i Kler/Betty ili neki sedmi strip?
mcn |
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Posted - 20/07/2003 : 18:22:23
|
.quote: Originally posted by mcn
>Slatka - simpaticna , malo podsjeca na Trillovu "Flopi".
Je l' to isto ssto i Kler/Betty ili neki sedmi strip?
mcn
To je strip od jednog do dva tabloa koji je izlazio/jos uvijek izlazi u Heavy Metalu, autora Carlosa Trilla, o bujnoj  i ne bas inteligentnoj Flopi koja u raznim cudnim situacijama (progoni je duh, izvjestava iz ratne zone, ili se jednostavno tusira ) na razne nemoguce nacine ostaje bez odjece . Sexploitation ili inteligentna zafrkancija? Don't ask me.
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4025 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 20/07/2003 : 18:31:48
|
Još jedna pohvala: meni je odlican! Sve je na svom mjestu i drago mi je da nema podjele na stripove samo domacih ili samo stranih autora. Još u bivšoj državi mi je na živce išla podjela na strip izdanja domacih autora i licencne strip revije. Kvaliteta je jedino mjerilo i svida mi se da se Mcn time povodio birajuci radove za prvi broj. Kordejev Tarzan odlicno funkcionira i bez boje. Vjerojatno je tako i temeljitije crtan; možda se još onda kad ga je crtao za Dark Horse nije znalo hoce li ici ili u boji ili ne... U svakom slucaju, ne nedostaje boja iz americkog izdanja. Mooreova strip biografija je prvo što sam u broju procitao i namece mi se misao kako je ovakva kolaž forma neusporedivo bolji pristup biografiji nekog autora od onog klasicnog eseisticko-panagirickog pristupa. I monoštvo slika uvijek kaže više od bezbroj suhih rijeci! Mister Macak je super. Drago mi je da se Bob uhvatio jednog lika i da ga radi kao serijal koji ce valjda jednog dana dobiti i svoje Essential izdanje poput Marvelovih. :) Jedino bih volio znati što to na tv-u nude za 5$? Slatka je odlicna. Bolji geg od svih stranjskih!
THERE, THERE |
 |
|
mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 20/07/2003 : 22:12:26
|
>ipak, nitko to ne radi kao Hogarth
Uh. Meni je Hogarthov Tarzan oduvijek izgledao kao nasminkana pedercina. Hogarth nikad nije bio nista vise od prosjecne zamjene Russu Manningu u Stripoteci. I jadne zamjene Halu Fosteru, naravno. Kordejev Tarzan je jedini ozbiljni, odrasli Tarzan koji jos uvijek u sebi sadrzi onu cistocu i naivnost originalnih ERB-ovih romana. Fosterov je okej. Zbog Fostera samog, ali ipak malo debilan sa onom trakicom u kosi. Manningov je meni osobno najdrazi jer sam na njemu odrasao (i kod njega je uvijek bilo dinosaura i svega fantasticnog), ali isto me uvijek nervirala ona savrseno isfenirana frizura. I ne, nisam zaboravio Jose Ortizovog Tarzana, ali volio bih da jesam. Ne znam doduse kakav je Kubertov ili Buscemin, ali nabavit ce se to prije ili kasnije.
>Mister Macak - recite vi sto hocete , ali meni se svidja i Bobov crtez
Hvala ti, Witchblade! Drago mi je da ti se svidja.
B. |
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Posted - 21/07/2003 : 09:21:20
|
Russ Manning? 'Ajde dobro, moze proci... al' da je bolji od starog Burnea - nije. 
Ako cemo pravo, Kordej je napravio mnogo bolji posao s naslovnicama za knjige o Tarzanu (da me ubijes ne sjecam se tko je izdavac... a imam ih doma ), a ovaj mi je nekako... precrn (e j**i ga kad se ne mogu sjetiti boljeg izraza ).
I zasto smijeh iza 'Hvala ti, Witchblade'? Ozbiljno sam to mislio! 
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Posted - 21/07/2003 : 14:40:20
|
>Russ Manning? 'Ajde dobro, moze proci... al' da je bolji od starog >Burnea - nije. 
Hm. Ovako bi se do prekosutra mogli prepucavati.  Ali, cinjenica je da Hogarth nema blage veze o crtanju, sto je jos tragicnije kad se sjetim svih onih njegovih knjiga "Kako crtati ovo i ono". On je jednostavno precjenjen. Nije ni blizu Raymondu, Caniffu, Fosteru pa cak ni onim stiliziranim crtacima tog doba tipa Roy Crane. Mozda Hogarth savrseno poznaje anatomiju, ali one poze koje je crtao i ta neka preteatralna dinamika su grozni. Plus - dosadno kadriranje. Jedino mu je mozda tus oke. Ne volim ga nikako. Pogotovo jer se te njegove knjige uzimaju kao nesto jako bitno za ucenje crtanja stripova.
>a ovaj mi je nekako... precrn 
To ti se zove atmosfera. 
I zasto smijeh iza 'Hvala ti, Witchblade'? Ozbiljno sam to mislio! 
Ma ne, nije to bio cinizam nego iskreno zadovoljstvo. Kul?
B. |
 |
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Posted - 21/07/2003 : 15:43:50
|
Kewl. 
Atmosfera? Moze biti, ali ne pase mi (za Tarzana, rekoh). I Frank Miller crta "crno" (i Zezelj, uostalom), pogotovo u Sin City-ju, ali ondje je to cist nekaj drugoga. Za Tarzana to nije dobro... IMHO, naravno.
 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
|
Witchblade
Senior Member

Croatia
2754 Posts
Posted - 22/07/2003 : 09:17:50
|
quote: Originally posted by Bob
Stima! 
Nego, reci ti meni Witchblade jel' si ti neki ERB fan ili samo volis Tarzana u stripu?
B.
Ja sam ti stari ljigavi sentimentalac i nostalgicar, a kako sam odrastao izmedju ostalog i uz gorespomenute knjige o Tarzanu (imam ih jedno 6-7 komada... ali jos uvijek se ne sjecam tko je izdavac ), tako da mi je Edgar R. prilicno drag (doduse, citao sam samo Tarzana, ali na kompu imam i knjige o Pelucidaru i o Marsu koje se vec neko vrijeme spremam procitati)...
Keracov Tarzan? He-he.
 |
|
Mailman
Senior Member

Croatia
1690 Posts
Member since 26/12/2001 |
|
Kornboy
Senior Member