Author |
Topic  |
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Member since 24/10/2001 |
Posted - 18/07/2003 : 22:31:45
|
> jako mi se svidio mcnov strip na kraju, mozda i najvise od svega
Sudeci po tuzaljkama na forumu, E bas sam si mislila kako ce se ga svi forumasi voljeti jako. 
Melina |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
Bob
New Member

Croatia
262 Posts
Member since 21/05/2003 |
Posted - 18/07/2003 : 22:38:22
|
>Joj. Da ti vidis koliki je moje stupac "za citanje" bilo bi ti jasno >zasto je jos neprocitan.
Ma znam. Svima nam je tako. Samo provociram.
Stupac, kazes? Hmmm... Ja ne mogu radit stupce od svojih hrpa. Kod mene su samo redovi. 
B. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 22:43:07
|
Dobro, kazem stupac cisto zbog vizualne percepcije cijele stvari:-) Ustvari se radi o hrpi hrpica:-)
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 18/07/2003 : 22:46:57
|
Problem s Misterom Mackom i pozicijom "sredina stupca" je taj sto ga se tretira kao djecje. Znam po sebi. Koja zabluda! A tako sam obilazila i Trondheimov Harum Scarum. :) Koja zabluda!
Melina |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 22:51:29
|
quote: Originally posted by Melina
Problem s Misterom Mackom i pozicijom "sredina stupca" je taj sto ga se tretira kao djecje. Znam po sebi. Koja zabluda! A tako sam obilazila i Trondheimov Harum Scarum. :) Koja zabluda!
Melina
Zasto ti uvijek moras biti u pravu   ?! Da, to je to, MM je "djecji". Sve je to u podsvijesti
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 18/07/2003 : 22:57:45
|
quote: Originally posted by Markos Zasto ti uvijek moras biti u pravu   ?!
Nije istina! I ja grijesim! I to tako da Macanovim tekstovima dodajem neku nadrealnu dimenziju... U mom je svijetu prijevod Mugambija - Vjerni SH. 
Melina |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:06:11
|
Opa, posipamo se pepelom:-))) Ok, oprosteno ti je, idi sad u miru i za ime bozje operi kosu, puna je neceg sivog:-)
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:15:04
|
Od cega bi onda zivio L'oreal i ostali da jesu No ajd da se vratimo ontopic. Zar nisi mogla naci neki bolji font za kralja u Mister Macku? Ovaj mi je malo ruznjikav. Ono, ok, kuzi se efekt i sto je pjesnik htio reci, ali kvragu, ne mogu vjerovati da nije bilo boljih:-)
 |
|
VJ
Advanced Member

Croatia
5967 Posts
Member since 19/10/2001 |
Posted - 18/07/2003 : 23:35:31
|
quote: Originally posted by MarkosNo ajd da se vratimo ontopic. Zar nisi mogla naci neki bolji font za kralja u Mister Macku? Ovaj mi je malo ruznjikav. Ono, ok, kuzi se efekt i sto je pjesnik htio reci, ali kvragu, ne mogu vjerovati da nije bilo boljih:-)
Meni se cini da je krivac Bob a ne Melina, odnosno da je tekst unosen rucno a ne kompjutorski (i bas super ak je tako, a ak nije opet bas super jer izgleda ko da je ).
-|VJ|- |
 |
|
seinfeld
Advanced Member

16500 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 18/07/2003 : 23:37:48
|
Pa ti stvarno imas neki fetis s tim rucnim upisivanjem teksta ;-)))))!
I'm the hand up Mona Lisa's skirt. I'm a surprise. They don't see me coming: that's what you're missing.
|
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:38:09
|
> Zar nisi mogla naci neki bolji font za kralja u Mister Macku?
Salis se?! Zar ti se Mister Macak cini kao da je upisan kompjuterski? Koje svetogrdje! Ili se to treba shvatiti kao pohvalu Bobovoj jednolikosti upisa?
A sto se tice lavovog fonta: nasao si potpuno krivo rame za plakanje. Ja obozavam kada se eksperimentira s fontovima i kada se slovima dodaje jos jedna dimenzija karakteru lika. Taj lav govori gromkim glasom i to je Bob bas dobro napravio. Kao sto i vuk u jednoj od epizoda (koje si premjestio na vrh hrpe ) govori posebnim glasom.
Ja volim kad je tako i super mi je kada autori eksperimentiraju i s fontovima. Sto ti znaci ruznjikav? U smislu: slabije citak? Kako moze biti ruznjikav?
Melina |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:47:41
|
Ja mislio da je kompjuterski. Ok, mozete me pljuvati sada:-)
quote:
(i bas super ak je tako, a ak nije opet bas super jer izgleda ko da je ).
Koji je tebi Q na ovom topicu?
quote:
A sto se tice lavovog fonta: nasao si potpuno krivo rame za plakanje. Ja obozavam kada se eksperimentira s fontovima
Pih. Dizajneri. Pih. 
quote:
i to je Bob bas dobro napravio.
... sreca mamina.... 
quote:
Kao sto i vuk u jednoj od epizoda (koje si premjestio na vrh hrpe ) govori posebnim glasom.
Evo procitat cu je prije spavanja.
quote:
Ja volim kad je tako i super mi je kada autori eksperimentiraju i s fontovima. Sto ti znaci ruznjikav? U smislu: slabije citak? Kako moze biti ruznjikav?
U NSMSBP smislu ("ne_svidja_mi_se_bas_previse"):-)))
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:52:20
|
> U NSMSBP smislu ("ne_svidja_mi_se_bas_previse"):-)))
Mozda ti fali tipografske kulture ili malo vise neBonelli stripova... 
Ljubi te Mama. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 18/07/2003 : 23:56:59
|
quote: Originally posted by Melina
> U NSMSBP smislu ("ne_svidja_mi_se_bas_previse"):-)))
Mozda ti fali tipografske kulture ili malo vise neBonelli stripova... 
U nedostatku argumenata smo presli na vrijedanje, a?    cccc.... Inace, neBonellijevaca imam vec poprilican cetveroznamenkast broj  
quote: Ljubi te Mama.
Sto sad, moram ugasiti kompjuter, oprati zube i u krevet?
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 19/07/2003 : 00:06:25
|
> U nedostatku argumenata smo presli na vrijedanje, a?
Ah, ah! Kako se sada meni predbacuje!  Nije. Ali nisi se ni trudio bolje objasniti osim subjektivnog svidja/ne svidja. Onda je za pretpostaviti da ti odgovara iskljucivo standardni upis. 
|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
Posted - 19/07/2003 : 00:16:21
|
Sto sad, da ti napravim elaborat?:-) Pa ne znam, nije los, nije ni nekorektan niti neprofesionalan, ali eto, meni se nije nesto posebno svidio:-) (iako, istovremeno mi je jasno da izbor i nije bas prebogat. Ja bi mozda to sve npr boldao, ali to je tebi vjerojatno dosadno:-) )
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Member since 09/05/2003 |
Posted - 19/07/2003 : 00:29:34
|
 Smajlic na pocetku izraz je mojeg zadovoljstva što sam ulovio malo (!) energije da se nadem s vama na omiljenom mi forumu. A onda, malo i o "Q-u"... Kupio sam danas kod Salihovica. Nicim se ne može nadomjestiti taj osjecaj od 160 grama ( na hrvatskom jeziku friškog, k tome) sripa u ruci. (Težina provjerena na kuhinjskoj vagi.) Zaista, to me posjetilo na on davna "mracna" vremena, kad bih s kioska žurio prema kuci da procitam onovremena (bez)brojna izdanja... Kome je tada padala napamet loša "naslovnica,loš tisak ili sumnjiv odabir stripova..? Danas smo, paradoksalno, postali gnjavatori. (Doduše, možda ne svi.) No, da skratim... Cestitam na "Q-u" ekipi; ali mi je casopis "Q" malo dosadnjikav. Jedan (prvi) broj doduše ne cini casopis, pa ce i ova prva primjedba, nadam se, vremenom izgubiti na znacaju. Melina je kao i obicno napravila sjajan posao. Osim naslove strane. Za nalovnicu najme, nekako sumnjam da je Melina bila "pritisnuta" od strane uredništva. Previše se toga htjelo s tom "naslovnicom": Logo je nemaštovit, glavna je ilustracija predimenzionirana i silom prilika nagruvana uz "logo". Tako sve izgleda kao nespretno "odrezano". Džungla izgleda kao salata, a kolor, povecan kakav jest, djeluje izmrljano. Sve ostalo je "kak bog zapoveda" i tu nema prigovora. (Treca strana me podsjeca na izvjestan fanzin, ali to je valjda samo osjecaj...). No, to je "sica". Stripovi u "Q-u" su mi malo dosadni. Tarzan (vec i po logu na naslovnici ocito komercijalno odabran), ogledni je primjer Macanove scenaristicke spretnosti, ali je rezultat ipak uspavljujuci. Kad smo kod Macana: strip koji je na ovom forumu doživio hvalospjeve, mogao bi biti i dvije stranice kraci. Što mislite? Ostali su stripovi zanimljivi samo zato, jer mogu popuniti "rupu" u svakom strip magazinu; ali ovdje "okupiraju" više od pola broja. Sve u svemu, ovako na "prvu loptu" (i na ovom mjestu)ocjenio bih sadržaj prvog broja "Q-ua" sa "3 plus", a sam podhvat, sa "5 plus".
PS Poštovani kolege, riješimo se vazelina u svojim "ormaricima" i govorimo ono što vidimo, a ne što bismo htjeli vidjeti.

|
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29617 Posts
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 19/07/2003 : 00:51:58
|
Evo, ja cu se baviti svojim dijelom.
> Melina je kao i obicno napravila sjajan posao.
Hvala!
> Osim naslove strane. Za nalovnicu najme, nekako sumnjam da je > Melina bila "pritisnuta" od strane uredništva.
U smislu da je trebao biti Tarzan - da. I u smislu da je Kordej nije crtao nego se preuzimala iz originala - da. I jos neki detalji, ali sumnjam da bi ovdje bili predmet diskusije. Ja mislim da je naslovnica efektna i jasno citka, a to je i bio cilj: Tarzan! Boje!
> Logo je nemaštovit,
U kom smislu? Daj mi primjer mastovitog logotipa. Nije da sam ja nesto pretjerano zadovoljna s ovim, ali ima i slovo Q i oblacic u jednom, sto je sasvim dovoljno da se smatra dobro odradjenim logotipom.
> glavna je ilustracija predimenzionirana i silom prilika nagruvana uz "logo".
Ne bas pretjerane mogucnosti kadra. Ne bas pretjerane mogucnosti originala.
> (Treca strana me podsjeca na izvjestan fanzin, ali to je valjda samo osjecaj...)
Koji fanzin?
Melina |
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 19/07/2003 : 00:58:04
|
> Sto sad, da ti napravim elaborat?:-) Pa ne znam, nije los, nije ni > nekorektan niti neprofesionalan, ali eto, meni se nije nesto posebno svidio:-)
Ah, dobro onda. Meni se ne svidja Kordej. 
> Ja bi mozda to sve npr boldao, ali to je tebi vjerojatno dosadno:-)
To bi onda bilo kao da se dere stalno. A nije tako. Zamislis nekog velikog covjeka s dubokim i gromkim glasom.
Melina |
 |
|
Dule
Average Member

Croatia
546 Posts
Posted - 19/07/2003 : 01:28:37
|
Melina, nemoj se ljutiti. I sama si u svom odgovoru potvrdila sve što sam rekao; cak i više: "U smislu da je trebao biti Tarzan......." Etc... Glede loga: "Nije da sam ja nešto pretjerano zadovoljna s ovim....." (Citat Melina) "Ne baš pretjerane mogucnosti...kadra....originala..." (opet citat: Melina). Pa o tome ti ja i pricam. Što se tice "maštovitog" logotipa, to je za ljepšu i širu raspravu... Fanzin kojeg sam spomenuo je "FLIT".
|
 |
|
Melina
Average Member

Croatia
641 Posts
Posted - 19/07/2003 : 01:47:15
|
Ne ljutim se, ali razgovaramo o nekim zaista sitnim nijansama, i to u onom picajzlasto-tehnickom smislu. Dakle, imamo proizvod koji vizualno zadovoljava kriterije vise od prosjecnih uradaka, pa sada onda cackamo po nekim detaljima. A naravno da ce toga uvijek biti. I naravno da ja nikada necu ni sa cime biti zadovoljna. To smatram dobrom osobinom 
Flit? Mislis: ima sadrzaj, uvodnik i pasicu na istoj stranici?
Melina |
 |
|
Topic  |
|