Author |
Topic |
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Utah
Average Member
Croatia
562 Posts
Member since 03/08/2002 |
Posted - 13/07/2003 : 11:59:45
|
Slijedece ljeto! U paketima po tri! Bar ce ti biti jeftiniji!
"Just because you're a character doesn't mean you have character." |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
fishleg
Advanced Member
Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
|
BiDi
Senior Member
Slovenia
2440 Posts
Member since 06/05/2002 |
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
|
mike
Senior Member
Slovenia
2852 Posts
Member since 04/11/2001 |
Posted - 14/07/2003 : 15:27:32
|
Ma ne. U Sloveniji nema novih stripova u ova 2 meseca. Zato svi trkom na more . Ko bi inace otisao u lipu vasu ? Bernie je i dobar politicar.
A ima i druga mogucnost. Gledajte izaso je novi Zagor specijal, a mi u Slo dobivamo Nultu godinu Darkvuda. I specijalce zadesila je ista sudbina ko redovna izdanja. Kad ima novi u Hrvatskoj, dolazi nam stari u Sloveniju .
Joe... Joe Batafuco. |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/07/2003 : 15:56:37
|
Meni je nekako postalo draze da nista ne kupujem nekoliko meseci (jer ionako moram ici u Beograd), pa onda kad odem u Beograd, odem u "Darkwood" i pokupujem sve sto je u medjuvremenu izaslo. Znate i sami kakav je osecaj kad odjednom doneses i u svoje police poredjas tridesetak ili vise novih stripova... Da ne govorim na sta lici veselje nakon susreta sa Krugerom koji mi svaki put donese izmedju 200 i 300 stripova :o) |
|
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 14/07/2003 : 22:45:30
|
quote: Originally posted by ---dp---
Meni je nekako postalo draze da nista ne kupujem nekoliko meseci (jer ionako moram ici u Beograd), pa onda kad odem u Beograd, odem u "Darkwood" i pokupujem sve sto je u medjuvremenu izaslo. Znate i sami kakav je osecaj kad odjednom doneses i u svoje police poredjas tridesetak ili vise novih stripova... Da ne govorim na sta lici veselje nakon susreta sa Krugerom koji mi svaki put donese izmedju 200 i 300 stripova :o)
tebi je v srbiji mnogo lažje cakat ludensove stripe par mesecev ker imaš možnost kupovat srbske izdaje stripov (stripoteka, marketprint, ken parker, alan ford, itd.). V sloveniji je pa ludens edini + korpus, zato toliko težje cakamo nove cifre |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Posted - 14/07/2003 : 22:50:14
|
Jang, sad mi pada na pamet jedna stvar... Koliko sam shvatio, u Sloveniji nema nicega od stripova. Vas standard je mnogo veci nego u Hrvatskoj, a o Srbiji da i ne govorimo, sto znaci da ljudi imaju dosta novca... Pa ako se tu ne bi isplatilo krenuti sa izdavanjem, nigde ne bi, bez obzira na manju populaciju... Sto ne bi neko od vas iz Slovenije poceo sa izdavanjem, cak vam je i SAF tu, mozda biste dobili prava povoljnije nego mi iz drugih zemalja... |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Member since 27/05/2003 |
Posted - 15/07/2003 : 00:09:07
|
Pa to je to. Kod nas izlazi toliko raznih revija, novina...da je skoro nemoguce poverovati. A od stripa izlazi npr. Mickey Mouse, a Alan Ford, Blek, Komandant Mark, X-Men, Spiderman su propali, jer su jih izdavale male kuce (malecke). Ako bi stripove u ruke uzeo npr. DELO, mogao bi jih štampati i u slovenskom i hrvatskom jeziku za celu bivšu Yugu(kao nekada AUTO MAGAZIN). Problem je u tome da je izdavanje stripova u SLO rizicno, a u kapitalizmu to ne ide:( SAF koji je zastupnik za Bonellija ima stvarno sedište u Sloveniji, ali opet cekamo prvi Bonellijev strip na slovenskom jeziku. Na prvim izdanjima SD pisalo je: "redakcija slovenskog izdanja"...ali nikad ga nismo docekali! Ali ima nade...kad budemo u evropi valjda cemo bar dobijati italijanske originale na kioske |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Posted - 15/07/2003 : 00:10:34
|
Još nešto:Ludenes ima pravo na Bonellija za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Makeddoniju. Valjda bi morao Ludenes da štampa slovenska izdanja?
Srece da slovenci govorimo sve moguce jezike:) |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
|
jang
Advanced Member
Slovenia
10970 Posts
Posted - 15/07/2003 : 14:00:18
|
quote: Originally posted by ---dp---
Zadto onda "Ludens" ne stampa vece tiraze i ne salje ih i BiH, Sloveniju i Makedoniju?
odgovor na to vprašanje ve le ena oseba |
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Posted - 15/07/2003 : 21:50:58
|
quote: Originally posted by big joco
Još nešto:Ludenes ima pravo na Bonellija za Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Makeddoniju. Valjda bi morao Ludenes da štampa slovenska izdanja?
Srece da slovenci govorimo sve moguce jezike:)
A ko ce da cita stripove sa slovenackim jezikom? Ja citam vec odavno stripove na srpskom ili hrvatskom jeziku, tako da neznam kako bi to upošte izpalo. Cudan osjecaj sam imao vec kod slovenackog Marka & co, jer se prijevod nije uklapao. |
|
|
rudi
New Member
Slovenia
269 Posts
Member since 09/06/2002 |
Posted - 16/07/2003 : 20:41:05
|
Danes sem bil v Hrvaški-Hum na Sutli. Kupil sem beri sedem stripov. Super. Pocutim se zopet kot vcasih. Zdaj edino ne vem katerega bom zacel citati prvega. Mislim da DD. Ce hocete imetei hitro stripe, je najboljše, da greste v prvo vas na Hrvaškem in jih kupite. |
|
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Posted - 16/07/2003 : 21:55:43
|
ej s takimi izjavami delaš bebca od samega sebe- si cist primer slovenskega hlapca slovenski alan ford je bil blešcec primer dobro prevedenega stripa, kar za mnoge hrvaše (in srbskee) težko recem.
quote: Originally posted by Nobody
Srece da slovenci govorimo sve moguce jezike:)
A ko ce da cita stripove sa slovenackim jezikom? Ja citam vec odavno stripove na srpskom ili hrvatskom jeziku, tako da neznam kako bi to upošte izpalo. Cudan osjecaj sam imao vec kod slovenackog Marka & co, jer se prijevod nije uklapao.
|
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Posted - 16/07/2003 : 22:02:09
|
ej s takimi izjavami delaš bebca od samega sebe- si cist primer slovenskega hlapca slovenski alan ford je bil blešcec primer dobro prevedenega stripa, kar za mnoge hrvaše (in srbskee) težko recem.
Alan Ford že, tu ni debate, drugi so pa prav smešni od Bleka do Mikija. Bar pri meni je tako. |
|
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
|
big joco
Senior Member
Slovenia
1711 Posts
Posted - 18/07/2003 : 00:02:39
|
Miki in Blek sta sama bebasta...se ne da tega prevset boljš kot se je. Tud originali so imeli podobne dialekte. Zato pa je Miki, Blek in podobno že zdavnaj pod rušo. quote: Originally posted by Nobody
Alan Ford že, tu ni debate, drugi so pa prav smešni od Bleka do Mikija. Bar pri meni je tako.
|
|
|
Nobody
Senior Member
Slovenia
2195 Posts
Posted - 21/07/2003 : 17:01:15
|
I kod mene je došao Zagor:Sramotan sporazun, i dobri staro-novi iz prašnjavih arhiva Zagor predstavlja: Chico Detektiv. Jel ima možda vec negde najnovijih specialnih brojeva u Sloveniji? |
|
|
miha
Advanced Member
3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/07/2003 : 18:39:25
|
Danas sam za foru posle 16 godina išao u trafiku i kupio nekoliko stripova od Zagora, baš kao nekad. Dva od Ferrija, i po jedan od Gambe i Cassaroa. Baš one koje ste spomenuli, došli su izgleda u Sloveniju i to u istu trafiku, kako sam sretan da sam našao neku takvu trafiku. A jesu nimalo jeftini. A kad sam se vratio kuci, na stolu zagledam listic od pošte, stigli su još neki stripovi, jurnem ja tamo, podižem, vracam se, brzo i veselo sve to razpakujem, onda se samo divim, ima svega, ima Marsupilami, Hogar, ima Fantom, ima svih Ken Parkera koji su mi nedostajali u kolekciji (racunajuci samo Milazza), ma ima svega. Hvala napoleone.
quote:
Sto ne bi neko od vas iz Slovenije poceo sa izdavanjem, cak vam je i SAF tu, mozda biste dobili prava povoljnije nego mi iz drugih zemalja...
Lakše reci nego uciniti. Ja sebe ne mogu zamisliti kao menedera i biznismena, koliko samo treba telefona okrenuti da bi se nešto postiglo. Ali kad bih se toga i latio sigurno bi izdavao najbolje stripove i odmah bankrotirao. Kod Slovenske klientele nikad neznaš šta hocu, hoce li stripove na slovenskom jeziku, hoce li jeftine stripove, možda nešto za omladinu, jebiga treba tu neka analiza prvo. A i obeshrabrujuce je stanje strip kulture i kulture uopšte, naime šta se cita kod nas, u novinama sranja da nemožeš zamisliti. Jedino politikantski tjednik Mladina štampa strip (domace sranje) na citave 2! stranice i koliko mi je poznato jedini je ako ne brojim ove pomenute Mikije i Marke. A šta ce mi Miki i Mark? |
|
|
SejoSexon
Advanced Member
Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 21/07/2003 : 19:44:55
|
Pa to je to. Kod nas izlazi toliko raznih revija, novina...da je skoro nemoguce poverovati. A od stripa izlazi npr. Mickey Mouse, a Ali ima nade...kad budemo u evropi valjda cemo bar dobijati italijanske originale na kioske
to necete nikada docekati, tal. originale mozes kupiti samo na tal. kioscima a u ostalim zemljama EU nikada.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
|
|
Topic |
|