Author |
Topic  |
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 19/08/2003 : 14:32:38
|
quote: Originally posted by piquet
jako si mi pametan. ajmo sve zatvoriti.
sto se tice Zagora trebao je davno prestati da izlazi jer su ove danasnje epizode ocajne, a isto je i sa dosta ostalih junaka. Jebiga, mora se istini pogledati u oci.
Nije Ibro jarane naš fukara, Ibro ti je de facto umjetnik. Shvacas? |
 |
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik

2027 Posts
Member since 14/11/2001 |
Posted - 19/08/2003 : 14:48:31
|
pa to je moje licno misljenje, nista vise. Mislim da su ti junaci koje sam naveo rekli svoje i ne samo da su sada daleko od maksimuma, nego moras da citas pet losih epizoda da bi docekao jednu dobru. Nedostatak ideja, totalni. Sve isto kao pre, neprijatelji, zapleti, sve cesca pojavljivanja starih proverenih neprijatelja, i sve bledja. Slazem se da je posle broja 600. bilo par neponovljivih Zagora, kao i mozda najbolja serija, ali mnogo je, MNOGO vise bledih epizoda za klince. Isto vazi i za ostale pomenute. Mislim da su to potroseni junaci, i toga su verovatno i u Bonelliju svesni, ali trajace garantovano, do onog trenutka dok budu donosili lovu. Pa makar se Zagor u svakoj drugoj epizodi sretao sa Hellingenom ili Vampirom. Onog trena kad to vise nebude profitabilno, a mislim da to nije daleko, tada Adio Zagor.
Nisam ja srecan sto je tako, rastao sam uz te heroje, ali bi mi draze bilo da sam ih u tom svetlu i pamtio. Onda bismo mogli reci Zagor je dobar strip. Ovako izracunaj koliko epizoda je zaista dobro, a koliko citas po inerciji? Klackalica jednom prevagnuti na stranu dosadnih, nedinamicnih epizoda. Zar taj dan zelite da docekate?
Svestan sam ja i da vecina ljudi se ne slaze sa ovim, ili da cak ne shvata o cemu pricam, ali me to i ne cudi kada vidim da su prosecne ocene u recenzijama vrlo visoke, cak i onda kad su komentari osrednji. Ali, o tom je vec bilo reci.
koliki sam baksuz, slomio bih prst cackajuci nos :( |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 19/08/2003 : 16:02:30
|
quote by Dzimi Gitara: _________________________ Onog trena kad to vise nebude profitabilno, a mislim da to nije daleko, tada Adio Zagor. _________________________
Da, ali da se to desilo, tad bi i sam strip pao u zaborav... Nije to "Princ Valijant" pa da "zivi" tako snazno medju svojim poklonicima tako dugo. Ja zaista verujem da je, na primer, Zagor ukinut posle 600. broja ZS (to jest odgovarajuceg italijanskog broja), kao i vecina ostalih Bonelijevih junaka, mi danas isgurno ne bismo pricali o svemu ovome niti bismo imali ovaj forum
quote by Dzimi Gitara: _________________________ ma ne bi se Zagi bunio. Rekao bi samo AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA _________________________
Da, a i Druna bi to isto rekla 
quote by Witchblade: ________________________ Ma pusti provokatora, Verfalk. On bi bio najsretniji da Zagor vozi avion, a Chico da govori njemacki E moj Sejo, sta bi Mr. No dao da je popularan kao Zagor ________________________

quote by Markos: _____________________ Mister No se prodaje u duplo manjem tirazu nego zagor i u Italiji, Sejo. I BTW, sad nesto glasnije govore o zatvaranju... Navodno se zatvara jako brzo, za 2-3 godine, i zadnju epizodu ce napisati Nollita. Navodno. Vijest je objavljena u jednom poznatom talijanskom strip magazinu, Fumo di china. _____________________
Eh, onda cu se mozda i ja truditi da skupim Mister Noa. Ovako, nemam vremena a ni prostora u stanu za tolike stripova, a ovako bar znam koliko ih ima pa ih mogu kupiti odjednom sve... Sejo, onda ces, kad procitas sve Mister Noove, konacno poceti da citas i da punim bicem uzivas u Zagoru  |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Member since 19/05/2003 |
Posted - 20/08/2003 : 08:36:35
|
Moje mišljenje. MN je odavno trrebalo ukinuti i ovu vijest docekujem s odredenim veseljem. Nije zato što ne volim MN vec što ga samo kasape ovim novim epizodama. DD se vec poceo ponavljati, a glavni crtaci su ga napustili pa bi ja to dogurao do 250-og broja i tabla. A MM bi odavno ugasio jer se izgubio onaj stari kvalitetni feeling. Cak i ZG. Ma, njihovo vrijeme je prošlo, ljudi! Ima Magico Vento, DP i drugi. Treba ove pustiti da se probiju!
Aflleck:"Rekao sam ti! Jednom snimiš komercijalan, a jednom umjetnicki film!" Damon:"Da! A jednom snimiš Reindeer games." Affleck:"To je nisko." |
Edited by - Verfalk2003 on 20/08/2003 08:37:44 |
 |
|
---dp---
Advanced Member

17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 20/08/2003 : 08:39:11
|
Zaboravljas da se u Italiji Dilan, pored Texa, jos uvek najbolje prodaje. A novac je taj zbog kojeg se uopste sve to i radi, zar ne? |
 |
|
fishleg
Advanced Member

Slovenia
3341 Posts
Member since 03/09/2002 |
Posted - 20/08/2003 : 15:56:37
|
Logicno je da svaki strip poslije nekog vremena dodje u krizu, ali to je sasvim normalno. To jos nije razlog da se ukine. Ako nakon nekog vrijemena ne ide na bolje, onda da...ali mislim da se Zagor i Mister No polako popravljaju...
Zivot je lutrija bez pogodka |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 20/08/2003 : 16:17:33
|
Verfalk, sorry, ali pricas gluposti. Ne mogu vjerovati da ljudi govore o stvarima tipa "kasape MN u novim epizodama", a nove epizode nisu niti vidili, a kamoli procitali.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 20/08/2003 : 16:54:43
|
quote: Originally posted by Markos
Verfalk, sorry, ali pricas gluposti. Ne mogu vjerovati da ljudi govore o stvarima tipa "kasape MN u novim epizodama", a nove epizode nisu niti vidili, a kamoli procitali.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
to sam mu ja davno rekao.
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 20/08/2003 : 21:57:37
|
A i još nešto. Oni koji me poznaju znaju da ja mišljenje o vecini stvari donosim na prvi POGLED, a rijetko ga mijenjam. A i sem toga kad sam vidio one naslovnice i zaplete... Nemam ih volje citati. Uništili su mi neke drage epizode sa tim nadriforsiranjem.
in my Restless dreaMs I sEe thAt placE
|
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Member since 12/03/2002 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 20/08/2003 : 21:59:55
|
quote: Originally posted by fishleg
Logicno je da svaki strip poslije nekog vremena dodje u krizu, ali to je sasvim normalno. To jos nije razlog da se ukine. Ako nakon nekog vrijemena ne ide na bolje, onda da...ali mislim da se Zagor i Mister No polako popravljaju...
Zivot je lutrija bez pogodka
ZG po meni nije u krizi. Ove epizode od Nestali istraživac su ZG Zlatno doba(Moje mišljenje.) Zašto? Raznovrsnii scenariji(Mada se vidi utjecaj Poea i Lovecraft-a) i bolji i raznovrsniji crtaci. I stojim iza svega što sam rekao u ovom 3-in a row-u.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 20/08/2003 : 22:01:12
|
quote: Originally posted by Verfalk2003
quote: Originally posted by fishleg
Zivot je lutrija bez pogodka
ZG po meni nije u krizi. Ove epizode od Nestali istraživac su ZG Zlatno doba(Moje mišljenje.) Zašto? Raznovrsnii scenariji(Mada se vidi utjecaj Poea i Lovecraft-a) i bolji i raznovrsniji crtaci. I stojim iza svega što sam rekao u ovom 3-in a row-u.
Jarane Zagor je u krizi sto pokazaju bijedne prodajne cifre u Italiji. Isto vazi i za M Noa.
 |
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 20/08/2003 : 22:02:08
|
mister noa treba ukinut
My stomach turns.Would not heed worthless cries becouse Strike with fear.Couse i won't wait. Your misery. Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
|
SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts
Member since 21/07/2003 |
Posted - 20/08/2003 : 22:04:40
|
nisam bas razumio sta hoces da kazes
My stomach turns.Would not heed worthless cries becouse Strike with fear.Couse i won't wait. Your misery. Stick your fingers in my eyes. Just like somebody blind by hate They cannot see |
 |
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
Posted - 21/08/2003 : 09:42:29
|
Sejo, Zagor nema bijedne cifre nego skroz pristojne i vec dugo godina su stabilne, znaci broj citatelja ne opada. Verfalk, na osnovu tri recenice opisa radnje i naslovnice NE MOZES donijeti sud o epizodi, a kamoli reci da glavnog junaka kasape, pa ti misli sto hoces.
Kicking Squeeling Gucci Little Piggy |
 |
|
Verfalk2003
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4761 Posts
Posted - 21/08/2003 : 10:05:56
|
Možeš donijeti neki preliminarni sud o epizodi, a on je meni dovoljan. Odgovor Nobodyu-Postoji Magico Vento, Napoleon, Dampyr, Ge., Julia... A postoje i ne Bonellijevi stripovi.
|
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 21/08/2003 : 11:49:17
|
Sejo, Zagor nema bijedne cifre nego skroz pristojne i vec dugo godina su stabilne, znaci broj citatelja ne opada. Verfalk, na osnovu tri recenice opisa radnje i naslovnice NE MOZES donijeti sud o epizodi, a kamoli reci da glavnog junaka kasape, pa ti misli sto hoces.
pa o kojim ciframa govorimo? 90.000? A Mister NO oko 70.000 mjesecno? Jesu li veo cifre tacne ili ne?
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
|
Nobody
Senior Member

Slovenia
2195 Posts
Posted - 21/08/2003 : 20:55:47
|
Zagor oko 60.000-65.000, MN 35.000
Ne vjerujem, da se MN tako slabo prodaje! |
 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Posted - 21/08/2003 : 21:47:01
|
Ako je ovo istina onda nam prijeti katastrofa! Pa i te Zagorove cifre su za mene ocajne a o MN ne trebam pricati!
 |
|
miha
Advanced Member

3628 Posts
Member since 05/05/2003 |
Posted - 21/08/2003 : 22:18:45
|
Naklade i jesu i nisu male ali sumnjam da su razlog za ukidanje Mr Noa. Bonelli je najavio to ukidanje u roku 2 do 3 godine, s tim da ce poslednju epizodu napisati Nolita. Možda je razlog bio ekonomski a možda i ne. U svakom slucaju, ukidanje odnosno zatvaranje jednog junaka bice lepa prilika za sve kolekcionare da upotpune tu kolekciju, što se za Zagora, na žalost ne može reci, ovaj ce da izlazi i izlazi. |
 |
|
Topic  |
|