forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 The Man Without Fear
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 3

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 16/08/2003 : 00:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Bob

"Superman For All Seasons". Uopce mi nije jasno kako se nekome tko postuje i voli Supermena moze to svidjeti?!

Sto mu jelenskih rogova!!
Ja baš i ne volim Supermana, al' mi je For All Seasons zakon!
Toliko o ukusima!

THERE, THERE
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 18:06:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>A ko je kvalificiran?

Dobro pitanje!

B.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 18:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>Ja mislim da ti zapravo ni ne volis Amere, nego si neki infiltrirani frankofil!

HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!

Eh, kad bi barem to bilo tako! Onda me ne bi mucilo ovoliko, vjeruj mi. Ne, previse mi je stalo do te strip-scene jer sam na njoj odrasao. Nekako sam se razisao sa europskim stripom, bas pocetkom rata. Cinilo mi se kako se tamo vise nista zanimljivo ne desava. A u Americi su taman zavrsili sa haracenjem Moore i Miller, Gaiman je pocinjao Sandmana... Sve neke zanimljive stvari. I drugacije od onih klasicnih superherojskih stripova objavljivanih kod nas (Conan, Thor, Silver Surfer, Batman od Neala Adamsa pa cak i Superman...)

>Shakespeare je tako napisao svoja najbolja dela...

Hmmm... Da. Volim kad u diskusiji o stripu vade Shakespearea. Odgovorit cu citatom...

"I know your kind. You like the idea that Shakespeare belongs to a select group of intellectuals. You like the fact that you can quote Shakespeare at a party, and only one or two people will really know what you're talking about. Shakespeare is the secret language of an intellectual in-crowd. Your secret club. With your secret club code."

"You don't appreciate Shakespeare. Shakespeare was an entertainer. You're just using his genius to make yourself feel superior to other people."

Cowboy Wally

B.
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 16/08/2003 : 18:34:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
quote:
Originally posted by Bob
Hmmm... Da. Volim kad u diskusiji o stripu vade Shakespearea. Odgovorit cu citatom...

"I know your kind. You like the idea that Shakespeare belongs to a select group of intellectuals. You like the fact that you can quote Shakespeare at a party, and only one or two people will really know what you're talking about. Shakespeare is the secret language of an intellectual in-crowd. Your secret club. With your secret club code."

"You don't appreciate Shakespeare. Shakespeare was an entertainer. You're just using his genius to make yourself feel superior to other people."

Postoji jedna lepa poluslozenica: name-dropping.

Ali to ne menja stvar; moj argument je jos uvek validan.

Uzgred, slazem se sa autorom citata. Shakespeare mi je inace ceo jedan ispit na faksu tako da...
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 18:43:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>ok,procitao sam "man without fear" o daredevilovom postanku. Znaci yellow je isto o postanku. A born again???

"Born Again" je prica o iskupljenju.

>ne bi bas citao jos neku pricu na istu temu

Onda ne brini. Ove stvari koje sam nabrojao ne bave se time.

>Kakav je continuity?

Sa tim se isto ne moras opterecivati. Kad je Miller kompletno preuzeo scenarij i crtez poceo je uvoditi nove likove. Ako ima i netko od starih negativaca ili pozitivaca moze se citati bez prethodnog znanja o icemu.

Uzmi za pocetak prve tri knjige kompletnog Millera s pocetka 80-tih (DD Visionaries: FM Vols 1-3) pa onda Elektru: Assassin i DD: Love & War te na kraju Born Again, ako zelis bas kronoloski citati. A i tako ces najlakse dobiti uvid u napredovanje samog lika.

>jeli ovo sto je miller radio povezano?

Je. Ali ne strogo. Procitao si Man WIthout Fear. Osnove znas. I to je sve sto ti treba.

>Miller je prekrizio stvari koje je sam postavio. Postavio gdje?

U tim gore spomenutim epizodama iz ranih 80-tih, ona tri albuma.

I jos nesto... Nedavno je izasao album Daredevil: Love's Labor Lost. Sadrzi reprinte epizoda koje kronoloski dolaze nesto prije Born Againa, nisu bitne za kontinuitet, ali ih je crtao jedan od najboljih americkih crtaca ikad - David Mazzucchelli (vec sam ti ga spomenuo jer je crtao Born Again i Batman: Year One - isto sa Millerom).

Mazzucchelli je 80-tih kratko radio u mainstreamu da bi se 90-tih povukao na alternativnu scenu i potom netragom nestao. Svaki njegov uradak zlata vrijedi, a ovaj DD album vjerojatno ni scenaristicki nije los jer ga je pisao pouzdani Denny O'Neil. Zasad sam procitao samo jednu epizodu i mogu ti rec da me ugodno iznenadila.

A opet, mozda nisam dovoljno objektivan jer je u pitanju Mazzucchelli.

B.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 18:46:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>moj argument je jos uvek validan.

Argument? Ne znam. Ne bih rekao da sam procitao ikakav argument od tebe. Samo neka podbadanja.

B.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/08/2003 : 19:58:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
Svaka cast Bob, stvarno si si dao truda
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 20:13:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>Svaka cast Bob, stvarno si si dao truda

Ma uopce nije problem, Morde. Uzivaj u stripovima!

B.

Edited by - Bob on 16/08/2003 20:17:27
Go to Top of Page

Vlaad
New Member

USA
217 Posts

Member since 31/07/2003

Posted - 16/08/2003 : 20:45:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaad a Private Message
quote:
Originally posted by Bob

>moj argument je jos uvek validan.

Argument? Ne znam. Ne bih rekao da sam procitao ikakav argument od tebe. Samo neka podbadanja.

Originally posted by Bob
Zasto Loeb i Sale ne bi napravili novu avanturu nekog od tih likova? Naravno, lakse je na poznatom terenu samo malo nadogradjivati tu i tamo. Ne shvacam gdje je tu stvarno pisanje.

Mislio sam na ovaj citat. Nije bitno da li je prica nova ili ne, nego kako je ispricana. U tu svrhu sam dao Shakespearea za primer.
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 16/08/2003 : 22:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
Evo, bas da vidim jer to Bob prica gluposti ili to stvarno ima smisla, procitao sam daredevil:yellow (doduse skeniranog, ali nema veze). I mogu reci da je to primjer superherojskog stripa kakve ne volim, i zasto sam ih dosad izbjegavao. Strip je dosadan, cini mi se da pisac samo nabraja, umjesto da prica pricu. Spominjanje spider-mana i pojavljivanje ostalih superheroja totalno je nepotrebno, jer uopce nisu okarakterizirani.
Dijalozi su mi skroz glupi, mislim ipak u onom daredevilu od millera ne postoji nista ni slicno izjavi tipa "ja sam pobjedio spider-mana sad cu i tebe". Uglavnom, shvatili ste, ne svidja mi se. Mozda nekome ko je citao takve stripove kao dijete to pase, ali eto ja to nikako ne mogu probaviti. I jos nesto, mislim da Loeb nije ama bas nista ukrao od millera.
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 22:37:51  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
>daredevil:yellow je dosadan, cini mi se da pisac samo nabraja, >umjesto da prica pricu. Spominjanje spider-mana i pojavljivanje >ostalih superheroja totalno je nepotrebno, jer uopce nisu >okarakterizirani.

E, pa drago mi je da je jos netko to primijetio. Superman For All Seasons je isto takav.

>Dijalozi su mi skroz glupi, mislim ipak u onom daredevilu od millera >ne postoji nista ni slicno izjavi tipa "ja sam pobjedio spider-mana >sad cu i tebe".

>I jos nesto, mislim da Loeb nije ama bas nista ukrao od millera.

Ali je. I stil pisanja i teme. I to samo zato jer se to cita tj. to je "in" i popularno (jos uvijek). Ne zato jer Loeb iskreno misli kako Millera treba kopirati jer je Miller stvarno dobar scenarist. To je najobicnije pomodno furanje. Loeb ima zanat i steta je sto ga tako uludo trosi.

B.
Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 16/08/2003 : 23:00:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
quote:
Originally posted by Bob
Zasto Loeb i Sale ne bi napravili novu avanturu nekog od tih likova?

Pa Loeb trenutno piše Batmana, pricu Hush što nije origin prica, ali nabacao je sve i svašta u nju. Što se mene tice, procitao sam samo Batman: Dark Victory od Loeba i svidio mi se (više prica nego crtež, ali da se i crtež prožvakat) i stoga se meni za sada Loebov stil svida . Iduce nabavljam Superman: For all Seasons i Batman: Long Halloween pa cu vidjet dalje...

A inace ako ovo sada u prici Hush ostane ovako kako je trenutno (otkriven je identitet Hush-a) mislim da cu potpuno odustat od Loeba jer je što se mene tice napravio glupost.

----
http://www.dcsvemir.com
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 16/08/2003 : 23:17:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
Momci, ovako mozemo do prekosutra. Ja nikome ne branim da cita Loeba ili bilo koga drugog. Niti mislim da ne bi trebao. Svoje sam misljenje o novoj americkoj superherojskoj sceni prilicno fino srocio na onom drugom topicu pa ako koga zanima...

http://www.stripovi.com/Forum/topic.asp?TOPIC_ID=9838&whichpage=3

Hvala.

B.
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 16/08/2003 : 23:33:29  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
quote:
Originally posted by Spectre

Iduce nabavljam Superman: For all Seasons i Batman: Long Halloween pa cu vidjet dalje...

Ja jako volim citati Loeba i Salea, bez obzira na neke nijanse u nedostatcima ovih autora s kojima se slažem, a koje su na ovom topicu izašle na vidjelo, i kupit cu ili posuditi sve što su oni napravili, ali bih ti ipak predložio da Long Halloween prvo provjeriš na cd-u ili posudiš od nekog. Da se razumijemo, Dark Victory mi je savršen jednako kao i Millerov Year One (vec znam šta ce Bob napisati u replay, ali nema veze ), ali kod Dark Victory nešto ne štima... Loša razrada Freakova, isprekidana radnja, crtež pod deadlineom, DC-jevo inzistiranje da Loeb i Sale od Dark Victory moraju napraviti jednako uspješan serijal kao Long Halloween... Sve to je rezultiralo njihovim najlošijim radom. Kažem, radije pricekaj i uzmi njihovo nešto drugo.

quote:

A inace ako ovo sada u prici Hush ostane ovako kako je trenutno (otkriven je identitet Hush-a) mislim da cu potpuno odustat od Loeba jer je što se mene tice napravio glupost.

Hmmm... Meni je to baš cool! Isto kao i kad je Lexa postavio za predsjednika Amerike. Jedva cekam novi seijal Batman/Superman, pa da vidimo kako ce to njih dvojica sjebati Lexa!

THERE, THERE
Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 16/08/2003 : 23:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

quote:
Ja jako volim citati Loeba i Salea, bez obzira na neke nijanse u nedostatcima ovih autora s kojima se slažem, a koje su na ovom topicu izašle na vidjelo, i kupit cu ili posuditi sve što su oni napravili, ali bih ti ipak predložio da Long Halloween prvo provjeriš na cd-u ili posudiš od nekog.

Ma prelistao sam ga vec par puta prije u MC-u, znam što me ocekuje. Ja sam inace poklonik kontinuiteta pa mi baš autori i kvaliteta nisu bitni (iako volim vidjeti poznata imena).

[quote]Hmmm... Meni je to baš cool! Isto kao i kad je Lexa postavio za predsjednika Amerike. Jedva cekam novi serijal Batman/Superman, pa da vidimo kako ce to njih dvojica sjebati Lexa!

Batmanova osveta.

----
Go to Top of Page

zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts

Member since 28/03/2003

Posted - 17/08/2003 : 02:14:19  Show Profile Show Extended Profile  Send zveles a Private Message
Spectre, sorry!!! Ja sam zamjenio naslove.
Dakle, Long Halloween (koji je izašao prije) mi je O.D.L.I.C.A.N., u rangu Millerovog Year One, a Dark Victory (koji je izašao kasnije) ima lošu razradu likova i sve ostalo što sam gore nabrojio. Eto, pobrkao sam naslove! Još jednom: LONG HALLOWEEN kupuj bez razmišljanja!!!

BTW, i Loeb i Sale su potpisali ekskluzivni ugovor s DC-jem i uskoro im krece maxi serija Catwoman: When In Rome koja ce pratiti dogadanja vezana uz nju kad je odjednom nestala iz Dark Victory (misteriozno otišla u Rim) da bi se ponovno pojavila tek na kraju DV-a.

THERE, THERE
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 17/08/2003 : 10:22:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>Zasto Loeb i Sale ne bi napravili novu avanturu nekog od tih likova? Naravno, lakse je na poznatom terenu samo malo
>nadogradjivati tu i tamo. Ne shvacam gdje je tu stvarno pisanje.

To je pisanje s kvaccicom.

mcn

- samo podjebavam; nisam ccitao Loeba/Salea od Challengersa pa nemam objektivno missljenje

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 17/08/2003 : 10:24:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
Neodgojeno odgovaram sam sebi:

> nisam ccitao Loeba/Salea od Challengersa

Ali chu ih vrlo rado proccitati, kao i Invisiblese, posudi li mi ih netko. Hint! HInt!

mcn

- ccita dok jede
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 17/08/2003 : 10:25:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>- ccita dok jede

Jer nema kad ne jede ...

mcn

- oukej, ajl stop nau
Go to Top of Page

Spectre
Junior Member

Croatia
368 Posts

Member since 10/11/2001

Posted - 17/08/2003 : 12:10:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Spectre a Private Message
quote:
Originally posted by zveles

Spectre, sorry!!! Ja sam zamjenio naslove.
Dakle, Long Halloween (koji je izašao prije) mi je O.D.L.I.C.A.N., u rangu Millerovog Year One, a Dark Victory (koji je izašao kasnije) ima lošu razradu likova i sve ostalo što sam gore nabrojio. Eto, pobrkao sam naslove! Još jednom: LONG HALLOWEEN kupuj bez razmišljanja!!!

Bilo mi je i cudno jer svi hvale Long Halloween, a ne Dark Victory. Kupujem ga cim ga uhvatim negdje i cim financijske mogucnosti budu dopuštale.

----
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 17/08/2003 : 12:42:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message
petokolonasi. izdajice. unutarnji neprijatelji. Dosli ste tu nas postene bonellijavce trovati americkim superherojstinama
Sad kad sam spasio obraz pred svojim bonellijevskim podanicima, mogu vam sapnuti da nastavite sa diskusijom i da tu i tamo boldate naslove vrijedne citanja, mozda nesto od toga zapne i u mom shopping cartu:-)

Kicking Squeeling Gucci Little Piggy
Go to Top of Page

Bob
New Member

Croatia
262 Posts

Member since 21/05/2003

Posted - 17/08/2003 : 21:26:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Bob's Homepage  Send Bob a Private Message
Ajde, ajde, Markose. Izadji i ti iz ormara.

B.
Go to Top of Page

degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts

Member since 23/03/2003

Posted - 18/08/2003 : 01:46:53  Show Profile Show Extended Profile  Send degman a Private Message
quote:
Originally posted by mcn
Ali chu ih vrlo rado proccitati, kao i Invisiblese, posudi li mi ih netko. Hint! HInt!

al ti placas postarinu ja saljem
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 18/08/2003 : 09:59:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message
Mogu mu ja poniti kad idem za zg (oko 1.9.), mogli bi se naci degman ovih dana kad budem isa u knjiznicu vidit sta jos ima tamo.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 18/08/2003 : 11:03:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message
>al ti placas postarinu ja saljem

Mogu l' platit u stripovima?

mcn

PS Sutra idem za DU,ali vracham se za tjedan dana pa sam 1.9. sigurno tu (ne padne li avion i tako to).

mcn
Go to Top of Page
Page: of 3 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000