Author |
Topic  |
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Member since 13/01/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 20/09/2004 : 12:44:32
|
trebali bi naci top listu najprodavanijih stripova u nasim zemaljama. a bilo bi zanimljivo kad bi napravili neki prosjecni popis kojih se stripova najvise proda na ovome sajtu?
_____________________ Judo Dancer! |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
|
wiz
Advanced Member

Slovenia
5487 Posts
Member since 20/10/2003 |
Posted - 20/09/2004 : 13:26:11
|
quote: Originally posted by Djole
Da citiram Davida Bowieja:
"This is not America" ;)
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
znam al se svejedno more videti kojeg se junaka najvise proda!
_____________________ Judo Dancer! |
 |
|
sAdam
Junior Member

Croatia
346 Posts
Member since 29/06/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 13:32:10
|
quote: PS. ULTIMATE SPIDER-MAN & X-MENI su uvijek medu prvih 10 na top listi.
kad smo kod toga pa gdje su oni ovaj mjesec? |
 |
|
nenno
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3089 Posts
Member since 15/08/2003 |
|
SejoSexon
Advanced Member

Austria
17229 Posts
Member since 16/04/2002 |
Posted - 20/09/2004 : 15:00:16
|
quote: Originally posted by nenno
tally!!!! što je s erotskim stripom????
Mora da mu je sef promijenio planove
Kakav je Bože ovo doš'o vakat i zeman? Ljudi zlo ni ne zapamte a vec zaborave. |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 20/09/2004 : 15:57:59
|
Je, ovo nije amerika, ali ipak ih u mnogome kopiramo. Od erotskog stripa još ništa! Gazda odusto od erotike! Ipak se od klinaca najbolje živi!
U rujnu smo imali malu pauzu, a ovih dana baš dovršavamo novi godišnji plan za izdavanje MARVELOVIH stripova. Ide se dalje! Zar ste mislili da ce te me se tek tako riješiti? Tijekom 10 mjeseca izlazi jubilarni broj 20. A bit ce i nešto posebnih izdanja ali samo s poznatim junacima (MARVEL AGE: SPIDER-MAN, te X-TREME X-MEN by Igor Kordey). Inace izbor junaka je u mnogome vezan politikom "AS SEEN ON TV!". Ovih dana je pocela hrpa crtica s istim junacima. I ako to sada ne pomogne da se još više podigne njihova popularnost i citanost, onda ništa drugo nece. Zato živi bili pa vidjeli, jer istina je da klinci "puše" ono što je na TV-u!
Tally www.LMInfo.hr/comics
|
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Member since 28/03/2003 |
Posted - 21/09/2004 : 02:31:24
|
kud bas x-treme x-men!?? to je "najgori" kordejov rad za marvel jer su mu sve crtezi unistili losi tuseri! izgleda strasno sterilno i ispeglano, jedva da se i moze primjetiti da ih je kordej crtao... :(((
 |
Edited by - zveles on 21/09/2004 02:32:15 |
 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 21/09/2004 : 08:46:59
|
ma nije bolje ista nego nista, emire. ;) kad se vec moze kupiti neka licenca i stampati strip, onda prvo treba pametno i dobro odabrati, a nas tally stalno (za mr'cu) promasuje naslove. :)
 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/09/2004 : 08:55:54
|
Umesto da je uzeo Morrisonove New X-men... oh, well...
Što se Marvel Age Spajdija tice, opet, bilo bi bolje da je išao JMS-ov Spajdi, no dobro, ovo je u neku ruku jedini nacin da se ovde objave Lee/Ditko/Romita epizode, pa makar bile i preradjene.
No, necemo da kukamo - hajde da vidimo kako ce sve to da izgleda!
"Well, wobble my webs and call me shaky!" |
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 21/09/2004 : 09:46:43
|
Naravno da ga pratim. Tijekom radnog tjedna svaki dan ga posjetim barem par puta da vidim ima li što novo. Što se tice izbora, meni osobno bolje izgledaju ovi koje sam izabrao. Mislim da klincima nije važno koji su, dobro je da sam ih uopce uspio ubaciti u produkcijsku liniju. Gazda je htio samo ULTIMATE SPIDERMANA & X-MENE. Ali eto nekako sam uspio izmoliti još pokoje izdanje. Tvrdoglav je, nece da tiskamo stripove koje bi vi i ja željeli - barem za sada. Kaže da ih vi ionako ne kupujete (barem vecina vas stripoljubaca, cast i mnogo hvale izuzecima) vec neki novi klinci. Eh. kada bi barem mogao tiskati što i kako hocu, onda bi i bilo rata. Ovako mi oni izgledaju u prednosti jer kao da oni imaju mnogo više novca i želje da osvoje tržište ili se možda varam?
PS. Nego, onako BTW. možda još nije kasno da promjenim X-mene. Od koje epizode bi mogli poceti objavljivati? Naravno, ne bi bilo loše da ih crta Kordey (što majstoru ne bi objavili nešto i u domovini, zar ne?) Ideja je da objavimo 3 sveska, dakle 6 US epizoda. Ili bolje receno jednu pricu. Npr. Kordey je napravio 4 price za X-treme X-mene, a mi bi za pocetak objavili prvu pocevši od broja 25 pa do 30. Imali takvo što kod New X-Mena? Javite mi, jer baš ovih dana potpisujemo ugovor i eto vam šanse da utjecete na mene.
|
 |
|
degman
Advanced Member

Germany
5797 Posts
Member since 23/03/2003 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 21/09/2004 : 11:18:45
|
BTW. Našao sam informaciju na netu da je crtao NEW X-MENE (barem po TPB) od vol.2 IMPERIAL (#118-126) te vol.3 NEW WORLDS (127-133) i to je to. E sad, malo mi ne odgovara koncepcija. Naime, druga prica ima 9 US sveski, pa bi ih morali objaviti u najmanje 4 naših sveski. A treca prica ide u 7 US sveski. Malo previše za sada, a opet premalo ako mislim na buducnost. A X-TREME X-MENE je nacrtao cak 4 price. Tako da ima mnogo više štofa za objavljivanje...
No, kao što kažem možda ipak postoji šansa... UVJERITE ME!
|
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/09/2004 : 11:18:48
|
OK, ovako: u New X men, prvi story arc od tri broja rade Morrison i Frank Quietly. Zatim ide jedna donekle solo epizoda Morrisona i Van Scivera, koja se nadovezuje na prethodni broj, ali ne baš previše (da se preskociti i objaviti kasnije, dakle). Onda ide trodelni "Germ free generation" gde prvi broj radi opet Sciver, a druga dva Kordej. Nakon toga se prilicno redovno smenjuju Quitely, Sciver i Kordej.
Nije baš ono što si tražio, ali je close enough...
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 21/09/2004 : 11:30:23
|
ovako: prvi morrisonov trejd new x-mena crta quitley (fellow skot, tri kuce udaljen od morrisona), a onda u vol.2 i vol. 3 kordej se na crtezu izmjenjuje s quitlyjem i van sciverom. to je sve zaokruzena cjelina i trebalo bi krenuti od prvog trejda (ne znam napamet koji su to originalni brojevi, ali mislim da to lako mozes i sam pronaci). stovise, u prilog objavljivanju morrisonovih x-mena (bolje nego x-treme) ide i to sto je quitly fantasticni crtac, tako da uz dobru pricu i uz naseg kordeja, jos dobivamo jednog odlicnog crtaca. radi lakseg pracenja price, izmedju prvog i drugog trejda ide i jedna specijalka, a ako pratis kako su brojevi slozeni u trejdovima, onda ne mozes fulati ispravni kontinuitet. new x-men bi svakako bila odlicna solucija. puno bolja nego x-treme. a ako bas hoces nase domace autore, onda bi sigurno ovdje kod nas prosao kordejev cable koji se kasnije nastavio u kordej/macanov soldier x.
 |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/09/2004 : 12:06:28
|
New X-men radi Morrison od 114 do 154.
Ono što takode treba imati u vidu je i da Morrison ovde ima mali, ali stabilni fan base, a ovo bi bila prva njegova stvar koja je objavljena na našim prostorima, te bi osim obicne X men publike izrasle na Ultimate izdanju, dobio i neke koji sa X menima ne bi inace želeli da imaju nikakve veze. PLUS Kordejeve fanove.
Ovako ostaješ bez one srednje grupacije.
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/09/2004 : 12:47:33
|
Dear God, Tally, pa taj story arc X- treme X Men koji prvi hoceš da objaviš je God loves, man kills II, nastavak na pricu od pre 20 godina!
Pa kako misliš da neko cita nastavak, ako nije citao prvi deo?!
 |
|
zveles
Advanced Member

Croatia
4036 Posts
Posted - 21/09/2004 : 14:49:59
|
quote: Originally posted by Djole
Dear God, Tally, pa taj story arc X- treme X Men koji prvi hoceš da objaviš je God loves, man kills II, nastavak na pricu od pre 20 godina!
Pa kako misliš da neko cita nastavak, ako nije citao prvi deo?!
"Well, wobble my webs and call me shaky!"
yeah! true dat! isto sam i ja pomislio, ali zaboravio napisati... istina.
 |
 |
|
Tally
Average Member

Croatia
744 Posts
Posted - 21/09/2004 : 17:22:04
|
No, dobro, imam i ja taj prvi famozni dio. Izgleda sasvim drukcije i cudnije od mnogih drugih stripova. Nema šanse da tako loš crtež prode kod novije publike. Ovaj novi volume od Kordeya barem ima šanse jer izgleda privlacno i socno. U cemu je problem da se cita od ovog jer ionako je tu prevelika vremenska razlika. Ionako Us izdanja imaju hrpe serijala i smjernica i promjena. Osim što je to vama možda važno, sumnjam da je to važno našem prosjecnom citatelju.
Sorry guys... hvala na savjetima...
|
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6369 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 21/09/2004 : 19:32:52
|
Kakve je situacija sa Lokijem i da li vam je u planu objaviti još neke posebne brojeve,nešto kao Hulk/Wolverine ili Banner?
Bond.James Bond. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Posted - 21/09/2004 : 20:17:54
|
Cekaj, jedna je stvar kad se nešto oslanja na kontinuitet, od toga se ne može pobeci, a druga je stvar kad je nešto KONKRETNI DUGI DEO NEKE PRICE, kao što je God loves, man kills II.
A što se tice Kordejevog crteža tu, cekaj da dodeš do onih epizoda koja su mu tuširala tri razlicita tušera, jer su išla na nedeljnoj bazi, i za koja i on sam kaže da su dubre.
I konacni argument - pogledaj prodavanost X-Treme X-Men i New X-Men iz Morrisonove faze. New X-Men se duplo, i još jednom: DUPLO bolje prodavao.
Ako sve to nije dovoljno, vec ceš objaviti drugi deo neke price koja nikada nije izašla ovde, sa ocajnim, dvadeset godina zastarelim Claremontovim scenarijem, i Igorovim olovkama kojih se i on sam prakticno odrekao, a koji bi u US bio najgore prodavani X-Men naslov u to vreme, da Uncanny nije radio Austen, onda OK, I rest my case. Meni to deluje kao recept za neuspeh, but hey, what do I know.
 |
|
Topic  |
|