forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Restauriranje i popravak starih stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 12

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 15:47:01  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by andjelt

@ zlatan bihac ... mogo si to i bolje da uradis , imas neke crne tacke po naslovnoj stranici , restauratoru tvog kalibra to be bi smelo da promakne ...

nisam zadovoljan ...

te sam crne tačke namjerno ostavio jer bi u protivnom mogli pomisliti da je neka varka u pitanju...
ili bi onda imao puno posla kad ljudi vide koji sam majstor...
Go to Top of Page

andjelt
Senior Member

Serbia
2217 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 14/11/2009 : 15:51:08  Show Profile Show Extended Profile  Send andjelt a Private Message  Reply with Quote
:) :) :) mislim da si mozes dozvoliti da biras klijentelu ... :)
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 14/11/2009 : 17:19:27  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
sad mi nije jasno je li ide suha ili vlažna krpa,i kako povlačiti zadnju koricu kad je tako jedino mogu samo izderati,i koliko dugo držati peglu na stripu?
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 14/11/2009 : 22:33:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Dok ne izgori tri cetvrtine stripa, onda je brzo sklonis i uzmes protivpozarni aparat
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 16/11/2009 : 00:41:25  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zlatan bihac

sad mi nije jasno je li ide suha ili vlažna krpa,i kako povlačiti zadnju koricu kad je tako jedino mogu samo izderati,i koliko dugo držati peglu na stripu?

SASVIM MALO VLAZNA,SAMO DA NIJE POTPUNO SUHA.Povlaci je polak i sa strpljenjem,malo mozes pogurat i hrbat drugom rukomo.Meni treba samo par minuta da strip dovedem u stanje za peglanje,a koliko drzati peglu na stripu nikoliko,pokreci je gore-dole,tamo-vamo dok ne izravnas strip,sve zavisi od stripa do stripa.Po mom iskustvu nakon ravnjanja moze da se desi da se pojavi visak na zutom predjelu korice ali se to moze otkloniti svakim ljepilom predlazem oho u zeleno -bijeloj tubi koje je bez mirisa.A BILA BI I SLIKA DA NISAM TESKI LAIK SA TIM POSTAVLJANJIMA SLIKA PO NETU.STRIP SI SREDIO SAMO TAKO,MOZE LI SE ZNAT KAKO SI SLINUO SELOTEJP I VRATIO BOJU?
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 16/11/2009 : 19:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by herzegovina.boy

quote:

SASVIM MALO VLAZNA,SAMO DA NIJE POTPUNO SUHA.Povlaci je polak i sa strpljenjem,malo mozes pogurat i hrbat drugom rukomo.Meni treba samo par minuta da strip dovedem u stanje za peglanje,a koliko drzati peglu na stripu nikoliko,pokreci je gore-dole,tamo-vamo dok ne izravnas strip,sve zavisi od stripa do stripa.Po mom iskustvu nakon ravnjanja moze da se desi da se pojavi visak na zutom predjelu korice ali se to moze otkloniti svakim ljepilom predlazem oho u zeleno -bijeloj tubi koje je bez mirisa.A BILA BI I SLIKA DA NISAM TESKI LAIK SA TIM POSTAVLJANJIMA SLIKA PO NETU.STRIP SI SREDIO SAMO TAKO,MOZE LI SE ZNAT KAKO SI SLINUO SELOTEJP I VRATIO BOJU?

hvala na savjetima,što se tiče postavljanja slika imaš na ovom forumu program i upute kako staviti sliku na forum,pa vidi da staviš koju sliku prije i poslije popravka...
a ove slike što sam postavio bile su mala šala,to su dva različita stripa...
Go to Top of Page

bvagner3
Senior Member

Croatia
2355 Posts

Member since 13/01/2009

Posted - 16/11/2009 : 20:16:18  Show Profile Show Extended Profile  Send bvagner3 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by herzegovina.boy

quote:

hvala na savjetima,što se tiče postavljanja slika imaš na ovom forumu program i upute kako staviti sliku na forum,pa vidi da staviš koju sliku prije i poslije popravka...
a ove slike što sam postavio bile su mala šala,to su dva različita stripa...

A ja sam bio 100% siguran da je to posve isti strip.

#!??
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 16/11/2009 : 22:33:49  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
Vala i ja
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25826 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 16/11/2009 : 22:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Čekajte ljudi, jel vi ovde stvarno peglate stripove????

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:07:29  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

upravo sam završio sa popravkom jednog stripa.
evo slika kako je izgledao prije popravke:

a ovo je slika nakon popravka:

majstorski odrađeno,zar ne

Zezas li me ili je ovo stvarno isti strip?

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:40:35  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
jeste,isti strip,i prvi i drugi je zagor zs ''poklič sauka''...
samo drugi primjerak...
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:42:49  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

manje - više,......
samo što mi to zovemo ''restauracija''.
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

jeste,isti strip,i prvi i drugi je zagor zs ''poklič sauka''...
samo drugi primjerak...

Ah,nisam video ove smajlice dole
Napravih te cudotvorcem.Od babe,devojka

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:46:26  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ---dp---

Vala i ja

vidim čovjek ozbiljno pita za boju,selotejp a nema smajlija pa kontam da stvarno pomislio..
pa dobro,mogla bi se skenirati prednja strana i to bi i ličilo na nešto..
Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/11/2009 : 01:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
http://www.stripovi.com/AucImages/7589181_IMG_0332.JPG

evo šta sam našao na aukcijama ako ko nije vidio...
kod opisa stripa stoji da nije originalna naslovnica..
meni izgleda odlično,ovako na prvi pogled i preko slike...
vidjeću šta će kupac da kaže kad dobije strip,je li puno uočljiva razlika.

Edited by - zlatan bihac on 17/11/2009 01:51:46
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 17/11/2009 : 03:53:00  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
Evo mali primer sa ova dva kupusa...

Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 17/11/2009 : 04:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
Moglo je i bolje,ali to je sve nabrzaka dok pusim cigaretu u drugu sobu

A ovo ovi su bili bukvalno mrtvi stripovi,nekima bio ispucan,nekima krivi hrbat,sad su malo bolji..

Go to Top of Page

gregorbikupil
Junior Member

Slovenia
428 Posts

Member since 13/03/2008

Posted - 17/11/2009 : 08:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send gregorbikupil a Private Message  Reply with Quote
Super!!!!

Samo nešto: ja isti efekt postižem ljepkom i utegom (vidi gore onaj moj dugi post).
Kad završim, strip je kompaktan ko novi - nema šanse da se raspadne.
A kako je kod pegle???? da li se na mjestima gdje je strip bio "previše otvoren" ljepak malo prerasporedi i "uhvati" i te stranice?

Jer - ako ne, efekt je samo kosmetički, unutrašnjost stripa još uvek traži oprezno čitanje da se ne raspadne....

Avatar mi je super... malo nihilisticki... a i sporo se nalaže... evo, sad ce...
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 17/11/2009 : 09:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu da verujem,jos se neko setio stipaljki

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25826 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 17/11/2009 : 10:34:36  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

manje - više,......

Ok, samo da znam, sledeći put ću morati da kažem: "Ženo, restauriraj mi onu košulju!"

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5706 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 17/11/2009 : 10:35:51  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

manje - više,......

Ok, samo da znam, sledeći put ću morati da kažem: "Ženo, restauriraj mi onu košulju!"

Go to Top of Page

zlatan bihac
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
7806 Posts

Member since 24/03/2009

Posted - 17/11/2009 : 12:33:02  Show Profile Show Extended Profile  Send zlatan bihac a Yahoo! Message  Send zlatan bihac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

manje - više,......

sad smo pored pegli i štipaljke počeli da koristimo...
pitam se šta je sljedeće,lak za nokte,vikleri,karmini...
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 17/11/2009 : 16:02:07  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by gregorbikupil

Super!!!!

Samo nešto: ja isti efekt postižem ljepkom i utegom (vidi gore onaj moj dugi post).
Kad završim, strip je kompaktan ko novi - nema šanse da se raspadne.
A kako je kod pegle???? da li se na mjestima gdje je strip bio "previše otvoren" ljepak malo prerasporedi i "uhvati" i te stranice?

Jer - ako ne, efekt je samo kosmetički, unutrašnjost stripa još uvek traži oprezno čitanje da se ne raspadne....

Pa da,cela finta je u ljepak,dzaba je peglati ga ako nisi stavio lepak,i to na minimum 5-6 mjesta,jos i ako sredzujes hrbat,on ce ga dodatno drzati...
i ono sto ste gore pricali za krivi hrbat,dzaba je i presa i uteg ako ne stavis lepak,puno bolje izgleda sa dobro ocuvanih stripova,ovi gore su bili kupusi,a dobro ocuvan strip sa krivim hrbatom posle restauracije izgleda perfektno..
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 17/11/2009 : 18:50:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message  Reply with Quote
quote:

Javi rezultate (ako budes u stanju)
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 18/11/2009 : 01:44:55  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kerber

Moglo je i bolje,ali to je sve nabrzaka dok pusim cigaretu u drugu sobu

A ovo ovi su bili bukvalno mrtvi stripovi,nekima bio ispucan,nekima krivi hrbat,sad su malo bolji..

Covjece,ovo si strava odradio,nesto najbolje od restauriranih stripova sto sam do sada vidjeo,koji sam samo ja pocetnik u odnosu na tebe/vas.Za ovo sa stipaljkama nisam znao(da li stipaljke stavljas kada izravnas strip prstima ili se stipaljkama sluzis da izravnas strip ili mozda nesto trece).EVO JA VECEAS OD TESKOG KUPUSA KOJI JE BIO U RASPADU,NAPRAVIO STRIP PA BAR ZA JACU TROJKU,FALI MU ZADNJA KORICA,A RIJEC JE O STRIPU CIKO INDIJANAC,SLAGAN I LJEPLJEN STRANICU PO STANICU ,NJIH 150,OSTAO JE JOS DA MU SREDIM HRBAT.Moze li neko da mi stavi sliku zadnje korice da je odstampam ili iskop[iram u boji ako je imam na nekom drugom specijalu?Mozes li malo pojasnit koji ti je ovo flomaster i kako sredis natpis na hrbatu kada ga nema ili fali dio hrbata?Znas li neki fazon kako skinuti selotejp sa stripa,pobrisati hemisku ili flomaster sa kotrice?Nakon svega nadam se da cu poziviti dovoljno da restauriram sve svoje stripove kojima treba restauracija i da ih dovedem u stanje cetvorke,a ima ih podosta,ali ni priblizno koliko onih glancera.
Go to Top of Page
Page: of 12 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000