Author |
Topic  |
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/11/2009 : 13:31:44
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by dr strangelove
Temptation je ispljuvak od filma? Očito ti je izazvao emocije. Znači da ti je dobar. Ali napisao si da je ispljuvak? Logička petlja!
Šalu na stranu; da je umjesto Isusa neki Božji sin scijentologije ili neke druge sekte misliš li da bi ti i dalje bio tako dobar film? Ja sam ateist tako da mi nimalo nije dirljivo kad on umire na križu. Samo degutantno. Rezime (prema tebi): nicht emocije, nicht dobar film 
Hehehehe...Spavao sam samo 6 sati, ne znam da li sam sposoban za filozofiranje.
Pazi, svako od nas subjektivno doživljava ono što vidi, čuje, pročita. Nije mi automatski dobar film/knjiga/whatever ako izazove bilo kakvu emociju, naravno. Pošto bi to bila logička petlja. Imam svoja utvrđena razmišljanja i ubeđenja, ideje. Ako me neki fim potvrdi u tome-normalno da mi je dobar. Ako mi ta moja viđenja proširi, navede na nova razmišljanja-takođe je dobar. I to je tako i samnom, i sa tobom, i sa bilo kime, zar ne?
Pasija me je potresla, prvo kao vernika, onda kao čoveka, a onda, i to je možda ono najjače, kao gledaoca filma.
Temptation je ispljuvak, zato što mu je namera da isprovocira, bez nekog ličnog stava reditelja/glumaca/kogaveć. Nisam neki religiozni fundamentalista, daleko od toga, mogu da odvojim veru od "normalnog" života, zato je i moje mišljenje o tom fimu čisto sa gledalačke strane, da se razumemo. ALI: filmu je glavni i jedini adut to što će vernici da ga ispljuju, samim time da mu naprave reklamu, a ovi drugi će pričati o "odličnom ostvarenju".
Gledajući isključivo "filmski", Pasija mi je pet puta bolji film kao takav, ali hej, who am i to jugde?
Ti si video taj film samo kao provokaciju i nista drugo? Mogu razumjeti zasto ga smatras kao provokaciju mada ne mislim, da je Martinu bila namjera napraviti neki blasfemicki ili samo provokativni film kad ga je snimao, sigurno ima stav, cak (ako se dobro sjecam) ga istice na samo pocetku filmu. Nisam ateista a nisam ni hriscanin, ali filmu sigurno nije bila namjera da bude avtenticki prikaz, sam bi si licno zelio da bude mozda malo drugaciji, jos malo vise duhovniji (yes, ja ga smatram kao duhovnim filmom, mnogo vise nego samo provokacijom). I po meni je to sigurno dobar, ako ne vec odlican film. Sigurno ima nekih dobrih tacaka za razmisljanje a da ne kazem da je odlicno napravljen (nevazno od tacke gledanja, vjernik, nevjernik ili ko god da vec). Dok me Melov film nije ni odusevio niti ga ne vidim kao neko remek djelo, daleko od toga. Cak ne vidim da bi Mel uspio Isusa prikazati kako prosvetljenog sto je i bio. Na zalost. A Mel je kao neki gorljiv vjernik, covjek bi onda ocekivao nesto puno bolje od njega.
A i ako nista drugo, Martinov ima puuuno bolji soundtrack od Melovog. Kakve je samo muzicare nabrao, svaka mu cast!  |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 16/11/2009 : 13:43:02
|
Hehehehe...Spavao sam samo 6 sati, ne znam da li sam sposoban za filozofiranje.
ma daj ga izbaci i poštedi se muke  |
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
26036 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 16/11/2009 : 13:48:44
|
quote: Originally posted by Poli Cak ne vidim da bi Mel uspio Isusa prikazati kako prosvetljenog sto je i bio.
Zašto misliš da je to bila namera u filmu?
Ne znam, istina je negde na sredini najverovatnije, ali sam svejedno mišljenja da je Pasija autentičnije delo nego što je to Temptation, koji je po meni obična našminkana, kaobajagi intelktualna verzija Isusovog ovozemaljskog života, upakovana u Coca-cola ambalažu. I zato nije dobar kao film. I zato je ispljuvak. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 16/11/2009 : 13:53:39
|
svaka čast svim spektaklima ali jedan od najljepših i najboljih filmova uvjetno rečeno religijske tematike je ORDET - Riječ Carla Theodora Dreyera - čak i u trenutku kad pri kraju filma i očekujete što će se dogoditi ostanete impresionirani - tako nenametljivo napravljen nisu potrebni hektolitri krvi, ni trke dvokolica ni ništa tog tipa - da bi bio snažan, iskren i nezaboravan |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 16/11/2009 : 14:20:37
|
quote: Originally posted by rommel
svaka čast svim spektaklima ali jedan od najljepših i najboljih filmova uvjetno rečeno religijske tematike je ORDET - Riječ Carla Theodora Dreyera - čak i u trenutku kad pri kraju filma i očekujete što će se dogoditi ostanete impresionirani - tako nenametljivo napravljen nisu potrebni hektolitri krvi, ni trke dvokolica ni ništa tog tipa - da bi bio snažan, iskren i nezaboravan
Dreyerov najveći grijeh je Pasija Ivane Orleanske. Toliko je jak da čak Gertrud, Allan Grey te navedeni Ordet ostaju u sjeni. |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 16/11/2009 : 14:25:25
|
quote: Originally posted by rommel
svaka čast svim spektaklima ali jedan od najljepših i najboljih filmova uvjetno rečeno religijske tematike je ORDET - Riječ Carla Theodora Dreyera - čak i u trenutku kad pri kraju filma i očekujete što će se dogoditi ostanete impresionirani - tako nenametljivo napravljen nisu potrebni hektolitri krvi, ni trke dvokolica ni ništa tog tipa - da bi bio snažan, iskren i nezaboravan
Dreyerov najveći grijeh je Pasija Ivane Orleanske. Toliko je jak da čak Gertrud, Allan Grey te navedeni Ordet ostaju u sjeni.
je pasija je sjajna ali ordet je u svom minimalizmu tako tako jak... |
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/11/2009 : 15:08:43
|
Da gledaš neki drugi film u kojem mrcvare čovjeka (uvjetno rečeno) dva sata to bi bio Hostel 3, a ne remekdjelo.
Zato sam i spomenuo onu scenu sa đavolom koji stoji u masi sveta i posmatra Isusa. Upravo tu sam se osetio kao on, to jest, kao voajer koji posmatra nečije mučenje, i čeka šta će se dalje desiti. Neponovljiv osećaj, poput šamara u sred filma. Od tog trenutka mi je gledanje bilo sve mučnije, zato i nisam odgledao poslednjih 10-15 minuta. I to je za mene dobar film, kada mi izazove emocije, podstakne na razmišljanje.
Temptation... je ispljuvak od filma.
Dejane, moje duboko izvinjenje na brzopletosti. Mislio sam da misliš na Poslednje Hristovo iskušenje i zato sam se začudio kako ovo govno od filma može da ti se svidi ( a iz tvojih postova činiš mi se kao sjajan lik (ovo govorim iz mog ličnog ugla)). Gibsonov "Stradanje Isusovo" je odličan film, malo težak, ali tu i jeste "kvaka". Odličan , pre svega hrišćanski film, ne baš na nivou jednog Ben Hura, ali recimo ne lošiji ni od Zafirelijevog Isusa. Usput, pogledaj Nikitin film "12", film izuva, ali se mora pogledati krajnje pažljivo ili više puta ( kao što sam ja uradio), a ako nisi pogledao "Ostrvo" (rusko ostvarenje), pogledaj obavezno! Što se tiče Skorsezeovog "Iskušenja" ( ne znam odakle mi Ćimino pade na pamet ???), rekao sam govno , ali to je iz mog ugla. Sigurno da sam ateista ( kao par mojih dobrih drugara kojima se film i sama ideja svidela), verovatno bi mi se film dopao, ako ništa a ono zbog Skorsezea, Harvi Kajtela i muzike.
|
Odbrojavanje: još 28 dana |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/11/2009 : 15:13:27
|
quote: Originally posted by anto
Da gledaš neki drugi film u kojem mrcvare čovjeka (uvjetno rečeno) dva sata to bi bio Hostel 3, a ne remekdjelo.
Zato sam i spomenuo onu scenu sa đavolom koji stoji u masi sveta i posmatra Isusa. Upravo tu sam se osetio kao on, to jest, kao voajer koji posmatra nečije mučenje, i čeka šta će se dalje desiti. Neponovljiv osećaj, poput šamara u sred filma. Od tog trenutka mi je gledanje bilo sve mučnije, zato i nisam odgledao poslednjih 10-15 minuta. I to je za mene dobar film, kada mi izazove emocije, podstakne na razmišljanje.
Temptation... je ispljuvak od filma.
Dejane, moje duboko izvinjenje na brzopletosti. Mislio sam da misliš na Poslednje Hristovo iskušenje i zato sam se začudio kako ovo govno od filma može da ti se svidi ( a iz tvojih postova činiš mi se kao sjajan lik (ovo govorim iz mog ličnog ugla)). Gibsonov "Stradanje Isusovo" je odličan film, malo težak, ali tu i jeste "kvaka". Odličan , pre svega hrišćanski film, ne baš na nivou jednog Ben Hura, ali recimo ne lošiji ni od Zafirelijevog Isusa. Usput, pogledaj Nikitin film "12", film izuva, ali se mora pogledati krajnje pažljivo ili više puta ( kao što sam ja uradio), a ako nisi pogledao "Ostrvo" (rusko ostvarenje), pogledaj obavezno! Što se tiče Skorsezeovog "Iskušenja" ( ne znam odakle mi Ćimino pade na pamet ???), rekao sam govno , ali to je iz mog ugla. Sigurno da sam ateista ( kao par mojih dobrih drugara kojima se film i sama ideja svidela), verovatno bi mi se film dopao, ako ništa a ono zbog Skorsezea, Harvi Kajtela i muzike.
Evo primer odlicnog filma!  |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
anto
Advanced Member

Serbia
21837 Posts
Member since 29/06/2008 |
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 16/11/2009 : 17:17:49
|
quote: Originally posted by Le Samourai
Moj omiljeni Hichkok. Nego, jesi registrovao podtekst da su gej? Poshto jesu. 
Moj isto  Bit će i od tebe nešto 
To mi stalno govore.  |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 16/11/2009 : 17:20:09
|
quote: Originally posted by Lord Vader89
hteo sam da kazem da je ceo "Rope" snimljen "iz nekoliko puta", ako bih koristio tvoj predlog. Naime, jedini prekidi u kontinuitetu snimanja su oni delovi kada se kamera do te mere priblizi ledjima, da cela slika potone u mrak. kontam da je na taj nacin radio prekide, jel koliko god da je bio Hitckok, nije mogao da snimi sat i po u jednom cugu.
Nije do toga, stvar je mnogo prozaichnija - filmska rolna traje oko 11 minuta, te tadashnja tehnologija nije dozvoljavala da se sve snimi iz cuga, pa nije bilo druge do snimiti sa tim "prelazima." 
Sokurovu je u pomoc pritekla moderna digitalna tehnologija, na elektroniku teoretski mozhesh snimati beskonachno. I to je takodje sjajan film.  |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
Posted - 16/11/2009 : 17:24:34
|
Ja sam Pasiju dozhiveo na potpuno ljudski nachin, poshto i nisam neki poseban vernik, kao jedno realistichno prikazivanje smrti jednog choveka, kojeg je pored svega na tu i takvu okrutnu smrt osudio lichno njegov veliki Bog otac, i posredno Pontije Pilat kao Bozhiji agent. To je sve tako predstavljeno i pokazano, te ostavljeno otvoreno za svachiju interpretaciju. Izvanredan film.
A Iskushenje, pak, je takodje sjajan film, iz donekle slichnih, ali ipak sushtinski drugachijih razloga. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 16/11/2009 : 19:18:54
|
hteo sam da kazem da je ceo "Rope" snimljen "iz nekoliko puta", ako bih koristio tvoj predlog. Naime, jedini prekidi u kontinuitetu snimanja su oni delovi kada se kamera do te mere priblizi ledjima, da cela slika potone u mrak. kontam da je na taj nacin radio prekide, jel koliko god da je bio Hitckok, nije mogao da snimi sat i po u jednom cugu.
Nije do toga, stvar je mnogo prozaichnija - filmska rolna traje oko 11 minuta, te tadashnja tehnologija nije dozvoljavala da se sve snimi iz cuga, pa nije bilo druge do snimiti sa tim "prelazima." 
Sokurovu je u pomoc pritekla moderna digitalna tehnologija, na elektroniku teoretski mozhesh snimati beskonachno. I to je takodje sjajan film. 
Kad tako opišeš ispadne da je u danas snimit cijeli film u jednom pokušaju mačiji kašalj  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
Le Samourai
Senior Member

.jpg)
2871 Posts
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/11/2009 : 19:49:07
|
Sokurovu je u pomoc pritekla moderna digitalna tehnologija, na elektroniku teoretski mozhesh snimati beskonachno. I to je takodje sjajan film. 
logicno   |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
 |
|
Billy_the_Kid
Senior Member

.jpg)
1523 Posts
Member since 02/06/2005 |
Posted - 16/11/2009 : 21:09:18
|
2012 pogledao prije par dana... Sve sto sam i ocekivao od filma, gledao sam na velikom ekranu kako planet ide buum, i ovo mi je najbolji film katastrofe ikad i nadmasice ga samo kad u buducnosti budu pravili hologramske filmove u kojima sami ucestvujemo (osim ako u medjuvremenu planet ne ode buuum) |
Seeing things differently can open new paths. |
 |
|
Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
Posted - 16/11/2009 : 23:39:01
|
quote: Originally posted by Billy_the_Kid
2012 pogledao prije par dana... Sve sto sam i ocekivao od filma, gledao sam na velikom ekranu kako planet ide buum, i ovo mi je najbolji film katastrofe ikad i nadmasice ga samo kad u buducnosti budu pravili hologramske filmove u kojima sami ucestvujemo (osim ako u medjuvremenu planet ne ode buuum)
  |
Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli! |
 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
Member since 16/09/2009 |
Posted - 18/11/2009 : 15:00:46
|
Sjetio sam se jednog horor filma koga sam gledao prije vise od 15 god na TVu ali ne znam kako se zove.U njemu se pojavljuju vampiri i (mozda) jos poneko cudoviste.Jedina scena koje se dobro sjecam se desava u avionu.Vidimo pilota i jos jednu osobu u kabini i vrata se otvaraju i u kabinu ulazi vampir.Zna li neko ime filma? |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
|
Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts
Member since 15/11/2002 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
Member since 16/09/2009 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 18/11/2009 : 17:52:51
|
2012, najavljen kao blockbuster godine. I jeste! Emmerich je porusio granice koje je svojim prijasnjim filmovima postavio i napravio film sa najboljim efektima u istoriji filma. Nevjerovatno,ali i bilo je za ocekivati. Definitivno kralj specijalnih efekata. Sto se tice filma, upotrebio je svoju vec poznatu semu razvoja radnje, lose viceve kao i glumce iz drugog kadra. Sigurno je da Emmerich nece nikad niti jednog glumca dovesti do oskara, ali to mu nije ni cilj, jer se zna sta je centar njegovih filmova. Svi njegovi filmovi su sci-fi, od kojih vecina vec sutra moze da postane stvarnost. Najveca fantastika u njegovim filmovima je sigurno pozrtvovano i herojsko ponasanje americkih predsjednika, jer svijet mogu napasti vanzemaljci, moze se desiti novo ledeno doba, moguc je i veliki potop, ali pjesmu u kojoj US predsjednik se zrtvuje za druge sigurno necemo gledati.
Ovaj film ne mislim sljedeci put gledati na TV, niti na DVD. Ovaj film cu morati gledati na blu-rayu, samo tako se moze 100% uzivati u svakoj minuti filma. Odlicna zabava, pogotovo ako se zna sta se ocekuje od filma. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 19/11/2009 : 14:11:22
|
Nakon dugo godina opet pogledao Blade Runnera director's cut... Zaista fenomenalan film, audio i vizualno savršenstvo, SF akcijska drama s robotsko-ljudskim moralnih dilemama. Nije ni čudno što je postao kultni film i uzor mnogim Sf djelima koja su došla nakon njega. NN-a posebice... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 19/11/2009 : 23:17:54
|
Vatrena lisica Ju mast tink on Rašn! Ju mast tink on Rašn!  |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero