Author |
Topic  |
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 22/11/2009 : 18:01:04
|
Uskoro i najava za kolorni broj 2. A cim budemo nesto konkretnije znali za Tex 27 eto nas s informacijama. |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/11/2009 : 18:01:21
|
quote: Originally posted by teller
a ja mislio da tražiš Tex colorca nedeljno? Odustaješ od zahtjeva a? Siguran sam da tempo izlaženja zavisi samo od prodaje.Ako je ta odlična dvomjesečni tempo nije za odbacit.Mjesečni?Teško!Ako ne drugo Doku bi se od Texa pomutio razum. Hodao bi gradom i pucao iz plastičnih pištolja na sve živo.
htio si reci "NE zavisi"? jer ovo sto potom objasnjavas je tocno, ljudi treba to vremena za prevesti i prirediti... pogotovo kod LB gdje se radi kako treba ili se ne radi... a zubar je vec i sad lud od texa, navodno je nekidan zeni u snu tepao kamilice moja mala (mala kamila, a ne ona biljka ) |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 22/11/2009 : 18:11:22
|
quote: Originally posted by Curunir
a zubar je vec i sad lud od texa, navodno je nekidan zeni u snu tepao kamilice moja mala (mala kamila, a ne ona biljka )
     |
Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno! |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19556 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/11/2009 : 18:34:24
|
ja bi mu zabranio spavati...ne zbog tepanja....več zbog toga jer gubi dragocjeno vrijeme a talijani nam odoše na ohhhoooo brojeva.Nek spava danju između 13.05 i 14.15 sati(umjesto da muči ljude vadeči zube) a na jednu noč ima da prevede bar dva broja...ajmo reć za početak, dok se ne uhoda...zar da zbog jednog Doka trpi cijela nacija sa okolinom. Kad če jest? Nečete mi reć da ne može prevodit i grickat čips u isto vrijeme? Mora se hranit činjenicom da radi plemenito dijelo i ima taj privilegij prevodit legendu svih vremena.Ako mu to nije dosta? Valjda ga još i ne plačaju za to? |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts
Member since 28/07/2002 |
Posted - 22/11/2009 : 19:02:54
|
     pa ti si gori od hitlera |
Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom. |
 |
|
teller
Advanced Member

Slovenia
19556 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 22/11/2009 : 19:19:32
|
naravno, pa imam više ideale za koje se borim brate! On je htio samo zavladati svijetom, dok je moja vizija da za par godina sakupim Tex color biblioteku do zadnjeg broja. Nije to za usporedbu, a ako je samo Dok taj koji koči i smeta....zar da ga milujem?
šalu na stranu, nadam se da Dok neče zamjerit, ipak je to ljudina i pol. prevod je korektan,(koliko se jedan Janez u njega razume)nije Dok kriv ako Tex i Carson smaraju svojim govorancijama.Dobro da je jedna stranica kad spavaju u hotelu cenzurisana i izbačena,jer je tu bilo svašta, kažu oni koji su vidjeli original prvo izdanje iz 1948. Perverznjaki matori...to od vas nisam očekivao! |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 22/11/2009 : 20:05:12
|
quote: Originally posted by teller
Dobro da je jedna stranica kad spavaju u hotelu cenzurisana i izbačena,jer je tu bilo svašta, kažu oni koji su vidjeli original prvo izdanje iz 1948. Perverznjaki matori...to od vas nisam očekivao!
Nije tacno. Da je tako nesto postojalo i da je neko video,ne bi poziveo dovoljno dugo da o tome prica |
 |
|
REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27655 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
Posted - 25/11/2009 : 08:41:20
|
za cijenu Norveškog tamo dobiješ jedva 1,5 piva u baru :)
njihovo pivo je užasno skupo prema našim ali je ovaj strip 3 puta jeftiniji od hrvatskog... kolika je cijena Finskog i Brazilskog? |
 |
|
Malicius
Senior Member

Germany
2380 Posts
Member since 21/09/2004 |
Posted - 25/11/2009 : 08:50:19
|
zato je hrvatski po kvaliteti izdanja svjetlosnu godinu ispred finskog i norveskog i brazilskog a bogami i ispred talijanskog    |
"Don't pick a fight, but if you find yourself in one, i suggest you make damn sure you win."
The Duke |
 |
|
jang
Advanced Member

Slovenia
10970 Posts
Member since 01/11/2002 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 25/11/2009 : 10:12:27
|
Oni talijansku su na 304 stranice, a ovi "nasi" na 256 stranice. Kakav je uvodni tekst (isti ili promijenjen), to ne znam.
Ali sigurno najjace izgleda ovaj "nas".   |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/11/2009 : 10:47:36
|
quote: Originally posted by Poli
Oni talijansku su na 304 stranice, a ovi "nasi" na 256 stranice. Kakav je uvodni tekst (isti ili promijenjen), to ne znam.
Ali sigurno najjace izgleda ovaj "nas".  
Imam oba,tehnicki mnogo bolje izgleda Libellusov. Italijanski ima vise stranica uvodnog teksta. Jedan deo je isti,a jednog nema - ali tu vidim da ima Mandraka,Kapetan Mikija,pa ne znam koliko je uopste bitno za izdanje Texa. Ovo ostalo je isto. Razlikuju se i u formatu,Italijanski je veceg formata,nesto malo u sirinu a u visinu par cm. Libellusov je HC,Italijanski neki tvrdji karton. Libellusov je siven,Italijanski lepljen. |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 25/11/2009 : 12:05:35
|
Da li to znaci, da svi talijanski brojevi imaju toliko tog uvodnog teksta, a sam strip je uvek na tih "246 stranica"? |
|
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/11/2009 : 13:02:52
|
Da li to znaci, da svi talijanski brojevi imaju toliko tog uvodnog teksta, a sam strip je uvek na tih "246 stranica"?
Ne znam,imam samo taj prvi broj. Samo nisi me ukapirao. Duzi je i strip,ako te interesuje mogu u toku dana da pogledam tacno koliko. Kod njih ne ide kao kompletna prica,nego ima jos 15-20 stranica preko. Kod svih ostalih je kao kod Libellusa. Ono sto mene interesuje je - da li to znaci da cemo da dobijamo bonus naslovnu na nekoliko brojeva |
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 25/11/2009 : 13:15:19
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Da li to znaci, da svi talijanski brojevi imaju toliko tog uvodnog teksta, a sam strip je uvek na tih "246 stranica"?
Ne znam,imam samo taj prvi broj. Samo nisi me ukapirao. Duzi je i strip,ako te interesuje mogu u toku dana da pogledam tacno koliko. Kod njih ne ide kao kompletna prica,nego ima jos 15-20 stranica preko. Kod svih ostalih je kao kod Libellusa. Ono sto mene interesuje je - da li to znaci da cemo da dobijamo bonus naslovnu na nekoliko brojeva
He he, det vut bi najzzzzz.   Ali verovatnije je, da ce neki od sledecih brojeva biti deblji (ako ce uvek ukljucivati celu pricu), pa se to onda nekako pokrije... ni to nije lose.  |
|
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 25/11/2009 : 13:17:22
|
quote: Originally posted by Malicius
zato je hrvatski po kvaliteti izdanja svjetlosnu godinu ispred finskog i norveskog i brazilskog a bogami i ispred talijanskog   
ovo potpisujem...stigao mi prije par dana i kao što rekoh dadotu - "boleština" samo takva - neizlječiva i TERMINALNA |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 25/11/2009 : 13:20:28
|
quote: Originally posted by Poli Ali verovatnije je, da ce neki od sledecih brojeva biti deblji (ako ce uvek ukljucivati celu pricu), pa se to onda nekako pokrije... ni to nije lose. 
Već je dvojka bucmastija |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/11/2009 : 13:26:49
|
Sad sam ih malo uporedjivao,papir je gori(pozuteo je dosta a strip i nije bas tako star) a korice su mi se ostetile prilikom transporta(znaci,i nije bas tako tvrd karton). U svakom slucaju,daleko bolje izgleda Libellusovo izdanje,osim sto je nesto manji broj strana.
Pored njega sam dobio jos nesto Italijanskih stripova. Osim,naravno odlicnog skena,nista nije bolje nego kod Ludensovih izdanja. Cini mi se da im izdanja osrednjeg kvaliteta,a planirao sam da uzimam one junake koji nece izlaziti kod nas. Sad vise nisam siguran |
 |
|
Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts
Posted - 25/11/2009 : 13:29:26
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by Poli Ali verovatnije je, da ce neki od sledecih brojeva biti deblji (ako ce uvek ukljucivati celu pricu), pa se to onda nekako pokrije... ni to nije lose. 
Već je dvojka bucmastija
Koliko ima strana  |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/11/2009 : 16:38:50
|
quote: Originally posted by jang
za cijenu Norveškog tamo dobiješ jedva 1,5 piva u baru :)
njihovo pivo je užasno skupo prema našim ali je ovaj strip 3 puta jeftiniji od hrvatskog...
I imaju 10 puta vecu nakladu od hrvatskog... |
Ovaj naš beskrajni razvoj pretvara nas u nešto beskrajno drugo...oslobodi me Bože slobode bezGranicne |
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/11/2009 : 16:44:35
|
Ali sigurno najjace izgleda ovaj "nas".  
Imam oba,tehnicki mnogo bolje izgleda Libellusov. Italijanski ima vise stranica uvodnog teksta. Jedan deo je isti,a jednog nema - ali tu vidim da ima Mandraka,Kapetan Mikija,pa ne znam koliko je uopste bitno za izdanje Texa. Ovo ostalo je isto. Razlikuju se i u formatu,Italijanski je veceg formata,nesto malo u sirinu a u visinu par cm. Libellusov je HC,Italijanski neki tvrdji karton. Libellusov je siven,Italijanski lepljen.
Taj tekst se ne moze objavljivati u cijelosti zato kod nas ide samo onaj dio koji je pisao Sergio Bonelli. Talijanski je veceg formata ali samo zbog margina koje su vece, sam strip (crtezi) su isti.
|
 |
|
Dado
Advanced Member

Switzerland
21068 Posts
Posted - 25/11/2009 : 16:55:10
|
quote: Originally posted by Renky
Već je dvojka bucmastija
Koliko ima strana 
Sve skupa, 304 stranice. |
 |
|
Topic  |
|