forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 amazon (pitanje o naručivanju)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

JefCostello
New Member

257 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 24/09/2009 : 20:38:57  Show Profile Show Extended Profile  Send JefCostello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

Evo ja danas naručio za 75$ prva tri HC Punisher MAX-a (ukupno oko 900 strana marvelovog 11 x 7.5, full color strana) sa sve poštarinom (za to sam izdvojio 15.5$). Šta reći- Najpovoljnije!

Ajde javi kad ti stigne kako si prosao sa carinom/pdv-om i sl.

"Comics will be the culture of the year 3794"
Salvador Dali
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 24/09/2009 : 21:27:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Kod americkog Amazona kod knjiga(i stripova) postarina je 7 $ za prvu knjigu(nije vazan broj strana) ,a za svaku narednu 4 $.
Kod Britanskog amazona isti je princip za knjige,a za dvd-e je 5 funte(pre neko vreme pocetna postarina je bila 3.5 funte) za prvi dvd(nije bitno jeli box set ili jedan disk),a za svaki naredni jednu funtu.
I moja preporuka da ako ste u mogucnosti narucite vise ljudi i podelite postarinu.

Edited by - Solid Snake on 24/09/2009 21:29:24
Go to Top of Page

JefCostello
New Member

257 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 24/09/2009 : 21:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send JefCostello a Private Message  Reply with Quote
Ma nije nama problem Amazonova poštarina, to je sitnica u odnosu na harač koji država uzima...kad paket stigne...

Salvador Dali
Go to Top of Page

Solid Snake
Senior Member

Djibouti
2359 Posts

Member since 30/12/2003

Posted - 24/09/2009 : 21:48:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Solid Snake a Private Message  Reply with Quote
Kod nas ovde u MKD dosad nisam platio nikakvu carinu.God bless macedonian customs.
Go to Top of Page

JefCostello
New Member

257 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 09/12/2009 : 19:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send JefCostello a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JefCostello

quote:

Evo ja danas naručio za 75$ prva tri HC Punisher MAX-a (ukupno oko 900 strana marvelovog 11 x 7.5, full color strana) sa sve poštarinom (za to sam izdvojio 15.5$). Šta reći- Najpovoljnije!

Jel' stiglo? Kako si prošao sa carinom i ostalim troškovima.

Da li je neko ko je primao pošiljke u Srbiji iz USA u zadnje vreme imao susret sa pojavom poznatijom pod imenom "špedicija"? Očekujem veću pošiljku iz USA, pa da znam čemu da se nadam(nije Amazon u pitanju)...

Salvador Dali
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 09/12/2009 : 21:03:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JefCostello

quote:

Carina + dostava (znači od carine pa do kuće)- 6.5 evra.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/12/2009 : 19:46:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Čitam ovaj topic i vidim ima oprečnih informacija.
Za Hrvatsku...
Ima li carine ili nema? Kolika je carina?
Ide li na špediciju i od čega to ovisi? Koliko te onda oderu?
Ili je to sve pitanje sreće u banana državi...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/12/2009 : 20:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
U pricipu nema dok kupuješ samo stripove i knjige i držiš se limita oko 300-350 kuna.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 11/12/2009 : 21:43:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

U pricipu nema dok kupuješ samo stripove i knjige i držiš se limita oko 300-350 kuna.

Problem je u tome što oni naplaćuju po ceni koja je štampana na koricama, a dobro je poznato da se 90% stripova na Amazonu prodaje od 10-15 dolara jeftinije no što piše...
Tako da za plaćenu cenu od 50 dolara, carina računa da sam dao između 80-85 dolara...

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
26836 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 11/12/2009 : 22:55:44  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
na paketu imaš deklaraciju od amazona na kojoj lijepo piše koliko si platio a koliko iznosi poštarina i carina ti nebi trebala uopće naplaćivati to(barem ne u HR).

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 11/12/2009 : 23:35:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Sve to lijepo zvuči u teoriji, ali...
Nema tu zakona. Malo sam procunjao po internetu i sve je puno kuknjave da su ima lupili carinu, špediciju, zli carinici, loš dan, nisi imao sreće. Nitko ništa ne zna zašto i kako, sve sama nagađanja i objašnjenja tipa: Ona tetkica u toj carinarnici je imala loš dan, jebiga. To su kategorije od kojih meni otpada i onaj ostatak kose na glavi tako da ću operaciju "Amazon" vjerovatno odgoditi na neodređeno. Za stripove uvijek nađem novaca, ali za plaćati ljudsku glupost i hirove, na žalost nemam.
No, nastavljam vlastitu kampanju kukanja domaćim izdavačima!
Ajmo ljudi, raja je gladna američkih stripova.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/12/2009 : 23:42:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Za Hrvatsku...

pa nisam li ti lijepo odgovorio??
nikakve spedicije ne moze biti ispod 3000 kn. ako to nekome dodje, onda je protuzakonito ili naprosto daje stare podtke od prije 2 godine ili pizdi bezveze, sto je najcesci slucaj.
od zadnjih 120 narudzbi, sve su dosle uredno doma, a samo 2 su bile oporezovane. ali samo pdv i mala taksa, koja je sad 10 kn. to je apsolutno sigurno, a ispod nekih 250 kn neces doboti ni porez ni nista. govorim o filmovima. na knjige nema ni toga.
prije je bio uzasan davez sa spedicijom, katastrofa. no to je prestalo 1. sijecnja 2008. dobro jutro!!!!

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 12/12/2009 : 00:09:33  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Za Hrvatsku...

nikakve spedicije ne moze biti ispod 3000 kn. ako to nekome dodje, onda je protuzakonito ili naprosto daje stare podtke od prije 2 godine ili pizdi bezveze, sto je najcesci slucaj.
od zadnjih 120 narudzbi, sve su dosle uredno doma, a samo 2 su bile oporezovane. ali samo pdv i mala taksa, koja je sad 10 kn. to je apsolutno sigurno, a ispod nekih 250 kn neces doboti ni porez ni nista. govorim o filmovima. na knjige nema ni toga.
prije je bio uzasan davez sa spedicijom, katastrofa. no to je prestalo 1. sijecnja 2008. dobro jutro!!!!

inache to sa spedicijom je pogodillo samo split hehehe
ali je gamadimala sanadera pa se izvukli - inace sve sto je saruman napisao stoji
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 12/12/2009 : 07:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Curunir

quote:

Za Hrvatsku...

Jesi, i ti i jaki ste sve objasnili. I premda vama svakako najviše vjerujem, pokupio sam toliku gomilu oprečnih informacija da sam se obeshrabrio.
No, informacije sam dobio, sada je na meni da naručujem ili ne...

Edited by - Obi-wan on 14/12/2009 16:15:58
Go to Top of Page

elSaik
Starting Member

Bosnia and Herzegovina
44 Posts

Member since 11/12/2009

Posted - 14/12/2009 : 00:21:12  Show Profile Show Extended Profile  Send elSaik a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sve to lijepo zvuči u teoriji, ali...
Nema tu zakona. Malo sam procunjao po internetu i sve je puno kuknjave da su ima lupili carinu, špediciju, zli carinici, loš dan, nisi imao sreće. Nitko ništa ne zna zašto i kako, sve sama nagađanja i objašnjenja tipa: Ona tetkica u toj carinarnici je imala loš dan, jebiga. To su kategorije od kojih meni otpada i onaj ostatak kose na glavi tako da ću operaciju "Amazon" vjerovatno odgoditi na neodređeno. Za stripove uvijek nađem novaca, ali za plaćati ljudsku glupost i hirove, na žalost nemam.
No, nastavljam vlastitu kampanju kukanja domaćim izdavačima!
Ajmo ljudi, raja je gladna američkih stripova.

Sva raja koja je iz BiH naručivala nije imala nikakvih problema. Osim kod dva slučaja koji su bili greška carinika, ali se i to kasnije riješilo kako je prvobitno i trebalo. Pogotovo nema problema kada su u pitanju knjigee/stripove/dvdi...
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2009 : 20:07:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Narudžba mi je prihvaćena preko Visa electron kartice (koju sam iskopao iz ladice - nisam ni znao da imamo tu karticu, čak je bilo i nešto novca na njoj. . Javim se između 12.1 i 2.2 (kada pošiljka stigne) s utiscima.

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 14/12/2009 : 20:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

Narudžba mi je prihvaćena preko Visa electron kartice (koju sam iskopao iz ladice - nisam ni znao da imamo tu karticu, čak je bilo i nešto novca na njoj. . Javim se između 12.1 i 2.2 (kada pošiljka stigne) s utiscima.

Šta si pazario Obi?!
To je prva stvar sa kojom se pohvalimo!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 14/12/2009 : 20:45:01  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Šta si pazario Obi?!

Pa dok ne dobijem, zec je još u šumi...
Naručio sam :
Invincible - The ultimate collection vol.1 (HC)
Batman - Arkham Asylum
The incredible Hulk - Planet Hulk

Osnove za početnike.

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 14/12/2009 : 22:06:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Šta si pazario Obi?!

Pa dok ne dobijem, zec je još u šumi...
Naručio sam :
Invincible - The ultimate collection vol.1 (HC)
Batman - Arkham Asylum
The incredible Hulk - Planet Hulk

Osnove za početnike.

Strong foundation my friend!
Sjajan izbor, pogotovu će ti se dopasti Planet Hulk, divna epska priča!

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/12/2009 : 20:07:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Predloži ponešto što znaš da valja za moju listu želja. Nešto cjelovito ili početak nečega dobrog...

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 15/12/2009 : 20:34:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Predloži ponešto što znaš da valja za moju listu želja. Nešto cjelovito ili početak nečega dobrog...

Celovito i dobro- Wolverine Origin!

Definitivno najbolja Origin priča koju sam pročitao u jednom dahu, zaista stvar koja se nesme propustiti.

Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4748 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/12/2009 : 20:56:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Batman Knightfall
All Star Superman
New X-Men
Astonishing X-Men

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/12/2009 : 21:03:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Super, samo dajte. Dobrih preporuka nikada dosta.

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 15/12/2009 : 21:21:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
Ah, pa tu imamo još i-
-Batman RIP
-Ultimate Iron Man (uskoro će izaći veliki HC sa oba vol.)
-Incincible Iron Man (marta izlazi veliki HC sa prvih 20 brojeva)
-Ultimates vol 1 i vol 2 (trojka zaista ne vredi)

I ovaj Punisher koji sam ja naručio je takođe fenomenalan.
Svaki trejd je priča za sebe. Skoro sam završio sa prvih HC-om i mogu reći da je Irish Kitchen jedan od najboljih Punisherovih priča koje sam ikada pročitao.

No, da se ovaj topic ne pretvori u USA preporuke, predlažem da ovo nastavimo u posebnom topicu u odgovarajućoj sekciji! Ima se još puno toga lepog preporučiti za čitanje

Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 15/12/2009 : 21:30:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Nema carine, nema kasnjenja, nema problema. Preporucam američki, nikakvih problema nisam imao s njima nikad.

Moja velika želja je da ja jednog dana nekome ovo mogu reći. Kratko i jasno, bez potrebe za ikakvim daljnjim pitanjima.

Za sada mogu reći da sve ide vrlo dobro. Korak po korak sam obavio registraciju i prvu narudžbu. Sve je lako, postupno i vrlo logično napravljeno. Sve piše, koliko košta ovo, koliko ono, kakve su mogućnosti slanja, kolika je poštarina, kada stiže i ostaviš broj kartice. Kada se to obavi stigne mail gdje je sve to potvrđeno. Dan kasnije skinuli su mi s te kartice iznos u eurima (koji su bili na kartici). Izračunao sam i sve štima. Inače, za one koji ne znaju što i kako, u PBZ-u se može besplatno otvoriti devizni račun i dobiti Visa electron koja je vezana za taj račun (moja žena je to već imala, a ja nisam ni znao). Održavanje tog računa je 4 kn. mjesečno tako da je ovo stvarno jednostavan i jeftin nači ako želite kupovati sa Amazona. Dobra strana ovoga načina je što na deviznom možete držati sasvim malo novca i samim tim ne razbijati glavu da će vas netko orobiti. Druga solucija (za mene) je bila uzimanje debitne American express kartice koju trenutno daju besplatno i besplatnu prvo godinu članarine (a poslije plaćate 200 kn. godišnje). Ovo je također dobro i povoljno, ali nije mi se svidjelo što se ta kartica veže za vaš tekući račun gdje mi ipak sjeda plata.
Ono što mi se najviše sviđa je što sam ovo sve obavio ne dižući svoje dupe sa stolice. Sve putem maila i interneta. Ni u banku nisam išao jer sam iskopao karticu iz ladice. Tko nema, morat će do banke. Prijatno me iznenadila jednostavnost plaćanja. Na Amazonu se ostavi broj kartice i ti novci sljedeći dan budu skinuti. Nikakva papirologija, izvješća, odlasci do banke.

Šta preostaje. Čekanje od preko 30 dana i da stigne relativno neoštećeno te da mi ne lupe neki dodatni trošak (naručio sam za 58$ + 16$ poštarina (ukupno 51 euro i sitno). Ako dođe kako se ja nadam, ide odmah i druga narudžba.
A do tada, nadam se da sam pomogao nekome to se pita što i kako (bez puno razbijanja glave i lutanja)...

Edited by - Obi-wan on 15/12/2009 21:38:15
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000