forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Priče s Divljeg zapada
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 64

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 15/12/2009 : 14:18:37  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
"Duh sa sekirom" nije samo strip,on je fenomen!!! Uskoro ce pedeset godina od pojave prvog broja! Ko ce se posle pedeset godina secati Brendona,Breda Barona,Lazarus leda,raznih trange-frange mangi? Pitam ja vas "strucnjake" a vi posteno odgovorite...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 15/12/2009 : 14:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Uskoro ce neki tvrditi kako im je Ben10 bolji i od "Princa Valijanta"legendarnog Hala Fostera...Ali neka ih,,,odrasce jednog dana...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 15/12/2009 : 14:24:46  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Usput,na pravi put se covek moze usmeriti - ali se njime ne vodi,doticni ga mora sam naci!!!
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/12/2009 : 15:14:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
Meni je Zagor najdraži i najbolji strip, kažem meni, to je subjektivno mišljenje Objektivno je nešto sasvim drugo, a to je da ne želim omalovažavajući druge stripove i serijale uvećati kvalitet onog što volim
Ovde neki iz zajebancije tvrde nešto da je bolje od nečeg, a da pri tome drugo ne valja ništa, a takav ton komentara je uočljiv, i to nije ništa strašno, to je OK, neki na taj način gledaju ovaj forum i to je njihov način komuniciranja na njemu!
Loše je ako se u tome osteti ostrašćenost, netrpeljivost, pa čak i doza nesvesne mržnje, a najgore je što to dolazi upravo od onih najmađih na ovom forumu
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/12/2009 : 15:16:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by pravedni

"Duh sa sekirom" nije samo strip,on je fenomen!!! Uskoro ce pedeset godina od pojave prvog broja! Ko ce se posle pedeset godina secati Brendona,Breda Barona,Lazarus leda,raznih trange-frange mangi?

To je tačno, svidelo se to nekom ili ne
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/12/2009 : 15:19:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:

Usput,na pravi put se covek moze usmeriti - ali se njime ne vodi,doticni ga mora sam naci!!!

Hvala Profesore Inzulin, ovo ću uokviriti i okačiti na zid. Ispričajte me u mojoj poniznosti i neznanju.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/12/2009 : 15:29:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Springsteen

Meni je Zagor najdraži i najbolji strip, kažem meni, to je subjektivno mišljenje Objektivno je nešto sasvim drugo, a to je da ne želim omalovažavajući druge stripove i serijale uvećati kvalitet onog što volim
Ovde neki iz zajebancije tvrde nešto da je bolje od nečeg, a da pri tome drugo ne valja ništa, a takav ton komentara je uočljiv, i to nije ništa strašno, to je OK, neki na taj način gledaju ovaj forum i to je njihov način komuniciranja na njemu!
Loše je ako se u tome osteti ostrašćenost, netrpeljivost, pa čak i doza nesvesne mržnje, a najgore je što to dolazi upravo od onih najmađih na ovom forumu

Ako misliš na mene, uh... Ne tvrdim da je nešto smeće, to ne, nikada. Tu i tamo, kao nekidan za Đila, no cijenim da se nekome možda i sviđa. Ponavljam, reagiram na prognoze samozvanih eksperata.
Telleru repliciram jer mislim da se i on zajebaje. Ono, nije stvarno toliko... a sa Profesorom je poučno uvik izminiti par rečenica. To je tako krasno stvorenje u svojoj opčinjenosti Zagorakisom da jednostavno ga ne smin ignorirati. On je pak primjer kako se suptilno i pristojno agitira za svoju stvar. Respect!
Naravno da je većina svijesna inferiornosti ili superiornosti vlastitih favorita i to je ok dok naravno ostaje u granicama normale.
Malo se dopisujemo pa šta? Ostaje tužna činjenica da je i James Bond najdugovječniji filmski trash serijal i gura dalje, ma koliko god bija loš. Zašto nebi i Zagor. Očito ima onih koji još uvik ne mogu bez njega. Ne skidaju se sva dica sa sise istovremeno.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/12/2009 : 15:43:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@ Renky

Pa nisam mislio baš na tebe, mada može biti malčice u onom prvom delu mog posta
A ja iskreno sam se pronašo u delu tvog posta, naročito oko onog skidanja sa...
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2009 : 15:51:46  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ne vidim sta je problem ako ne voli Zagora. Danas vecina mora da postuje manjine(gay, sekte i ostalo), pa sto MI ne bismo prihvatili ove nashe. Nek kazu sta imaju i nek idu.
Sad drugo je ono sto bih ja njima dao kao pojedinac, hehehehe.
Go to Top of Page

C Celtic
Average Member

Serbia
892 Posts

Member since 20/05/2009

Posted - 15/12/2009 : 16:02:50  Show Profile Show Extended Profile  Send C Celtic a Private Message  Reply with Quote
Moram reci samo dve stvari( zagorolozi , bez zle namere) :
-Malo ste se zaneli . ovo je topic o PSDZ a ne o Zagoru
-PSDZ i Zagor su kao nebo i zemlja

What a long strange trip it's been
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/12/2009 : 16:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

quote:

Hvala Profesore Inzulin, ovo ću uokviriti i okačiti na zid. Ispričajte me u mojoj poniznosti i neznanju.

Ne budi nepristojan prema Yodi
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10878 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 15/12/2009 : 16:12:14  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by C Celtic

Moram reci samo dve stvari( zagorolozi , bez zle namere) :
-Malo ste se zaneli . ovo je topic o PSDZ a ne o Zagoru
-PSDZ i Zagor su kao nebo i zemlja

E do kurca sada...
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7916 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 15/12/2009 : 16:15:46  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message  Reply with Quote
pravedni verovatno radi u ovo vreme tako da ce on svoju pravdu isterati sutra ujutru.
Go to Top of Page

d.r.p
Senior Member

1598 Posts

Member since 09/08/2007

Posted - 15/12/2009 : 16:21:44  Show Profile Show Extended Profile  Send d.r.p a Private Message  Reply with Quote
Sve je to fino ali...ko(šta)je Ben 10?
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29618 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 15/12/2009 : 16:43:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by d.r.p

Sve je to fino ali...ko(šta)je Ben 10?

ben ten je strip za djecu, a ima i crtani film
trenutno su popularne ben ten igre
ali ne razumijem kakve to veze ima sa temom?
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4741 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 15/12/2009 : 16:53:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ben 10 je strip, mislim da je bio crtani film prvo.
Jedan od najpopularnijih crtanih filmova na svetu, bar je bio do pre par godina, tek je sad uzeo maha kod nas.
Izlazi strip vec par meseci, odlicnog kvaliteta, prevoda, i sto je najbolje, ogromnog tiraza.
Sva deca ga citaju, i time ce se mozda i zainteresovati za "ozbiljnije" stripove
A sebe sam prepoznao u Bruce-ovom postu, pa je red da odgovorim:
Meni je Zagor dobar strip. Ako mi je dobra prica, onda mi je super. Ako je losa, onda mi je uzasan. Cesto se nalazim u ovom drugom, mada nista manje u prvom. Da mi nije dobar strip ne bih ga uzimao u kolekcionarskom izdanju, vec bih uzimao Zagor extra i slicne zajebancije koje idu od prvog broja
A Ben 10 mi je takodje dobar strip. Ja nisam rekao da je Ben dobar, a Zagor los. Meni su oba dobra, samo sto mi je Ben bolji. Tebi je verovatno bolji Zagor, sto si malopre i napisao
Za netrepeljivost, mrznju, ostrascenost i slicno ne znam sta bih ti rekao. Nijedan strip ne mrzim, ali dosta njih ne podnosim. Zao mi je ako me drugi tako vide.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5545 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 15/12/2009 : 18:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
@ kreŠa

No problem Možda je mržnja bila prejaka reč A i to da ne podnosiš je prejako, jednostavno najbolje je reći da ne voliš neke stripove, i to je to
Inače PSDZ ako nisi imao prilike da čitaš obavezno pročitaj, i malo preporuči ovima iz VČ da razmisle o eventualnom izdavanju
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 15/12/2009 : 19:46:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by jaki

Ovi šta traže reprinte pustih Bonellijevih više ili manje neuspješnih serijala mi nisu jasni.Ionako ih imaju u dosadašnim izdanjima ali to pacijentima nije dovoljno.Oni hoće to isto sranje u novom lijepom izdanju da zadovolje kolekcionarsku(poličarsku)bolest.U 2009 godini sa dostupnim stripovima iz čitavog svijeta a oni ostali zakopani u prastarim serijalima koji čak i nisu kvalitetni?
Takve treba oderati sa luksuznim limitiranim izdanjima tipa Ultimate Djil,Miki,Priče sa WW itd..Ali ne, opet im ne bi odgovarala cijena već bi ti isti htjeli široko masovno i jeftino izdanje na kioscima da truju nove generacije djece sa tim smećem.

Odavno se nisan složija sa nečijin mišljenjem ali Jaki je u pravu. Osim što mislim da ovo sa trovanjem dice nije problem jer dica i onako ne čitaju stripove.

Jedna od većih gluposti trpati u isti koš PSDZ s Mikijem, Đilom...

Edited by - dsormaz1 on 15/12/2009 19:48:18
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 15/12/2009 : 19:54:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

quote:

quote:
Originally posted by jaki

Ovi šta traže reprinte pustih Bonellijevih više ili manje neuspješnih serijala mi nisu jasni.Ionako ih imaju u dosadašnim izdanjima ali to pacijentima nije dovoljno.Oni hoće to isto sranje u novom lijepom izdanju da zadovolje kolekcionarsku(poličarsku)bolest.U 2009 godini sa dostupnim stripovima iz čitavog svijeta a oni ostali zakopani u prastarim serijalima koji čak i nisu kvalitetni?
Takve treba oderati sa luksuznim limitiranim izdanjima tipa Ultimate Djil,Miki,Priče sa WW itd..Ali ne, opet im ne bi odgovarala cijena već bi ti isti htjeli široko masovno i jeftino izdanje na kioscima da truju nove generacije djece sa tim smećem.

Odavno se nisan složija sa nečijin mišljenjem ali Jaki je u pravu. Osim što mislim da ovo sa trovanjem dice nije problem jer dica i onako ne čitaju stripove.

Jedna od većih gluposti uspoređivati PSDZ s Mikijem, Đilom...

Ako se tako gleda, stvarno su PSDZ bolje no ja na ovaj post gledam samo iz jednog ugla a to je... Pun mi je k.rac reprinta. I sa tim se slažem iako ih ima i dobrih... Kao Ken Parker pa i Marti. Meni je jasno da se neki ne mogu osloboditi nostalgije no ne triba razapinjati one koji bi tili napraviti korak naprid. O kvaliteti neću jer je to subjektivna stvar ali zar ne misliš da ima i oponenata Jakijevoj izjavi sa, u najmanju ruku, smišnim izjavama. Ako bi baš tili ozbiljno analizirati. No i dalje se nadam da se ovdje većina šprda u istim.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13147 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 15/12/2009 : 20:32:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ma u pravu si za to što si naveo, ja nisam tu ni mislio na tebe, ti ne banaliziraš stvari.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 16/12/2009 : 02:41:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
jelte drugari....da ne listam sve unazad....zna li ko da li oni crveni pirati PSDZ sto su izlazili po knjizarama obuhvataju ceo serijal ili su samo stali nigde(sto ne bi bilo tako novo)?????

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 16/12/2009 : 02:43:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
To je cijeli serijal.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 16/12/2009 : 03:32:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
thanx

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 16/12/2009 : 08:21:01  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
Veliki pozdrav svim kolegama! Drago mi je sto rasprava tece u konstruktivnom tonu. Neko od vas mladica rece da sam "opcinjen Zagorom". Sta fali tome? Volim ja i Fostera,Rejmonda,Hogarta,Marfija,Hermana,Franca i druge velikane,ali "Duh sa sekirom"je ipak bio i ostao institucija na ovim prostorima,svidjalo se to nekom ili ne. Ponovno budjenje strip scene na prostoru bivse Jugoslavije opet je vezano za Zagora. Koje serijale su i u Hrvatskoj devedesetih prvo izdali - proverene junake,Zagora i Teksa!!! Slicno je i u Srbiji - koje se od izdanja "Veselog cetvrtka" najbolje prodaje - opet Zagor i Teks!!! A to su,kako rece uvazeni mladi kolega,"prepotopski serijali" (Tex izlazi od 1948.,zar ne?). Rukovodjen ovim nepobitnim cinjenicama,izrekao sam tvrdnju da bi se i "Price sa divljeg zapada"prodale u pristojnom tirazu. To tvrdim i sada. Svako treba da cita ono sto voli,pa i da "gleda napred"...To je njegovo pravo. Ali,ne moze da omalovazava ono sto se meni svidja. Mislim i da nisam "samozvani strucnjak". Cetrdeset godina pratim strip, scenu i imam pravo da iskazem svoje misljenje,koje se bazira na visedecenijskom iskustvu. A to ipak treba uzeti u obzir,zar ne? Veliki pozdrav svim ljubiteljima strip-umetnosti od Pravednog!!!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18862 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/12/2009 : 09:05:15  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Pravedni,ti mi se sviđaš na prvi pogled...nedaj se sprovocirati od raznih provokatora,
uživaj u stripovima, boli te đoko šta kažu, dok smo u velikoj večini,nema straha da Zagor
i Tex ne razturaju i dalje...možda če i neko na Helexe* i Salvale* zbog toga, ali sami si
gotrčaju život.

* tablete za pomirenje i smirivanje nervoze izzazvane odličnom prodajom Texa i Zagora.

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
Go to Top of Page
Page: of 64 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.19 seconds. Snitz Forums 2000