forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 14

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 22/12/2009 : 19:32:10  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
Ja ću ga sutra gledati, na žalost 2D jer nisam uspio nabaviti kartu za 3D, bila su na raspolaganju samo mjesta u prva 3 reda.
Izgleda da su mnogi imali prevelika očekivanja od filma pa su se razočarali.
Ja nisam opterećen nekakvim velikim očekivanjima, pa bi mi se možda mogao svidjeti.
Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 22/12/2009 : 20:39:20  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Ideš gledat Avatar 2D?
Pa to je kao da ideš gledat mjuzikl bez zvuka.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 23/12/2009 : 11:13:05  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Herr BIG BAD WOLF

!!!!!!mali, kratki review sa par (relativno nebitnih) SPOILERA!!!!!!

ovako sam ja doživio Avatara, a svatko ima pravo na svoje mišljenje.
(to još uvijek važi? )

film je, nažalost, osrednji. prilično zabavan, ali osrednji. nitko zbog toga nije tužniji od mene. tipičan film koji je "velik" i "bitan" ovih dana (marketing čuda čini), ali će vrlo brzo potonuti prema zaboravu. status klasika koji su mu neki pripisali nije zaslužio i neće ga dobiti. prečeste su scene koje su filmski totalno nepotrebne ali su tu da bi se on mogao igrati sa 3d-om. šugava karakterizacija likova (malo je smiješno da je tome tako u 3D filmu, ali su likovi kao osobe izrazito dvodimenzionalni - to jest, bez ikakve dubine), već-viđena priča (recimo u "Dini" Franka Herberta), pre-je*eno-očiti utjecaji (Last of the Mohicans, Dances with wolves), traljavi dialozi, i, barem meni, nezamislivo lijeno dizajniran alien okoliš. dakle, apsolutno svaka kreatura koja postoji u toj šumetini je očito inspirirana nekom zemaljskom beštijom na najbanalniji način. oni konji? protolemuri? stabla? oni neki psi sa 6 nogu? kaj? što mu je to trebalo? da ne spominjem da su ti Na'vi likovi ustvari najobičniji i malo viši ljudi plave kože. taj film je koštao stotine milijuna dolara, a najbolje što su oni mogli smisliti jesu plavi ljudi. štrumfovi, dakle. kad je ridley scott 1979. režirao sf-horror klasik "Alien", pokazao je svijetu koliko strani i genijalni mogu biti vanzemaljci i svakojake kreature na filmu ako im se ne pristupa plitko kao u, recimo, Zvjezdanim stazama (dakle, Vulkanci su vanzemaljci pošto imaju šiljate uši; Klingonci imaju neka sranja na čelu; Sad-ih-izmišljam-onci imaju plave tetovaže na obrazu i češljaju se na razdjeljak...dakle, nitko se nije ni potrudio i svi ejlijeni su samo ljudi). I što onda Cameron napravi? Plave ljude! WOOOOOWWW!!! Pa kako je to bilo teško za smisliti. Ali da ih je barem kulturno začinio - ali, opet, ne, on je napravio indijance. Plejn end simpl. ipak, ima Avatar i dobrih strana. Ako uspijete zaboravit tragičan scenarij, plitke likove, loše dialoge, prožvakanu priču, lijen dizajn...zabavit ćete se!

Avatar nije loš film (daleko je od toga), ali jednostavno nije ni posebno dobar. a s obzirom da je Cameron krenuo u taj projekt sa idejom da će napraviti "Odiseju" za novu generaciju, očito je da je žestoko podbacio. ili to ili on Kubrickovo remek-djelo nije niti gledao. ili, barem, shvatio.

imdb žargonom: 6/10

Presuda: gledati, žderati kokice, probati uživati, zabaviti se, zaboraviti

Ja bih to rekao ovako: film kao film je glup, ali su specijalni efekti dobri, mada ništa senzacionalno. Osrednje.

POTPISUJEM prava dijagnoza
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 23/12/2009 : 11:18:38  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

quote:
Originally posted by feniks

Gledao nisam zadovoljan,reziser se izgubio u prici, spec.efekti/3D itd su prica za sebe ali mene to NE odusevljava.
Da li je ko gledao?

ja sam gledao sinoc i meni je to sasvim dobar film...nicega ne nedostaje: ni spec.efekata,ni napetosti ni emocija...tako da bih to nazvao klasicnim Cameronovim filmom za punjenje bioskopskih kasa...

a sto se tice same price - koliko bi morao film trajati da bi se prica vise razradila i da se vise vremena posvetilo svakom segmentu price da bi zadovoljili Rasin ukus
najvjerojatnije bi gledali novu Santa Barbaru

Koliko bi film morao trajati/ manje od 2 h
Izgubio se vec poslije 40-ak minuta tako
Nadam se da nece uzeti 800 000 000 jer onda ce biti nastavaka(najavio je cak dva )
Pa ces imati Santa Barbaru
Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 23/12/2009 : 11:21:40  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

Bolji je od Titanika. Ne smara.

Mene Titanik nije smarao-svo vrijeme sam navijao da ih bogatas rokne
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 23/12/2009 : 12:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dsormaz1

Ja ću ga sutra gledati, na žalost 2D jer nisam uspio nabaviti kartu za 3D, bila su na raspolaganju samo mjesta u prva 3 reda.
Ja nisam opterećen nekakvim velikim očekivanjima, pa bi mi se možda mogao svidjeti.

So what?! Ja sam uzeo kartu u trećem redu! Mislim da ovo definitivno treba pogledati u 3D. Možda dođeš u napast pa odeš još jednom pogledati u 3D.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 23/12/2009 : 19:26:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
nazalost, nemam sad vremena da citam, zao mi je sto su ljudi razocarani, posto sam ja odusevljen, i jedino mi je zao sto sam sedeo na losem mestu....
vidimo se za desetak dana

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/12/2009 : 03:47:33  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovo evolucija kinematografije. Avatar 3d, davno nisam nesto bolje gledao. Naravno da kao film moze biti bolji, ali u 3d-u je toooliko dobar da ga definitivno idem gledati ponovo, iz nekog mjesta jos blize ekranu.

Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 24/12/2009 : 09:52:10  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Meni je ovaj film bio zaista fascinantno putovanje... Megalomanski američki happyendovski holivudski projekt (nije to neki osobni nezavisni filmski uradak) koji zaista plijeni pažnju detaljošću i imaginativnošću tog fiktivnog svijeta. VIzualno savršen. 3D tehnika je zaista iznenađenje. Isprva je dojam bio izrazit da bi se tijekom filma priviknuo na 3D pa izgleda normalno. Samo sam bio u trećem redu pa mi naočale nisu obuhvaćale dužinu cijelog filmskog platna. No i to se stabiliziralo.

Ma čak je i ljubavna priča u drugom planu. Akcije u sasvim dovoljnom omjeru. Teksta i dijaloga minimalno (replike stvarno jadne), čak i suvišno, priča proenvironmentalistička i antiimperijalistička epska fantazija, i vidi se čije strane zauzima. Alieni su malo previše aseksualni, krvi nema, trebalo je očito misliti i na predikate... Završetak malo previše entuzijastičan, 1 pobjeda ne znači dobiti rat, posebice kad uzmemo u obzir da je profit strašno poticajna stvar.

Ne bih toliko srao po filmu ko neki, ne znam što ste uopće očekivali od jednog HW spektakla... S lakim zapletom s pozadinskom ljubavnom pričom u šarenom svijetu plus happyend film je prijemčiviji za mase, ne za šačicu zaljubljenika u nezavisni film ili SF. I koliko bi vas uopće išlo gledati film da nije ovakav?

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 24/12/2009 : 11:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:

kod 3D filmova sto blize ekranu je bolje,
suprotno od 2D filmova
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 24/12/2009 : 16:35:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Pa da. Ja sam se malo sje... , jer sam sjeo iza kao za 2d. Ojednom se ekran cini manji kad je film 3d. Zato ga idem pogledat jos jednom. Mada je i ovako bilo cista euforija na momente.

Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 25/12/2009 : 12:25:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
Gledao sam ga i ja prije nekoliko dana u 3D i oduševljen sam! Valjda zato što sam unaprijed znao šta mogu očekivati od filma koji je napravio James Cameron. Zato sam otišao u kino naoružan s grickalicama i pićem i s neprevelikim očekivanjima, a dobio sam vrhunsku zabavu sa neviđenim 3D efektima! Stvarno vrhunski!
Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 25/12/2009 : 19:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by DeeCay

quote:

So what?! Ja sam uzeo kartu u trećem redu! Mislim da ovo definitivno treba pogledati u 3D. Možda dođeš u napast pa odeš još jednom pogledati u 3D.

Već sam donio odluku da ću ga svakako pogledati još jednom u 3D.
Inače, meni se film svidio, za takvu vrstu filmova je više nego dobar.
Čitam kako Cameron planira drugi dio za 2012. godinu. S dvoje glavnih glumaca iz prvog dijela.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 25/12/2009 : 20:24:56  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by supermark

quote:

suprotno od 2D filmova

točno

You stared at the abyss, you'll never rest in peace
Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17897 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 25/12/2009 : 21:02:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
vizualno SJAJNO
priča BEZVEZE

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 25/12/2009 : 22:44:29  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Sad iz bioskopa i, bome da vam pravo kažem, uživao sam potpuno.
Lagana, ekološka priča sa sjajnim efektima, ma super!

...
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29653 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 25/12/2009 : 23:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

quote:
Originally posted by supermark

quote:

suprotno od 2D filmova

točno

što bi ja bez tebe, ivude?!
Go to Top of Page

Sirko
Starting Member

13 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 26/12/2009 : 21:38:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Sirko a Private Message  Reply with Quote
Po meni je film čista desetka. Nije bitna neoriginalna priča, pa ni sami efekti, koliko činjenica da sam se tako lako vezao uz likove, i upravo je to ono po čemu ću pamtiti ovaj film.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 26/12/2009 : 22:52:32  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Maximuss

Meni je ovo evolucija kinematografije. Avatar 3d, davno nisam nesto bolje gledao. Naravno da kao film moze biti bolji, ali u 3d-u je toooliko dobar da ga definitivno idem gledati ponovo, iz nekog mjesta jos blize ekranu.

To Care!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 27/12/2009 : 13:08:20  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

prica vidjena x puta, od pocetka do kraja svaki minut se moze unaprijed reci sta ce se desiti.U centru paznje su sp.efekti koji su stvarno dobri, medjutim za 10 godina ovaj film vise nece imati nista sto ga odvaja od drugih.Familijski film, ok za pogledati,ali nista vise.

ponekad se uistinu zapitam za svoju inteligenciju jer kao i mnogo puta do sada nisam bio sposoban u svakoj sekundi predvidjeti što ide dalje...slažem se da su neke niti vodilje priče poznate iz mnoštva literature, filmova i serija, ali da je baš apsolutno sve poznato i predvidljivo s time se nebi složio.
Ponekad mislim da sam na forumu teorijskih matematičara koji mogu predviđati budućnost pa se ozbiljno zapitam za svoju budućnost i egzistenciju jer ja to nisam sposoban.

Jedna riječ o specijalnim efektima. Specijalni efekti (kako ih ljudi podrugljivo zovu) nisu novina u filmu. Oni su poznati još od samih početaka filma. Oduvijek su ljudi u filmu prikazivali stvari koje u stvarnosti nisu moguće.
Danas smo došli do toga da ljudi kad više ne znaju kako bi ocrnili neki film, spomenu specijalne efekte. Kao, film je dobar ali ima puno specijalnih efekata...
Ne znam zašto to nitko nije spomenuo u Panovom labirintu ili Klubu boraca na primjer?
Ovaj film je solidan, zabavan, u 3Du još i više zabavan.
Zašto su ljudi pobogu očekivali kuma od redatelja istinitih laži. terminatora i aliena?

moja jedina zamjerka ovom filmu za zabavu je glazba koja (po meni) nije toliko epska i ne diže tenzije kao. npr. glazba u terminatoru, gladijatoru, piratima...
očekivao sam pumpanje ali njega nije bilo
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 27/12/2009 : 13:40:12  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:

prica vidjena x puta, od pocetka do kraja svaki minut se moze unaprijed reci sta ce se desiti.U centru paznje su sp.efekti koji su stvarno dobri, medjutim za 10 godina ovaj film vise nece imati nista sto ga odvaja od drugih.Familijski film, ok za pogledati,ali nista vise.

ponekad se uistinu zapitam za svoju inteligenciju jer kao i mnogo puta do sada nisam bio sposoban u svakoj sekundi predvidjeti što ide dalje...slažem se da su neke niti vodilje priče poznate iz mnoštva literature, filmova i serija, ali da je baš apsolutno sve poznato i predvidljivo s time se nebi složio.
Ponekad mislim da sam na forumu teorijskih matematičara koji mogu predviđati budućnost pa se ozbiljno zapitam za svoju budućnost i egzistenciju jer ja to nisam sposoban.

a sta da se radi, ni ja nisam sposoban reci kako ce vrijeme sutra biti,niti koje ce dionice porasti/pasti, a ima ljudi koji to mogu. Nema to veze sa vidovitosti.Iskustvo jednog velikog film freaka i mozda si u pravu pa i stvar inteligencije. Mozda kad pogledas jos par hiljada filmova razvijes taj osjecaj, mozda i ne.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/12/2009 : 13:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gand
ako bas moram, 4/5.

Daj ne zezaj...ovo samo da budeš antiprotivan, a???

U moju odbranu, svaka priča je manje-više originalna. Meni lično je važno da ne bude predvidljiva, i ispričana na način ko će meni (!) biti zanimljiv. Daleko sam (daleko!) od nekog poznavaoca filma, ali je Avatar samo još jedno prosečno holivudsko delo, nije ljiga, ali nije ni ništa senzacionalno.
Uzevši vreme kada se pojavio,recimo, prvi deo Aliena ili Blade runnera, i današnjicu, oni filmovi su miljama bili dalje, nego što je Avatar danas.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25979 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 27/12/2009 : 14:35:32  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nije to ocjena na ljestvici mojih omiljenih filmova, vec s obzirom na ocekivanje od Avatara.

A ok, sad mi je lakše. Nisam ni ja imao neka očekivanja, daleko od toga. Mada, kad vidiš imena ljudi koji su radili na filmu, očekuješ malčice više, zar ne? Eto, gledao sam i 2012, nisam imao ama baš nikakva očekivanja, i to sam i dobio :)
A kad neko ostavi ocenu za film, smatram to kao ocenjivanjem u poređenju sa svim odgledanim filmovima, a ne očekivanje/dobijeno, zato sam se uplašio..:)

quote:
Mene, ako nekoga ne, sve stima i dalje.

To je jedino važno.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

dsormaz1
Advanced Member

13156 Posts

Member since 28/04/2002

Posted - 27/12/2009 : 21:01:29  Show Profile Show Extended Profile  Send dsormaz1 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by darth-vader

quote:

Jedna riječ o specijalnim efektima. Specijalni efekti (kako ih ljudi podrugljivo zovu) nisu novina u filmu. Oni su poznati još od samih početaka filma. Oduvijek su ljudi u filmu prikazivali stvari koje u stvarnosti nisu moguće.
Danas smo došli do toga da ljudi kad više ne znaju kako bi ocrnili neki film, spomenu specijalne efekte. Kao, film je dobar ali ima puno specijalnih efekata...
Ne znam zašto to nitko nije spomenuo u Panovom labirintu ili Klubu boraca na primjer?
Ovaj film je solidan, zabavan, u 3Du još i više zabavan.
Zašto su ljudi pobogu očekivali kuma od redatelja istinitih laži. terminatora i aliena?

moja jedina zamjerka ovom filmu za zabavu je glazba koja (po meni) nije toliko epska i ne diže tenzije kao. npr. glazba u terminatoru, gladijatoru, piratima...
očekivao sam pumpanje ali njega nije bilo

Stoji sve što si naveo. Najlakše je samo tako pljunuti po nečijem djelu i trudu. I ja se pitam što pojedinci očekuju od takvih filmova? Možda da im se svemirski brod doslovno spusti na glavu?
Go to Top of Page

Maximuss
Advanced Member

Croatia
9013 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 27/12/2009 : 21:59:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Maximuss's Homepage  Send Maximuss a Private Message  Reply with Quote
Ja sam od 2012, poucen iskustvom gledanja apokalipticnih filmova, dobio i vise nego sam ocekivao. Takvo upecatljivo razvaljivanje svijeta do sad nije snimljeno.

A da nisam OT, idem u srijedu opet gledat Avatar i gustat u 3d biologiji koja je fenomenalna. Da bar one Neytiri zenske imaju vece sise, jos bi bolje 3d bio iskoristen, haha!

Go to Top of Page
Page: of 14 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000