Author |
Topic |
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 27/12/2009 : 12:02:48
|
Vampire Boy Vec neko vrijeme sam zapazio ove stripove, medjutim po naslovnicama sam ih prerano osudio bez da uopste znam o cemu se radi. Tek tako vidio sam kicasti naslov i sliku na naslovnicama koje su me podsjecale na mangu, pa sam stvarno i mislio da se radilo o toj vrsti stripa. Prije nekoliko mjeseci njuskajuci po jednom strip shopu, zapale su mi za oci rijeci Trillo i Risso na stripovima. Nesto kasnije je sljedila i najava od Libellusa da ce u skorije vrijeme objaviti ovaj mini serijal. Strip je stvarno fenomenalan! Prica je vampirska, ali ispricana na drugaciji nacin nego sve druge do sada koje sam procitao. Takodje uopste opis vampira je totalno drugaciji, tako da je u ovom slucaju sunce izvor snage a ne najveci neprijatelj. Fenomenalni Risso je jos jednom stavio do znanja zasto pripada samoj eliti crtaca. Dobra prica,dobar crtez kao i dobra doza nasilja i seksa . U svakom slucaju preporuke. |
Edited by - King Warrior on 27/12/2009 12:05:31 |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18896 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 27/12/2009 : 12:34:15
|
to je najavio Libellus,ako se ne varam. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 27/12/2009 : 14:22:58
|
Ako ste mislili da je Kapetan Amerika ubijen na kraju Civil War epa grdno se varate! Samo je fazno, prostorsko-vremenski, trte-vrte prebačen u neku vrstu limba da bi ga zli momci (Red Skull, koji je takođe poginuo ali čuda tehnike danas sve oživljavaju) vratili na ovu ravan postojanja i iskoristili za svoje potrebe. A taman se Baki ustoličio kao dostojan zamjenik i usput kresnuo Black Widow... Pa dokle više?? Ovo se odavno pretvorilo u bestijalno ispiranje hiljadu puta isprane priče, ubi glavnog lika pa ga ponovo oživi i sve ukrug. Postajem super-junak mazohista definitivno... |
... |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4651 Posts
Member since 10/10/2003 |
Posted - 28/12/2009 : 00:24:40
|
u nedostatku novih stripova (i pametnijeg posla :) ) citam ponovo neke podzaboravljene dilane; sta preporucujem: iz almanaha straha brojeve 3 i 4- upravo onako kako je edicja i trebala izgledati, scenaristicki price koje su malo neobaveznije, duhovitije pa cak i bezobraznije. i vrag u boci i budjenje imaju sve to u sebi. upravo tamo je mogla upasti i pakleni pas- prica koji krasi sve gore navedeno.
ponovio sam i vecnu iluziju, i dalje se moze reci da je ruju odlican ovde, doveo je dilana do panicnog napada od moguce promene, a grucu je dodelio slomljeno srce. steta sto je crtao roi, tu je morao doci neko sa meksim i leprsavijim stilom.
sta ne preporucujem: alamnah straha 1 i 2 - imamo zajednicki rad sclavi/chiaverotti sto je samo po sebi presedan (!) ili cak paradoks :D, a imamo i crtez pennachiolija koji je na momente tako nadrealno deciji da je to prosto fascinantno - proverite u prvom broju table kad dilan dolazi u kucu gde je pozvan, sad mi fali ovde neki oksimoron ali mi je na vrh jezika ostao :)
nikako ne preporucujem chiavijevu satansku opsednutost a sto pre u zaborav treba poslati i medin spektakularni promasaj poznatiji kao reka zaborava
ni vamo, ni tamo je recimo rujuova mala smrt mozda nepotrebno iskoriscavanje skenera pearl, ali ponovno je zanimljivo kako ruju stavlja dilana u neocekivanu situaciju: naime on se druzi za malom i povremeno izlaze na vecere, sto je priznacete neuobicajeno za serijal uopste. |
Bistro i duboko nebo utociste pruza! |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 28/12/2009 : 11:25:17
|
XIII Bookglobe integral I
Izvrstan špijunsko-političko-akcioni triler sa jednim od najboljih zapleta u svijetu stripa. Recenzija uskoro
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
luce
Starting Member
Croatia
48 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 28/12/2009 : 11:50:06
|
quote: Originally posted by King Warrior
Le seigneur d'Ombre, 1-4
Za sve ljubitelje LOTR ovo je pravo stivo. Cijeli svijet je napravljen u tom fazonu kao i bica koja se pojavljuju imaju velike slicnosti sa LOTR. Posto nema jos uvijek kako treba jedan strip za LOTR fanove, ovo je vjerovatno ultimativna prica za sve njih, kao i za fanove ove vrste stripa. Crtez je nevjerovatan a kolorisanje je jedno od najboljih sto u stripu postoji.Toliko pojedinosti,pogotovo kod crteza gradova nisam jos nikad u nekom stripu vidjeo. Svaka slika zasebno moze komotno da stoji kao nezavisno umjetnicko djelo.
Jel to ima prevedeno na engleski? |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 28/12/2009 : 18:26:27
|
Ovako, triba mi nečije mišljenje o stripu Marvel 1602, jel čita itko to, kakvi su dojmovi, isplati li se kupit? |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 28/12/2009 : 18:54:20
|
@Luce: Ne znam, mozda
quote: Originally posted by wele
quote: Originally posted by vope
A da ne preskočimo i pitanje svih pitanja:
al je dobra naslovnica
Ross je to.Najbolji je |
Edited by - King Warrior on 28/12/2009 18:55:17 |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 28/12/2009 : 20:11:32
|
quote: Originally posted by Paka01
Ovako, triba mi nečije mišljenje o stripu Marvel 1602, jel čita itko to, kakvi su dojmovi, isplati li se kupit?
Zabavan, i za Gejmana začuđujuće nepretenciozan. Naravno, ukoliko poznaješ Marvelov univerzum i možeš da pohvataš interne fore. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 28/12/2009 : 20:24:55
|
quote: Originally posted by Djole
Ovako, triba mi nečije mišljenje o stripu Marvel 1602, jel čita itko to, kakvi su dojmovi, isplati li se kupit?
Zabavan, i za Gejmana začuđujuće nepretenciozan. Naravno, ukoliko poznaješ Marvelov univerzum i možeš da pohvataš interne fore.
Nisam baš neki veliki poznavatelj, pa zato pitam. Radnja mi se činila zanimljiva pa me zanimalo može li se to razumit bez nekog velikog prethodnog znanja. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
|
|
luce
Starting Member
Croatia
48 Posts
Member since 25/05/2009 |
Posted - 28/12/2009 : 20:46:54
|
quote: Originally posted by King Warrior
@Luce: Ne znam, mozda
Ti si to onda citao na francuskom? cool
Pitam za engleski jer nisam uspila zguglat... |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 28/12/2009 : 22:16:58
|
Algoritam je najavio da će to izdati. Ali ne znam kada... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Posted - 29/12/2009 : 11:40:32
|
quote: Originally posted by Obi-wan
Algoritam je najavio da će to izdati. Ali ne znam kada...
Oo, super informacija, fala! |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 29/12/2009 : 21:11:54
|
DžK je stigao do Indije ne bi li vratio curu iz svijeta mrtvih (postade dušebrižnik pod stare dane) i upetljava se u novu mračnu priču na indijski način... Kuda vodi ovo odudaranje od ekstremno ciničnog i jebe-mi-se-za-sve-osim-za-svoje-dupe karaktera koji je furao? Ne vjerujem da će Miligen napraviti toliki zaokret i potpuno promijeniti prirodu DžK, u stvari nadam se da neće, možda je ovo samo izlet, zavaravanje pred nešto još gnusnije što nam se sprema iz dugih rukava Džona Konstantina... |
... |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
cibalia
Senior Member
Sierra Leone
1699 Posts
Member since 14/11/2008 |
Posted - 01/01/2010 : 12:31:58
|
Ofucani holivudski film
Ovo je prava stvar! Strip koji na prvi pogled možda izgleda odbojno, ali kad jednom počnete čitat ne možete stat. Dijalozi su majstorski odrađeni, o likovima neću trošit riječi... Crtež je fantazija...
Preporuka! 10/10
|
U vlaku sam završio u istom vagonu s profesorom-inzom. Poceo mi je pricati o Zagorovim recenzijama, Zagorovim fanovima i autorima, te o Zagoru opcenito. Nakon 10 minuta sam se bacio pod tracnice... |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Posted - 02/01/2010 : 20:00:41
|
Amerika je u građanskom ratu (novom), radnja je skoncentraisana na liniji razdvajanja dvije vojske, demilitarizovanoj zoni - Menhetnu. Reporter avanturista sa ekipom slijeće na Menhetn da bi pravio reportaže sa lica mjesta ali cijela ekipa osim kamermana biva likvidirana. Kamerman se spašava, upoznaje lijepu "domorotkinju" i odlučuje da započne slanje serija reportaža iz centra zbivanja... Dovoljno interesantno za početak, idemo dalje... |
... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/01/2010 : 00:24:35
|
Sniježni sokoli Zagor Klasik 14
Laganini štivo za djecu i one koji su na Zagoru odrasli. Objektivna vrijednost:2/10 Subjektivna vrijednost:8/10
Huh, sad na brzaka prebrojah, imam više od 500 Zagora doma. Mogao bih to jednom ispočetka:))
|
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22322 Posts
Posted - 03/01/2010 : 00:44:47
|
quote: Originally posted by vope
Amerika je u građanskom ratu (novom), radnja je skoncentraisana na liniji razdvajanja dvije vojske, demilitarizovanoj zoni - Menhetnu. Reporter avanturista sa ekipom slijeće na Menhetn da bi pravio reportaže sa lica mjesta ali cijela ekipa osim kamermana biva likvidirana. Kamerman se spašava, upoznaje lijepu "domorotkinju" i odlučuje da započne slanje serija reportaža iz centra zbivanja... Dovoljno interesantno za početak, idemo dalje...
procitao sam prva cetiri trejda, interesantna prica, medjutim fali mi neki visi cilj koji bi mogao covjeka da bas veze za duze vrijeme kad ne mozes iscekati da vidis nastavak. |
|
|
Ignus
Senior Member
1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 03/01/2010 : 01:01:46
|
Sillage 2: privatna zbirka puuuno slabiji strip od jedinice, nije toliko loš, dapače...ali očekivao sam puno više Jedva čekam trojku... |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
Posted - 03/01/2010 : 19:04:53
|
Sendmen: Igram se tebe Iako mi je od prvih pet trejdova ovaj najslabiji (pored Zemlje snova) ipak sjajno stivo i preporuka svima. 7/10 |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 03/01/2010 : 21:12:31
|
Slum nation trilogija Strip - agent Zajednica Ludi od ljubavi Like a rolling stone
Vrlo dobra cyberpunk priča sa jednim od najboljih anti - junaka koje sam upoznao na stranicama stripa u zadnje vrijeme. Priča fino teče, a vizualna nota je definitivno osvježenje. Ako još niste kupili - imate sva tri izdanja u kompletu po 150 kn. Ocjena: 7/10
|
|
Edited by - mladjo on 03/01/2010 21:29:02 |
|
|
Topic |
|