Author |
Topic  |
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Member since 26/12/2007 |
Posted - 03/01/2010 : 23:10:10
|
Da li je tko bio u 3D kinu u Gardalandu? |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 03/01/2010 : 23:53:51
|
Ja živim za 4D... Kad naprave tu tehniku, sigurno ću biti još više oduševljen.
Jel neko gledao 3D filmove prije? Sjećam se kad je jedan od filmova o Freddyju bio pompozno najavljivan kao neponovljivo iskustvo u 3D. Kako je to prije izgledalo? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 03/01/2010 : 23:55:10
|
quote: Originally posted by dr strangelove
Da li je tko bio u 3D kinu u Gardalandu?
Bio sam, u srednjoj školi pred 10 godina... I uopće me se nije dojmilo, zapravo bilo je prilično ordinary. Možda je sad to nešto drugo. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29631 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 04/01/2010 : 00:09:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
Jel neko gledao 3D filmove prije? Sjećam se kad je jedan od filmova o Freddyju bio pompozno najavljivan kao neponovljivo iskustvo u 3D.
gledao sam ja jedan horor odavnije meni ti je to isto, samo sto se u ovim novijim filmovima ti 3D elementi puno češće vide |
 |
|
jack 50
Senior Member

.jpg)
Croatia
1557 Posts
Member since 14/04/2006 |
Posted - 04/01/2010 : 00:55:02
|
oprez! ima spoilera
pogledao sam ga prije jedno tjedan dana, film je ludilo, vjerojatno nesto najbolje izaslo u 2009. vidi se da je puno truda ulozeno u sve, cameron uvijek napravi filmcinu iako mu je za ovaj trebalo 10 god, cak sam bio siguran da ce ga i ove godine otkazati za sljedecu ali eto isplatilo se cekati. kad sam procitao da ce vecina filma biti kompjuterka animacija vec sam imao osjecaj da cu gledati crtic ali si vremenom kad gledas film potpuno zaboravis na tu animaciju, uostalom uopce se ne vidi, cijela radnja je dosta dobra, iako na neke trenutke sam mogao sam predvidjeti sto ce se dogoditi, npr ono kad je Neytiri objasnjavala jake-u da je njezin pradjed jahao toruka i da je on bio toruk makto, odma sam znao da ce jake vjerojatno biti sljedeci. zanimljivo mi je bilo vidjeti da ovaj jake ima kolica za invalide kakva imamo i danas a radnja filma je u 2154, zar nije medicina ni malo napredovala? kad mozemo ocekivati sljedeci cameronov film? opet za 10 godina? |
Edited by - jack 50 on 04/01/2010 00:56:34 |
 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
Posted - 04/01/2010 : 08:53:15
|
Ja živim za 4D... Kad naprave tu tehniku, sigurno ću biti još više oduševljen.
Jel neko gledao 3D filmove prije? Sjećam se kad je jedan od filmova o Freddyju bio pompozno najavljivan kao neponovljivo iskustvo u 3D. Kako je to prije izgledalo?
Gledao sam ja još u srednjoj školi tog Freddyja Crugera. Dobili smo naočale i na početku filma je pisalo: kada glavna glumica stavi naočale stavite i vi! A mi čekamo i čekamo i onda nakraju filma, zadnih pet minuta, akcija! 
Inače pogledao sam Avatara 3D dvaput u tjedan dana. U jednoj predstavi sam sjedio u zadnjem redu sredina, a u drugoj na sredini dvorane skoro na rubnim sjedalima. Moram priznati da su mi 3D efekti više došli do izražaja kada sam bio na rubnim sjedalima na polovici dvorane. |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 04/01/2010 : 09:03:45
|
Meni je fascinanto što je 95% recenzija isto: "Sadržaj već viđen, ništa posebno, bla bla, ali je 3D super, ocjena - 10/10"
Drago mi je što publika cijeni tehnička dostignuća, ali nismo valjda došli do toga da nam je veličina eksplozije bitnija od priče  |
It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17884 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 04/01/2010 : 14:42:53
|
quote: Originally posted by dcopic Gledao sam ja još u srednjoj školi tog Freddyja Crugera. Dobili smo naočale i na početku filma je pisalo: kada glavna glumica stavi naočale stavite i vi! A mi čekamo i čekamo i onda nakraju filma, zadnih pet minuta, akcija! 
Da, čitam sad na wikipediji, pred kraj kad mala ulazi u svijet snova u Freddyjevoj glavi trebalo je staviti 3D cvikse. Htio sam to jako ići gledati onomad, ali nije bilo prilike. To je bilo davne 1991., očito je 3D tehnika prisutna već dugo vremena samo nikad nije zaživjela kako treba. A jel to što vrijedilo onda?
quote:
Moram priznati da su mi 3D efekti više došli do izražaja kada sam bio na rubnim sjedalima na polovici dvorane.
MOžda jer gledaš koso pa nekako možeš obuhvatiti cijelu sliku. Vele da su bolje cvikse i ozvučenje u Centar Kaptolu nego u Cinestaru, pa da je bolje to tamo pogledati. Čuo, ne mora značiti da je točno. |
 |
|
alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 04/01/2010 : 14:52:10
|
@DeeCay - Navodno je ovaj 3D nešto posve drugo u odnosu na "onaj" 3D iz 80-tih. Tako sam barem čitao kad je išao U23D. |
itsyourworldyoucanchangeit |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27377 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 04/01/2010 : 15:15:47
|
Meni je fascinanto što je 95% recenzija isto: "Sadržaj već viđen, ništa posebno, bla bla, ali je 3D super, ocjena - 10/10"
Drago mi je što publika cijeni tehnička dostignuća, ali nismo valjda došli do toga da nam je veličina eksplozije bitnija od priče 
jebala te priča.pa ne ide se gledat avatar radi priče nego upravo radi tih 3D efekata koje su nešto novo i stvarno prekrasno. niko i ne očekuje neku priču jer je ne može i biti zato šta film mora biti jednostavan/popularan za svekoliko pučanstvo a zna se kakav ukus ima masa. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Zagor-te-nay
Senior Member

Croatia
2457 Posts
Member since 03/05/2006 |
Posted - 04/01/2010 : 15:18:51
|
Dobar film, gleda ga u cinestaru u 3d-u, onako, brz, zabavan, Cameron uspijeva još jedanput. |
Majka Bonelli je pocetak...i kraj.
|
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 04/01/2010 : 15:24:01
|
quote: Originally posted by jaki
Drago mi je što publika cijeni tehnička dostignuća, ali nismo valjda došli do toga da nam je veličina eksplozije bitnija od priče 
jebala te priča.pa ne ide se gledat avatar radi priče nego upravo radi tih 3D efekata koje su nešto novo i stvarno prekrasno. niko i ne očekuje neku priču jer je ne može i biti zato šta film mora biti jednostavan/popularan za svekoliko pučanstvo a zna se kakav ukus ima masa.
I to je jedan od razloga zašto na prste jedne ruke (čak i ako ti fali nekoliko prstiju) možeš nabrojat remek-djela u proteklih 10 godina. |
 |
|
zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17884 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
Member since 16/09/2009 |
Posted - 04/01/2010 : 19:03:15
|
I to je jedan od razloga zašto na prste jedne ruke (čak i ako ti fali nekoliko prstiju) možeš nabrojat remek-djela u proteklih 10 godina.
A to su... |
 |
|
darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 04/01/2010 : 19:33:33
|
jebala te priča.pa ne ide se gledat avatar radi priče nego upravo radi tih 3D efekata koje su nešto novo i stvarno prekrasno. niko i ne očekuje neku priču jer je ne može i biti zato šta film mora biti jednostavan/popularan za svekoliko pučanstvo a zna se kakav ukus ima masa.
I to je jedan od razloga zašto na prste jedne ruke (čak i ako ti fali nekoliko prstiju) možeš nabrojat remek-djela u proteklih 10 godina.
božji grad, gran torino, bit će krvi, Memento, Walle, Amelie, Up, Panov labirint, Donnie Darko, Hitler:Konačan pad, Djevojka od milijun dolara, Život drugih, rekvijem za snove...nisam se nekaj pretjerano potrudio, da mi se dalo vjerojatno bih nabrojao još cca 40-ak filmova
Nije baš sve što je nastalo u zadnjih deset godina smeće a ono što je nastalo šezdesetih odlično
možda nisu svi baš remek remek djela ali su odlični filmovi |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 04/01/2010 : 19:46:33
|
Tu se definitivno slažem. Ima puno modernih remekdjela, i potpuno je krivo razmišljanje da su se dobri filmovi snimali prije 30 godina. |
And like that... he's gone. |
 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
Posted - 04/01/2010 : 20:00:07
|
quote: Originally posted by darth-vader
božji grad, gran torino, bit će krvi,Memento, Walle, Amelie, Up, Panov labirint, Donnie Darko, Hitler:Konačan pad, Djevojka od milijun dolara, Život drugih, rekvijem za snove...nisam se nekaj pretjerano potrudio, da mi se dalo vjerojatno bih nabrojao još cca 40-ak filmova
Nije baš sve što je nastalo u zadnjih deset godina smeće a ono što je nastalo šezdesetih odlično
možda nisu svi baš remek remek djela ali su odlični filmovi
Ovo su sve sjajni filmovi,mada neke sa ove liste nisam gledao.Dodao bi ovako na prvu loptu i Mystic river, 21 gram, Little miss Sunshine, ,a bogomi i The lord of the rings( i to extended verzija - ja na njega gledam kao na jedan 11-ocasovni film).Imalo bi tu jos da se broji... |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 04/01/2010 : 20:01:15
|
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece. |
 |
|
dsormaz1
Advanced Member

.jpg)
13156 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 04/01/2010 : 20:02:07
|
Jel neko gledao 3D filmove prije? Sjećam se kad je jedan od filmova o Freddyju bio pompozno najavljivan kao neponovljivo iskustvo u 3D. Kako je to prije izgledalo?
Ja sam to svojedobno gledao, prije nekih 20 godina, i bio sam razočaran. Dali su nam nekakve kartonske naočale, bio mi je skroz bezveze efekt, nakon toga sam dugo imao predrasude prema 3D filmovima i sve do prije par godina sam ih izbjegavao. Zato sam se prije godinu-dvije oduševio s onim 3D dokumentarcima koji su igrali u Cinestaru, o morskim psima, dinosaurima i koraljima, ne znam jesi to gledao... |
 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
Posted - 04/01/2010 : 20:04:44
|
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece |
 |
|
dr strangelove
Advanced Member

.jpg)
USA
8866 Posts
Posted - 04/01/2010 : 20:06:29
|
quote: Originally posted by Nameless
Razlika je između odličnog filma i remek-djela. Po meni još od '99 do danas nastao je samo jedan masterpiece.
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece
Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko |
 |
|
Nameless
Average Member

525 Posts
|
hello
Senior Member

Croatia
2731 Posts
Member since 14/07/2006 |
Posted - 04/01/2010 : 20:16:08
|
quote: Originally posted by Nameless
Ajde reci koji je to film zasluzio da ga ti nazoves masterpiece
Računajući 2000. pa dalje - Donnie Darko
Nisam gledao ovaj film, sad sam malo tražio po netu i našao sam director s Cut verziju. Je li bolja ova verzija ili prvobitna verzija? |
www.izdavanje-knjiga-dani.hr www.vangogh.hr |
 |
|
Topic  |
|