Author |
Topic |
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 09/01/2010 : 00:01:19
|
Ovakvih likova kao što je Emir, mislio sam da samo postoje kao izmišljene ličnosti onih najgorih negativaca u filmovima, serijama ili knjigama. A sad me slušaj magarčino jedna! Za ono "Ma poserem ti se ja u tu tvoju slobodu u bogu", "Te tvoje jebene prirodne (vječne, give me a fuckin' break) zakone" , samo moli Boga (mada takvo blato ne može da veruje u Boga) da se negde ne sretnemo, a svet je mali.Nadam se daćemo se videti na nekom sajmu stripa u Makarskoj ili slično. A i ti mali mate, koji ti qurac razumeš? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
Posted - 09/01/2010 : 00:05:56
|
Evo tresem se od straha. Samo da pribilježim u spisak "Ljudi koji mi prijete po forumima..." Jel shvataš da koristiš svog Boga kao razlog za mržnju (mene, konkretno), činjenicu koju sam (da si pažljivo pročitao to što te naljutilo) upravo iznio gore? |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Posted - 09/01/2010 : 00:10:51
|
quote: Originally posted by Bob Rok
Od jednog stripa, umetnosti, vi ste pretvorili temu u plitku raspravu...
Ja ne mislim da je plitka, ovo su svakodnevni problemi svakog modernog društva jer ovakvi pojedinci koji toleriraju nasilje nad svojim sugrađanima zato što hodaju naokolo sa zastavama su veći problem od onih koji to nasilje fizički izvršavaju uz njihovu potporu. I treba ih razotkriti (pa i trpiti ovakve prijetnje kad nekom pljuneš istinu u lice) na svakom koraku. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/01/2010 : 00:10:51
|
quote: Originally posted by wele
stig'o serif
Izgleda da je natrcao na Bob Marleya(I Shot the Sheriff) Ceka se deputy (But I didn't shoot no deputy, oh no!) |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 09/01/2010 : 00:14:28
|
Ne znam prijatelju u čemu se to slažes sa Emirom ? Molim te pažljivo pročitaj njegovu raspravu s Bljakom i kako je izvređao čoveka, ali i sve hrišćane, kršćane i pripadnike islamske veroispovesti! Imaš oči da vidiš i razum da shvatiš! |
|
|
wele
Advanced Member
Montenegro
3727 Posts
Member since 21/12/2009 |
Posted - 09/01/2010 : 00:14:57
|
quote: Originally posted by Tex Willer
stig'o serif
Izgleda da je natrcao na Bob Marleya(I Shot the Sheriff) Ceka se deputy (But I didn't shoot no deputy, oh no!)
treba malo reda ovdje,ovaj se emir raspomamio sa svojim stavovima |
|
|
Bob Rok
Advanced Member
4922 Posts
Member since 11/03/2009 |
Posted - 09/01/2010 : 00:16:53
|
stig'o serif
Izgleda da je natrcao na Bob Marleya(I Shot the Sheriff) Ceka se deputy (But I didn't shoot no deputy, oh no!)
Tehe, vadi sekirce! Ne, bre, ti nisi taj! Vadi znacku |
Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 09/01/2010 : 00:19:28
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Da, primetno je da se ne moderira dosledno. ------
Ali pravila su takva kakva su i ja nemam ništa protiv, pristajem na njih, zarad drugog cilja. Samo kažem, ovaj topik je dokaz nedoslednog moderiranja.
Ja se izvinjavam što mi ovo ipak nije full-time job.Dok Markos ne nađe još par moderatora, biće ovako. Ja sam ne stižem svuda, i u svako vreme, a globinjo...jel neko video globinja u skorije vreme????
Kako god, ja sam se javio, i upozorio. Pametnom dosta. A eto, ljudi se žale da je ovaj forum prestrog, isuviše pravila, nejednaki aršini za sve...I ja onda pustim raspravu (interesantnu i zanimljivu,bar do danas), i šta se dešava??? Odnekud nalete bradati pravoslavni pop sa nožem u ruci, hodža sa vrha minareta cilja u katoličkog sveštenika, dok u pozadini jedan tip juri kozu, a drugi merka dvanaestogodišnju devojčicu...Dva geja beže za izdanjem Muchacha u rukama ispred raspomamljenog Srbina, kojeg opet, jure dve lezbejke sa natpisom "jedini moj"....I tako dalje, i tako bliže...
Eto vam liberalizacija.
I šta ja sad da radim??? Ništa, pustiću priču dalje, ali onu o stripu, a SVE učesnike današnje rasprave izbacujem na sedam ili više dana.
Laku noć. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21126 Posts
Posted - 09/01/2010 : 00:19:55
|
Što se tiče rasprave o homoseksualizmu , stvarno mi je žao što sam izgubio silno vreme na ovoj kretenskoj raspravi. Najgore od svega je što sam ubeđen da svi mi imamo više-manje slično mišljenje o tome, sam se teško sporazumevamo i ne slušamo lepo jedni druge, pa tako ulazimo u uzaludne dijaloge, bespotrebno trošeći svoje vreme i energiju. Živeli mi bili svi , i strejteri i gejevi ( osim ovog proliva Emira) |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 09/01/2010 : 00:26:34
|
quote: Originally posted by Bob Rok
stig'o serif
Tehe, vadi sekirce! Ne, bre, ti nisi taj! Vadi znacku
Sto ja? Ja nemam nista protiv homoseksualaca,mislim,nemam nista efikasno protiv njih |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25306 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 09/01/2010 : 02:04:00
|
quote: Originally posted by Bljak
pravnici ih nazivaju "prirodnim zakonima", ja ih zovem bozijim, i po tim zakonima je nenormalno biti u vezi sa osobom istog pola, detetom, kozom, ovcom, psom, svinjom.... da li je zivotinji prijatan seks sa covek ne znamo. devojcica koja nema roditelje nema zastitu, moze da udje u vezu sa starijim muskarcem koji joj pruza sigurnost i da ga cak zavoli u to sam siguran. ali to nije prirodno,normalno i moralno. nasuprot "prirodnim" zakonima stoje zakoni koje donose ljudi. ti zakoni mogu da budu korisni, ali mogu da budu i bizarni, a takvi zakoni se donose i obaraju oni nisu vecni. mene ne interesuju zakoni koje donose ljudi, ja imam dovoljno vere, obrazovanja i vaspitanja da znam da razlucim dobro od loseg. a zelja je mnogih mocnika da stvore generacije koje nece moci da to procene. koje ce da budu zavedene pricom da su toliko mocne da menjaju svet i kosmicke zakone i guraju prst u oko bogu.
bavio sam se mislju da u dnevne novine uvedem rubriku "rasclanjivanje" koja bi se pdorobno bavila onim napisanim...pa l krenimo...
"bozji zakoni" koji? kojega boga? katolickog? pravoslavnog? protestantskog? krscankog? ako mislis da su isti to samo znaci da pojma nemas u sto vjerujes. I ako ti pozivas svoga boga ja cu pozvati grcki panteon (koji mi je srcu mnogo blizi) ili indijske vede i upanisade pa cemo onda da se raspravljamo. Bozanski argument je toliko bespredmetan da ga uopce nemam potrebu komentirati ovdje, no po potrebi ucinit cu i to...
"prirodno", "normalno", "moralno"? jesi li ti uopce svjestan sto znace te rijeci? Jesi li svjestan da "prirodno" ne postoji, da je "normalno" tek statisticki prosjek (a to ce ti rec i svaki iole normalan pshiholog kojemu je to struka) i da "moralno" ovisi o citavom nizu pretpostavki koje ne moraju biti zajednicke? No, ako ovoj temi pristupas iz pozicije religijskog fundamentalista tad nemamo o cemu razgovarati...drugim rijecima, ja tebe ne mogu uvjeriti u suprotno...Ali ako tvoj fundamentalizam dozvoljava opravdanu sumnju tada ti mora biti jasno da svoje poglede moras opravdati necim drugim osim dogmom.
"vecni zakoni" "kosmicki zakoni"? jebote, ko da raspravljam sa srednjovjekovnim teologom...pored tebe je ocito prosla sva novojekovna rasprava o tim temama, ali i to razumijem. No, radi bolje debate molim da mi objasnis o cemu tocno pricas... |
http://matanovogumno.blogspot.com |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 09/01/2010 : 02:07:14
|
quote: Originally posted by Emir Pasanovic
quote: Originally posted by Mali_Mate idem sad pit negdje a na ove nebuloze odgovorit cu kasnije....
Što je najgore, ja sam poslije tri pive došao na ove nebuloze... fucking high school reunions that last until 8PM.
ne postoji smajlic koji bi tocno iskazao emocije u ovom trenutku...citava rasprava je jednostavno nevjerojatna...cinjenica da nas dvojica u dvadeset i prvom stoljecu moramo objasnjavat elementarne stvari je nepojmljiva...ja glasam za lock ovdje, jerbo se sve ovo u sustini ne razlikuje od rasprava o nacionalizmu i politici... |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 09/01/2010 : 02:10:56
|
quote: Originally posted by anto
Ovakvih likova kao što je Emir, mislio sam da samo postoje kao izmišljene ličnosti onih najgorih negativaca u filmovima, serijama ili knjigama. A sad me slušaj magarčino jedna! Za ono "Ma poserem ti se ja u tu tvoju slobodu u bogu", "Te tvoje jebene prirodne (vječne, give me a fuckin' break) zakone" , samo moli Boga (mada takvo blato ne može da veruje u Boga) da se negde ne sretnemo, a svet je mali.Nadam se daćemo se videti na nekom sajmu stripa u Makarskoj ili slično. A i ti mali mate, koji ti qurac razumeš?
jesi li ti ikad procitao ijedan tekst na kojem se temelji tvoja vjerovanje u Boga? Poznajes li Novi i Stari zavjet...Toru? Kur'an? znas li uopce sto predstavlja Nicejsko-Carigradsko Vjerovanje koje vjerojatno ponavljas na misama....? |
|
|
D.J.
stripovi.com suradnik
USA
7125 Posts
Member since 21/07/2002 |
Posted - 09/01/2010 : 07:33:44
|
Nisam se vise mogao suzdrzati... Mali_Mate (a i Emir) nastupate jako s visoka i omalozavate covjeka, Bljak-a zato jer vjeruje u Boga. Inace s filozofskog gledista stvari vam bas i ne idu u korist kako vi mislite, dapace. Evo vam argumenata:
1. Ako Bog ne postoji, onda ne postoje objektivne moralne vrijednosti. 2. Objektivne moralne vrijednosti postoje. 3. Zato Bog postoji.
I naravno Kalam argument (na engleskom): 1. Whatever begins to exist has a cause. 2. The universe began to exist. 3. Therefore, the universe has a cause.
|
www.epicentercomics.com |
|
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
Posted - 09/01/2010 : 11:33:16
|
quote: Originally posted by D.J.
Nisam se vise mogao suzdrzati... Mali_Mate (a i Emir) nastupate jako s visoka i omalozavate covjeka, Bljak-a zato jer vjeruje u Boga. Inace s filozofskog gledista stvari vam bas i ne idu u korist kako vi mislite, dapace.
mozda je tako ispalo no ja ne omalovazavam ni Bljaka ni ikoga zato sto vjeruje u Boga (bilo kojega). Mislim da je to stvar osobnog moralnog kompasa. Problem je, sto se vidi u nastupu doticnog, kad ljudi zbog vjere u Boga pocnu bacat bombe po avionima, spaljivat crnce, pedere, zidove, kastrirat djevojcice i slicne stvari. Tad se prelazi granica izmedju osobne konfesije i zadrtog fundamentalizma kojeg, jebiga, treba napadat sa svih strana. Ne kazem da je Bljak fundamentalist da ne bi bilo sad po tome, ali uzimajuci u obzir argumente koje iznosi protiv Drugoga, nije ni daleko...
quote:
Evo vam argumenata:
1. Ako Bog ne postoji, onda ne postoje objektivne moralne vrijednosti. 2. Objektivne moralne vrijednosti postoje. 3. Zato Bog postoji.
I naravno Kalam argument (na engleskom): 1. Whatever begins to exist has a cause. 2. The universe began to exist. 3. Therefore, the universe has a cause.
Kad vec spominjes filozofiju: 1. To i slicno je tvrdio jos Kant i to donekle stoji, samo je problem u tome sto Bog na kojeg Kant misli nije konfesionalni, utjelovljeni Bog nijedne religije vec je transcendentalna ideja. Nadalje, ne treba nam utjelovljenje morala u bozanstvu (morala koji je u svakoj religiji autoritarno nametnut) vec u zajednickoj Ideji. Trenutno je na snazi ona o liberalizmu i ljudskim pravima...Za dalje cemo vidjet 2. Objektivne moralne vrijednosti? Sto bi to bilo? De mi navedi jednu koja u svim krajevima svijeta i medju svim kulturama biva ista i nepromijenjena? Jel, ako je objektivna ona onda vrijedi u svim okolnostima. 3. iz gore navedenog, ovakav argument o postojanju Boga je da ne kazem sta...
1. Ok (premda bi se dalo debatirati i o tome kao o racionalistickoj, pseudoznanstvenoj, prosvjetiteljskoj pretpostavci al ajde...) 2. OK 3. OK
kako se to nadovezuje na gornjju raspravu?
|
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22318 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Vjeko1980
Advanced Member
5649 Posts
Member since 24/08/2006 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik
Croatia
2065 Posts
|
ponki
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3112 Posts
Member since 20/09/2008 |
Posted - 09/01/2010 : 14:46:06
|
quote: Originally posted by Vjeko1980
Samo da se nadovežem na raspravu.. Da je Bog htio da ljudi budu pederi stvorio bi Adama i Vjeku :)))))))))))
Potpisujem |
Be yourself; everyone else is already taken. |
|
|
zare80
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 09/01/2010 : 14:49:12
|
quote:
Homoseksualcima su zagarantovana sva prava ustavom svake iole civilizovane zemlje,pa i "junačke" Srbije gde toga to nema...A za taj isti ustav je onomad glasalo 95% birača u Srbistanu. Logička greška, ili kosmički paradoks???
Preterujes Nikad se 95% Srbistana nije slozilo oko jedne stvari. Taj ustav je govorio mnogo bitnije stvari od prava homoseksualaca za koja vecinu ljudi zabole kad nema leba da jede. Vecina ljudi u Srbiji ne zeli da homoseksualcima dozvoli usvajanje dece, a ne prava da disu vazduh. Ono sto vecina Srba zeli je da se ne dozvole "nezdrave" porodice a pod tim "nezdravim" smatra porodice koje ne mogu da imaju potomstvo. E tako razmislja 99% ljudi iz moje okoline. A to da li ce neko i sta da jebe u svojoj kuci ne interesuje nikog samo se vecini gadi da mu se mase pred nosom ljubljenje dva muskarca
quote:
Ma, verovatno ne bi bilo nijednog geja u Srbiji da nije američkih filmova i muzike. Kako bre da Srbin bude peder, kad smo mi muškarčine kakvih nema u ovom delu svemira???? Mi samo lezbejke prihvatamo, a i te lezbejke ne mogu da nam odole, pa kad vide pravu srpsku muškarčinu, a i one se odmah preobrate...
Opet preterujes ako mislis na ljude na forumu. Svi znaju da je bilo i ranije gejeva, ali je podrska medija bitan preduslov da oni izadju na videlo i da ih bude vise. |
|
|
Topic |
|