Author |
Topic  |
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 06/01/2010 : 01:20:44
|
quote:
Naravno i Walking dead... Jedino još nisam siguran da uzmem izdanje slično kao Invincible ili debeli compendium sa 48 epizoda.
compendium je odlična ideja, al ako je izdanje imalo slično Boneu čitanje je pravi užas. moj glas ide HCu, puno je praktičnije i veći je format od regularnih brojeva; poput Invinciblea, al c/b i bez omota. |
Split your lungs with Blood and Thunder
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 10/01/2010 : 15:42:15
|
Ima li itko da će naručivat nešto sa Amazona možda? Zanima me naslov-dva, pa da ne naručujem sam, priključio bi se nekome, pa da podijelimo poštarinu nekako  |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
Posted - 10/01/2010 : 17:30:50
|
quote: Originally posted by Paka01
Ima li itko da će naručivat nešto sa Amazona možda? Zanima me naslov-dva, pa da ne naručujem sam, priključio bi se nekome, pa da podijelimo poštarinu nekako 
ja sam mislio neki cede narucivat, pa me mos racunat ako bude sta od toga... |
http://matanovogumno.blogspot.com |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 10/01/2010 : 17:33:33
|
Ajd, odlično Ti si iz Zagreba ili?
@Grujah: Da, ne bi se isplatilo baš :/ Nema veze, svejedno hvala na ponudi! |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
Edited by - Paka01 on 10/01/2010 17:34:28 |
 |
|
Mali_Mate
stripovi.com suradnik

Croatia
2065 Posts
Member since 18/03/2006 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 10/01/2010 : 18:28:28
|
E, ma to sam i mislio Okej, javi onda kad budeš naručiva, pa ću ti reć šta bi mi tribalo. |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 11/01/2010 : 12:43:20
|
Bez čitanja svega ovoga (na poslu sam) jedno pitanje.
Je li moguće plaćanje (kupovanje) sa Amazona preko paypalla s deviznim računom kao kod ebay-a? |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 19:51:09
|
evo stigao mi captain america omnibus i absolute sandman vol. 1 danas, moja prva narudžba.
cap. america je OK, ali sandmanov slipcase je oštećen. nije puno, ali vidljivo je da je malo pokidan ima li itko iskustva sa traženjem zamjene? mora li se predočit dokaz (slika), moram li im poslat nazad ovaj oštećeni primjerak... i ako mi prohvate zahtjev za novim primjerkom, jel bi mi udovoljili želji da u paket stave nečega tipa stiropor ilis pužva da malo zaštiti strip. sad sam dobio ova 2 u većoj kutiji, bez ikakve zaštite, po kojoj su "klizali"
al tko zna, možda je imalo zaštitu, nego su naši revni carinici izvadili i zajebavali se okolo sa paketom. |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
Posted - 12/01/2010 : 20:08:45
|
Upravo tako carinici su te zajebali. Amazon pakuje tako sto knjigu celofanom pricvrsti za debeli karton koji je vecih dimenzija od knjige a onda to ubace u kutiju i jos fiksiraju nekim vazdusnim jastucicima da ne seta goredole.Tako da kad se tumba kutija krza se taj karton, a ne knjiga. Ali kad stigne ovde carinici, iz ne znam kog razloga, otvore ne samo kutiju vec otpakuju i tu zastitu unutra. Tako da od carine do tebe stip moze da se osteti. Uglavnom se osteti samo kad je neka velika knjiga u pitanju.
|
Please allow me to introduce myself I'm a man of wealth and taste |
 |
|
byoman
Advanced Member

Croatia
6349 Posts
Member since 07/12/2002 |
Posted - 12/01/2010 : 20:13:45
|
jebote zašto su tako glupi, zašto zašto zašto....
zanima me još nešto
sad sma pročitao da kad tražiš da ti pošalju zamjenski primjerak, sa njim obiješ i "return prepaid postage" to je pretpostavljam nekakva marka koju zalijepim na paket i ona mi se računa kao plaćena poštarina. jel u nas to prolazi? ono, oće li me odjebat ako to donesem na poštu  |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 12/01/2010 : 20:36:42
|
Moras da platis postarinu a oni ce ti je refundirati ako je razlog vracanja njihova greska. |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 12/01/2010 : 20:38:18
|
Mislim da ti se ipak ne isplati to cimanje oko vracanja. |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Posted - 12/01/2010 : 21:31:26
|
quote: Originally posted by byoman
jebote zašto su tako glupi, zašto zašto zašto....
a čuj, to ti je tako - daj nekome u ruke moć (pa makar tek takvu da se može iživljavati na nesretnicima koji bi htjeli neke stvari kojih nema kod nas pa, budale, naručuju izvana) pa ćeš vidjeti kakva je osoba. nedavno je netko baš ovdje spominjao (ne znam više tko) kako su mu solili pamet jer, otprilike, šta on ima naručivati te neke stripove a djeca gladuju.
inače, istina, u pravilu i knjige i stripovi stižu pričvršćeni za karton i s hrpom zrakom punjenih vrećica okolo. |
|
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
Posted - 12/01/2010 : 21:38:55
|
quote: Originally posted by Mali_Mate
ja sam mislio neki cede narucivat, pa me mos racunat ako bude sta od toga...
samo jedno upozorenje: cedeovi i slično nekad prođu bez dodatnih davanja, a nekad ne; valjda ovisno o iznosu, i to ukupna vrijednost + poštarina. što bi se desilo s recimo kombinacijom 3 cedea i 5 (skupljih) stripova nemam pojma - al poprilično sumnjam da bi carinili samo vrijednost cedeova i od ukupne poštarine točno računali samo njihov dio. možda i bi, ali.. pričamo o revnim carinskim službenicima. baš zbog toga striktno pazim da kod naručivanja ne miješam stvari koje se mogu ocariniti sa knjigama/stripovima. za svaki slučaj :) |
|
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 12/01/2010 : 21:59:16
|
Hm, interesantno, valjda ćemo se ja i Mate dogovorit nešto onda kako ćemo i šta ćemo ako bude išta od toga. Ja još nisam načisto oću li uzimat stripove ili cdove, pošto sam naša dosta zanimljivih stvari i jednoga i drugoga. |
 |
|
Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 12/01/2010 : 22:00:17
|
Evo da vam javim u vezi http://www.bookdepository.co.uk/. Danas stigao paket sa par trejda, veoma lepo zapakovan u zaštitnu kovertu. Stiglo je sve za manje od 10 dana (računajući sve one neradne dane za vreme praznika), jako brzo. Poštarina je zaista besplatna, platio sam samo carinski pregled, to je inače neka sića. Sve u svemu vrlo zadovoljan! |
Whenever You need hard center, I will be there... |
 |
|
markolar
Advanced Member

.jpg)
Slovenia
3104 Posts
Member since 05/01/2004 |
Posted - 12/01/2010 : 23:28:40
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Evo da vam javim u vezi http://www.bookdepository.co.uk/. Danas stigao paket sa par trejda, veoma lepo zapakovan u zaštitnu kovertu. Stiglo je sve za manje od 10 dana (računajući sve one neradne dane za vreme praznika), jako brzo. Poštarina je zaista besplatna, platio sam samo carinski pregled, to je inače neka sića. Sve u svemu vrlo zadovoljan!
Jako dobra stranica i besplatna poštarina  |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 13/01/2010 : 00:28:21
|
quote: Originally posted by Man_of_Steel
Evo da vam javim u vezi http://www.bookdepository.co.uk/. Danas stigao paket sa par trejda, veoma lepo zapakovan u zaštitnu kovertu. Stiglo je sve za manje od 10 dana (računajući sve one neradne dane za vreme praznika), jako brzo. Poštarina je zaista besplatna, platio sam samo carinski pregled, to je inače neka sića. Sve u svemu vrlo zadovoljan!
Odlična je ova straica, hvala šta si je napisa tu, nisam ima pojma da postoji, a ima svega! Ako nije tajna, možeš li mi reć otprilike koliko te došla carina na koliko već si stripova naručio...  |
 |
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Posted - 14/01/2010 : 15:38:35
|
To je mnogo para za carinu. Ne znam kakav je zakon u Hrvatskoj ali u srbiji za knjige carina je 2% a pdv 8%. Tebi traze vise od 30%. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27587 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2071 Posts
|
Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts
Member since 28/07/2009 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Posted - 19/01/2010 : 11:35:25
|
Ne odnosi se izravno na amazon, al imam jedno pitanje. Čitam na www.carina.hr da se carina i PDV ne naplaćuju na pakete čija vrijednost ne prelazi 160 kn. Sad, jel ima itko iskustva s time ili je moguće da i veći paket knjiga (ili stripova), čija je vrijednost veća od 160 kn prođe bez carine i PDV-a. S obzirom da nikad nisam naručivao iz inozemstva, pa ne znam, možda će vam se činit glupo i ovo pitanje, al eto: Oni tu vrijednost paketa određuju po računu koji je priložen zajedno s pošiljkom ili...?
Hvala! |
 |
|
Topic  |
|