Author |
Topic |
cronos six
Advanced Member
Serbia
7923 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 07/01/2010 : 14:51:30
|
quote: Originally posted by drogsy
quote: Originally posted by cronos six
od kad se ludens prebacio u tipomat,izdanja su losija.najvise zbog korica?strip se mora citati preterano pazljivo da nebi ispucale korice prilikom savijanja.normalno da nikad nisam otvorio strip do maximuma,ali je ovo jedna od mana koja nije postojala ranije.u ovom slucaju,izdanje nikako nemoze ostati glanc,jer trag koji ostaje posle citanja,bas upropascuje primerak.
Oh , fala Bogu da nisam jedini koji je to primjetio.Jedino na Maxi brojevima nisu napravili takvo sranje , sva ostala izdanja su manje-više iskusila to na svojim koricama (prvi su bili Martin Mystere i Mister No i to još prije 2009)
primetio sam i ja ranije,al sam se nadao nekom popravku od kog nema nista.kako i sta sad?v.c-los otisak+dizajn.ludens i strip agent-ispucale korice+los prevod.jebemti takvu konkurenciju? |
|
|
dcopic
stripovi.com suradnik
Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 08/01/2010 : 15:24:42
|
Meni se baš i nije svidjela ova epizoda. Ako se pojavi recenzija, reći ću i zašto. (4,4,6,8) = 50% |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7318 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 08/01/2010 : 15:37:09
|
quote: Originally posted by Inferno
Meni se baš i nije svidjela ova epizoda. Ako se pojavi recenzija, reći ću i zašto. (4,4,6,8) = 50%
Evo ovaj vikend ju pišem. |
And like that... he's gone. |
|
|
okiboki
Advanced Member
Serbia
10835 Posts
Member since 23/11/2008 |
Posted - 08/01/2010 : 17:32:58
|
Konacno bas je dugo ovo na dva meseca.Nadam se da nas Paola nece izneveriti,a i Fregierija gotivim. |
Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa. |
|
|
Checee
Advanced Member
China
3004 Posts
Member since 17/11/2008 |
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 08/01/2010 : 18:56:53
|
Ma Freghieri je pun pogodak za ovakve priče... nije on za žestice i akciju. On je kao stvoren za smirene, melanholične priče pune nijemih kadrova i dugih tupih pogleda u prazno... i tome slično. |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 08/01/2010 : 19:00:57
|
Da. "Nekropolis" je, naprimer, jedna od retkih epizoda u kojima njegov crtez...gotovo da prija. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:11:41
|
Dok čekamo ostale dojmove, jel netko otkrio koja je to cijena smrti i koliko iznosi? |
|
|
|
Inferno
stripovi.com suradnik
Croatia
3752 Posts
Posted - 08/01/2010 : 20:14:16
|
quote: Originally posted by mcn
Odliccna epizoda. Jedino ssto uopche nije horor, ma koliko nas zadnji kadar u to tekstom pokussavao uvjeriti.
mcn
Da, najstrašnija stvar je okinuti prst i jedna šaka u zube; ostalo je sve već viđeno... |
|
Edited by - Inferno on 08/01/2010 20:14:37 |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9456 Posts
Member since 29/03/2004 |
Posted - 09/01/2010 : 16:32:06
|
Meni je ovo loše. Gotovo da bih se složio sa Infernovim ocjenama. Samo bi moje bile 9,1,6,8. Zašto? Ok . Kao krimić je dobar. Kraj je skoro pa genijalan. Ali do polovice stripa ne da se Dylan ne ponaša kao Dylan nego se ne ponaša kao nikako. Nejasni i nelogični zaključci, i ubačeni dijelovi gotovo bez smisla u umjetno stvorene emotivne situacije. Možda sam bio prepospan kada sam čitao ali.... |
"Trzaj mišica i nad prazninom sam." |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 09/01/2010 : 17:51:54
|
od kad se ludens prebacio u tipomat,izdanja su losija.najvise zbog korica?strip se mora citati preterano pazljivo da nebi ispucale korice prilikom savijanja.normalno da nikad nisam otvorio strip do maximuma,ali je ovo jedna od mana koja nije postojala ranije.u ovom slucaju,izdanje nikako nemoze ostati glanc,jer trag koji ostaje posle citanja,bas upropascuje primerak.
Oh , fala Bogu da nisam jedini koji je to primjetio.Jedino na Maxi brojevima nisu napravili takvo sranje , sva ostala izdanja su manje-više iskusila to na svojim koricama (prvi su bili Martin Mystere i Mister No i to još prije 2009)
primetio sam i ja ranije,al sam se nadao nekom popravku od kog nema nista.kako i sta sad?v.c-los otisak+dizajn.ludens i strip agent-ispucale korice+los prevod.jebemti takvu konkurenciju?
Slazem se u potpunosti.Covek zaista ne moze da kupi strip na nasim prostorima a da se ne razocara.Mislim na kiosk izdanja.Jedni mrljaju,jedni zvrljaju.Kupio sam mister no specijal Prica sa divljeg zapada 3 puta i svim primercima su korice bilo kamen tvrde,a stranice toliko slepljene da ne mozes strip otvoriti lepo i procitati recenice do kraja.Al opet s druge strane imali smo AKD-ove ludense koji su se po nekad znali raspasti kao previse mekano zalepljeni.Za veseli nemam tih zamerki,ali zato stampa,ubija.Jedino nam preostaje da se nadamo da ce se taj novi izdavac zaista pojaviti i pokazati malo dostojanstva prema stripu kao stivu.A do tad,sta da velim,ja kupujem kolekcionarska izdanja i uzivam u njima.... |
|
|
Antracit
Average Member
Croatia
509 Posts
Member since 09/08/2002 |
Posted - 11/01/2010 : 15:11:07
|
quote: Originally posted by Deers
Meni je ovo loše. Gotovo da bih se složio sa Infernovim ocjenama. Samo bi moje bile 9,1,6,8. Zašto? Ok . Kao krimić je dobar. Kraj je skoro pa genijalan. Ali do polovice stripa ne da se Dylan ne ponaša kao Dylan nego se ne ponaša kao nikako. Nejasni i nelogični zaključci, i ubačeni dijelovi gotovo bez smisla u umjetno stvorene emotivne situacije. Možda sam bio prepospan kada sam čitao ali....
To je prilično dobar prikaz Barbatinih radova uopće... |
Of all the things I've lost, I miss my mind the most |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 11/01/2010 : 17:00:39
|
Meni se isto dopala epizoda... Negdje na granici psihološkog trilera i krimića, čak i neuobičajeni tijek događaja vezanih uz samu priču/istragu. Vidim da BArbato baš želi raditi drugačije, bez metafizike, nadrealnog, već fokusiranje na percepciju slučaja, mentalno stanje ubojica, suučesnika i Dylana samog. Udaljavanje od samog horora, zašto ne... Zašto ne razbiti malo monotoniju destruktivnosti i ljudske nesreće pričom o životu, ne smrti?
|
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 11/01/2010 : 19:10:17
|
Ne kužim ; vas što fali Freghieriju?!
Vidim da si vec dva puta postavio isto pitanje a niko nije prokomentarisao. Malo je bez veze jer se ponavljam po ko zna koji put..(bilo je vise topika gde se govorilo o crtacima)
Evo mog misljenja: fali mu pocetak, sredina i kraj!
Njegova prva epizoda je, ako se dobro secam, spec.3. "Smrt, ljubav, smrt" zatim je crtao regularnu 40-icu "Dogodice se sutra" pa slede "Poslednja stanica - uzas", "Delirijum", "Frankenstajn".... E, od tog pocetka pa do ovog poslednjeg DD VC 21."Misteriozni sused" (ono sto ja znam za sada) od njega gotovo da nisam video nista drugo do uvek dosadnog, hladnog, u crtezu - totalno sterilnog Fregijerija! Gotovo svi ostali crtaci su koliko-toliko radili na usavrsavanju svog crteza, i napravili kakve-takve pomake u smislu nadgradnje licnog izraza..i, generalno, kretivnosti u crtezu! Meni je crtez jako bitna stvar u stripu. Od Fregijerija ne videh nista novo za poslednjih 20-ak godina!
Eto takvo ja imam misljenje o Fregijeriju..a tebi, naravno, niko ne brani da ga gotivis! |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
Posted - 11/01/2010 : 20:19:19
|
quote: Originally posted by docA
Ne kužim ; vas što fali Freghieriju?!
Vidim da si vec dva puta postavio isto pitanje a niko nije prokomentarisao. Malo je bez veze jer se ponavljam po ko zna koji put..(bilo je vise topika gde se govorilo o crtacima)
Evo mog misljenja: fali mu pocetak, sredina i kraj!
Njegova prva epizoda je, ako se dobro secam, spec.3. "Smrt, ljubav, smrt" zatim je crtao regularnu 40-icu "Dogodice se sutra" pa slede "Poslednja stanica - uzas", "Delirijum", "Frankenstajn".... E, od tog pocetka pa do ovog poslednjeg DD VC 21."Misteriozni sused" (ono sto ja znam za sada) od njega gotovo da nisam video nista drugo do uvek dosadnog, hladnog, u crtezu - totalno sterilnog Fregijerija! Gotovo svi ostali crtaci su koliko-toliko radili na usavrsavanju svog crteza, i napravili kakve-takve pomake u smislu nadgradnje licnog izraza..i, generalno, kretivnosti u crtezu! Meni je crtez jako bitna stvar u stripu. Od Fregijerija ne videh nista novo za poslednjih 20-ak godina!
Eto takvo ja imam misljenje o Fregijeriju..a tebi, naravno, niko ne brani da ga gotivis!
ne slažem se baš da se njegov stil nije promjenio, barem što se tiće Dylanovog izgleda. U Smrt,ljubav,smrt (Crni užas) jasno se vidi da je oponašao Villu , dok u ovom novijim epizodama ima svoj vlastiti stil a i vide se lične promjene (kraća kosa , mlađi izgled...) al dobro; svakome njegov ukus
|
Go kneel and weep
|
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 11/01/2010 : 21:23:42
|
quote: Originally posted by drogsy ne slažem se baš da se njegov stil nije promjenio, barem što se tiće Dylanovog izgleda. U Smrt,ljubav,smrt (Crni užas) jasno se vidi da je oponašao Villu , dok u ovom novijim epizodama ima svoj vlastiti stil a i vide se lične promjene (kraća kosa , mlađi izgled...) al dobro; svakome njegov ukus
Nismo se dobro skontali, ja nisam ni mislio na promene u fazonu: crta mu vece ili manje shishke [by elfak nish ;)].
Evidentno je da i Roi sada crta elgrekovske figure (izduzenije) ali je to opet Roi, Roi koji sa svojim jakim kontrasnim povrsinama gradi atmosferu teskobe i uzasa, ali nekako drugacije nego u prvobitnoj fazi... Stano sada daleko vise forsira povrsine kroz poteze suve cetke ili laviranog tusa za razliku od prvih radova gde je naglasen linearni pristup... Pikato je daleko uprostio svoj crtez za razliku od prvenca "Demijana" i cuvene "Golkonde" npr., ali jos zanimljiviji nego li u pocetku...
Fregijeri nije mrdnuo od svog sladunjavog crteza...
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13166 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 12/01/2010 : 19:35:22
|
pa i dall'agnol se promijenio. s tim da je on, za razliku od dartha vadera, prešao na svijetlu stranu, u nekakvu rapsodiju u bijelom (vidi Sotonin pogled i Granica) |
|
|
mpavin
Advanced Member
Niue
7859 Posts
Member since 02/09/2005 |
Posted - 12/01/2010 : 20:59:14
|
quote: Originally posted by stinky
pa i dall'agnol se promijenio. s tim da je on, za razliku od dartha vadera, prešao na svijetlu stranu, u nekakvu rapsodiju u bijelom (vidi Sotonin pogled i Granica)
Nemoj mi reći da ti je dobar taj crtež?! Meni je 100 puta bolji u Goblinu, Tami pa i u Crnom čovjeku u kojem je po treći put promijenio svoj stil. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4757 Posts
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Posted - 13/01/2010 : 01:58:28
|
Dall'agnol je takodje vrhunski! "Tama", "Goblin", "Mumija", "Daleko od svetlosti", "Sotonin pogled", "Granica"..mozda i jos zanimljiviji ovaj noviji, shiroki, kao u "Crni covjek" i "Ubica vestica"... Maestralan crtac! |
|
|
Topic |
|