forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Domaci strip
 Banetove naslavnice u LMS/ZS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 7

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 15:36:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

Bane u "normalnom" SZ!
Uz ovo još 4xGarth ( ako se ne varam, Banetov miljenik ), 1xSwea, 1xRahan, 1xgrupna sa kalendarom na kompletnoj korici dakle i zadnja stranica i 1xBlek ( ali su to u stvari kadrovi iz stripa pa kolorirani ) + spomenuti kolori +
Napomena: I ova iz broja 81 je kadar iz stripa ali dobar kadar pa zaslužuje misto među naslovnicama

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 15:40:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
And Who The Fuck Is This????!!!

Neki vrancuz? Žabar?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:04:30  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Neki vrancuz? Žabar?

po proporcijama , ja bih rekao Mitton!?
Chika Bane, jesam li u pravu?
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:06:17  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Blekove naslovnice za LMS od Baneta su bas dobre.
Ova Mikijeva "Dzek", mi je najbolja od tog junaka.Nekako bas cool ispala.
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 17:13:03  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
[URL=http://img218.imageshack.us/i/lms466.jpg/][/URL][URL=http://g.imageshack.us/img218/lms466.jpg/1/][/URL]

[URL=http://img259.imageshack.us/i/lms502.jpg/][/URL][URL=http://g.imageshack.us/img259/lms502.jpg/1/][/URL]

[URL=http://img64.imageshack.us/i/lms532.jpg/][/URL][URL=http://g.imageshack.us/img64/lms532.jpg/1/][/URL]

[URL=http://img300.imageshack.us/i/lms598.jpg/][/URL][URL=http://g.imageshack.us/img300/lms598.jpg/1/][/URL]
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

[quote]Originally posted by Renky

Neki vrancuz? Žabar?

po proporcijama , ja bih rekao Mitton!?
Chika Bane, jesam li u pravu?

Jesi.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Meni najdraza

Ima jos par s kojima sam zadovoljan a ostale...
@djeno
nije bila stvar u otaljavanju, ali na jedan nacin radis nesto za nekoga ko to postuje i obrnuto. Sten li je tovario Kirbija ali je znao zasto to radi i Kirbi je znao da ima zasto da se potrudi. U Dnevniku, crtao kao Pink ili crtao kao Herman nije bitno. Bila je bitna norma i broj strana.
I dok je Kirbi ipak gradio svoje ime pod Stenovim bichem, ja bas nisam video neku buducnost pod 'strucnim' vodjstvom Milice Korosec.
@djeno 2
Mozda bih neke 'zadnje' namere i imao prema Zagoru ili Kap Mikiju, ali Kena sam od pocetka cenio i jos onda se uzasavao sta su mu radili. Uostalom, Bagi te stvari radi bolje od mene
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 17:33:09  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Logično je da izbor padne na Mittona kao jedinog čiji je Blek, uz Banetovog, sličio na nešto. No morate priznati da to nije baš u njegovom stilu. Mittonova linija je inače puno čišća, preciznija...

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:46:15  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Miton je bio veliki radnik sa zivcimna ko uze za tanker. Pogledajte samo njegovog Belog Strelca - svaka linija kompjuterski izvucena, sve istom brzinom, nijedna da malo skrene, nijedna da se malo prekine. Srafure radjene kao da je postojala opcija Distribute by space. Mozda ga je to i ubilo, ta predvidljivost i nista van pravila. Ja sam mu se iskreno divio ali mi je bio dosadan.
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 17:58:01  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
@djeno
Kad smo vec kod Belog pakla, indikativnija je linija Ken - potpis - gospodja.

Kako to da niko nije primetio genijalnog litografa kome sam naznacio da je beli medved, a on ga ofarbao jer ''sta taj mali sere, valjda ja znam koje su boje medvedi''.

Edited by - cat claw on 11/01/2010 17:58:35
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 18:06:06  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
MIslim da je ovaj primer genijalnosti litografa neprevazidjen u istoriji stampe. Scena je inace nocna i gore je sve bilo crno, a ostalo je neobjasnjivo kako mu je palo na pamet da pumi od brkova napravi uvo.
A sto se zaglavlja tice, Blazina je za njega malo dete.

Edited by - cat claw on 11/01/2010 18:10:16
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 18:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Glava kitea ka' na giljotini!

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 18:15:17  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Molim postavljaca topica da izmeni naslov topica jer ima tipfeler. Treba da stoji Banetove nEslavnice u LMS i ZS!
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2010 : 18:26:53  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
Kit bi trebao da nosi crvenu odoru(cini mi se)
prije nekih 25 godina to me pitanje mucilo,zasto Kit nosi nekad crvenu a nekad plavu uniformu

Edited by - King Warrior on 11/01/2010 18:29:50
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22327 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 11/01/2010 : 18:28:58  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

Logično je da izbor padne na Mittona kao jedinog čiji je Blek, uz Banetovog, sličio na nešto. No morate priznati da to nije baš u njegovom stilu. Mittonova linija je inače puno čišća, preciznija...

c,c,c amateru
Go to Top of Page

Sekta
Average Member

Bosnia and Herzegovina
768 Posts

Member since 26/11/2009

Posted - 11/01/2010 : 19:15:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Sekta a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by osim

Taj Peđa sam ja od pre 25 godina Šta da ti kažem, kad sam pre 10-ak godina kupio od ko zna koga ko zna odakle svoj strip koji sam 15-ak godina pre toga izgubio! Ako možeš, skeniraj naslovnicu tog stripa

quote:
Originally posted by Sekta

Te stripove iz djetinstva pamtim sa tim zamjenskim naslovnicama. Tako da su mi jako drage. Samo me zanima ko je taj Peđa što je šarao po tim stripovima? Mislim da i ja imam neke sa njegovim cijenjenim potpisom.

Trebaće mi malo vremena da pronađem strip sa tvojim potpisom.Sve mi je složeno u ormar,pa tu treba posla.Ali obećavam da ću ga potražiti.

???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ???
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 19:34:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

c,c,c amateru

Ma da

Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47275 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 11/01/2010 : 20:33:34  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Čovek senka

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Curunir
Advanced Member

Croatia
10369 Posts

Member since 28/07/2002

Posted - 11/01/2010 : 20:50:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Curunir a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Curunir
@ renky, oces reci da je tebi kao 10-godisnjaku milazzo bio odlican? ajd ne pizdi. ili si stariji od maliciusa i rizbe zajedno

Je! Moj omiljeni i jedini strip unutar Bonellija tada. Prva stvar koju san gleda kod kupovine bila je sličica sljedećeg broja... u nadi da je to Ken!
Za naslovnice to ne mogu reći, jer su uglavnom u početku bile zamjenske iako se slažem da su Banetove, sa koliko god ih volje on radija, bile bolje od 70% ostalih.

jedini? a kupovao si svaki?
inace mislim da klincu u 2.-3. osnovne, pogotovo ondasnjem, kome je ken odlican nije svaka daska na mjestu
a ti si nepobitan dokaz za to

Ne upuštajte se u raspravu s budalama, spustit ce vas na svoju razinu, a potom vas zatuci iskustvom.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11092 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 21:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Hi hi hi, to sa daskama stoji al' brat mi se bavi stolarijom pa me potpomogne tu i tamo.
Mislim da u recenzijama ima moj komentar od prije nekoliko godina na prvi broj Kena iz LMS gdje kažem nešto u stilu da mi prve dvi epizode nisu bile nešto jer san bija prebalav a i danas mislim da prve dvi nisu reprezentativne za sagledavanje serijala. Koliko se sićan, tek san se kasnije nakačija na serijal a isto tako mislim da je nakon prva dva broja bila pauza od bar dvi godine do treće epizode. I to je bilo rano ali se dobro sićan tih epizoda. Prvo sljedeće što mi je bilo ok je pojavljivanje MrNoa što je opet oko dvi godine kasnije i mislim da je tada Ken posta moj favorit.
Dalje da pojasnim boldano jer cijenim tvoju pronicljivost ali nisi uvik u pravu.
Moj omiljeni i jedini strip unutar Bonellija tada. Da, omiljeni je i danas, najbolji mi je i danas ali se od onda pojavilo još nekoliko stripova unutar Bonellija koji zaslužuju pažnju pa ih čak i smatram kvalitetnima. Trebam li nabrajati?
I da, kupovao sam svaki ( kakve to veze ima? ). Dugo i čitao ali danas ( komentar je napisan danas ) mislim da je Ken tada ili onda bija jedino vridno spomena unutar Bonellija. Jedini strip! Meni! Po mom mišljenju sa kojim se naravno nostalgičari neće složiti što je opet njihov problem

Jel' malo jasnije? Daskama unatoč

Go to Top of Page

Djeno
Junior Member

South Sandwich Islands
311 Posts

Member since 20/10/2009

Posted - 11/01/2010 : 22:29:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Djeno's Homepage  Send Djeno a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by cat claw

@djeno
Kad smo vec kod Belog pakla, indikativnija je linija Ken - potpis - gospodja.
...

jes vala. svašta bi tu gos'n frojd izanalizirao.

www.bogdanovic.deviantart.com
Go to Top of Page

osim
Senior Member

Vatican City
1686 Posts

Member since 12/11/2002

Posted - 11/01/2010 : 22:53:42  Show Profile Show Extended Profile  Send osim a Private Message  Reply with Quote
Kako je išlo to sa litografijom? Vi crtate crno-belo, a litograf onda oboji?
Da li ste ove dve Kitove naslovnice radili sami ili sa Plavšićem?
Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 11/01/2010 : 23:45:04  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
na fotokopiji se oznaci gde ide koja boja a onda litografi na svetlecem
stolu nanose dek lak na po jedan film za sve tri boje.
Zaista mukotrpan posao. Trebalo je jako veliko iskustvo, smisao za procente u bojama, ostro oko i strpljenje.
Nazalost, naslovne stripova su najcesce davane pocetnicima da se vezbaju.

Sam. vidi se po drljavoj liniji.

Edited by - cat claw on 12/01/2010 08:47:59
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/01/2010 : 08:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
Sad ja postavljam isto pitanje...al'uvek me interesovalo...sta znaci kada se potpisete npr. Ti i Plavsic...kako odradite crtez zajednicki...mislim kako se dogovorite ko ce sta raditi?

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

cat claw
Advanced Member

5843 Posts

Member since 06/10/2007

Posted - 12/01/2010 : 08:44:31  Show Profile Show Extended Profile  Send cat claw a Private Message  Reply with Quote
Ako si pitao da li smo se dogovarali oko nacina tusiranja, nismo.
Nije tu bilo mnogo sto sta da se dogovara, posto je Branko vrhunski tuser i mogao sam da mu poverim bilo kakav crtez. A ni Branko nije bio
od onih sto mnogo zvocaju. U letu je ispravljao sitne greske i prepustao meni da se bakcem sa kadriranjem i svetlom.
Ja sam se trudio da olovku uradim sto preciznije, a Branko se trudio
da to sto vise ulicka. Najcesci slucaj je bio da on radi likove bonelijevih junaka, posto ja prosto nisam mogao da nacrtam onu skroz pogresnu Blekovu facu.
Cak ni da je precrtam. Kako god da okrenem,
ispod olovke mi je izlazio Kobra
I kad pogledate one naslovne koje sam sam crtao, ti junaci samo lice
na njih ali ni u snu nisu bas pravi oni.

Edited by - cat claw on 12/01/2010 08:46:52
Go to Top of Page
Page: of 7 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000