forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - site
 Prijedlozi, komentari, kritike
 Kraemer (sasax)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/01/2010 : 02:13:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Sjecam se to kao da je juce bilo ,kad je babo Atif...
mislim Vikic da se zvao decko,ganjao po forumu sasax-a za neki dug od 50 €,ne znam kako je to rijeseno ali vidim da mu je nick (sasax) zakljucan.
Inace i ja sam mu u tom periodu poslao par stripova u vrijednosti od ca 20 € ali mu se izgubio glas.

Inace podatci sasaxa (ovo sam izvadio iz knjizice kao broj 1)
Kujevic Sale
Benzstr 6.
65197 Wiesbaden
Njemacka

Inace Kraemer me podsjetio stilom bidanja na sasax-a a vidim da mu je dubac ostavio pozitivan komentar i nazvao ga Sale!
Inace Kreamer ima u profilu isti grad Wiesbaden,pa reko da to nije to

Edited by - Porter on 12/01/2010 02:14:56

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 09:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Jes
To je to
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 11:11:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
OK; slijedi kljuc, kao i pahulji.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2010 : 11:32:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Zašto pahulji ključ?

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 11:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Zato sto ih imamo previse,zima je
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 11:57:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ovaj strip je isti, a pojavljuje se na dvije aukcije:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1988511
http://www.njuskalo.hr/stripovi-casopisi/zagor-lms-86-ruka-pomirenja-oglas-846591

Ovdje nije isti strip, ali je ista pozadina:
http://www.kolekcionar.com/html/yu/auction.asp?id=51665
a to znaci da je pahulja/madmike/gervasijus ista osoba.
A gervasijus je odavno izbacen sa stripovi.com zbog muljaze.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2010 : 12:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Opa opajda! ( ili tako nekako ) Davno je pjevao Tutti Frutti

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/01/2010 : 14:06:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Ne znam kakva je situacija sa aukcijama,ali ne bi trebalo dozvoliti da neko biduje ako nisu ispunjeni kompletni podatci osobe.
Kad legne kljuc,trebalo bi ,,zakljucati,,takodjer(ako je moguce)ime,prezime i adresu tako ako imbecili ulete sa drugim nickom da ih je lakse uociti.
Takodje ako postoji mogucnost treba skinuti sve zadnje ponude Kraemer-a i pahulje kod osvojenih i izgubljenih aukcija jer su te ponude direktno uticale na ishod.

Kratko receno:treba uociti razliku izmedju,,Zmajeve igre smrti,, i sitnih kokosara.
Samo mali primjer a takvih je dosta,ponudu 2 i 3 treba skinuti:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-bids&BidItemID=1965681

Edited by - Porter on 12/01/2010 14:09:46
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2010 : 14:15:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2010 : 14:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

Ne znam kakva je situacija sa aukcijama,ali ne bi trebalo dozvoliti da neko biduje ako nisu ispunjeni kompletni podatci osobe.
Kad legne kljuc,trebalo bi ,,zakljucati,,takodjer(ako je moguce)ime,prezime i adresu

I tada bi moglo biti muljaže no vridi pokušati sa ovim prijedlogom. I na forumu mi je glupo neispunjavanje podataka ali ajmo reći, to je forum, neka... Ovo je ipak trgovina i novac. Sigurno bi bar dio džilbera odbilo od logiranja.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 14:31:31  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nece to nista pomoci. Ja programski mogu rijesiti sve to, i da provjerim da li su neki podatci upisani u "ime prezime adresa..." ali ne mogu provjeriti programski jesu li ti podatci tocni. Isto tako, mogu ta imena "zakljucati", ali nitko tko se vratio nije se vratio pod istim imenom, ionako.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/01/2010 : 14:39:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
Ipak mislim da bi bila prednost sa zakljucavanjem imena i prezimena,moze se vratiti sa drugim podatcima ali je dosta komplikovanije ako osvoji aukciju i prodavac dobije lazne podatke,pa onda email od kupca da se ti stripovi posalju na drugu adresu.
Takodje kod sumnjivih korisnika(kokosara),postoji laksa mogucnost provjere da li ta osoba postoji i da li tu osobu stvarno interesuju stripovi.
Mislim da bi ipak bilo lakse otkriti tipove sumnjivih moralnih ciljeva.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 14:45:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ali, ponavljam, tko se od izbačenih vratio pod svojim imenom i prezimenom?
Svi su se vratili pod drugim. Tu je stvar ostalih članova da prijave članove čiji se podatci u profilu ne slažu s podatcima koje im taj isti član šalje nakon transakcije.

Trouble will find me
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 14:45:42  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Nema tu pomoci na taj nacin,to se nemoze na taki nacin rijesiti
Ja ,npr...odem kod kolege na kahvu i logujem se sa njegovog pc i teoretske sanse nema da me neko razotkrije na nacin"ime,prezime,adrese",ili???
Nemoze,jedini je nacin da se Marko vise pozabavi igrom"Oko sokolovo" i da nekom od svoji ljudi malo vise da vremena i mogucnosti da,da se jednostavno bavi poslom"Inspektor Vinko"
Pa da hvata aukcije,stripove,razne sajtove i pozadine.To je jedini nacin,iako je to tesko do kraja uhvatiti.Treba imati dobar"njuh"
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11091 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 12/01/2010 : 14:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ma nek popune profil! Pa i lažno. Bar je veća mogućnost da se otkrije muljator ( kod neslaganja podataka ) a i ako će muljati bar neka imaju stomačnih tegoba od silne "kahve"

Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/01/2010 : 15:06:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Svi su se vratili pod drugim. Tu je stvar ostalih članova da prijave članove čiji se podatci u profilu ne slažu s podatcima koje im taj isti član šalje nakon transakcije.

Gori su od Zombia,ok ako se vracaju pod razlicitim imenima onda to nije efektivno,ali mislim da bi bilo efektivno otvoriti sticky topic u sobi aukcija sa nickovima,gradovima i drzavama nesto poput sto je otvorio globinjo ,,kaznjenik,,stavljati nickove koji su dupli.
Nesto u stilu
Kraemer,sasax-Wiesbaden-Njemacka ipak bi upadali gradovi i drzave u oci pa kad se neko pojavi sumnjivih namjera moze se kuznuti u listu i pokusati naci povezanost.
Go to Top of Page

Porter
Advanced Member

Sweden
5874 Posts

Member since 01/08/2002

Posted - 12/01/2010 : 15:08:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Porter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Ma nek popune profil! Pa i lažno. Bar je veća mogućnost da se otkrije muljator ( kod neslaganja podataka ) a i ako će muljati bar neka imaju stomačnih tegoba od silne "kahve"

ma nek im na nos izadje!
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 15:16:16  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Nema "silne "kahve,to je belaj
Nije turska vec ova expreso,mali fildzan samo,ko u kahvicu
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 16:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Porter

quote:

Gori su od Zombia,ok ako se vracaju pod razlicitim imenima onda to nije efektivno,ali mislim da bi bilo efektivno otvoriti sticky topic u sobi aukcija sa nickovima,gradovima i drzavama nesto poput sto je otvorio globinjo ,,kaznjenik,,stavljati nickove koji su dupli.
Nesto u stilu
Kraemer,sasax-Wiesbaden-Njemacka ipak bi upadali gradovi i drzave u oci pa kad se neko pojavi sumnjivih namjera moze se kuznuti u listu i pokusati naci povezanost.

O tome sam razmisljao. Ali bilo je vec o tome price, ne mogu se sad sjetiti topica, pa su se javljali ljudi sa raznim misljenjima.

Trouble will find me
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/01/2010 : 16:22:46  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

OK; slijedi kljuc, kao i pahulji.

Marko,ja ih ne bi zaključavao.Pogledaj im komentare,od koga su kupovali.Također bih molio ljude koji imaju kontakte sa tim likovima,kako su izvršili transakcije sa njima.Ja pretpostavljam da su licitirali kod mene računajući da ću stripove poslat unaprijed,prije plaćanja-jer to radim.Pahulja je navodno Jelena.Javila se par puta porukom i čak ostavila mi broj telefona.Kada sam razgovarao sa par ljudi,ispalo je da sam u paranojama.Rekao sam da ću joj stripove dostavit na kućnu adresu i da ih neću slat poštom.Čak sam na forumu tražio broj mobitela od Savića kako bi se susreli jer je on blizu Zrenjanina,kao i Jelena(mjesto Centa).Ustvari,bilo mi je sumnjivo,ali sam pretpostavljao zbog redovitog javljanja da se radi o nečijoj ženi ili da netko licitira za nekoga.Zbog nedavnih prepiski sa određenim likovima sa foruma,još su tu(kod mene na crnoj listi),spominjući Jelenu,ispalo je da sam u paranojama.
Kraemer

Uredno se javljao mail-om.Čak je dosta prodavača realiziralo nemale iznose sa tim čovjekom.Ispada da je bio fer.Ne znam.Trebalo bi čovjeku dozvolit da napiše tko je i jel ovo istina?
Mene više interesira,što su oni,ako su lažni,htjeli sa ovim postić,izuzev što su vjerojatno računali da ću ja stripove poslat unaprijed?
Znači,pustimo ih da objasne tko su,a one koji su sa dotičnima imali transakciju,molio bih da nam objasne kako su ju izveli,od predaje stripova,do plaćanja istih.

Edited by - dveribad on 12/01/2010 16:24:11
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 16:57:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Jel ti mislis da ce se neko ovdje javiti i priznati krivicu,??Ako je kriv uopste??
Nece niko,vjeruj mi,varas se drug
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 12/01/2010 : 17:01:41  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

Jel ti mislis da ce se neko ovdje javiti i priznati krivicu,??Ako je kriv uopste??
Nece niko,vjeruj mi,varas se drug

Javit će se možda oni koji su sa njima imali transakcije.Mislim da bi to bilo dobro,za početak.Meni po saznanjima od ostalih ovaj "kraemer" djeluje sasmim ok.Vidjet ćemo
Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 12/01/2010 : 17:06:59  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Pa pod ovim nickom je covjek ok ,korektan i posten,to se vidi po njegovim komentarima,niko se tu netreba i nema potrebe javljati.Ali ako je bio i pod nickom sasax ovdje aktivan,tad vidis da ga se proziva i da je grijesio dusu
Go to Top of Page

dubac
Senior Member

Serbia
2955 Posts

Member since 12/10/2005

Posted - 12/01/2010 : 17:57:44  Show Profile Show Extended Profile  Send dubac a Private Message  Reply with Quote
Gervasijus = Ulanminje = Kajetanolopez
Pod imenom Gervasijus prodavao jedan LMS Zagor na Kolekcionaru a posto sam ja prodavao
taj isti(broj a ne strip) na stripovi.com vestacki meni nabidavao cenu preko nickova Ulanminje i Kajetanolopez ne bi li tako prodao svoj primerak na drugom sajtu.Prijavio sam mutne radnje Markosu a Markos nepobitno utvrdio vezu izmedju nickova i odstranio ga sa aukcija.Eto sad se vratio pod imenom Pahulja.Sto je interesantno mislim da je i od mene kupio par stripova pod tim imenom ali stripove nisam slao na adresu vec su ih pokupili neki ljudi koji su prolazili autom kroz Kragujevac a njegovi-njeni su prijatelji.Nista mi tu nije bilo sumnjivo tada.Mislio sam da hoce da izbegne postarinu ili rizike transporta stripova.
Sto se tice Kraemera jeste u pitanju Kujovic Sale.Kupovao dosta stripova od mene na aukcijama kako ovde tako i na nekim drugim sajtovima.Ponasao se sasvim pristojno i regularno.Placao brzo i efikasno tako da nisam imao primedbe.Da sam znao da je u pitanju neki davno izbaceni clan koji je nekoga ostetio za novac ili stripove i sam bih ga prijavio ali kao sto rekoh nisam imao razloga i povoda.
Zato se slazem sa Porterovim predlogom da bi mogao da postoji topic sa imenima onih koji su izbacivani,posebno ako je kradja u pitanju jer u ovom konkretnom slucaju ime nije bilo izmenjeno tj. ostali su isti podatci kod nove registracije a samo je nick bio novi i lako se moglo preduprediti.

Edited by - dubac on 12/01/2010 18:02:07
Go to Top of Page

sdragan@
Senior Member

Western Sahara
1780 Posts

Member since 01/05/2005

Posted - 12/01/2010 : 18:21:52  Show Profile Show Extended Profile  Send sdragan@ a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovaj strip je isti, a pojavljuje se na dvije aukcije:
http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-view&ID=1988511
http://www.njuskalo.hr/stripovi-casopisi/zagor-lms-86-ruka-pomirenja-oglas-846591

Ovdje nije isti strip, ali je ista pozadina:
http://www.kolekcionar.com/html/yu/auction.asp?id=51665
a to znaci da je pahulja/madmike/gervasijus ista osoba.
A gervasijus je odavno izbacen sa stripovi.com zbog muljaze.

Ne kontam...zasto bi izbacio nekoga sa 100% pozitivnim komentarima...
Vidis...bas sam pre mesec dana odradio posao sa Jelenom(pahulja) bez ikakvih problema...strip je poslat na adresu koju je prijavila u aukcijskom servisu...

Gervasijus je jedini covek koji je uspeo da me prevari...tacnije poslao sam mu stripove a on je tvrdio da ih nije dobio(od tada saljem iskljucivo preporuceno)....uveren sam da to nisu iste osobe...

Nemoj zaboraviti da si isto tako tvrdio da su mr.brooks i sawich iste osobe...pa se na kraju ispostavilo da to nema veze sa vezom...

JA sam predlagao jos pre dve godine...da svi koji koriste aukcije posalju webmasteru fotokopiju(sken) licne karte kako bi potvrdili inteditet...jedino ces tako moci da zastitis...pre svega ljude poput Portera koji zaista ovde ostavljaju pristojne sume u eurima...ajde mi ostali sto malo kokosarimo sa dva tri stripa...za nas i nije problem i ako nas neko prevari...

"Bijah uhvacen u zamku,I pozvan da se predam,Al taj nisam ja,Stuc u ruke i crta.
Kako gordo teku suze,Skrivao sam mnoge ljude,Kao i imena,A sad i ona ginu sa mnom

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29357 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 12/01/2010 : 20:22:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ja nisam tvrdio da su sawitch i brooks ista osoba, ako se dobro sjećam, nego da po mojim logovima tako ispada, mada mi je to izgledalo cudno.

S druge strane, ovdje je potpuno jasno da je pahulja = gervasijus ili netko blizak njemu. To pokazuju fotke njenih i njegovih aukcija, slikane na istoj zelenoj plahti. Mislim, teoretski je moguće da dva stripofila imaju iste plahte i da vole istog junaka i da u isto vrijeme prodaju stripove na dva sajta, ali... budimo realni.

S trece strane, uhvatio sam je/ga u lazi. Na mail mi je tvrdila da netko treci koristi njene slike i stavlja na web, medjutim, postoje gervasijusove aukcije na istoj zelenoj plahti na kolekcionar.com, koje ne postoje nigdje drugdje.

Sto se tice skena licne karte, posalji mi svoj sken licne karte i ja cu ti ga vratiti nazad s mojom slikom i imenom, za pola sata.

Trouble will find me
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000