Author |
Topic |
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 13/01/2010 : 15:42:34
|
quote: Originally posted by mpavin Nemoj mi reći da ti je dobar taj crtež?! Meni je 100 puta bolji u Goblinu, Tami pa i u Crnom čovjeku u kojem je po treći put promijenio svoj stil.
okej mi je nisam baš nešto detaljno proučavao gdje mi se više sviđa, ali super mi je i na početku (tama, goblin) i kasnije (sotonin pogled, granica). e sad, ne znam kakav je u crnom čovjeku, to se ne sjećam |
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 13/01/2010 : 18:38:51
|
I meni je bolji "stari" Dalanjol...inace, gotovo svi crtaci su promenili/menjali stil u manjoj ili vecoj meri. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
mrmada
Junior Member
Serbia
440 Posts
Member since 05/04/2009 |
Posted - 13/01/2010 : 22:36:27
|
quote: Originally posted by drogsy
Ne kužim vas ; što fali Freghieriju?!
Evo da ti kazem ja sta fali Freghieriju?
Apsolutno nista.Meni u top 5 dilanovih crtaca.Moram sad da kazem u top 5,jer sam na jednom drugom topiku reko u top 3 pa mi rekose da nisam bas cist.Meni se njegov crtez izuzetno svidja,bas ta sterilnost,preglednost,odlicno nacrtan gruco i zenski karakteri,jeste da su dilan i blok malo podmladjeni ali covek ih tako vidi,to je njegov stil.Pored njega moram da navedem jos i Piccatta zatim Roia ali samo za pojedine epizode,Stana, i naravno mog omiljenog Ugolina Cossua.
E sad zasto svi mrze Cossua ja i dalje ne znam.... |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
Posted - 13/01/2010 : 23:16:13
|
quote: Originally posted by mrmada
E sad zasto svi mrze Cossua ja i dalje ne znam....
Neko ga je krstio imenom ''Ugolino my left foot Kozu''...:D Mislim, meni čovjek crta stvarno loše. Ubije doživljaj u svakom stripu. Loše nacrtan Dilan, loše nacrtani sporedni likovi, dosadni i sterilni kadrovi... Sve je loše. |
|
|
docA
Advanced Member
8104 Posts
Member since 14/09/2008 |
Posted - 13/01/2010 : 23:58:59
|
Dalanjol jeste jako drugaciji u "Crni covjek" i "Ubica vestica". Razvio je toliko ekspresivan izraz, da gotovo moze da se meri i sa Pratom! Da, naravno da takav crtez nema veze sa Pratovim stilom, ali crtacki pristup Dalanjola u zadnjim radovima je sigurno nesto van okvira "klasicnog bonelli crteza"! Meni je jako dobar takav "uproscen"! |
|
|
Gil-galad
stripovi.com suradnik
Serbia
3544 Posts
Member since 19/05/2008 |
Posted - 14/01/2010 : 01:35:06
|
quote: Originally posted by docA
Dall'agnol je takodje vrhunski! "Tama", "Goblin", "Mumija", "Daleko od svetlosti", "Sotonin pogled", "Granica"..mozda i jos zanimljiviji ovaj noviji, shiroki, kao u "Crni covjek" i "Ubica vestica"... Maestralan crtac!
O, da! |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 14/01/2010 : 10:46:25
|
Evo da ti kazem ja sta fali Freghieriju? Apsolutno nista.Meni u top 5 dilanovih crtaca.Moram sad da kazem u top 5,jer sam na jednom drugom topiku reko u top 3 pa mi rekose da nisam bas cist.
meni je freghieri drugi najbolji dylanov crtač da se odmah prijavim u polikliniku? |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 14/01/2010 : 13:29:22
|
quote: Originally posted by Inferno
Meni se baš i nije svidjela ova epizoda. Ako se pojavi recenzija, reći ću i zašto. (4,4,6,8) = 50%
slažem se s infernom prilično dosadna epizoda dajem joj 4.5/10
imam zamjerke i na samu priču (ovo je dosadno, 'slučaj' ni najmanje nije zanimljiv) i na implikacije ideje oko koje je priča izgrađena + naravno, ne cijenim ni feminističku crtu ove epizode (6 sjebanih žena -žene na rubu živčanog sloma- bježi od patrijarhalne stvarnosti + fokus na muškarca-slabića, muškarac bez falusa) = barbatova, nemoj nam trovati mladež sa tim pamfletima, tvoja je namjera providna i prozirna |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 14/01/2010 : 17:08:12
|
Evo da ti kazem ja sta fali Freghieriju?
Apsolutno nista.Meni u top 5 dilanovih crtaca.Moram sad da kazem u top 5,jer sam na jednom drugom topiku reko u top 3 pa mi rekose da nisam bas cist.Meni se njegov crtez izuzetno svidja,bas ta sterilnost,preglednost,odlicno nacrtan gruco i zenski karakteri,jeste da su dilan i blok malo podmladjeni ali covek ih tako vidi,to je njegov stil.Pored njega moram da navedem jos i Piccatta zatim Roia ali samo za pojedine epizode,Stana, i naravno mog omiljenog Ugolina Cossua.
E sad zasto svi mrze Cossua ja i dalje ne znam....
Cossu nije među najboljima ali nije ni najlošiji.Meni ,osobno, je poprilično dobar kad crtež gledaš izdaleka , ali kad vidiš neke sitnice izbliza pomisliš u sebi ''i ja bih mogao bolje'' . Ista je stvar i sa Montanarijem i Grassanijem , no meni su oboje sasvim dobri.
E da , sjetio sam se još jednog takvog primjera.Npr. Terxov crtač Letteri ; kada mu izbliza pogledaš kako crta jedino što se može reći je - katastrofa! |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 14/01/2010 17:08:48 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 14/01/2010 : 19:10:37
|
Ako se pojavi recenzija onda će moja ocijena biti identićna ovoj 8,8,8,9
pa ajde kaži par opaski zašto ti se sviđa epizoda (i to sa tako visokim ocjenama osmice?) moramo produbiti analize u polemikama, jer je to a) zanimljivije b) na kraju ćemo dobiti nekakav objektivan preslik epizode, njene ideje i izvedbe + će svatko ponešto naučiti
recimo da smo ovdje dilandogovci i da se od sada nećemo zadovoljavati zbrzanim površnim pristupima gdje svatko lupi ocjene i pridoda sviđa mi se-ne sviđa mi se
stoga ljudi, nek padne polemika!
|
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 14/01/2010 : 20:19:28
|
ma ne, malo treba potaknuti ljude da se izraze počeci su teški ali sve će to biti fino naposljetku
inače, baš čekam tvoju ispovijest, što je to što te dotaklo u ovoj ženskoj epizodi? mislim da isto čekaju i drugi, ona grupacija koja je afirmativna, jer pravo rečeno, ti mu tu dođeš ko neki predvodnik pro-ženskih svjetonazora (čak i sada kada si se odrekao madonne) ;) |
|
|
kiky
stripovi.com suradnik
7366 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 14/01/2010 : 20:25:26
|
A jel'? A ja se opet u ovoj epizodi najviše sažalio nad sirotim Dylanom, po tko zna koji put onako hladno i beskompromisno iskorištenim. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 14/01/2010 : 20:36:20
|
pa dylan u ovoj epizodi uopće ne igra! njegova rola se svodi na to da bude pijun, puki okidač za barbatine feminističke floskule on tu nešto kao hoda od jednog mjesta do drugog, i uopće nije subjekt nego besadržajni promatrač nezadovoljnih žena koje su se sjetile da si uspostave subjektivnost. a to rade u stilu oprah showa i popularnih priručnika kako biti sretan u 10 koraka - nešto kao "idem ja na tibet da pronađem sebe"
|
|
|
Lucy Liu
Average Member
Croatia
706 Posts
Member since 14/09/2007 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 15/01/2010 : 20:04:15
|
quote: Originally posted by stinky
Ako se pojavi recenzija onda će moja ocijena biti identićna ovoj 8,8,8,9
pa ajde kaži par opaski zašto ti se sviđa epizoda (i to sa tako visokim ocjenama osmice?) moramo produbiti analize u polemikama, jer je to a) zanimljivije b) na kraju ćemo dobiti nekakav objektivan preslik epizode, njene ideje i izvedbe + će svatko ponešto naučiti
recimo da smo ovdje dilandogovci i da se od sada nećemo zadovoljavati zbrzanim površnim pristupima gdje svatko lupi ocjene i pridoda sviđa mi se-ne sviđa mi se
stoga ljudi, nek padne polemika!
Mislim da sam već negdje napisao da me još ni jedna epizoda koju je nacrtao Freghieri nije razočarala , osim Armegedona, ali uglavnom, ono što posebice cijenim u priči i scenariju je odlična ideja da ljudi plaćaju da bi bili ''mrtvi'' , a i sama epizoda je bila puno preobrata (npr.možda su neki mislili na početku priče da će se radnja odvijati na Grenlandu ali naprotiv, Dylan se ondje zadržao samo nekoliko stranica i to da bi proispitao jednu od osoba koji su htjeli ''umrijeti'' ; a meni osobno najbolji dio je bio kad je Dylan ispitivao onog lažnog krivca ,za smrt tih žena, u zatvoru).Da skratim; to je bila jedna od onih priča gdje na prvih 80 stranica čitatelj nije mogao dokučiti istinu (osim naravno one da žene nisu bile mrtve) i baš takve priče DD-a su za mene dobre gdje me ponekad i Dylan iznenadi svojom inteligencijom.Nadalje , cijeli broj krasi uvijek odlična Stanova naslovnica . |
Go kneel and weep
|
Edited by - drogsy on 15/01/2010 20:05:47 |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 15/01/2010 : 20:10:49
|
DA POJASNIM PRETHODNI POST: Ideja priče je dobra ; misterij je nedokučiv osim ako netko nije novi S. Holmes ; puno je preobrata ; tj. više osumnjičenih na bilo koju stvar nego inaće i jedino su nešto dialozi loši |
Go kneel and weep
|
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4740 Posts
Posted - 15/01/2010 : 20:17:44
|
Da pojasnim zašto je misterij bio nedokučiv: Čisto sumnjam da je bilo tko odmah na poćetku pomislio da je ona debela žena lažno unajmila Dylana samo da bi ga iskoristila kao pijuna u planu da se ne otkrije neka njezina organizacija koja ludim ljudima omogućuje želje da oni lažno umru ili lažno postanu lažni ubojice! |
Go kneel and weep
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 15/01/2010 : 20:23:50
|
pošteno volim tvoj pristup pun entuzijazma ja pak to sve gledam malo drukčije, pa mi je čitav ovaj 'slučaj' dosadan (što kažeš nedokučivi misterij meni uopće nije misterij nego ga nema) |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47132 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 21/01/2010 : 16:25:58
|
danas san pročita ovaj strip i nije ni loš s obziron da je Barbatin.
|
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17808 Posts
Member since 02/08/2002 |
|
profesor-inz
Advanced Member
4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 07/03/2010 : 16:40:09
|
quote: Originally posted by Panon
Što se tiče Freghierija u mom slučaju, cijenim njegov rad i kvalitetu crteža ali mi se ne sviđa ćistoća crteža. Nije mi odvratan ili jadan, jednostavno mi se crtež ne sviđa. A epizodu još nisam stigao pročitat, možda budem danas u najboljem slučaju.
e jebi ga sad, zaista čovek ima prelep crtež, meni paše ta čistoća, samo su mi M&G draži od njega jer sam ih zavoleo zbog epizoda u startu, inače u top 5 sigurno mojih omiljenih autora, uz essegesse, Ferija... |
|
|
Topic |
|