forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Americki strip
 Kolekcija
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 17:30:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Evo ja sam sebi tokom vrimena napravija kolekciju stripova koji su mi stvarno odlicni, oni koji mi nisu odgovarali, procita sam i spremia ili proda.

Evo da i vi vidite:

1.Ultimate Wolverine vs Hulk – hardcover
2.Secret Invasion – TPB
3.War Of Kings – hardcover
4.Freddy vs Jason vs Ash – TPB
5.Batman Secrets – TPB
6.Ultimate Origins – hardcover
7.Joker – hardcover
8.Reign In Hell – TPB
9.Batman: The Long Halloween
10.Batman: Dark Victory
11.Batman: Vampires
12.Kingdom Come
13.The Batman/Judge Dredd Files
14.Incredible Hulk – exclusive (signed by Alex Ross)
15.Nightmare On Elm Street Special #1 (gold foil variant)
16.The Ultimates (omnibus)
17.The Maxx 1-6 TPB
18.Crisis On Infinite Earths
19.Infinite Crisis Companion
20.Batman/Lobo 1 & 2
21.Arkham Asylum - TPB
22.Aliens vs Predator vs Terminator

My life fades, the vision dims, all that remains... are memories...

Edited by - Babo24 on 18/01/2010 17:43:52

Duh_koji_hoda
Advanced Member

Serbia
3246 Posts

Member since 30/01/2003

Posted - 18/01/2010 : 17:38:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Duh_koji_hoda a Private Message  Reply with Quote
... ha, ha... bas nam je drago zbog tebe...

Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 17:45:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Jel imas ti svoju kolekciju Duh_koji_hoda

Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 18:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Forum o stripovima, a niko nezna napisat sta ima od stranih stripova

Edited by - Babo24 on 18/01/2010 18:05:03
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/01/2010 : 18:15:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Zato što su udomaćili Zagora, inače da ga smatraju stranim stripom ovaj topic bi već ima 65 strana.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 18:46:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Onda se ovaj nije treba zvat "Forum posvecen americkoj strip sceni", nego Forum posvecen Zagoru

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/01/2010 : 18:49:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ma neee!!! Ne kužiš! Ode je mrtvo baš zato što piše "američkoj sceni"... da je posvećen Zagoru bilo bi gužve ka na buvljaku

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 18:56:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Pa tako reci, e jbg bas steta. Ja sam fan stranih za poludit.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 18/01/2010 : 19:01:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Ma ne se razočarat... Danas je "Vronski Day" i svi slave zato je zamrlo malo ovdje. Bit će priče i o amerima, ne baš puno ali bude zanimljivih stvari plus na Home pageu od ovog tjedna Emir ima neku vrstu kolumne sa frišlkinom iz "novog svijeta"

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2010 : 19:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
Ja neman puno američkih stripova, počea sam ih pratit tek nedavno tako da je za sada stanje ovako siromašno:

Watchmen
The Death of Superman
Savage Sword of Conan 5
Showcase: Aquaman 1

te nešto Conana od slobodne dalmacije i x-men/spiderman stripova.

Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues
And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

https://www.last.fm/user/Pakaa
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2010 : 19:30:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Babo24

Jel imas ti svoju kolekciju Duh_koji_hoda

On???? On je pročitao sve što su Ameri izdali još od deklaracije o nezavisnosti naovamo. Dečko je neverovatno načitan, zna da ti kaže sve što te zanima, da ti opiše bilo koju vinjeticu bilo kojeg stripa sa bilo koje strane... Njegova kolekcija američkih stripova se procenjuje na milijardudvestapedesetmilionatristapedesethiljadaosamstočetrdesetipet komaTa. A najbolje kod njega je to što je uvek spreman za normalnu i konstruktivnu konverzaciju.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2010 : 19:31:03  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Inače, procunjaj malo po ovom podforumu, ili po homepageu, naći ćeš dosta interesantnih tekstova, pozzzz!

Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 18/01/2010 : 19:31:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Watchmen je savrsen, nisam ljubitelj Conana bas. I meni je bilo siromasno u pocetku, pa u 2 miseca sam ih nakupia i procita priko stotinu.Kad pocmen neznam stat

Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2010 : 19:41:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Babo24

Watchmen je savrsen, nisam ljubitelj Conana bas. I meni je bilo siromasno u pocetku, pa u 2 miseca sam ih nakupia i procita priko stotinu.Kad pocmen neznam stat

I ja bi se nakupia da iman novaca za to toliko Jebiga, studiranje u drugome gradu ne ostavlja puno novaca za puno stvari.

And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud

Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 18/01/2010 : 20:20:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
joj, ne da mi se praviti spisak, ali evo časna pionirska, slikam ovih dana moju američku kolekciju i kačim na ovaj topic, svaka čast na inicijativi!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 18/01/2010 : 20:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
nego kakav je ovaj "Joker"?
Mjerkao sam ga vec neko vrijeme a tesko mi se nakaniti da ga uzmem.
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 18/01/2010 : 22:23:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

fenomenalan! Ja sam skoro odlučio da se malo bacim na DC univerzum, tako da mi se Jokerov album nametnuo kao prirodno rešenje za početak i mogu reći da je zaista opravdao sva očekivanja, izuzetan album. Gotovo me je podjednako oduševio kao i Batman RIP.

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
6222 Posts

Member since 10/06/2002

Posted - 18/01/2010 : 22:42:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Emir Pasanovic's Homepage  Send Emir Pasanovic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

ne baš puno ali bude zanimljivih stvari plus na Home pageu od ovog tjedna Emir ima neku vrstu kolumne sa frišlkinom iz "novog svijeta"

I recenzije, ne zaboravi recenzije.
Babo24, selekcija ti je jako... raznovrsna. Definitivno ne bih stavio sve stvari iz ovog spiska u moju 'to keep' listu, ali svakom njegovo.
Ovako odoka, rekao bih da nisi pročitao New X-Men od Morissona (koji su ipak stariji od većine ako ne svih naslova koje si ovdje izlistao), tako da ti to od srca preporučujem da ti bude prvo na listi za nabaviti.
King Warrior, šta reći nego Azzarello.
Go to Top of Page

Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/01/2010 : 22:55:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Paka01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Man_of_Steel

quote:
Originally posted by King Warrior

fenomenalan! Ja sam skoro odlučio da se malo bacim na DC univerzum, tako da mi se Jokerov album nametnuo kao prirodno rešenje za početak i mogu reći da je zaista opravdao sva očekivanja, izuzetan album. Gotovo me je podjednako oduševio kao i Batman RIP.

Skontah da mi je DC puno draži od Marvela, a u početku sam ima potpuno drukčije mišljenje Ne znam, odavno sam izbjegava taj američki strip jer mi se ove superherojske teme nisu činile baš zanimljive, al su me u zadnje vrime totalno obuzele. Sve je počelo sa Watchmenom, heh, pa krenilo dalje...

Inače, evo danas kupih prvi Aquaman Showcase, zainteresira me taj lik u potpunosti baš zato jer nije pre-eksponiran ni ništa slično. Simpatične avanture, ništa epski ni slično, al dobro za opuštanje

Gledam malo zadnjih dana za naručit nešto i složih otprilike ovakav mini-paket:
Superman: Red Son
Green Lantern: Rebirth
Aquaman: Sword of Atlantis
Sin City: A Hard Goodbye

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 18/01/2010 : 23:00:40  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Sad ste me naterali da odem da pogledam šta ja uopšte imam od Amera.
Pošto me skoro_pa_ne_zanimaju iznenadio sam se da ih uopšte i ovoliko imam:

-The eternals
-Punisher max 1
-The walking dead 1-2
-Watchmen
-Crisis on infinite earths
-Promethea 1
-Batman: death and the city
-Batman: dark knight returns
-El Diablo
-Fallen angel 1
-The immortal iron fist
-The exterminators 1-2
-Y the last man 1-2
-Loveless
-The Batman/Judge Dredd files
-The other side
-Wanted
-Fell
-Batman: Arkham asylum
-Kingdom come
-Top 10 1
-Fables
-Pride of Baghdad
-LOEG 1-3
-Aliens vs. Predator omnibus 1
-Paradise
-The chronicles of Kull 1
-House of mistery 1
-The invisibles 1
-Northlanders 1
-Batman: Killing joke
-The death and return of Superman
-Jonah Hex tpb 1

Go to Top of Page

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 19/01/2010 : 00:11:25  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

-The invisibles 1

I? Kako su ti legli?

Problem sa Invisiblesima je što postaju iole čitljivi tek od Bloody hell in America, što crtački, što narativno - pa onda moraš da se vratiš na početne trejdove da bi sve imalo smisla.

I pročitaš knjigu intervjua sa Morrisonom.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22368 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 19/01/2010 : 01:00:47  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Paka01

Skontah da mi je DC puno draži od Marvela, a u početku sam ima potpuno drukčije mišljenje Ne znam, odavno sam izbjegava taj američki strip jer mi se ove superherojske teme nisu činile baš zanimljive, al su me u zadnje vrime totalno obuzele. Sve je počelo sa Watchmenom, heh, pa krenilo dalje...

Meni je DC uvijek bio drazi od Marvela.
Ima vec nekih 17 godina kako sam poceo sa superjunacima i onda sam se prije nekoliko godina zasitio i u roku od godinu dana odbacio sve, cak Spawna i Supermana,koji mi je najomiljeniji.Ne znam, ali sa vremenom se previse toga ponavlja i zato mi je prezasicenost normalna pojava kod superherojskih stripova.Da mi neko sad kaze da nabrojim 5 stvarno vrhunskih epizoda od svih Marvel,Image,DC i ostalih sto sam procitao za cijelo to vrijeme, mislim da nebi mogao. Cast nekim one-shotovima i mini-serijalima.
Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 19/01/2010 : 09:35:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Svak ima svoj ukus, ja naprimjer, ne trazim nesto posebno. Dosadilo mi je vise citat o Batmanu, Supermanu, i o svima njima di se prica nastavlja u nedogled. Ako uzmen jedan TPB onda ocu da je to prica sama za sebe, jer ja sam takav za bi uzea stotinu TPB-ova samo ako se prica nastavlja, a tako sam vise oci izgubia. Evo npr: ovaj The Ultimates Omnibus ima 900 stranica, kad ga procitam, miran sam, isto tako ovaj War Of Kings (HC) 500 stranica. Takve stvari trazim trenutno,sve u jednome

Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 19/01/2010 : 10:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
Od amera imam:

1. Propovednik 1-3
2. Nadziraci
3. Dzon Konstantine Hellblazer (oba od BP)
4. 300
5. Senden 1-3
6. Starman 3

Nije puno, ali Ameri su mi bas dobri, Preacher omiljeno stivo od svega do sad.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25988 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 19/01/2010 : 10:36:52  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Djole

quote:
Originally posted by manhunter

-The invisibles 1

I? Kako su ti legli?

Problem sa Invisiblesima je što postaju iole čitljivi tek od Bloody hell in America, što crtački, što narativno - pa onda moraš da se vratiš na početne trejdove da bi sve imalo smisla.

I pročitaš knjigu intervjua sa Morrisonom.

Stigli su mi pre par sedmica tek, tako da još nisu došli na red. Samo sam prelistao malo, u Morrisona imam poverenja, valjda me neće izneveriti.

Inače, ovaj trejd je "Say you want a revolution", nadam se da se nisam ubacio negde u sred timeline-a?

Go to Top of Page

Babo24
Starting Member

Croatia
71 Posts

Member since 30/09/2009

Posted - 20/01/2010 : 09:05:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Babo24 a Private Message  Reply with Quote
Al od svih sta sam ikad procita, Kingdom Come je naj naj najbolji. Prica nevjerovatna, crtez isto tako, jednostavno to je broj 1 sta se mora imat u kolekciji. Sve se nadam da cu naic na jos jedan takav strip, al nikako, svaki je dobar, al Kingdom Come je najbolji. Ko to nije procita, podhitno mora

Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.38 seconds. Snitz Forums 2000