forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Mirabilisa - Novi izdavac?
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 19/01/2010 : 13:01:40  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
I ja mislim da Vronski nije sve ovo zakuvao. On je samo ispao naivcina godine.
Ok, puno nas je poverovalo, ali on je isao dotle da je postao njihov "saradnik" i "zvanicni predstavnik"!? Ne mogu da shvatim kako neko na osnovu par mejlova i smsova moze da se toliko primi?! Sto se mene tice, vise mi je ova stvar smesna, nego sto sam ljut ili iznerviran.

"Mastermajnd" citave ove zavrzlame nije morao nista specijalno da radi. Jednostavno, sve je islo samo od sebe. Neko je resio da se malo nasali, registrovao se na Krstarici, postavio "vest" kako krece sa izdavanjem Kapetana Mikija, drugi je to ovde preneo, Vroski je odmah krenuo da "ispita" stvar, a "posrecilo" mu se da su ga zaposlili, odmah i onda smo mi sami ni od cega napravili 60 i kusur strana lupanja svakakvih gluposti. Ali ipak, daleko je zanimljivije bilo nego rasprava o Blažini, otisku i ostalim stvarima kojima se svojevremeno punio topik "Veseli četvrtak".

Iako ne verujem da je Vronski sve to pokrenuo, ipak ima par stvar koje mi nisu jasne i koje, verujem, bi bile interesante da ih Vronski razjasni.

1. odakle njemu informacije jos u oktobru, kad je ova prica krenula u decembru? Evo sta je on rekao:
quote:
Koliko se sećam Juliju i Nika sam najavio još u oktobru, pre sajma knjiga jer je cela priča već tada bila uveliko u jeku i tada nisam mogao da kažem detalje ali sam rekao da će se sam izdavač oglasiti krajem godine kao što je i bilo. Mirabilisa je vrlo ozbiljan izdavač sa dugoročnim planom izdavanja i prema tome strpite se još samo malo, 18 januar je tu...
A dotle SVIMA SREĆNA 2010. GODINA!!!!

quote:
Ljudi, činjenica je da treba Mirabilisu dati šansu jer su za razliku od raznih Horusa, Vaninija, Abatona a pogotovo "neprevaziđenog" Wizarda ozbiljni ljudi i ozbiljni izdavači! Redovnost izdanja, kvalitet i relativno pristupačna cena uz odličan izbor junaka je ono što će krasiti ovog izdavača i sada sam zadovoljan što konačno mogu da kažem nešto više jer ćutim od oktobra o ovome! ;-)

2. kako je znao da je izdavac "ozbiljan"? Na osnovu par mejlova?!

quote:
Zivadin Stevanovic, celni covek Mirabilisa je izuzetno ambiciozan izdavac i siguran sam da je Srbija dobila jos jednu uspesnu izdavacku kucu pored VC. Miki, Julija, Nik i Natan su samo pocetak a prava iznenadjenja tek slede tokom naredne godine...

quote:
Ljudi bitno je da znate da je Mirabilis ozbiljna izdavačka kuća sa ozbiljnim ljudima i da se neće ugasiti posle tri broja niti će im razmaci između dva broja biti po pola godine...
VČ je definitivno dobio ozbiljnu konkurenciju a ono što je najbolje je što će tokom 2010. godine samo vikend biti "slobodan" kada su u pitanju Bonelijevi junaci!!!

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/01/2010 : 13:09:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
A recimo, samo recimo...

Da je drug Vronski raspižđen stalnim podbadanjima i imidžom na forumu za koji je sam kriv ( koliko čujem ni Spido se nije revitalizira ) sve ovo izveja, organizira za osvetu. Naravno, kao i svaki ovisnik želio je uživo pratiti "naložene budale" i smijati se iza leđa, uživajući u osveti.
Pa i po cijenu da ispadne glup pred nama, jer je kao nasjeo na šuplju "mail" priču , predstavi se kao žrtva i postane mučenik foruma.
U prilog toj ideji govori činjenica da su mu mnogi već "oprostili", sažaljevaju ga i slično...

Recimo... samo recimo...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 19/01/2010 : 13:16:53  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by Renky

Fak! E moj modulatore otkriše nas

PS
Oboje na što??

Pa jesam ti lepo rekao da se samo smeškaš i ništa ne pričaš?
Ovo je sve zbog tebe! Samo da znaš...

Na "lovaču" mi zvuči na neki lov, pa mislim da može. Možda je to neko lovačko jelo (ili pak pićence). Videćemo. Ćuti i smeškaj se.

Sad ,ili delimo zaradu na 3 dela,ili na LOMACU(grese se slova kad se ustane u 7 ujutru za fax)
Jadan wele,ne moze da isplati onu sumu,morace da nadje posao

Soundgarden - Halfway There
http://www.youtube.com/watch?v=LW4Zsd1mhPI
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 19/01/2010 : 13:17:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message
Moguce, moguce... Meni je, jednostavno, ispao smesan... Bio mi je smesan i kada je poceo da "odbija da komentarise druge izdavačke kuće", a i sad mi je smešan. Ali, kažem, interesantno bi bilo da on podrobnije objasni kako su ga "navukli", a ne ono šturo "saopštenje za javnost" u kome kaže da "nije kriv i da je žrtva prevare", kao i svi mi.

Vronski, izađi i objasni narodu. Valjda toliko zaslužuje!
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 19/01/2010 : 13:22:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
Sad imamo o cemu da pricamo, uvescemo vronskog u svakodnevni sleng, "Lazes ko vronski...", "Da bog da ti vronski bude laufer", "Nestao je ko mirabilis", "Znas kad ce ga vidis, kad i Mikija od mirabilis" etc, etc... E, vronski, gluperdo

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 19/01/2010 : 13:24:20  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

Moguce, moguce... Meni je, jednostavno, ispao smesan... Bio mi je smesan i kada je poceo da "odbija da komentarise druge izdavačke kuće", a i sad mi je smešan. Ali, kažem, interesantno bi bilo da on podrobnije objasni kako su ga "navukli", a ne ono šturo "saopštenje za javnost" u kome kaže da "nije kriv i da je žrtva prevare", kao i svi mi.

Zaista,Vronski nije hteo ni da komentarise druge izdavacke kuce,koliko se secam,tako se bio ubacio kao da ce ga taj gospodin Živadin Stevanović streljati zbog toga.Ispalo je da je već u sastavu te izdavacke kuce,a sad na kraju ispade da on i ne zna kako taj gospodim Živanović izgleda ni gde se nalazi redakcija.Previše nebulozno,nelogicno i neobjašnjivo...
Go to Top of Page

BiDi
Senior Member

Slovenia
2453 Posts

Member since 06/05/2002

Posted - 19/01/2010 : 13:50:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit BiDi's Homepage  Send BiDi an ICQ Message  Send BiDi a Private Message
quote:
Da je drug Vronski raspižđen stalnim podbadanjima i imidžom na forumu za koji je sam kriv ( koliko čujem ni Spido se nije revitalizira
Mislim da je Vronskiju sada jedini spas da promeni ime u Zivadin Stevanovic, napravi firmu Mirabilis i počne da izdaje Mikija.

Tako mi mlijeka u prahu, kidam naljevo
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 19/01/2010 : 13:56:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message
A mene ste ranije napadali kada sam govorio da je sve ovo sumnjivo...
Zanimljivo je da su na Dp-ovoj anketi, otvorenoj 17.januara, u većini bili oni koji su glasali za opciju ''da, siguran sam da će Miki izaći''...
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/01/2010 : 14:02:03  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by Mhejl

A mene ste ranije napadali kada sam govorio da je sve ovo sumnjivo...
Zanimljivo je da su na Dp-ovoj anketi, otvorenoj 17.januara, u većini bili oni koji su glasali za opciju ''da, siguran sam da će Miki izaći''...

Da budem iskren, mene su rezultati ankete iznenadili, i to vrlo neprijatno.
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/01/2010 : 14:07:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by docA

King Warrior je skroz u pravu. Nije vronski ni glup ni naivan, vronski je manijak koji je ovo radio iz zabave. Boli njega q. za stripofile koji su nestrpljivo iscekivali famozni 18.januar i kapetana Mikija..on se lepo zabavljao zajebavajuci pola foruma!

Ja ne vidim neke dokaze za to. Meni se cini da je on smao "paljevina" sto je pokazao i pre sajam pretprosle godine kad je Ferri dolazio kad je najbolje pokazao koliko on ne ume da se suzdrzi u takvim situacijama. Jasno je da je kriv sto je verovao u virtuelnu komunikaciju, ali ponavljam, zar svi koji su mu verovali, nisu jednako bili "napaljeni" i to takodje na virtuelne najave. U tom pogledu, svi koji su na pollu kojeg sam stavio zaokruzili prvu opciju nisu nista menje lakoverni od Vronskog. E sad, Vronski se ipak mao vise uziveo u sve.

Sto je najgore, i ja sam u pocetku jednako verovao kao i svi, posebno kad sam napisao u jednom postu kako sam jedva cekao da VC dobije konkurenciju zbog svih mana koje postoje a koje nije ispravio. I da budemo jasni, i dalje jedva cekam da se ta konkurencija pojavi, ali na zalost, ta konkurencija nije bila "Mirabillis"
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/01/2010 : 14:08:16  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message
quote:
Originally posted by mezzano

Ček, zar bi ti sad i povirova da ti bilo koju priču ispriča?

Pa jbte, da taj kaže da će sutra izać' sunce, ne može mu se virovati!

Al' da je bilo zabavno... to je! A i profitirati će se

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

---dp---
Advanced Member

17232 Posts

Member since 26/10/2001

Posted - 19/01/2010 : 14:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ---dp--- a Private Message
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by ---dp---
Obzirom da Manhunter zna ko stoji iza svega (bar je tako napisao u jednom postu), onda je i on posredno, svojim cutanjem, deo toga.

Daj ne lupaj, molim te.

Član Gonzo napiše: "Vec sam rekao cenjenom Moderatoru ko sam, nisam mitoman ko Vronski, samo sam hteo da ukazem ljudima na ovom forumu da ne veruju svakom, internet je ipak virtual disastor!
Nemojte dozvoliti da vas vise ovako nasanjkavaju.
Zbogom my friends (uuu kakva patetika) pretvoricu se u patiku!"

I ja se mislim kako mi je i kad to rekao???? A iz ove rečenice zaključim da on upravo stoji iza svega. Tek kasnije odem da proverim mejl i vidim da mi je stigla poruka od Gonza, gde mi on priznaje da je jedan od članova koji su izbačeni i da mu je ovaj account bio samo "da ukaže ljudima kako su lakoverni". Moj zaključak-on stoji iza svega.

Tako da nisam ja ništa znao "ranije" i ćutao dok ste se vi palili.
Ne znam kako si to zaključio?

Pa na osnovu ovog gore boldovanog, mrzi me sad da trazim, a nije ni bitno. I ja sam citao 15 strana postova koje su se nagomilale za par sati dok sam bio na poslu. Sad se i ti "palis" na svaku moju recenicu u kojoj tebe spomenem, zaboravi malo na tu blagu tenziju koja uvek postoji medju nama dvojicom, nista lose nisam hteo da kazem ovog puta
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/01/2010 : 14:45:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
quote:

King Warrior je skroz u pravu. Nije vronski ni glup ni naivan, vronski je manijak koji je ovo radio iz zabave. Boli njega q. za stripofile koji su nestrpljivo iscekivali famozni 18.januar i kapetana Mikija..on se lepo zabavljao zajebavajuci pola foruma!

Pa gde naivan kad je poceo da se predstavlja kao predstavnik Mirabilisa
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 19/01/2010 : 14:53:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message
Jedino dobro u celoj ovoj prici je sto je Carson ispao najveca ovca od svih koji su se primili
Prenosi postove sa FB,kakav konj
Go to Top of Page

psycho
New Member

212 Posts

Member since 12/08/2009

Posted - 19/01/2010 : 14:56:32  Show Profile Show Extended Profile  Send psycho a Private Message
Nije mi jasno kako neko može da priča o #?**#"##* i da ima razumevanja za njega?Lagao nas je danima.Užas
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 19/01/2010 : 14:56:34  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by Tex Willer

Jedino dobro u celoj ovoj prici je sto je Carson ispao najveca ovca od svih koji su se primili

Go to Top of Page

is2606
Starting Member

Serbia
22 Posts

Member since 01/11/2007

Posted - 19/01/2010 : 15:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send is2606 a Private Message
Ovo je bas lepo izvedeno.Svaka cast ljudima koji su stojali iza ovoga,a Vronski je samo dobio osvetu za ono o dolasku Ferija od prosle godine.Ko ceka doceka.Tako su sad i njega docekali(navukli.
Samo da dodam jos nesto trebali ste uraditi i preview par naslovnica u photoshop-u i da ste mu ih poslali ili jos bolje par verzija jedne iste naslovnice gde bi on kao predstavnik Mirabilisa ili kako vec,ovde razmetao sa njima i pitao ljude za misljenje koju da urade.e to je onda posao do kraja izveden.

jos jednom SVAKA CAST MOMCI odlicno odradjeno!!!

ozenicu se onda kad mi devojka u miraz donese celu seriju zs i lms :)
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21724 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/01/2010 : 15:37:25  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

ha,ha,ha ha,ha živa istina. I ja sam se primio ali Carson je najjači. ha,ha,ha

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21724 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 19/01/2010 : 15:42:54  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message
quote:

A recimo, samo recimo...

Da je drug Vronski raspižđen stalnim podbadanjima i imidžom na forumu za koji je sam kriv ( koliko čujem ni Spido se nije revitalizira ) sve ovo izveja, organizira za osvetu. Naravno, kao i svaki ovisnik želio je uživo pratiti "naložene budale" i smijati se iza leđa, uživajući u osveti.
Pa i po cijenu da ispadne glup pred nama, jer je kao nasjeo na šuplju "mail" priču , predstavi se kao žrtva i postane mučenik foruma.
U prilog toj ideji govori činjenica da su mu mnogi već "oprostili", sažaljevaju ga i slično...

Recimo... samo recimo...

Kada dobro razmislim , ovo je veoma moguća opcija, i u tom slučaju Vronski je izuzetno opasan igrač i kapa do poda - većinu nas je lepo nasankao i barem smo se lepo zabavili!
A ako nije ovako - u tom slučaju ne da je naiva, nego je žešća ovca, a najgore to što je i novinar, i stvarno je bruka za svoju struku.
Samo, ja se kladim da je prva opcija, ne mogu da verujem da postoji čovek toliko naivan!

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!

Edited by - anto on 19/01/2010 15:43:34
Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 19/01/2010 : 15:57:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message
quote:

Ja se zovem El-Muhammed, iz plemena starih Azra, sto za ljubav zivot gube i umiru kada ljube.
Go to Top of Page

cronos six
Advanced Member

Serbia
7970 Posts

Member since 09/09/2008

Posted - 19/01/2010 : 16:01:18  Show Profile Show Extended Profile  Send cronos six a Private Message
vronski je ono najgore sto sam naveo u prethodnim postovima.
tacno je da se na ovom forumu zezamo,pljujemo,psujemo,ali ipak ponovo nadjemo neki smisao druzenja.bolje da je reko jebite se,ja sam vronski,veliki mag strip izdavastva,i veliki novinar.bolje da se tako izrazio nego ovako naivno,blamirajuci druge,a i sebe.
za mene on ostaje teska lazovcina,i napaljenko,koji nema svoj pravac,i zeli da dominira,a i uspelo mu je sad.
samo manijak bolesnog uma moze da napravi ovakvu stvar.dase nelazemo kako je i on naseo na laznu objavu mirabilisa.kao sto neko rece,pa ko si ti vronski da se predstavljas kao posrednik doticne firme.nisi bio primoran,ucenjen,potplacen,nista nisi bio,ali si imao zelju za dokazivanjem.epa sad si usrao motku za sva izdavacka vremena.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 19/01/2010 : 16:05:25  Show Profile Show Extended Profile
quote:

Cek i ja da se nasmejem

Edited by - docA on 19/01/2010 16:06:08
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 19/01/2010 : 16:21:36  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:

quote:

Cek i ja da se nasmejem

Karson

Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27619 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 19/01/2010 : 16:26:06  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message
Ko god se obradovao Kapetanu/Satniku Mikiju i zaslužio je biti nasanjkan.Vronski Care!!

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

elfak nish
Advanced Member

Serbia
5707 Posts

Member since 23/02/2009

Posted - 19/01/2010 : 16:26:47  Show Profile Show Extended Profile  Send elfak nish a Private Message
quote:
Originally posted by elfak nish

quote:

quote:

Cek i ja da se nasmejem

Karson

Karson,verzija 2

Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Topic Locked
Jump To: