forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bande dessinée
 Aster Blistok izdanje?
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 21

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 03/01/2010 : 20:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by axle munshine

quote:
Originally posted by jaki

Ovi koji nisu vidjeli neka ne pljucaju izdanje.
A da se moglo mrvicu,dvi bolje moglo se.
Francuzi nemaju cd-ove pa se nije imalo šta čekati,osim ako bi se čekalo da oni to naprave a pitanje je kad i hoće li uopće.

Ajde za CDove(mada je i to jeftin izgovor),ali kako razumno objasniti izostanak naslovnih unutar knjige u prvom tomu,a vec u drugom se pojavljuju!?!Zar to nije neozbiljno?...zar se koncept same edicije i svi detalji oko izdanja ne planiraju unapred?...ozbiljan izdavac takve vrste izdanja to nikako ne bi prevideo,svako ko misli drugacije je pristrasan...

Hi hi hi

PS
on topic:
Virujte, za imalo ozbiljniju priču u oba pravca bi tribalo znati okolnosti i pozadinu od prvog kontakta sa vlasnikom prava pa dalje. Kad bi znali mnogi bi bili puuuuuno fleksibilniji u komentarima što naravno ne znači da sve, što se može, nebi tribalo popraviti. Naglasak na, sve što se može!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 03/01/2010 : 21:03:50  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
ono prvo kako mi je Bernard reka.

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
477 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 03/01/2010 : 22:42:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Aster mi se konačno našao pri vrhu strip-prioriteta :-) ovih dana, prelistao sam ga još jednom malo i odmah skužio da druga knjiga nije baš ok. E sad, zna li netko ovdje (Jaki, Renky) hoće li to biti problem samo sa drugom knjigom ili će se nastaviti i kasnije? Zasad je Aster stavljen na čekanje (a na njegovo mjesto uletio stari dobri Princ Valiant :-)), ali kada bi bio tisak i sken prve knjige i unutrašnje naslovnice kao u drugoj knjizi bilo bi to dobro izdanje. A i ritam izdavanja je odličan što je važno.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 04/01/2010 : 00:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Recimo da je ritam sasvim ok... Znajući da je treći uveliko u pripremi. Jedino... onaj prvi čamija je misecima u tiskari, koliko ja znam, tako da je to skratilo čekanje između prva dva.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2403 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 04/01/2010 : 22:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
Ritam od dva ili vise integrala godisnje je vise nego ok...ono sto je meni bitnije je odnos izdavaca prema samom izdanju/ediciji...za izdanje od >20eura najmanje sto mogu da ocekujem je vrhunska stampa i odlican sken,kiosk izdanja,na shit papiru,sam se nagledao i zasitio za ovih tri i kusur decenija...ako se izdavac odlucio za luksuzno izdanje ovog serijala,o cijoj popularnosti na nasim prostorima je izlisno govoriti,onda je trebao takvo i da nam ponudi...znaci,izdanje bez greske,savrseno u svakom smislu...ako to nije bio u stanju,iz objektivnih ili neznam kakvih razloga,onda je to trebalo prepustiti drugome koji ce to moci da odradi onako kako treba...pravdanja tipa stamparija,skenovi,cdovi,me ne zanimaju,suvise dugo cekam ovakvu ediciju pa me takve price iritiraju...

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 09/01/2010 : 01:27:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Formu na stranu, sadrzina je izuzetna. Aster je opravdao sva moja ocekivanja. Odlican strip. Jos koliko integrala ce biti? Jesu sve do kraja radili isti crtac i scenarista?

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 09/01/2010 : 13:25:17  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Formu na stranu, sadrzina je izuzetna. Aster je opravdao sva moja ocekivanja. Odlican strip. Jos koliko integrala ce biti? Jesu sve do kraja radili isti crtac i scenarista?

Pa mislim da su sad na 31. epizodi ali dugo nema novih materijala... računaj
Da do kraja su autori isti ( osim koloriste ) i nadam se da će se serijal privesti kraju ( ako nije, jer nisan čita zadnjih par epizoda ) jer pomalo gubi smisao. Ovo "pomalo" je iz pristojnosti napisano

Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 11/01/2010 : 18:00:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
Zna li neko kada ce trojka?

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 15/01/2010 : 00:20:21  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
Prelistao sam oba integrala i za sada odustao od kupovine iz već pomenutih razloga. Što se mene tiče moglo bi im se oprostiti da su posle trećeg integrala počeli da brljaju, ovako NE! U prva tri su najbolje epizode.
Ako i treći bude imao neki ozbiljniji propust onda ovo izdanje definitivno otpisujem.
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 15/01/2010 : 16:54:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

Prelistao sam oba integrala i za sada odustao od kupovine iz već pomenutih razloga. Što se mene tiče moglo bi im se oprostiti da su posle trećeg integrala počeli da brljaju, ovako NE! U prva tri su najbolje epizode.
Ako i treći bude imao neki ozbiljniji propust onda ovo izdanje definitivno otpisujem.

Mislis na svaku trecu cetvrtu stranu koja je mutna?

Go to Top of Page

JAH WOBBLE
Average Member

646 Posts

Member since 20/01/2009

Posted - 17/01/2010 : 12:00:17  Show Profile Show Extended Profile  Send JAH WOBBLE a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obelix

[ Mislis na svaku trecu cetvrtu stranu koja je mutna?

Da zbog mutnih stranica. Zar je svaka treća-četvrta takva? Na brzinu sam prelistao, nisam baš obratio pažnju kolika je učestalost.

Edited by - JAH WOBBLE on 17/01/2010 12:01:45
Go to Top of Page

Katar
Starting Member

Croatia
19 Posts

Member since 02/03/2008

Posted - 19/01/2010 : 11:58:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Katar a Private Message  Reply with Quote
receno je vec na temi da su takvi materijali stigli od Francuza, pa da se malo igram devil's advocate - da li biste vi bili spremni platiti veliku paru (sigurno minimalno 450 kn po knjizi) za savrseno izdanje? jer sigurno bi toliko kostalo (uzimajuci u obzir nakladu), jer netko mora pronaci negdje sve te "mutne" stranice nanovo ih skenirati, obraditi da se uklapaju u ostale stranice itd, itd, itd... ili nanovo skenirati sve albume, sto bi jos vise povisilo cijenu...

da su francuzi trebali bolje odraditi posao, trebali su, ali zar stvarno mislite da hrv. ili srpski izdavac imaju financijskih mogucnosti napraviti integral izdanje samostalno?

Aster nije savrsen... ali ima li boljega?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/01/2010 : 13:34:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Poanta je da Francuzi imaju materijale samo za prvi integral, a za ostale ne. Sto Strip-Agent nije znao kad je potpisivao ugovor. Jer mu to nisu rekli. I onda je za drugi integral napravio ovo sto si ti rekao i jedino što je mogao - sam je skenirao francuske albume. I rezultat tog skena i obrade je to "mutilo". Dalo bi se to napraviti puno bolje, ali, istina, to bi znatno povisilo cijenu. Mada, po mojoj procjeni, za nekih 40-50 kuna, ali nikako za 250 koliko ti spominjes.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10675 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 19/01/2010 : 15:45:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Rado bih platio 250 kuna (iako izvorni francuski integral košta oko 150 kuna)za izdanje bez mutila.

Nažalost, ovakvog ga neću kupiti.

Još neki integrali me nisu zadovoljili zbog mutila.

Kupio sam Natašu i Luc Orienta, a još razmišljam i o Plavim bluzama iako nisam najsretniji ni sa tim otiskom.

Sada me brine da li će slijedeći integrali od tih serijala biti na tom nivou. Ako ne budu ne kupujem.

Rado bih kupio sve integrale da su otisnuti kako treba.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 19/01/2010 : 16:13:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
U to ne ulazim, samo sam htio objasniti u čemu je problem. Digitalni materijali u ovom (i sličnim slučajevima) ne postoje i onda izdavaču ne preostaje ništa drugo nego "snađi se, druže". Pa, kako se tko snađe...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts

Member since 20/10/2001

Posted - 19/01/2010 : 16:23:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mord a Private Message  Reply with Quote
Zbog ovakvih stvari mi je draze kad stripove izdaju fanovi nego "profesionalni" izdavaci. Mada nemam apsolutno nista protiv ovih drugih, cak stovise podrzavam. Vidi pod Rip Kirby npr. Ionako i jedni i drugi prodaju odredjenoj skupini zaljubljenika.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 19/01/2010 : 16:26:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

U to ne ulazim, samo sam htio objasniti u čemu je problem. Digitalni materijali u ovom (i sličnim slučajevima) ne postoje i onda izdavaču ne preostaje ništa drugo nego "snađi se, druže". Pa, kako se tko snađe...

Kao da je koga briga za razumna objašnjenja!

Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 21/01/2010 : 11:34:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Superiorni-Srebrni-delfin.sr.html
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21861 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 21/01/2010 : 23:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Sranje.Stavio sam Astera na listu prioriteta i sad pročitah zadnjih par stranica i baš sam se razočarao.Ne mogu da verujem na aljkavom i neprofesinalnom radu izdavača i takvim neprihvatljivim propustima.Ne znam možda ga i kupim, prvo moram da ga prelistam, ovo izbacivanje naslovnica iz prvog broja je sramotno (za 189 kuna) ali bih preko toga prešao, ali mutna slika je stvarno za bojkot izdanja.
Kada ovako nešto pročitam moram da kažem HVALA Marku i Dadama za maksimalnu ozbilnjost.Jesu im skupa izdanja, ali barem se ne moramo brinuti oko propusta (doduše Marko je počeo da i koriguje cene - zadnja tura Fibre je jeftinija )

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 22/01/2010 : 23:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by JAH WOBBLE

quote:
Originally posted by Obelix

[ Mislis na svaku trecu cetvrtu stranu koja je mutna?

Da zbog mutnih stranica. Zar je svaka treća-četvrta takva? Na brzinu sam prelistao, nisam baš obratio pažnju kolika je učestalost.

U mom primerku,skoro pa je tako. Ne mozes vezati 10 strana a da bar jedna nije zestoko zamucena. Mozda nisam imao srece, ali ne verujem da je puno bolje u ostalim primercima.

Mnogo sam razocaran, jer mi je Aster medju omiljenim stripovima

Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1797 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 23/06/2010 : 12:01:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
Prije izdavanja Asterovih integrala imao sam epizode koje su objavljivane u Eks Almanahu! Naravno neke od njih su bile u boji a neke su bile crno bijele!
Nakon nekog vremena na internetu se pojavilo hrpa skeniranih stripova i jako sam se iznenadio kada sam vidio 4. epizodu Astera u boji! Usporedio sam nabavljano! Ustvari je nabavljen originalni Aster u boji i najvjerojatnije Photoshopom umetnut stari prijevod!
Ovdje je primjer kako to izgleda (scanirao sam svoj Eks 215 i izvadio stranicu tog obrađenog stripa):

Scanirao sam i istu stranicu u friškom integralu:

Odmah da se razumijemo; ja sam jedva čekao Astera u integralima jer osim ona dva albuma što je izdao Bookglobe nismo imali ništa na hrvatskom jeziku, tako da mi je ovo ok! Kada sam kupovao integrale nisam obraćao pozornost na ove propuste koji su ovdje nabrojani! A pravo da vam i kažem i ne smetaju mi iako bih volio da budu malo jeftiniji!

Oj, budi svoj!

Edited by - Bachy on 23/06/2010 12:09:04
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21861 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 23/06/2010 : 12:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ipak kupio oba Astera (prvi mi još nije stigao) i mogu da vam kažem da sam zadovoljan, barem sa dvojkom.
Onih par stranica malo mutnih mi nije ni najmanje zasmetalo!

Odbrojavanje: još 16 dana
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1797 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 23/06/2010 : 12:11:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

Ja sam ipak kupio oba Astera (prvi mi još nije stigao) i mogu da vam kažem da sam zadovoljan, barem sa dvojkom.

Meni 1. integral izgleda puno bolje od 2.

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page

Ignus
Senior Member

1357 Posts

Member since 22/06/2009

Posted - 23/06/2010 : 13:10:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Ignus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bachy

quote:
Originally posted by anto

Meni 1. integral izgleda puno bolje od 2.

Slažem se prvi je puno bolje odrađen. Jedva čekam 3. pa da vidim na čemu smo :) Ustvari ja toliko volim astera da bih ga kupio šta god da zbrljali.

Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu?
Go to Top of Page

Bachy
Senior Member

Croatia
1797 Posts

Member since 06/05/2009

Posted - 23/06/2010 : 13:48:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Bachy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ignus
Slažem se prvi je puno bolje odrađen. Jedva čekam 3. pa da vidim na čemu smo :) Ustvari ja toliko volim astera da bih ga kupio šta god da zbrljali.

Pridružujem se željama i pozdravima!

Oj, budi svoj!
Go to Top of Page
Page: of 21 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000