Author |
Topic  |
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 25/09/2009 : 22:50:14
|
Strip je za 4.Epizode iz stripoteke su mi bolje od ovih početnih. Prijevod za 4. Papir za 5.Nije masni Otisak za +4. Korice/uvez za 4. Uglavnom,strip koji ljubitelji sf moraju imati. |
Ja sam fetišist papira! |
 |
|
Bachy
Senior Member

Croatia
1797 Posts
Member since 06/05/2009 |
Posted - 27/09/2009 : 14:24:18
|
quote: Originally posted by Obelix
mene je samo strah da necemo docekati nastavke, ili mozda samo jedan, dva, jer sem Umpah Paha, ne secam se sta je Bookglobe zavrsio. Samo zapocinje sve vise serijala/integrala. Nadam se da to nece biti slucaj i sa ovim
Pridružujem se željama! |
Oj, budi svoj! |
 |
|
Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts
Member since 03/09/2008 |
Posted - 28/09/2009 : 23:29:32
|
Ja ovo jos ne videh u Beogradu....zna li se stogod???
Mislim na integral!!   |
Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.
|
Edited by - Bruce Wayne on 28/09/2009 23:30:09 |
 |
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6377 Posts
Member since 29/11/2001 |
Posted - 29/09/2009 : 11:58:35
|
Konačno integral Astera i u mojim rukama.Bez obzira na možda malo previsoku cijenu,izdanje je dobro.Tisak i uvez su ok,korice ne zijevaju odnosno knjiga se ne napuhava nakon čitanja kao kod nekih prošlih integrala.Uglavnom ok.Šteta što nema originalnih naslovnica unutra,to mi baš fali jer mislim da se ipak moglo s obzirom da je strip u boji i vjerojatno to ne bi bio prevelik trošak.E sad ako već zadnja korica sadrži te naslovnice,mogle su biti veće a ne kao Panninijeve sličice nogometaša.I kad smo već kod toga, namjerno sam odabrao primjerak sa koso zaljepljenom zadnjom naslovnicom;-))
I prijevod mi se čini dobar,stigao sam do polovice drugog albuma i u tom drugom albumu u jednom oblačiću stoji "Aksel munshine" dok je prije normalno Aster Blistok, a za dalje ne znam kako je.
Inače,po prvi puta čitam Astera jer mi se nije dalo sakupljati stare Eksove i Stripoteke.Strip mi se jako sviđa,podsjeća me na Valeriana s tim da je Aster bolje napisan a Valerian bolje nacrtan.Uglavnom,sad treba držati jedan normalan ritam izlaženja ovih integrala i bit će to jedna dobra kolekcija. |
Bond.James Bond. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6377 Posts
|
Aco
stripovi.com suradnik

.GIF)
Slovenia
6377 Posts
Posted - 21/10/2009 : 14:05:47
|
Riješio prvi integral.Svaka epizoda je bolja od one prethodne,stvarno odličan strip,i scenarijo i crtež.Sad samo treba držati neki normalan tempo izdavanja, da ne ostanemo na ovom prvom broju kao u većini slučaja kad je o integralima riječ. |
Bond.James Bond. |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Member since 13/03/2003 |
Posted - 01/01/2010 : 20:15:02
|
quote: Originally posted by Dalen
quote: Originally posted by JefCostello Postoje li kolor naslovnice za sve tri epizode unutar ovog Integrala u "normalnom" formatu i ispred svake epizode ili su stavili samo ove tri minijature na zadnjoj korici k'o na Marketprintovom Bluberiju?
Samo su te tri (pre)male.
@JefCostello Da te obradujem. Drugi Integral ima osim te tri male i velike kolor naslovnice unutra  |
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
Posted - 01/01/2010 : 22:38:40
|
Drugi integral popravlja neke nedostatke prvog ( spomenute naslovne stranice ) ali, jel sam ja zrel za pregled kod okulista ili su slike mutne? |
Zar nitko nece pomoci udovicinu sinu? |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
Posted - 02/01/2010 : 06:58:35
|
drugi je za klasu lošiji od prvog po pitanju tiska i skena unatoč naslovnicama.bernard nije dobija cd-ove već je skenirano iz stripa a i tu je mogao naći bolji otisak jer imam neke skenirane koje bolje izgledaju nego ovi iz integrala,barem neke stranice.a i cijeli drugi integral je tamnije otisnut.usporedite samo bijelinu papira iz prvog i drugog integrala. ali unatoč tome aster je vrijedan kupovanja i kupujte ga! |
 |
|
JefCostello
New Member

257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 02/01/2010 : 12:13:15
|
quote: Originally posted by JefCostello Postoje li kolor naslovnice za sve tri epizode unutar ovog Integrala u "normalnom" formatu i ispred svake epizode ili su stavili samo ove tri minijature na zadnjoj korici k'o na Marketprintovom Bluberiju?
Samo su te tri (pre)male.
@JefCostello Da te obradujem. Drugi Integral ima osim te tri male i velike kolor naslovnice unutra 
da...koliko me je obradovala pojava naslovnica pre svake epizode u "pravoj" velicini toliko me je razocarao kvalitet skena koji je dosta mutniji od prvog integrala...
vidim da Markos ovde juri razna izdanja nekog stripa za koji dobije prava da objavi pa me interesuje kako to funkcionise, da li moras da objavis ono sto ti oni posalju, koliko god to bilo lose, ili mozes/moras da se bacis u potragu raznih izdanja u raznim zemljama kako bi nasao odgovarajuce...?
uglavnom, nastavicu da kupujem Astera jer ne verejum da ce u dogledno vreme da se pojavljuje nesto bolje od ovoga, pogotovo ako nastave da "štancuju" po dva integrala godisnje... |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29722 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 02/01/2010 : 13:03:15
|
Zavisi s kim razgovaras. Ako oni imaju dobre materijale, onda i ne trebas traziti dalje. Ako nemaju, onda se snalazis kako znas i umijes. |
Trouble will find me |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 02/01/2010 : 13:19:06
|
quote: Originally posted by JefCostello uglavnom, nastavicu da kupujem Astera jer ne verejum da ce u dogledno vreme da se pojavljuje nesto bolje od ovoga, pogotovo ako nastave da "štancuju" po dva integrala godisnje...
I isplati se kupovati mada... nije mi to ni sjena osjećaju iz onih davnih godina. Valjda je do mene. Treći je spreman za tisak ako se ne varam. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Posted - 02/01/2010 : 15:25:43
|
quote: Originally posted by Ignus Drugi integral popravlja neke nedostatke prvog ( spomenute naslovne stranice ) ali, jel sam ja zrel za pregled kod okulista ili su slike mutne?
Sve je u redu sa tvojim vidom. Osim tih popravljenih nedostataka, lošiji je u kvaliteti tiska od prvog (vidljivo). I slike su manje. Ima previše bijelog i gore i dolje. |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 02/01/2010 : 16:20:31
|
Neki bi rekli... Bijelog nikad previše |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
Bardho
Senior Member

1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 02/01/2010 : 17:49:04
|
Mislija san da će biti manje uočljive a ono... ćorak!  |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2403 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 03/01/2010 : 11:36:59
|
Uzasavaju me takvi propusti...prosto neznam sta da kazem...jos nisam nabavio drugu knjigu ali vidim po reakcijama da je lose odradjeno...moze li ista da se odradi kako treba,pa nisu ovo kiosk izdanja gde greske i mogu da prodju,ovo su ipak skupa kolekcionarska izdanja gde gresaka NE SME biti...ako se nesto ne moze odraditi vrhunski,onda ne treba ni da se upustaju u takav poduhvat...ovako je sve totalno neozbiljno i nekorektno...posle prve knjige nekako sam i "progutao" onu nalepnicu ali sada shvatam da ovo rade neozbiljni ljudi... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 03/01/2010 : 12:03:57
|
Istina je sve gore napisano vezano za kvalitet ovog izdanja. Izdavaci treba da znaju da se ovo radi sad, pa za deset ili dvadeset godina ponovo. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Posted - 03/01/2010 : 12:25:03
|
Upravo tako, ako se nije moglo trenutno doći do tih gore spomenutih famoznih CD-ova, trebalo je pričekati, a ne raditi ovakve pizdarije. Uostalom, ovaj 2. integral je izašao dosta brzo nakon 1. integrala, pa uopće nije trebalo ovo. Moglo se pričekati i odraditi to kako spada. Osim tih famoznih sličica (koje i nisu neki veliki problem), 1. integral je jako dobro odrađen. Čak me niti toliko ne smeta nedostatak naslovnica unutra. Tu je to sve popravljeno, ali je ono najvažnije vidno lošije . Još jednom se pokazalo da su Fibra i Libellus daleko najozbiljnije firme. |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
Posted - 03/01/2010 : 14:22:00
|
Ovi koji nisu vidjeli neka ne pljucaju izdanje. A da se moglo mrvicu,dvi bolje moglo se. Francuzi nemaju cd-ove pa se nije imalo šta čekati,osim ako bi se čekalo da oni to naprave a pitanje je kad i hoće li uopće.
|
 |
|
Dalen
Senior Member

.jpg)
Croatia
2276 Posts
Posted - 03/01/2010 : 17:05:51
|
Pogledaj samo koliko je tisak tamniji od prvog, pa onda koliko su slike manje, tj. koliko ima bijelog praznog prostora lijevo i desno - gore i dolje. Mrvicu-dvi? Bolje reci mrvetinu-dvi! |
 |
|
axle munshine
Senior Member

Serbia
2403 Posts
Member since 14/06/2006 |
Posted - 03/01/2010 : 19:45:57
|
quote: Originally posted by jaki
Ovi koji nisu vidjeli neka ne pljucaju izdanje. A da se moglo mrvicu,dvi bolje moglo se. Francuzi nemaju cd-ove pa se nije imalo šta čekati,osim ako bi se čekalo da oni to naprave a pitanje je kad i hoće li uopće.
Ajde za CDove(mada je i to jeftin izgovor),ali kako razumno objasniti izostanak naslovnih unutar knjige u prvom tomu,a vec u drugom se pojavljuju!?!Zar to nije neozbiljno?...zar se koncept same edicije i svi detalji oko izdanja ne planiraju unapred?...ozbiljan izdavac takve vrste izdanja to nikako ne bi prevideo,svako ko misli drugacije je pristrasan... |
...BD, c'est la vie... |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27665 Posts
|
JefCostello
New Member

257 Posts
Member since 02/09/2008 |
Posted - 03/01/2010 : 20:15:33
|
Izdanje nije savršeno, ima za sada ta dva očigledna propusta, nedostatak naslovnica unutar stripa u prvom Integralu kao i onu "nalepnicu" na zadnjoj korici i loš sken koji je korišćen prilikom izrade drugog Integrala. S druge strane tempo izdavanja je za sada više nego brz (da su krenuli da mrcvare sa po jednim Integralom u dve/tri godine, obzirom na broj Axleovih epizoda kraj ne bi ni dočekali...).
Obzirom da se izdavač ne oglašava po tom pitanju mi možemo samo da nagađamo šta je razlog ovih propusta: 1. nepostojanje boljih skenova/originala/cd-ova... 2. postojanje istih ali obzirom na želju izdavača da izda što više Integrala u što kraćem roku, nije u stanju da to pronađe i pripremi kako treba. 3. tragično odsustvo svesti kod izdavača o konceptu integralnih/definitivnih izdanja koja treba da budu savršena u svakom smislu, a bez obzira na to da li postoje/mogu da se pronađu savršeni skenovi... 4. nešto drugo, racionalnom umu nepojmljivo...
obzirom da ne znam za neko englesko izdanje, ja ću da nastavim da kupujem... |
"Comics will be the culture of the year 3794" Salvador Dali |
 |
|
Topic  |
|