Author |
Topic |
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 25/01/2010 : 10:48:44
|
Videli ste trejler – a ako niste, u ZABAVI ZA CELU PORODICU #13 naša mala Dženi Smit se greškom obrela u mračnom & magičnom Pragu, gde neki monstrum, koji možda jeste, a možda nije Golem, tamani turiste! Nakon čemera & jada iz ZZCP #12, Dženi treba malo odmora... ali da li je Grad magije pravo mesto za to? Kako se ona uopšte snalazi bez ostatka Smitovih u Pragu, gde je svako ćoše magično? I ko u stvari tamani turiste? Saznajte u
Sa ovim brojem, ZZCP preuzima titulu najmnogobrojnijeg Lavirintovog izdanja od blaženopočivšeg NeOma – i nema stajanja! Scenario naravno pisao Vlada „Obožavam Prag, videli ste to još u mojim uvodima za Dampira, zar ne?“ Tadic; atmosferu Praga maestralno dočarao Vlada „posle ovoga crtam samo stripove koji se dešavaju na Antarktiku... ili u Vojvodini“ Kuzmanov; naslovnicu i Bombija potpisuje Mihajlo „speed king“ Dimitrievski – TheMiČo, šta je imalo da se dizajnira dizajnirao je Robert „Kindle“ Vorliček, a sve to pod uredničkom palicom Dejana „prevazišao sam stripovske forume“ Djokovitja – Dekare.
Cena? Evro je skočio, ZZCP #13 od 32 strane ima 33 strane stripa, i racunica kaze da ce se sa nashom standardnom cenom 500 primeraka ove sveske otplatiti na oko 538 prodatih komada, pa smo rešili da – cena ostane ista. Pa nek’ ide život.
Preview? Previewa nema... zato što će od 25.01. ceo strip biti dostupan na www.stripovi.com za download. Da, ceo strip, sa koricama, Bombijem i reklamama – kad bismo imali reklame. ;) Čisto da proverimo koliko dostupnost na internetu utiče na prodaju papirnatog izdanja. Ako vam se dopadne – kupite ga. Ako ne, nećemo više da se družimo sa vama. ;)
Bohemian Jenny... za male pare u striparnicama, ili besplatno na stripovi.com – navalite!
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
Edited by - Djole on 25/01/2010 10:51:51
|
|
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Member since 27/08/2009 |
Posted - 25/01/2010 : 10:56:15
|
Nije mi baš najjasnije. Istovremeno se prodaje papirno izdanje, dok vi kao izdavač nudite da se isto pročita i besplatno? Hvale vredan potez. Prvom prilikom ću kupiti papirnato izdanje, kao vid podrške ovom hrabrom potezu. |
You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time. |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/01/2010 : 10:59:39
|
quote: Originally posted by Šovinista
Nije mi baš najjasnije. Istovremeno se prodaje papirno izdanje, dok vi kao izdavač nudite da se isto pročita i besplatno?.
Baš tako. Kad je bal, nek je maskenbal. ;)
quote: Originally posted by Šovinista
Hvale vredan potez. Prvom prilikom ću kupiti papirnato izdanje, kao vid podrške ovom hrabrom potezu.
I tvoj potez je hvale vredan. :) |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Posted - 25/01/2010 : 11:04:04
|
Pratio sam neke ranije brojeve "Porodične zabave" ;) i prijatno sam se iznenadio da je već 13 brojeva izašlo. Svaka čast. Ove nedelje ću pokupovati sve što sam propustio i verovatno ću biti inspirisan da napišem koju reč o serijalu so far, pa ću tih par rečenica objaviti ovde. Svaka čast, ponavljam. Potrebna je hrabrost danas izdavati domaće stripove na tržištu koje nije otvoreno nizašta sem Boneli izdanja, realno. |
You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Posted - 25/01/2010 : 11:31:26
|
Uh, ja ne mogu da nađem na stripovi.com link do stripa. Može li ovde da se okači direktan link? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/01/2010 : 11:42:01
|
Markos ce okaciti u toku dana na homepage, a posle cu i ja da stavim link ovde. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 25/01/2010 : 11:46:30
|
Samo napred majstori Nisu zaboravljena obecanja za korice ili sta vec koje su obecane za ovu godinu a ona vec uveliko izmice A onaj pohlepni urednik koji zgrce pare na Lavirintovim izdanjima mogo bi bas malo i da se pojavi na forumu |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 25/01/2010 : 11:52:50
|
Nismo zaboravili, ne brini. Volim i ja lepo pakovanje. ;) Verovatno ce biti za Salon stripa. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 25/01/2010 : 12:10:15
|
quote: Originally posted by Djole
Nismo zaboravili, ne brini. Volim i ja lepo pakovanje. ;) Verovatno ce biti za Salon stripa.
Dobro,malo cekanja nije strasno. Samo sto me mnogo interesuje kako ce to da izgleda,pocinjem da grickam nokte od nervoze i ne mogu da docekam,ma kakav salon stripa,dajte to brze,nervoza je velika |
|
|
Šovinista
New Member
Serbia
178 Posts
Posted - 25/01/2010 : 12:45:40
|
Pojavio se link na www.stripovi.com Ipak, odlučio sam da u znak zahvalnosti ne skidam fajl, već ću koliko danas-sutra nabaviti svoje papirne primerke. |
|
|
Emir Pasanovic
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
6221 Posts
Member since 10/06/2002 |
|
Digging Bill
Junior Member
Croatia
419 Posts
Member since 29/06/2004 |
Posted - 25/01/2010 : 16:06:30
|
Luđaci!!! Nadam se da ćete prodati bar 638 primjeraka! Nestrpljivo se očekuje Bombijeva mračna tajna! :)
Edit: Sad sam pročitao Bombija u skenu, hehe, dobra poveznica između bu i mghrrghr |
I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name |
Edited by - Digging Bill on 25/01/2010 16:17:46 |
|
|
Dzimi Gitara
stripovi.com suradnik
1922 Posts
Member since 14/11/2001 |
|
nolo contendre
Junior Member
Serbia
411 Posts
Member since 18/06/2009 |
|
Barker
Advanced Member
Fyro Macedonia
4647 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 27/01/2010 : 12:17:46
|
quote: Originally posted by Tex Willer
Samo sto me mnogo interesuje kako ce to da izgleda,pocinjem da grickam nokte od nervoze i ne mogu da docekam,ma kakav salon stripa,dajte to brze,nervoza je velika
Samo da kažem, pošto me par ljudi pitalo - ovo ne znači HC reprint Zabave. Toga neće biti - ovo je drugačije rešenje (čisto da izludim Texa još malo) |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 27/01/2010 : 12:20:12
|
quote: Originally posted by Dzimi Gitara
Ja sam imao predlog, da nema broja 13, nego 12b, ali Djole kaže da je neizvodljivo zbog Biblioteka. :)
Jeste, već kako onim simpatičnim tetama (koje mi kad im odnesem Neustrašivu Zorku za obavezne primerke daju priznanicu da sam im doneo "Neustrašivu ZBrku") objašnjavam da neće biti broja 13. ;) |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 27/01/2010 : 12:21:11
|
quote: Originally posted by Digging Bill
Nestrpljivo se očekuje Bombijeva mračna tajna! :)
Umalo da je ne bude, odnosno - hteo sam da to razvlačim još par brojeva, da bude na korak od running gaga, al' ajde. ;) |
|
|
Digging Bill
Junior Member
Croatia
419 Posts
Member since 29/06/2004 |
Posted - 27/01/2010 : 14:45:59
|
quote: Originally posted by Digging Bill
Nestrpljivo se očekuje Bombijeva mračna tajna! :)
Umalo da je ne bude, odnosno - hteo sam da to razvlačim još par brojeva, da bude na korak od running gaga, al' ajde. ;)
Iskreno, ni ja nisam mislio da će se već razriješiti ta najtajnija od svih tajni ZZCP univerzuma bez zavlačenja još par brojeva. ;) Dobro izvedeno, svaka čast obojici! |
I sometimes even tried to catch her, but never even caught her name |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 31/01/2010 : 12:04:39
|
Pročitao... Eto autora koji se ne srami pokazati svoje (djelomično) bonelijevske korijene. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 01/02/2010 : 12:20:14
|
Hehe, ovo je "najbonelističkija" epizoda so far - zlobnici bi rekli da je zato i delimo džabe. ;)
Elem, hvala Emiru na recenziji!
Sitna zanivmljivost: mala padavičarka nije posveta Empty child/The Doctor dances, ili bar ne u potpunosti. Kad sam pre neku godinu bio u Pragu, i izašao uveče ispred hotela da zapalim cigaretu, upravo mi se desila scena koju ste videli u stripu: klinka od 14-15 leta ide po mraku i priča "Papi? Paaapi?" Vrlo verovatno je tražila kuče koje se tako zove, ali scena je bila spooky as hell... i to je bio začetak Bohemian Jenny. ;) Kad sam napisao tu scenu, postalo mi je jasno da apsolutno vuče na Empty child, ali šta da se radi.
@Deers & Barker - oko detalja, Františeku je mobilni trebalo da zvoni sa notama iz Smetanine Vltave, no Dekara je to nonšalantno iskulirao. ;) Gadno je to kad je upisivač u isto vreme i glavni urednik, nemaš kome da ga tužiš. ;) |
|
|
shommy
Average Member
Serbia
586 Posts
Member since 03/09/2006 |
Posted - 01/02/2010 : 13:51:13
|
Hoce li se slati jos primeraka Vrli Mrtvi Svet u Novi Sad? Inace otvoreno je jos jedno prodajno mesto u NS od veseljaka pa ne bi bilo lose da odradite dobunu VMS. Pozz |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 01/02/2010 : 14:05:51
|
VMSa u Novom Sadu ima kod Dekare.
Što se tiče veseljaka, saradnja je bila slatka ali kratka, tako da Lavirintovih novijih izdanja nema, niti će biti na Trafikama, a starih ima dok se ne raprodaju. |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
14077 Posts
Posted - 02/02/2010 : 00:47:03
|
Samo sto me mnogo interesuje kako ce to da izgleda,pocinjem da grickam nokte od nervoze i ne mogu da docekam,ma kakav salon stripa,dajte to brze,nervoza je velika
Samo da kažem, pošto me par ljudi pitalo - ovo ne znači HC reprint Zabave. Toga neće biti - ovo je drugačije rešenje (čisto da izludim Texa još malo)
Zezaj,zezaj i to dok sam bio u aps pa ne mog da odgovorim nista Kad je bre taj salon stripa,to bese negde na jesen,malo pre sajma? A jel' predvidjeno mesto za onu duplu trojku(baljda bese trojka?),koja je izasla samo za Mafest? Gde cu s njuma(ili bese ispravno njojzi?) |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 02/02/2010 : 09:57:49
|
Zezaj,zezaj i to dok sam bio u aps pa ne mog da odgovorim nista
Jel' te Karson izvuk'o?
Kad je bre taj salon stripa,to bese negde na jesen,malo pre sajma?
O da.
A jel' predvidjeno mesto za onu duplu trojku(baljda bese trojka?),koja je izasla samo za Mafest? Gde cu s njuma(ili bese ispravno njojzi?)
Će da smislimo nešto. |
|
|
Topic |
|