forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Dampyr - Dampyr fanovi
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 131

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 01/02/2010 : 00:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote

Ha! pravedni sve vise naginje ka lunarnim zanrovima i htonskim destinacijama!

Nego, zaista...zasto Bookglobe kad ti je VC dostupan, a i daleko jeftiniji?

Pozdrav za pravednog!
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 01/02/2010 : 07:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

quote:
Originally posted by pravedni
Srecan sam sto se pojavio ovako zanimljiv i kvalitetan serijal...

Druže, ako si profesor-inz, onda dobro glumiš...(malo se šalim, ne zamjeri)
Znam da je to tvoja stvar, ali zašto kupuješ Bookglobe knjige kada je VČ daleko jeftiniji? Nisi zadovoljan kvalitetom ili je nešto drugo u pitanju?

Kupujem i Dampyra od "Veselog cetvrtka". Ove knjige od izdavaca "Book globe" dobijam u razmeni za druge stripove,tako da mi to nije neki veliki materijalni izdatak...Apsolutno sam zadovoljan i dizajnom i kvalitetom Dampyra od "Veselog" i kupovacu ga i dalje. Mislim da im je pravi potez izdavanje ovog novog junaka. Od izdanja "Veselog cetvrtka" jedino mi se ne dopada Bred Baron,a ne kupujem ni Leo Pulpa.
Dylan Doga ne uzimam,jer ce mi Doca jednog dana pokloniti svoj komplet. Salim se,naravno...
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 01/02/2010 : 07:05:43  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

Ha! pravedni sve vise naginje ka lunarnim zanrovima i htonskim destinacijama!

Nego, zaista...zasto Bookglobe kad ti je VC dostupan, a i daleko jeftiniji?

Pozdrav za pravednog!

Pozdrav i za tebe,Dok! Za odgovor procitaj prethodnu poruku koju sam uputio Mhejlu. Da li si imao priliku da procitas strip album "Cetvorka iz ulice Bejker"? Jesi li zadovoljan sa kvalitetom - scenario,crtez,boja? Vredi li to kupiti?
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 01/02/2010 : 17:44:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
..Da li si imao priliku da procitas strip album "Cetvorka iz ulice Bejker"? Jesi li zadovoljan sa kvalitetom - scenario,crtez,boja? Vredi li to kupiti?

Mislim da trebas nabaviti "Cetvorku iz ulice Bejker" :)

Nego, ovo valjda bese "Ultimate Dampyr fanovi"

Nije mi nesto legla ova poslednja "Zabranjeni vrt". Jedna od slabijih epizoda.
Go to Top of Page

pravedni
Advanced Member

Serbia
4057 Posts

Member since 03/12/2009

Posted - 02/02/2010 : 07:10:27  Show Profile Show Extended Profile  Send pravedni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by docA

quote:
..Da li si imao priliku da procitas strip album "Cetvorka iz ulice Bejker"? Jesi li zadovoljan sa kvalitetom - scenario,crtez,boja? Vredi li to kupiti?

Mislim da trebas nabaviti "Cetvorku iz ulice Bejker" :)

Nego, ovo valjda bese "Ultimate Dampyr fanovi"

Nije mi nesto legla ova poslednja "Zabranjeni vrt". Jedna od slabijih epizoda.

Dok,hvala na informaciji! U subotu idem za Novi Sad pa cu kupiti "Cetvorku iz ulice Bejker". Inace,javise mi ljudi sa foruma da je u Novom Sadu na SPENS-u otvorena jos jedna "Trafika"...Odlicno!
Go to Top of Page

Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2509 Posts

Member since 01/08/2009

Posted - 03/02/2010 : 18:59:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit Tornadomaster's Homepage  Send Tornadomaster a Private Message  Reply with Quote

Pici dalje Dilan Dože, da te braca na police slože.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 03/02/2010 : 19:06:39  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Jel ono Leatherface

ODLICNA NASLOVNICA!
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 03/02/2010 : 19:33:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Hm...
Na prvi pogled, svakako upečatjiva naslovnica. No naslov izgleda promašen;''sijenka zmaja'', a na naslovnici serijski ubica?
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9399 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 03/02/2010 : 19:36:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hm...
Na prvi pogled, svakako upečatjiva naslovnica. No naslov izgleda promašen;''sijenka zmaja'', a na naslovnici serijski ubica?

Možda se ovaj gospodin sa motorkom zove Drago

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 03/02/2010 : 19:38:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:

Hm...

Možda se ovaj gospodin sa motorkom zove Drago

Jes', mora sirovina balkanska biti ubica...
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 06/02/2010 : 15:04:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
Čitalo se svašta od Dampyra recentno, pa da istresemo...
Koji strip, stripčina je ovaj Flamanski košmar. Nema šanse da mi shyamalanovski obrat na zadnjih par stranica pokvari najjaču atmosferu koju sam ikad vidio u stripu. Štoviše, pročitao sam još jednom, da vidim hoće li mi to saznanje s kraja kvariti ugođaj, ali ma kakvi. Gledam malo na ubc, dadoše 4 za ideju, upravo zbog tih trashy čudovišta iz druge dimenzije ; ali scenarij i crtež, dakle izvedba te ideje je maksimalna, 7. Kako ovaj Boselli stvara napetost i atmosferu, to nije normalno. Jasno, to je i glavni cilj priče, kao i priča o prijateljstvu Tea i Adriena. Sve drugo je sporedno, tako da se glavni junak doima suvišno, ali mora se pojaviti. Koliko je filmova, priča i stripova o ukletim kućama, mali milijun? Ne može se onda napraviti nešto kvalitetno na tu temu, sve je već rečeno? Krivo. Nije bitno što, već kako se priča. A bogami Boselli zna kako. Majstor dijaloga i režije.
Uostalom, kad vidite da su autori Boselli i Luca Rossi, fino se opustiti, isključiti televiziju i ostale zunzare, i idemo. Ja sam inače brz čitač, Zagora preletim za 20 minuta, ali kad crta genij Rossi, onda se čita polako, sat i pol. Luca je svog zadnjeg Dampyra odradio lijevom nogom, kad je vidio čiji scenarij crta, ali za Bosellija nema šale. Osim standardnog, dakle uberatmosferičnog crteža koji vas polako zarobljava kako čitate, opet se pojavio i "drugi" Rossijev crtež, kao i u Izgubljenoj duši, sekvenca sa putovanjem Flandersa i njegova broda u drugoj dimenziji. Ne znaš koji je bolji. Volio bih vidjeti kompletan Rossijev strip u toj tehnici. Luca Rossi nema crtež, ni Majo kad smo već kod toga, koji vrišti sa papira, da se tako izrazim, koji je super kad se prelistava, a malo manje kad se čita. Morate početi čitati i onda vas strefi.
Ali nešto drugo mi je interesantno. Ja sam mislio kad je Dampyr krenuo da će to uglavnom biti akcijski orijentiran strip uz tek poneku sporiju epizodu. Potpuno sam se prevario, i jako mi je drago zbog toga. Naime, perjanice su upravo epizode poput ove. To su Pješčane utvare, Ispod kamenog mosta, Iz tame, Izgubljena duša, i sad Flamanski košmar. S druge strane, Dampyr ima samo dva uspjela akcijska spektakla, Obala kostura/Zabranjena zona i Rođen u močvari/Delta blues, s tim da ovaj drugi i nema toliko akcije. Colombo je zato naštancao blesavih akcića. No, s njim se lagano pozdravljamo.

Nakon najboljeg tandema uslijedio je najgori. Što je interesantno, Zabranjeni vrt čak solidno počinje, Tesla i njene misli prilikom noćnog lova, pa mislim si nije ovo loše, ali brzo se strip suočio s vlastitim šupkom. I bome smrdilo je do neba. Osim tih 20-tak stranica s Teslom, ovo je najgore smeće koje se može naći u Bonelliju. Ne znam, ne pratim većinu toga već dugo, ali gore od ovoga teško da ima. Scenarij nula, crtež ispod nule. Da nema Baggija, desilo bi se čudo - jedan Bonellijev junak ne bi imao niti jednog lošeg crtača. Ok, možda Piccininno.

Čitao sam i neke koji trebaju tek izaći kod VČ, nećemo spoilat, tek mali info što se može očekivati.

Banda živih mrtvaca/Arizona killers - nakon dugo vremena dobar akcić. Šestorica gadnih skupljača skalpova sa divljeg zapada kolju po Arizoni. Brzo, žestoko, furiozno, zabavno. Dotti super.

More smrti - Plavi vukovi, Temsek, Arno iz Medical Teama, nova vampirčina Erlik Khan - epizoda koja je djelić slagalice, i koja još više mrsi klupko. Valjda ćemo dočekati i epizodu da se to malo i otpetlja : D

Nezasitni - dobra tema, ljudožderi i njihov demon, izvedba nikakva, likovi nisu dublji od milimetra. No, pamtit će se, jer nema više Colomba, jii-haaa : D
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 06/02/2010 : 17:08:32  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Baš mi je drago za ''Bandu živih mrtvaca, očekujem dosta od te priče. Što se tiče ''Flamanskog košmara'', napisao sam osvrt nekoliko stranica prije, i da, meni je utisak pokvario kraj. Dampir stvarno ima impresivne kadrove, trebali bismo napraviti malu galeriju različitih crtača. Šta kažete? Ako se ne varam, Inferno je postavljao neke slike iz ''Ispod kamenog mosta'', pa ću ih probati naći. I još nešto, Džedsone: jeli si čitao dvadeset sedmi broj, onaj u kome Harlan proživljava dio Drakinih sjećanja? On ide sledećeg mjeseca, pa sam se baš zainteresovao...
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4746 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 06/02/2010 : 18:17:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Poceo sam da pisem par Dampirovih recenzija, onako za sebe, a onda sam stao iz, meni samom, nepoznatih razloga.
Jebiga.

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Džedson
Average Member

534 Posts

Member since 29/04/2008

Posted - 06/02/2010 : 20:37:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Džedson a Private Message  Reply with Quote
quote:

jeli si čitao dvadeset sedmi broj, onaj u kome Harlan proživljava dio Drakinih sjećanja? On ide sledećeg mjeseca, pa sam se baš zainteresovao...

Ne, još nisam. Ne sumnjam da će biti dobar.
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/02/2010 : 20:44:11  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ma Dampir je realno katastrofa. Jedva 2 od 10 i to nategnuto.
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 06/02/2010 : 21:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Moram se sloziti sa Dzedsonom u vezi Flamanskog kosmara. Ovo je stvarno odlican strip sa nevidjenom atmosferom i Lucom Rossijem u maltene perfektnom izdanju. Dampyr je ovdje zaista potpuno nebitan, a glavni likovi su Teo i Adrien, uz znacajnu "epizodnu" ulogu grada Genta i njegove misticne i nekako anahrone atmosfere zamrznute u vremenu. Meni ne smeta toliko kraj niti ovaj b-movie rasplet sa crno-mrljastim cudovistima-parazitima, bas zato sto trash estetikom nekako razbija skoro opipljivu melanholiju koja postoji u vecem dijelu stripa.

Ovaj strip sam stavio u 10 najboljih kiosk izdanja godine, zajedno sa Delta Bluesom. Inace, prve dvije praske epizode, Misisipi/delta blues i Flamanski kosmar su, ako ne racunamo DD, vrhunci VC izdavastva (bar sto se tice Bonellija). Generalno, prosjek Damyrovih epizoda mi je i dalje dosta slab, jer ima dosta epizoda koje mi bas nikako ne legnu, ali ove sto su dobre, su stvarno dobre.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/02/2010 : 22:55:59  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
U vezi s Flamanskog kosmara. Ama ako je kraj katastrofa dzaba sve ono pre. Neka zaseru pocetak, a nek kraj bude normalan i ja sam OK sa time.
Go to Top of Page

nolo contendre
Junior Member

Serbia
411 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 06/02/2010 : 23:01:47  Show Profile Show Extended Profile  Send nolo contendre a Private Message  Reply with Quote
Nije mi jasno kako se Boseli tako olako posere na sav svoj uloženi trud?
Strip je sjajan do pred sam kraj ali zaključak je stvarno bedan.Bonelijevim scenaristima zaključak i jeste kritična tačka,ali najtužnije je što je Boseli ovde bio na pravom tragu a ipak uspeo da zajebe."Druga dimenzija",čemu to?Banalna demistifikacija..Ako nije imao tačnu ideju da objasni ko su i odakle su stigli oni ameboliki,nije trebao ni da pokušava,bolje da je ostavio da to tumači ko kako hoće.

Tela od voska,bezrazložna ubistva školskih ispisnika i ona "vratanca" u drugu dimenziju o'ma tu iza ćoška su posebne gluposti.

Trenutno sam na pola Zabranjenog Vrta i strip mi je do sada odličan,a pošto vidim da je ovde na forumu ispljuvan kapiram da ću biti svedok još jedne "majstorske bravure" Bonelijevih kvaziscenarista.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/02/2010 : 23:07:39  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Ebem ga, meseci ritam ubija normalnost stripa. Zapravo, sem Nollite i ne znam drugog B. scenaristu koji je tukao dosta dugo mesecni ritam kvalitetno. Mozda Berardi, mozda...
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3296 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 06/02/2010 : 23:23:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
Ne verujem da postoji jos neko sem Nolitte. Kako bi bilo super da je u to vreme imao jos nekog ko je mogao da ga prati po kvalitetu, nekog srodnika... recimo brata ili oca... steta.
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10882 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 06/02/2010 : 23:26:01  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Nikakva steta, necu davati pare . A i tvoje predikcija 2/10 je skorz dobra za B. danas

Edited by - kasper on 06/02/2010 23:46:41
Go to Top of Page

misterx381
Average Member

Serbia
920 Posts

Member since 17/02/2007

Posted - 15/02/2010 : 15:34:29  Show Profile Show Extended Profile  Send misterx381 a Private Message  Reply with Quote
Sledeći Dampyr 27 je odličan (8.5/10). Može se reći da je pravo osveženje, jer je epizoda smeštena u Drakinu prošlost. Neću preterano da komentarišem zbog ljudi koji čitaju izdanja VČ-a, ali mogu da preporučim ovu epizodu. Kupite i uživajte čitajući.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 15/02/2010 : 16:38:29  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Epizoda koju nestrpljivo cekam, bas je King Warrior govorio da nema veze sa vukodlacima, iako se zove "Vukodlaci"
Bas sam nestrpljiv!

I naslovnica je odlicna!

Go to Top of Page

Panon
Senior Member

2656 Posts

Member since 16/08/2007

Posted - 15/02/2010 : 16:42:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Panon a Private Message  Reply with Quote
Je, super je naslovnica. Čak mi se i onaj crveni naslov na VČ naslovnici lijepo uklapa u zelenu pozadinu
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4741 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 15/02/2010 : 17:42:04  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tornadomaster

Odlični odabir boja na ovoj naslovnici

Go kneel and weep
Go to Top of Page
Page: of 131 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000