forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 100 filmova u 2010. - recenzirano 100/100
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 17

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 23/01/2010 : 17:57:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
lacan bi se zapravo složio s time da je falus = penis + nešto
s tim da je ključnija stvar ovo 'nešto' - to je baš taj nedostatak koji nema neku zbiljsku egzistenciju, nije neki određeni predmet, već proizlazi iz mreže odnosa
tako da falus može biti bilo što (ne nužno penis): drug tito ili policijska uniforma ili posjed jahte
bar ja to tako shvaćam
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 23/01/2010 : 22:00:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Problem je u tome što je Lista u svakom kadru jasno prepoznatljiv spielbergov film. A to baš i ne pomaže u ovom slučaju. Kao i u slučaju Ryana. Tanka crvena je poezija, čisti Malick bez greške, a Ryan je čisti Spielberg, uspio je čak i ovdje ubaciti spašavanje one francuske curice (?), spektakl, bla bla, vriska i cika i patetika. On jednostavno ne zna snimati filmove drugačije, od sredine osamdesetih sve mora biti napadno veće od života. Wajda je odličan, i primjereniji temi, čak i Polanski (kod njega glavni lik jedini ostane na kraju a kod Spielberga gotovo svi likovi koje pratimo u filmu naravno dočekaju kraj filma živi, jbg hollywood). Nervira me što je snimio briljantan mali Duel i predobre Ralje (jučer gledao opet, genijalna i jednostavna režija najveće avanture ikad) a sad snima smeće tipa I.J.4.

There Is a Light That Never Goes Out
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 23/01/2010 : 22:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
Ja se uopste ne slazem s tobom da sad snima smece.Kao prvo ne znam sta ide pod tim sad, ali posto si naveo neke starije, pretpostavljam da mislis u nazad 15-20 god, ali on i dalje ima vrhunskih ili dobrih filmova, posto niko ne moze snimati samo vrhunske filmove.Primjera ...Schindler's List je snimljen 1993 god (znaci ne tako davno), Amistad, Saving Private Ryan ... Cak iza 2000 godine ima extra filmova ...Minority Report , Catch Me If You Can, The Terminal ... Cak prije I.J.4 je snimio Munich koji je isto jako dobar, pa ne vidim u cemu je problem.Ti si naveo 1 film, pa mogu i ja navesti iz tog vremena njegovih filmovak koji nisu bili nista posebno primjera 1941 (1979), Savage (1973) ...

Znaci toga uvjek mora biti, pa ne moze covjek raditi filmove 50 godina i samo vrhunska ostvarenja ...

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 24/01/2010 : 00:47:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
Ok, smeće je preteška riječ (ne i za I.J.4). To su produkcijski izglancani i preglancani filmovi i to je vjerojatno ono što me smeta. Taj silan trud da sve bude veliko i glomazno, najveće i najbolje. Čak i kad gledam Terminal imam takav osjećaj a radi se o čovjeku koji živi na aerodromu :-). Lista - najveći film o holokaustu, Amistad - najveći sudski film o ropstvu i suđenju, Ryan - najveći ratni film, Catch - najveći film o prevarama, Terminal - najveći film o... aerodromima :-). Minority mi je zanimljiv (ako izuzmemo Cruisea) a i Munich mi nije loš (iako je i to najveći film o pred-11/9 terorizmu).
A bed je to što je stvarno (glupi američki termin) talentiran :-).
Sjećam se intervjua sa Lustigom u Kinoteci kad je Lista krenula u kina. Spielberg ga je uzeo za producenta da bi si otvorio neka vrata koja je inače teško mogao otvoriti ali snimanje u Auschwitzu im naravno ipak nisu dopustili pa su scene snimali s druge strane žice. Čemu? Zbog autentičnosti? Ili zbog spektakla? Nisam siguran.

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 24/01/2010 : 10:37:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Nostromo
i to je vjerojatno ono što me smeta

pa da, ali problem je u tebi, ne u spielbergu
dobra fora je što sad tu ispadam neki advokat spielbergu a nit mi je on nešto nit pratim fanatično njegov rad
ali to ne znači da jedan takav holivudski fićfirić nije snimio neke od velikih filmova
Indiana Jones, Jurski park, Ralje - što ćeš više
on snima spektakle. i to ne bedaste tipa transformers nego barem solidne ili vrhunske
nećeš spektakle? onda ne možeš gledati spielberga i hollywood
možeš gledati rosellinija i talijanski neorealizam. eto, tu imaš solidnih ostvarenja. imaš Ladri di biciclette koji je bolji od svih spielberga ali, recimo, Ryan je meni valjda bolji od Roma cita aperta (ili tu negdje; trebao bi ih pogledati ponovo pa usporediti)
no zasigurno je bolji od Krajobraz po bitwie (dakle jednog Wajde). međutim Kanal ga šiša, a da o Czlowieku z marmuru ne govorimo.

nekako mi se čini da u /principijelnom/ odbijanju hollywooda ima više psiho(pa)tologije nego utemeljene validnosti: tipa jurenje za nekakvom ekskluzivom (klub 'odabranih' koji se po svaku cijenu mora distancirati od prezrene gomile) iako je i taj obrazac najobičniji mejnstrim koji se servira ("budi poseban")
kao dobar je Talvisota (jer je finski) ali Cross of Iron je već sumnjiv (jer je američki pa su ga pogledale gomile)
Go to Top of Page

Garfield_Mo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1258 Posts

Member since 11/06/2009

Posted - 24/01/2010 : 11:30:38  Show Profile Show Extended Profile  Visit Garfield_Mo's Homepage  Send Garfield_Mo a Private Message  Reply with Quote
stinky ja se s tobom u potpunosti slazem.Mislim da je postalo to kao neka fraza koji svi govore.Spomene se hollywood i to samo samo blockabasteri i nista drugo.Tu nema kvalitete, i onda ide ono pogledajte neke talijanske, azijske i slicno... Da ne kazem jos nesto sto mi se nimalo ne svidja kod ljudih, kad primjera spomenes da volis neke da kazem od filmova koji su kao sto oni nazivaju komercialni i ide ona ... pa ti nisi neki filmofil, da si filmofil volio bi Kurasawu, Rossinia, Bergman ui slicno.
I sad je njemu nepojmljivo da neki kao filmofil (kao sto se nazivaju) vise voli te komercijalne filmove (ja licno) nego neka od ovih ostvarenja.
Mislim da je to totalno neutemeljeno.Velika razlika je u tome, sto ljudi kad gledaju primjera neki Azijski film taj film se vec probio i on da kazem bude dobar, ali nek uzmu svakodnevno sto izlaze Azijski filmovi (ili neke druge zemlje) isto izlazi puno da kazem losih i prosjecnih filmova kao i u hoolywood-u, ali do nas obicno dolaze oni sto su "poharali" tu zemlji i region.

I slicno je s ljudima koji vole klasike.Svi novi filmovi su losi, pogledajte Psycho (primjera).Kao da se ne moze vise snimiti dobar film ?

http://www.mostrip.ba/

https://www.facebook.com/KLUBMOSTRIP/

Edited by - Garfield_Mo on 24/01/2010 11:33:48
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 24/01/2010 : 12:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by stinky

quote:
i to je vjerojatno ono što me smeta

pa da, ali problem je u tebi, ne u spielbergu
dobra fora je što sad tu ispadam neki advokat spielbergu a nit mi je on nešto nit pratim fanatično njegov rad
ali to ne znači da jedan takav holivudski fićfirić nije snimio neke od velikih filmova
Indiana Jones, Jurski park, Ralje - što ćeš više
on snima spektakle. i to ne bedaste tipa transformers nego barem solidne ili vrhunske
nećeš spektakle? onda ne možeš gledati spielberga i hollywood
možeš gledati rosellinija i talijanski neorealizam. eto, tu imaš solidnih ostvarenja. imaš Ladri di biciclette koji je bolji od svih spielberga ali, recimo, Ryan je meni valjda bolji od Roma cita aperta (ili tu negdje; trebao bi ih pogledati ponovo pa usporediti)
no zasigurno je bolji od Krajobraz po bitwie (dakle jednog Wajde). međutim Kanal ga šiša, a da o Czlowieku z marmuru ne govorimo.

nekako mi se čini da u /principijelnom/ odbijanju hollywooda ima više psiho(pa)tologije nego utemeljene validnosti: tipa jurenje za nekakvom ekskluzivom (klub 'odabranih' koji se po svaku cijenu mora distancirati od prezrene gomile) iako je i taj obrazac najobičniji mejnstrim koji se servira ("budi poseban")
kao dobar je Talvisota (jer je finski) ali Cross of Iron je već sumnjiv (jer je američki pa su ga pogledale gomile)

Pa naravno, to je moj problem .
Radi se o tome da ja dijelim filmove na MENI dobre i loše (ne-dobre ), ne na holivudske, azijske, nezavisne, finske... I zato mi je žao kad vidim da je snimio neke stvarno izvrsne filmove a u zadnje vrijeme svima dokazuje da je najveći na svijetu. Uostalom potpuno ista stvar je sa Cameronom.
Nije to pitanje elitizma, kao holivud je glupost a sve nezavisno i malo i rumunjsko je super jer to naprosto nije točno.
Eto, moje mišljenje.
I meni ...Ryan ipak nije bolji od Rome....

Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 01/02/2010 : 23:55:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
Gledam više nego što stignem zapisati. A zašto ...

Bad Day at Black Rock (1955) John Sturges

Razlog zašto nisam odmah zapisao impresije o BAD DAY AT BLACK ROCK leži u tome da su mi impresije bile glupave. Primjerice, da mi je Spencer Tracy faca, pa makar cijeli film držao ruku u džepu pretvarajući se da ruku nema. Što je sve točno, ali nije neka zapisivanja vrijedna impresija.

Svi drugi dojmovi bili su rasplinuti i nedorečeni. Feeling westerna, recimo - stranac u gradu zavodi red - pod jedva navučenom modernom krinkom. Zatim dojam da je film na popisu preporuka sigurno završio s neke američke liste jer ima u njemu one moralne podobnosti (Spencer Tracy iskupljuje svojim činom Ameriku od srama zbog interniranja i maltretiranja Japanaca za vrijeme II. svjetskog) i samodopadnosti koja je tipična za američke filmove koji bi se jednom rukom bavili važnim društvenim temama, a drugom nogom čvrsto držali nekog komercijalnog žanra. Na hibride, to jest, koji pucaju i na odobravanje kritike i na prodane ulaznice.

Sve maloprije navedeno navodi da zaključak da mi se film nije trebao svidjeti, ali ... jest. I vjerojatno to ničim ne mogu objasniti no činjenicom da je, nabrojenom usprkos, riječ o dobrom filmu. Filmu koji tako lijepo vozi, pričajući što ima a ne preopterećujući po svaku cijenu čula, i koji me tako zainteresirao za svoje ne naročito duboke likove i jednostavan zaplet da sam se na sat i pol pustio posao i guštao se gledajući. Na finoj granici arhetipa i stereotipa ostao je s prave strane.

Umberto Eco, u eseju kojeg sam naknadno i slučajno pročitao, hvali BAD DAY AT BLACK ROCK zbog umijeća razvlačenja. Dok bi Tex Willer razvalio negativca čim bi se ovaj prvi put iscerio, Spencer Tracy je sat vremena gutao govna prije nego što je Karla Maldena naglavačke izbacio kroz vrata zalogajnice. Bit će da je i u tome razlog što, iako su oba u suštini westerni, BAD DAY i Spencera volim, dok Texa baš i ne.

(mcn)

PS 10 down, 90 to go.

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 00:02:58  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

Gledam više nego što stignem zapisati. A zašto ...

Bad Day at Black Rock (1955) John Sturges

Razlog zašto nisam odmah zapisao impresije o BAD DAY AT BLACK ROCK leži u tome da su mi impresije bile glupave. Primjerice, da mi je Spencer Tracy faca, pa makar cijeli film držao ruku u džepu pretvarajući se da ruku nema. Što je sve točno, ali nije neka zapisivanja vrijedna impresija.

Svi drugi dojmovi bili su rasplinuti i nedorečeni. Feeling westerna, recimo - stranac u gradu zavodi red - pod jedva navučenom modernom krinkom. Zatim dojam da je film na popisu preporuka sigurno završio s neke američke liste jer ima u njemu one moralne podobnosti (Spencer Tracy iskupljuje svojim činom Ameriku od srama zbog interniranja i maltretiranja Japanaca za vrijeme II. svjetskog) i samodopadnosti koja je tipična za američke filmove koji bi se jednom rukom bavili važnim društvenim temama, a drugom nogom čvrsto držali nekog komercijalnog žanra. Na hibride, to jest, koji pucaju i na odobravanje kritike i na prodane ulaznice.

Sve maloprije navedeno navodi da zaključak da mi se film nije trebao svidjeti, ali ... jest. I vjerojatno to ničim ne mogu objasniti no činjenicom da je, nabrojenom usprkos, riječ o dobrom filmu. Filmu koji tako lijepo vozi, pričajući što ima a ne preopterećujući po svaku cijenu čula, i koji me tako zainteresirao za svoje ne naročito duboke likove i jednostavan zaplet da sam se na sat i pol pustio posao i guštao se gledajući. Na finoj granici arhetipa i stereotipa ostao je s prave strane.

Umberto Eco, u eseju kojeg sam naknadno i slučajno pročitao, hvali BAD DAY AT BLACK ROCK zbog umijeća razvlačenja. Dok bi Tex Willer razvalio negativca čim bi se ovaj prvi put iscerio, Spencer Tracy je sat vremena gutao govna prije nego što je Karla Maldena naglavačke izbacio kroz vrata zalogajnice. Bit će da je i u tome razlog što, iako su oba u suštini westerni, BAD DAY i Spencera volim, dok Texa baš i ne.

(mcn)

PS 10 down, 90 to go.

mali je problem kad u filmu ne glumi malden vec borgnine...e sad da li je greska eccova ili tvoja ne ulazim - ali najsjajnije zvijezde u filmu su veliki veliki marvin i još možda veći robert ryan
dakle mcne -ponovno gledati klasik jer ocito si ga gledao preko one stvari
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/02/2010 : 00:10:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>mali je problem kad u filmu ne glumi malden vec borgnine...

Moja gresska! Al' neću sad ispravljati, možda na blogu. :)

>zvijezde u filmu su veliki veliki marvin

E, ali premda mi je Marvin fora, nikad nisam htio biti Marvin kad budem veliki, a Spencer Tracy jesam. I to ne zbog ovog filma, već bog svih onih gdje je velik, nespretan, nervira se i svađa s Hepburnicom.

Valjda i nesvjesno prepoznajemo svoje potencijale, od najranijih dana.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 00:11:57  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
jbga ja sam htio bit ryan - najveci zapostavljeni glumac ikad
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/02/2010 : 00:28:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rommel

I jesu l' te zapostavili?

mcn

Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2010 : 13:13:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
black rock je dobar film. ono, ne odskače nešto, ali je klasik.
ovako na brzinu i ne ulazeći nešto u sturgesovu osobu (je li on pravi fordovski američki konzervativac i sl), film je školska kritika američkog društva kroz one idealističke naočale (zemlja pravde, slobode i jednakosti). ta se kritika upućuje putem uhodanog obrasca: heroj (pojedinac) stoji naspram zaspale i posrnule malograđanske zajednice (ostvarujući tako onu kierkegaardovsku "gomila je laž"). vjerojatno je taj obrazac u gomili filmova, ovako na brzinu ima točno u podne, rambo, 3 i 10 za yumu...
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2010 : 13:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
a pogledao sam sad malo spisak filmova
većinom su to okej preporuke, premda fali možda više evrope - talijani i francuzi koji imaju praktički najjače filmove, pa nema rusa, tarkovsky je obvezatan, bergman također, jednako tako herzog, barem jednog antonionija tek tolko da se i to vidi

ako nisi gledao onako zagriženo filmofilski svjetsku kinematografiju (a sada imaš želju), prije bi ti odgovarala lista top 1000 umjesto 100
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 02/02/2010 : 13:45:52  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
>ako nisi gledao onako zagriženo filmofilski svjetsku kinematografiju (a sada imaš želju), prije bi ti odgovarala lista top 1000 umjesto 100

Da, ali bih onda morao cijele godine gledati tri dnevno, ssto je neizvedivo. 100 po 100 je okej ritam. I ostavlja mjesta za druge konzumacije. :P

mcn

Go to Top of Page

dr strangelove
Advanced Member

USA
8866 Posts

Member since 26/12/2007

Posted - 02/02/2010 : 13:52:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit dr strangelove's Homepage  Send dr strangelove a Private Message  Reply with Quote
Lista je super ispala s obzirom da ju je radila rulja bez nekakvog plana i reda.
Izostavljeno je jako puno, ali i da je pojedinac koji se razumije išao sastavljat takvu listu opet bi ostalo puno nenavedenog jer je 100 jako mali broj za ovako nešto.

It would not be difficult, Mein Führer. Nuclear reactors could - heh, I'm sorry, Mr. President - nuclear reactors could provide power almost indefinitely.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9616 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/02/2010 : 17:47:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hoces da kazes, cak i da si ti bio autor, a ne vox populi, mozda bi lista i licila na nesto priblizno organizovano i sveobuhvatno

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Nostromo
Junior Member

Croatia
476 Posts

Member since 16/12/2008

Posted - 02/02/2010 : 18:52:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Nostromo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dr strangelove

Lista je super ispala s obzirom da ju je radila rulja bez nekakvog plana i reda.
Izostavljeno je jako puno, ali i da je pojedinac koji se razumije išao sastavljat takvu listu opet bi ostalo puno nenavedenog jer je 100 jako mali broj za ovako nešto.

Ufff.
Pazi, kreće se od toga da se radi o Darku Macanu. Dakle, pretpostavka je da je Darko Macan već POGLEDAO većinu klasika i da mu nije potrebna preporuka za 100 najboljih, najvećih, najartifarti, najpametnijih filmova ikada, nego 100 filmova koje nije pogledao a bili bi mu zanimljivi.
Ali ajde, daj neku preporuku, možda meni daš inspiraciju što da ponovno pogledam .

Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 19:16:10  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mcn

quote:
Originally posted by rommel

I jesu l' te zapostavili?

mcn

kao glumca jesu - ne bavim se glumom osim ponekad
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2010 : 19:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali ajde, daj neku preporuku, možda meni daš inspiraciju što da ponovno pogledam .

preporučam sljedeće (recimo ne tako eksponirani naslovi:

Divorzio all'Italiana
Elmer Gantry
Albero degli zoccoli
The Svimmer
The Hanging Tree
La notte
Le corbeau
Stroszek
Network
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 19:38:49  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

preporučam sljedeće (recimo ne tako eksponirani naslovi:

Divorzio all'Italiana
Elmer Gantry
Albero degli zoccoli
The Svimmer
The Hanging Tree
La notte
Le corbeau
Stroszek
Network

ruku na srce ni jedan navedeni film nije neeksponiran - dapače listom sve iznimno zvučni naslovi
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2010 : 19:42:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
pa naravno da su zvučni ali ostajem pri tome da to nisu tako razvikani naslovi poput fellinija, bergmana ili forda. u pitanju su suptilne razlike u eksponiranosti (ako si u stanju uhvatiti takvo nijansiranje;)
nisam htio lupiti nešto trećerazredno samo zato jer je skroz nepoznato (tipa neki špageti western ili giallo)
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 19:57:02  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

pa naravno da su zvučni ali ostajem pri tome da to nisu tako razvikani naslovi poput fellinija, bergmana ili forda. u pitanju su suptilne razlike u eksponiranosti (ako si u stanju uhvatiti takvo nijansiranje;)
nisam htio lupiti nešto trećerazredno samo zato jer je skroz nepoznato (tipa neki špageti western ili giallo)

ja jesam hvala na pitanju sposoban uhvatiti to "nijansiranje"
koje je recimo debljine brodskog konopca - nešto manje poznato ne mora biti trećerazredno zato što je, je li, tebi to terra obscura
Go to Top of Page

stinky
stripovi.com suradnik

Croatia
13122 Posts

Member since 29/12/2001

Posted - 02/02/2010 : 20:13:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit stinky's Homepage  Send stinky a Private Message  Reply with Quote
gle,
ak se ne možeš uključiti u raspravu na suvisliji način onda nestani
ne znam što bih ti prije dao: satove logike ili filma
biraj si sam. nešto si stalno začuđen i promašen; hoćeš se mjeriti, natjecati? ajde možemo i mjeriti tko ima veći. ne vidim drugi smisao tvojeg upada (ako ga uopće ima???)
Go to Top of Page

rommel
stripovi.com suradnik

Croatia
7436 Posts

Member since 26/11/2001

Posted - 02/02/2010 : 21:00:39  Show Profile Show Extended Profile  Send rommel a Private Message  Reply with Quote
quote:

gle,
ak se ne možeš uključiti u raspravu na suvisliji način onda nestani
ne znam što bih ti prije dao: satove logike ili filma
biraj si sam. nešto si stalno začuđen i promašen; hoćeš se mjeriti, natjecati? ajde možemo i mjeriti tko ima veći. ne vidim drugi smisao tvojeg upada (ako ga uopće ima???)

možda prije no što kreneš drugima dijeliti satove uzmi sebi par iz bontona - moglo bi ti pomoći...
Go to Top of Page
Page: of 17 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.23 seconds. Snitz Forums 2000