Author |
Topic |
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 16/02/2010 : 17:38:00
|
Samozaljubljena juha od povrca podlozna dominaciji ingwera
Neka fotke govore . U ovom receptu sam zelio pokazati moju osobnu naklonost prema ovom korjenu koji se naziva Ingwer (Đumbir) i koji raste u indoneziji, australiji , vijetnamu , kini , indiji i japanu. Razlog moga experimentiranja ovim korjenom je cinjenica da ga svako dozivljava drugacije. Rasjekao sam korjen dumbira i dao da ga svako od clanova moje porodice pomirisi . Ucinio sam to sa svakim clanom posebno i bez znanja drugoga. Odgovori koje sam dobio su bili ..hmmm....miris limuna, miris ruze, miris papra, miris meda ..... Sto mi to govori? Govori mi da u svojim rukama posjedujem magicni stapic sa kojim mogu uciniti cuda ..yeep..cuda .
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
dessa
Advanced Member
Serbia
4354 Posts
Member since 19/11/2008 |
Posted - 16/02/2010 : 17:38:54
|
quote: Originally posted by Inferno
Javaljam se samo da podržim topic, jer sam i sam gurman. Uključit ću se i ja, prije li kasnije, s nekim starodalmatinskim receptima. Kod nas je uvijek bilo geslo - u najsiromašnijim i najbijednijim kućama u selu se sprema najbolja hrana.
Jedva čekam tako nešto. Inače, i ja podržavam topik jer sam i sam(kao i Gil-galad) imao ovakvu ideju. Staviću i ja uskoro valjda nešto. |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Member since 25/05/2005 |
Posted - 17/02/2010 : 10:14:20
|
quote: Originally posted by mr murdoc
quote: Originally posted by Lord Vader89
hmmmm....jedan predlog za Mr Murdoca, dakle, njegov topic, pa neka odluci da li se usvaja ili ne
neki od nas putuju tu i tamo povremeno, i neki od nas se trude da na istim putovanjima kusaju lokalna jela za razliku od nekih kojima je najlakse novcaniku i nogama da se zabodu u najblizi mekdonalds
shodno naslovu "gastronomska odiseja", mogli bismo da stavljamo preporuke mesta gde smo lepo jeli, sto na domacem, sto na inostranom planu. (po mogucstvu i poneka fotka )
hvala mladjo, na asocijaciji
Zasto ne , odlicna ideja . Topic ne mora biti ogranicen samo receptima .
Baš sam ovo u temi Konoba komentirao.Nisam ni skužio do sada da postoji ova tema... |
To really live you must almost die And it happened just that way with me |
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 17/02/2010 : 10:17:16
|
quote: Originally posted by mr murdoc
Samozaljubljena juha od povrca podlozna dominaciji ingwera
Neka fotke govore . U ovom receptu sam zelio pokazati moju osobnu naklonost prema ovom korjenu koji se naziva Ingwer (Đumbir) i koji raste u indoneziji, australiji , vijetnamu , kini , indiji i japanu. Razlog moga experimentiranja ovim korjenom je cinjenica da ga svako dozivljava drugacije. Rasjekao sam korjen dumbira i dao da ga svako od clanova moje porodice pomirisi . Ucinio sam to sa svakim clanom posebno i bez znanja drugoga. Odgovori koje sam dobio su bili ..hmmm....miris limuna, miris ruze, miris papra, miris meda ..... Sto mi to govori? Govori mi da u svojim rukama posjedujem magicni stapic sa kojim mogu uciniti cuda ..yeep..cuda .
Nedavno sam ga počeo intenzivnije koristiti, pogotovo dok radim jela od peradi u woku. Kako sam kvalitetan wok nabavio nedavno, totalno sam se navukao... Bude uskoro i nešto sličica... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 17/02/2010 : 16:55:13
|
Lamb Racks na australiski nacin
Priprava je vrlo jednostavna , a jelo vrlo ukusno. Maslinovo ulje, senf, zacini se smjesaju u gustu smjesu, sa njima se premazu Lamb Racks . Krumpir izrezati na ploske, cesnjak ne ljustiti vec sto vece komade odvojiti i staviti uz krumpir. Pecnicu zagrijati na 180-185 °c i prvo staviti peci meso, a naknadno i krumpir . U ovom slucaju sam izabrao i par sampinjona koji ce doci u pecnicu na samom kraju. Salata je po zelji..u ovom slucaju , feld salata sa avokadom , cherry tomatos, kuhanim jajetom, Cro#251;tons..to je to..dobar tek.
|
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
|
|
sawitch
Advanced Member
Serbia
40286 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 17/02/2010 : 17:25:11
|
Jagnjetina super, ali ovu salatu ne bih pojeo da mi platis.. Izgleda kao ispasha..
btw, znam da kad mazes meso senfom dobije prelepu boju, a ako ne preteras, ni ne oseti se senf vec neka sasvim nova aroma... Jos kad se pece u pivu ili belom vinu... ufff... Pa jos gore tanko isecena slaninica... = cist kancer Ali vrh... |
Patricia hic mea totus mundus est |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 17/02/2010 : 18:00:48
|
zavisi koje meso, ne moze svako meso u pivu, belom vinu, ili sa senfom
a da, slanina je druga prica |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
Edited by - Lord Vader89 on 17/02/2010 18:01:07 |
|
|
Mhejl
stripovi.com suradnik
Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 17/02/2010 : 20:22:07
|
jebomater, a ja se pitam, kako još nisam okusio te dobrote, koje nudi rose ann a domačica mi je:( |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 18/02/2010 : 17:18:32
|
zavisi koje meso, ne moze svako meso u pivu, belom vinu, ili sa senfom
a da, slanina je druga prica
Ima i drugacijih verzija.
LAMB RACKS marinerane na australijski i americki nacin uz paprike punjene sirom ,Broccoli, i krumpirom
Jednostavno..vrloo ukusno i za svaku priliku.
Marinada na australijski se sastoji od mjesavine senfa u zrnu i paste senfa uz sitno propasirani cesnjak, papar, sol i djevicansko maslinovo ulje .
Americka marinada je vec umjetnost za sebe , jer postoji mali milion variacija .
Osobno sam koristio limun, papar, feferone , maslinovo djevicansko ulje, cesnjak, Ketchup i med iz Okucana od mog prijatelja iz djetinjstva i strastvenog medara Lojze Vujicica
Na ovaj nacin klincima pokusavam pribliziti povrce koje mrze, kao sto sam ga i sam mrzio kad sam bio klinac. Takoder im zelim pokazati da je spremanje hrane jedan cin koji zahtijeva kreativnost, strpljivost i duh. Jedan sam od tipova koji obozavaju kuhati za druge dok sebe tu stavljaju u jedan beznacajni kut posmatraca kojemu zaigra srce kada cuje mmmmmmmmmm, uuuuuuuu, ili onaj udisaj i izdisaj koji znaci ..bravo . Sto naravno ne znaci da i sam volim papati
|
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 19/02/2010 : 00:52:32
|
Murdoče, jesu li ovo recepti koje imaš u arhivi ili radiš kao kuhar? Možda si domaćica na porodiljnom? Ali štancaš stvarno svjetske, nesvakodnevne recepte ko od šale... |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 19/02/2010 : 19:36:06
|
quote: Originally posted by il cattivo
Murdoče, jesu li ovo recepti koje imaš u arhivi ili radiš kao kuhar? Možda si domaćica na porodiljnom? Ali štancaš stvarno svjetske, nesvakodnevne recepte ko od šale...
Recepte prenosim sa lokalnog foruma moga kraja gdje sam takoder otvorio ovaj topic. Nisam profesionalalni kuhar i ne radim u toj bransi, ali sam zaljubljenik u delicije te clan udruzenja hoby kuhara i dokumentiram kao sto vidis ono sto radim. Kuhanje me opusta, veseli i ispunjava .
quote: Možda si domaćica na porodiljnom?
...da barem jesam |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 20/02/2010 : 09:43:07
|
Danas kuham istocnjacki.
Black tiger skampe, kokosovo mlijeko, bambusovo srce, i puuuno povrca , te malo rize Recept je modificiran , odnosno moj.
Svima kojima ovo zamirise dobar tek, za one kojima to ne znaci nista ..neka barem nazdrave ..za to je i postana ova zadnja fotka .
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 20/02/2010 : 11:05:16
|
hm, da te pitam. mama moja praktikuje istocnjacki nacin ishrane vec neko vreme, naime - makrobiotiku. dakle, odavno se navikla na sve te njihove gurmanske zvrzlame. al kad je probala kokosovo mleko i bambus, kaze da odvratnije nesto skoro nije probala
ima li tu neke veze sa pripremom, dodacima, blabla....ili je ukus jedan jedini, pa kako ti legne |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
drogsy
stripovi.com suradnik
Croatia
4741 Posts
Member since 27/12/2009 |
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 20/02/2010 : 11:15:37
|
hm, da te pitam. mama moja praktikuje istocnjacki nacin ishrane vec neko vreme, naime - makrobiotiku. dakle, odavno se navikla na sve te njihove gurmanske zvrzlame. al kad je probala kokosovo mleko i bambus, kaze da odvratnije nesto skoro nije probala
ima li tu neke veze sa pripremom, dodacima, blabla....ili je ukus jedan jedini, pa kako ti legne
Naravno da ima veze sa pripravom. Kokosovo je mlijeko u ovom slucaju (ublazivac)ljutih dodataka , gdje se vrlo rado i dobro uklapa . Dakle , doziraj ga po potrebi, da bi ublazila ljutinu, slanost ili kiselost..a bambus ce se vec prilagoditi cijeloj toj prici. Postoje ljudi kojima neki ukusi ne leze ..to je normalno i svakodnevna pojava, ali i izazov onih koji kuhaju da im to prilagode . |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 24/02/2010 : 21:11:02
|
Tipicno centralo svicarska kuhinja ..meni kao slavoncu pase do jaja. Izribajte krumpir na ribezu za jabuke , zacinite ga bijelim paprom, morskom soli , muskatnim orascicima , te koristite naribani parmezan. Kobasice moraju biti friske i svinjske . Sos pripremite ovako ..polu crno brasno,voda , vegeta , luk nasjecen na polutke , papar (crni). ako je umak prerijedak koristite fotku koju ovdje stavljam..buter, brasno.valjajte ih u kuhlicu i stavite ih u umak koji ce tada dobiti jednu drugu i konstantniju notu.
moj rucak danas..
|
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 24/02/2010 : 21:56:49
|
uh, lepota samo sto ne zamirise iz ekrana
nego, da pohvalim GilGaladov mexicki pileci buckuris!!!! Prava studentska kombinacija, brzo lako i ukusno, a ne ona jela od kojih ti se kuhinja oporavlja 6 dana (dakle, govorimo o studentskim kuhinjama)
jedino sto mu nisam kari stavljao, nego belog luka, onako srpski kuvani pirinac, i paradajz corba sa povrcem....uh, odoh da klopam nesto
thumbs up! |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 25/02/2010 : 20:59:02
|
Brza hrana po svicarski..ujedno i vrhunski specijalitet.
Fondue Swiss
Obozava ga cijela obitelj i rado ga i cesto pravimo u jesenskim i zimskim danima .
|
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 27/02/2010 : 09:03:38
|
Lako ti se kad imaš takvu aparaturu. Jel to doma pripravljaš ili imaš restorančić? |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/02/2010 : 10:17:06
|
Lako ti se kad imaš takvu aparaturu. Jel to doma pripravljaš ili imaš restorančić?
Doma |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/02/2010 : 10:19:49
|
Spaghetti da murdoc
Cijelo mi se vrijeme ispred ociju muvaju orasi i cijelo vrijeme ih lomim i grickam te pravim smece oko sebe na sveopce "odusevljenje" moje zivotne druzice Djeca su pozeljela spagete ..hmmm
Ocistite orahe , stavite ih u mixwer sa malo maslinovog ulja , javorovog sirupa i jednim jajem te ih dobro izmixajte . U posudu izmjesajte 3 jaja , slani kravlji sir, parmezan i dodajte smjesu iz mixera te posolite i popaprite . Slaninu i vratinu isjecite na kockice i proprzite je sa cesnjakom (nasjecenim na grubo) Spagete skuhajte al dente , prelijte ih smjesom i na kraju zagrijte slaninu i vratinu jos 1 minutu te dodajte jelu. Promjesajte i servirajte odmah.
|
|
|
il cattivo
Average Member
Croatia
861 Posts
Posted - 27/02/2010 : 16:34:45
|
Kao što rekoh, imaš odličnu aparaturu i dobru publiku, koliko mi se čini -) A i vremena i volje, što je najbitnije... Svaka čast, kad gledam ovo, posramljen sam, pogotovo što kuham sve manje i sve manje volje imam. Osim ako nije neka prigoda, neizvjestan seks u pitanju i tako |
|
|
mr murdoc
Advanced Member
Switzerland
14557 Posts
Posted - 27/02/2010 : 19:01:09
|
Kao što rekoh, imaš odličnu aparaturu i dobru publiku, koliko mi se čini -) A i vremena i volje, što je najbitnije... Svaka čast, kad gledam ovo, posramljen sam, pogotovo što kuham sve manje i sve manje volje imam. Osim ako nije neka prigoda, neizvjestan seks u pitanju i tako
ovom zadnjom recenicom si me nasmijao do suza. Bravo majstore |
|
|
Topic |
|