forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Koliko kosta da neko sam reprintuje strip
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 2

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 15:21:10  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

htt://yfrog.com/4jmojradaj

http/img705.imageshack.us/img705/5127/mojrad.jpg

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

hogar_5
New Member

Bosnia and Herzegovina
284 Posts

Member since 28/03/2004

Posted - 18/02/2010 : 15:21:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit hogar_5's Homepage  Send hogar_5 a Private Message  Reply with Quote
uraditi takvo sto za svoju dusu i nije losa ideja.
ja sam vec se raspitao i iz provjerenih izvora mogu da ti kazem da za 200 eura mozes imati zlatnu seriju i lunov magnus strip( svih 2100 brojeva sa glavnim i sporednim junacima ) kompletan u elektroskoj formi sa extra rezolucijom.
lik koji ima svoju stampariju mi je trazio 1500 eura da mi profesinalno uradi zs i lms na skoro identicnom papiru, to dodje po 0,70e po stripu ali trebalo bi da nas ima barem desetak koji bi uzeli po komplet da bi se postigla ta cijena.
hrbat bi bio jedini problem ali za neka manja dodatna sredstva imam covjeka i za to.
moja nakana je bila ne da poticem pirateriju nego, konkretno u mom slucaju, da imam za sebe te stripove a svoju originalnu kolekciju da rasprodam.u tom slucaju imao bi lijep komplet(mada opet nije to to)a ostvario bi i neku dobit jer bi mogao puno vise novaca uzeti za svoje stripove

www.hogarcaffe.com ...bh strip sajt
Go to Top of Page

skviki
Average Member

Serbia
723 Posts

Member since 29/12/2006

Posted - 18/02/2010 : 15:30:31  Show Profile Show Extended Profile  Send skviki a Private Message  Reply with Quote
Ja ne mogu da verujem sta sve citam ovde. Sve biser do bisera.

Bolje je biti bogat nego ne biti !!!
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 15:46:56  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by skviki

Ja ne mogu da verujem sta sve citam ovde. Sve biser do bisera.

nenade poslao sam ti na licni mail sliku pomozi da je stavim na topic,pozdrav

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 15:49:54  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
TO JE cico prica(veseli cetvrtak) sa mojom naslovnicom i mojim dizajnom.

Go to Top of Page

Šovinista
New Member

Serbia
178 Posts

Member since 27/08/2009

Posted - 18/02/2010 : 16:08:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Šovinista a Private Message  Reply with Quote
Evo, pomoći ću ja, pošto se pomalo razumem... Nisi gore dobro ukucao link. Popravio sam ga i dobio ovo:

Moje iskreno mišljenje je da ovo izgleda užasno.

You can fool some people sometimes, but you can't fool all the people all the time.
Go to Top of Page

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 18/02/2010 : 16:12:56  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
Lepo , lepo ; napraviš par kopija i dilaš preko foruma

Go kneel and weep

Edited by - drogsy on 18/02/2010 16:13:20
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 16:14:33  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Šovinista

Evo, pomoći ću ja, pošto se pomalo razumem... Nisi gore dobro ukucao link. Popravio sam ga i dobio ovo:

Moje iskreno mišljenje je da ovo izgleda užasno.

Zahvaljujem ,to je prva verzija koju treba doraditi jos malo prosiriti da pokrije ceo strip9to je fotografska slika) kad vec ne mogu da sam napravim ceo strip BAR MOGU DA IZNEMENIM NASLOVNICU

Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 18/02/2010 : 16:16:23  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

Lepo , lepo ; napraviš par kopija i dilaš preko foruma

A DA VIDIS KAKVA JE PLAVA ZVEZDA,TO JEST SEDMORICA SA PLAVE ZVEZDE L.M.S. 127, nema prodaje ovo je cisto za moj hir

Go to Top of Page

Bob Rok
Advanced Member

4922 Posts

Member since 11/03/2009

Posted - 18/02/2010 : 19:52:22  Show Profile Show Extended Profile  Send Bob Rok a Private Message  Reply with Quote
Papir uzmi kundstruk 90 g za unutra. Sto se tice programa, dovoljni su ti Photoshop i Quark (Adobe Indesign). Mozes i preko Corela da odradis nesto. Stampanje je relativno lako, jedino moras da pazis na toner, jer slike ga jedu. Koricenje je nesto sto ces tesko sam da uradis. Da, sken stripa ne bi smeo da ti bude ispod 300 dpi, a stampa je najbolja na 1200x1200

Edited by - Bob Rok on 18/02/2010 19:52:47
Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 23/02/2010 : 00:20:29  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Jel ima neko da je na starim stripovima pravio nove naslovnice. Jel je izvodljivo pogoditi kvalitet papira naslovnica. Da li bi to uopste licilo na nesto i koliko bi takva avantura kostala?

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

Grujah.
Advanced Member

Serbia
3254 Posts

Member since 28/07/2009

Posted - 23/02/2010 : 00:28:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Grujah. a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Jel ima neko da je na starim stripovima pravio nove naslovnice. Jel je izvodljivo pogoditi kvalitet papira naslovnica. Da li bi to uopste licilo na nesto i koliko bi takva avantura kostala?

Search button is your friend!
Imas ovde topic: http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=35619 na tu temu, ima i slika restauiranih naslovnica na kasnijim stranicama.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 23/03/2010 : 21:29:21  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by radulovic marko

quote:
Originally posted by jaki

quote:
Originally posted by marlowe

Zakon nema ništa protiv toga uradi za sopstvene potrebe. Pa moze i da se hvali naokolo.
Šta, zakon će da te kazni zato što nešto fotokopiraš???
Možete da pravite, dizajnirate, laserski štampate, koričite, šta god hoćete i koliko god hoćete. I možete to i a slikate i pokazujete do mile volje. I da pričate o tome.

Iz prvog posta vidljiva je namjera da se udruži skupina ljudi u nelegalnoj raboti a ti pričaj šta hoćeš.

Kakve bre nelegalne radnje politicari pokradose sve zivo ,mafijasi otese sve zivo,diskova po ulicama koliko hoces a ja cu u zatvor sto sebi napravim strip koji volim . I ni jednog trenutka nisam spomenuo prodaju vec sam pokrenuo topic jel me zanima cena da se uradi jedan strip.

Upotpunosti se slazem s tobom i podrzavam namjeru ,e da bas ce da nas kazne i krivicno gone sto zalimo samo upotpuniti kolekciju sa nesto stripova,ali moze svasta da se desi moze bas nas da gone jer one velike lopove i nepokusavaju.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 23/03/2010 : 21:46:02  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by regar

Jesam ja,pa ako odes u kvalitetnu stampariju,a ja sam otisao,tip mi je odradio nekoliko naslovnica na najsuvremenijoj stampacoj masini,tako da se nemogu razlikovati od orginala ni po boji ,a ni po vrsti papira,a prosao sam i relativno jeftino o,50 evra po stranici,ali sto se tice unutarnjih stranica ne isplati se cijena po listu je 0,35 evra.
Go to Top of Page

herzegovina.boy
New Member

Bosnia and Herzegovina
187 Posts

Member since 26/10/2008

Posted - 23/03/2010 : 22:02:45  Show Profile Show Extended Profile  Send herzegovina.boy a Private Message  Reply with Quote
[quote]Originally posted by hogar_5

ja sam vec se raspitao i iz provjerenih izvora mogu da ti kazem da za 200 eura mozes imati zlatnu seriju i lunov magnus strip( svih 2100 brojeva sa glavnim i sporednim junacima ) kompletan u elektroskoj formi sa extra rezolucijom.
lik koji ima svoju stampariju mi je trazio 1500 eura da mi profesinalno uradi zs i lms na skoro identicnom papiru, to dodje po 0,70e po stripu ali trebalo bi da nas ima barem desetak koji bi uzeli po komplet da bi se postigla ta cijena.
hrbat bi bio jedini problem ali za neka manja dodatna sredstva imam covjeka i za to.
moja nakana je bila ne da poticem pirateriju nego, konkretno u mom slucaju, da imam za sebe te stripove a svoju originalnu kolekciju da rasprodam.u tom slucaju imao bi lijep komplet(mada opet nije to to)a ostvario bi i neku dobit jer bi mogao puno vise novaca uzeti za svoje stripove

[/quoMoze li se e znati ko je taj tip i bi li radio par stotina stripova ili samo kompletne kolekcije
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11095 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 23/03/2010 : 22:17:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Obožavam ovaj forum! Hi hi hi...

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts

Member since 20/01/2005

Posted - 23/03/2010 : 22:42:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit dcopic's Homepage  Send dcopic a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by hogar_5

Ja se slabo razumijem u skeniranje i obradu istog, ali siguran sam da ti 2100 brojeva ZS i LMS-a (to je oko 250000 stranica) nitko neće skenirati za 200 eura. Jedino možda u Siera Leoneu, gdje ljudi rade za dolar dnevno, pa za 200 dana možda uspiju. Osim ako netko to već ima skenirano i obrađeno u extra rezoluciji, a to baš ne vjerujem.

I da, ako sam dobro shvatio, već imaš komplet ili nepotpuni komplet ZS i LMS-a, kojeg bi prodao i onda bi radio tih 2100 pirata?! Mislim da je malo vjerojatno da će ti to uspjeti ostvariti, ili karikirano: veće su šanse da se vanzemaljci spuste u New York pred zgradu UN-a, nego danetko napravi sav taj posao...
Go to Top of Page
Page: of 2 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.12 seconds. Snitz Forums 2000