forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Ocenjivanje stripova - blamaza
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 4

drogsy
stripovi.com suradnik

Croatia
4752 Posts

Member since 27/12/2009

Posted - 29/01/2010 : 21:03:01  Show Profile Show Extended Profile  Send drogsy a Private Message  Reply with Quote
3.5 , najmanja ocijena za strip u dobrom stanju

Go kneel and weep
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 30/01/2010 : 08:10:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by drogsy

3.5 , najmanja ocijena za strip u dobrom stanju

Ma bas sam sad negdje na aukcijama video ocenu 4,9 - 4,95

so it shall be written, so it shall be done
Go to Top of Page

radulovic marko
Senior Member

Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts

Member since 14/02/2009

Posted - 20/02/2010 : 13:02:54  Show Profile Show Extended Profile  Send radulovic marko a Private Message  Reply with Quote
A kad je glancer a nije 5,sta li je to da nije 5.1

Nema,nema niko tako lepe dragane.
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 20/02/2010 : 23:54:28  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kerber

Da,po meni sve ovo ocenjivanje u stilu 3.6 ili 4.9,je prava blamaza,lepo smo imali 4,4-,3+ itd....zasto nam ovo treba?i dosad smo imali velike razlike u kriterije ocenjivanja,a sad jos i ovo,ko moze jamciti da ima toliko ostro oko da oceni dali je neki strip ocuvan za 4.2 ili 4.3??
Da me ne shvate krivo oni koji su poceli sa ovaj nacin ocenjivanja,ali po meni nije u redu.Jednostavno,svi moramo imati bar priblizne kriterije,a ovako ce se razlike samo povecati..

Može bit,ali nije nikakva blamaža niti preseravanje.Ideja je nastala na osnovi stila ocjenjivanja stripova u skali 1-10(uz decimale i opis).Izgledalo je realnije pokušat tako nešto kod nas uz spoznaju revitaliziranja određenog predmeta u uvriježenom ocjenjivanju od 1-5.
Primjer...kupcu znatno privlačnije zvuči ocjena 4- od ocjene 3+.Ili kako opravdat ocjenu:4+/5-?Zbog tog mi se činilo da je možda zgodno ocijenjivat strip sa ocijenom,uz dodatak decimale.Ako je strip u ocjeni 4,ali se prodavaču čini da je malo ljepši od 4,a nije niti 5-,možda je zgodno i jednostavnije stavit 4,4.Ne znam,uglavnom namjera je bila dobronamjerna,najmanje preseravanje.A i zašto,zbog čega i sa kojom svrhom?
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 20/02/2010 : 23:58:54  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dcarapo2

kerber je u pravu..to s 4.2 i slično je obično preseravanje

Slažem se sa kerberom,taj koji je to prvi pokušao je preserator.Čista blamaža i preseravanje.
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 20/02/2010 : 23:59:59  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dveribad

quote:

Da,po meni sve ovo ocenjivanje u stilu 3.6 ili 4.9,je prava blamaza,lepo smo imali 4,4-,3+ itd....zasto nam ovo treba?i dosad smo imali velike razlike u kriterije ocenjivanja,a sad jos i ovo,ko moze jamciti da ima toliko ostro oko da oceni dali je neki strip ocuvan za 4.2 ili 4.3??
Da me ne shvate krivo oni koji su poceli sa ovaj nacin ocenjivanja,ali po meni nije u redu.Jednostavno,svi moramo imati bar priblizne kriterije,a ovako ce se razlike samo povecati..

Može bit,ali nije nikakva blamaža niti preseravanje.Ideja je nastala na osnovi stila ocjenjivanja stripova u skali 1-10(uz decimale i opis).Izgledalo je realnije pokušat tako nešto kod nas uz spoznaju revitaliziranja određenog predmeta u uvriježenom ocjenjivanju od 1-5.
Primjer...kupcu znatno privlačnije zvuči ocjena 4- od ocjene 3+.Ili kako opravdat ocjenu:4+/5-?Zbog tog mi se činilo da je možda zgodno ocijenjivat strip sa ocijenom,uz dodatak decimale.Ako je strip u ocjeni 4,ali se prodavaču čini da je malo ljepši od 4,a nije niti 5-,možda je zgodno i jednostavnije stavit 4,4.Ne znam,uglavnom namjera je bila dobronamjerna,najmanje preseravanje.A i zašto,zbog čega i sa kojom svrhom?

Batali Kerbera, covek sakupio 10.000 komada i sad ne zna sta ce sa novcem koji dobije od prodaje
Daj ti meni lepi komplet (4,8 pa nagore) Zagora LMS + ZS (LMS mora da bude staklo)

Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/02/2010 : 00:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

quote:

Batali Kerbera, covek sakupio 10.000 komada i sad ne zna sta ce sa novcem koji dobije od prodaje
Daj ti meni lepi komplet (4,8 pa nagore) Zagora LMS + ZS (LMS mora da bude staklo)

Leleee,batko,mnogo ubav komplet potražuvaš!?(ostalo malo iz vojničkih dana,da ne shvatiš krivo-šalim se)
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:09:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by rgorgiev

quote:

quote:

Leleee,batko,mnogo ubav komplet potražuvaš!?(ostalo malo iz vojničkih dana,da ne shvatiš krivo-šalim se)

Ne shvatam nista krivo, ti i moj dijalekt uhvati A komplet nadzi, pa javi...

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/02/2010 : 00:17:30  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
U red rgorgiev,ne trcu pred rudu
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:20:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by bihac-una

U red rgorgiev,ne trcu pred rudu

Ak uzmem sad-uzmem, ako ne 4,8 mi nije dovoljno, onda idem samo preko 5,11

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/02/2010 : 00:26:35  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Salu na kraj,ali smatram nemoguce naci lms komplet staklo
Ako ko ima,nece ti prodati ovako na komad,osim ako nisi spreman platiti duplo od trzisne vrijednosti po komadu

Gledaj,tesko je naci staklo SD i Ludensa komplet a da ne pominjemo tad Dnevnik izdanja

Npr....kupio sam 6 kompleta Zagor Extra od kojih kompletiram jedan glanc glancera da ispadne,i vjeruj mi nisam jos uspio
Uvijek nesto fali tu
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:30:39  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Salu na kraj,ali smatram nemoguce naci lms komplet staklo
Ako ko ima,nece ti prodati ovako na komad,osim ako nisi spreman platiti duplo od trzisne vrijednosti po komadu

Gledaj,tesko je naci staklo SD i Ludensa komplet a da ne pominjemo tad Dnevnik izdanja

Npr....kupio sam 6 kompleta Zagor Extra od kojih kompletiram jedan glanc glancera da ispadne,i vjeruj mi nisam jos uspio
Uvijek nesto fali tu

Ja sam ti optimista. I uvek funkcionira.
1. Ja sam od prve nasao SD i LUD super. Privatna kolekcija - pozdrav Mario
2. Ne mogu se zadovoljiti necim goeg no to sto sam imo. Takva mi priroda - ljudska

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/02/2010 : 00:34:50  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Super je sasvim drugi pojam od onog kojeg sam naveo

Idem da spavam malo,jer moram vec u 4 da krenem na tockove

LP
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:36:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Super je sasvim drugi pojam od onog kojeg sam naveo

Idem da spavam malo,jer moram vec u 4 da krenem na tockove

LP

Teraj. Opet prodajes sutra neki auto ili nesto cim u 4 ustajes u nedelju. Super za mene znaci GLANC; GLANC; GLANZ. Od super nema ocuvanijeg.

Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:38:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
Odoh i ja da spavam, nedelja mi je jedini dan kad spavam vise od 5.30 ili 6.00.

Go to Top of Page

bihac-una
Average Member

Germany
979 Posts

Member since 13/07/2008

Posted - 21/02/2010 : 00:39:28  Show Profile Show Extended Profile  Send bihac-una a Private Message  Reply with Quote
Ok,od sad ocjenjujem ocjenom "SUPER"
Glanc izbacujem iz rijecnika

Nije auto,vec lubenice

Nacht
Go to Top of Page

rgorgiev
Senior Member

2084 Posts

Member since 17/06/2004

Posted - 21/02/2010 : 00:41:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit rgorgiev's Homepage  Send rgorgiev a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ok,od sad ocjenjujem ocjenom "SUPER"
Glanc izbacujem iz rijecnika

Nije auto,vec lubenice

Nacht

Nacht und schöne Träume mein Freund i puno uspeha kod lubenice sutra.
Du hasts drauf

Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 21/02/2010 : 03:35:28  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ne,ne,preseravanje je teska rec za koju dcaprapo2 si je uzeo za pravo da je upotrebi
Pod blamzom sam mislio na zabludu,zabunu ili nesto slicno,a zabuna i je,evo ti primer,ja saljem strip koji sam ocenio sa ocenom 5,a ni neznam da je u medzuvremenu isti covek kupovao recimo od tebe strip koji si mu ti ocenio sa 5.0(ili tacnije glancer),i sad normalno opet ceka glancera,ali dobija obicnu peticu ..do juce je i kod tebe bila velika razlika izmedzu 5 i glancer,sad je to promenjeno,ili se bar pokusava promeniti...
a ono sa 3.9.ili 4.7..e to ne mogu svariti,ajd recimo da je samo kod tebe ok je,ali kako uporediti tvoju ocenu sa 4.1 i recimo moju ocenu sa 4.1..i do sad je bilo razlike sa onih 4+ ili 5- koji su imali daleko veci opseg(npr.4+ obuhvata nove ocene 4.1,4.2,4.3,4.4,4.5)a kamoli sad sa toliko istancana ocenjivanja.

p.s. i meni je namera bila dobronamerna,nisam zelio da nekog uvredim,samo sam mislio na to da se ne produbi onaj vec postojeci jaz ocenjivanja.
Go to Top of Page

kerber
Senior Member

Fyro Macedonia
1723 Posts

Member since 22/03/2006

Posted - 21/02/2010 : 04:23:09  Show Profile Show Extended Profile  Send kerber a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Slažem se sa kerberom,taj koji je to prvi pokušao je preserator.Čista blamaža i preseravanje.

znaci slazes i se sa Zeljkom,ne samo sa kerberom

Nego Dveribade,zasto si covece dopustio da ovo utice na tebe,vidim da si nove aukcije koje si postavio poceo realno da ocenujes,stare dobre ocene 5-.4+..

P.S.SAD SAM SE OPET SETIO...OVO JE ZADNJI PUT DA TI NAPOMINJEM DA IMAS JEDAN KOMPLETIC KOD MENE(uredno placen sa tvoje strane)
Reci da ga saljem ili jos cekas vizu za Makedoniju

Edited by - kerber on 21/02/2010 04:27:55
Go to Top of Page

dcarapo2
Advanced Member

Argentina
3770 Posts

Member since 27/01/2004

Posted - 21/02/2010 : 17:00:38  Show Profile Show Extended Profile  Send dcarapo2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Ne,ne,preseravanje je teska rec za koju dcaprapo2 si je uzeo za pravo da je upotrebi
Pod blamzom sam mislio na zabludu,zabunu ili nesto slicno,a zabuna i je,evo ti primer,ja saljem strip koji sam ocenio sa ocenom 5,a ni neznam da je u medzuvremenu isti covek kupovao recimo od tebe strip koji si mu ti ocenio sa 5.0(ili tacnije glancer),i sad normalno opet ceka glancera,ali dobija obicnu peticu ..do juce je i kod tebe bila velika razlika izmedzu 5 i glancer,sad je to promenjeno,ili se bar pokusava promeniti...
a ono sa 3.9.ili 4.7..e to ne mogu svariti,ajd recimo da je samo kod tebe ok je,ali kako uporediti tvoju ocenu sa 4.1 i recimo moju ocenu sa 4.1..i do sad je bilo razlike sa onih 4+ ili 5- koji su imali daleko veci opseg(npr.4+ obuhvata nove ocene 4.1,4.2,4.3,4.4,4.5)a kamoli sad sa toliko istancana ocenjivanja.

p.s. i meni je namera bila dobronamerna,nisam zelio da nekog uvredim,samo sam mislio na to da se ne produbi onaj vec postojeci jaz ocenjivanja.

druže,to je blaga riječ s obzirom kaj mislim o takvom načinu ocjenjivanja samo se ne znam gore izjasniti jerbo nisam previše pismen..rajko može napisati ocijene i s rimskim brojevima jer raja zna koe

zato oni koji misle,cijene rijeci gospodnje jer ako si u kremenadli ,nisi za kobasice
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/02/2010 : 18:28:02  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

znaci slazes i se sa Zeljkom,ne samo sa kerberom

Nego Dveribade,zasto si covece dopustio da ovo utice na tebe,vidim da si nove aukcije koje si postavio poceo realno da ocenujes,stare dobre ocene 5-.4+..

P.S.SAD SAM SE OPET SETIO...OVO JE ZADNJI PUT DA TI NAPOMINJEM DA IMAS JEDAN KOMPLETIC KOD MENE(uredno placen sa tvoje strane)
Reci da ga saljem ili jos cekas vizu za Makedoniju

Ma kakvi,zezam se.Svatko ocjenjuje po vlastitom uvjerenju.Vjerujem da kupac kada kupuje strip od određenog prodavača pretpostavlja kakav će strip dobit(kakve očuvanosti).Pogriješim i ja u ocjeni,a ako se netko potuži,sve ide na poklon.
Ovo sa decimalama vjerojatno manje odgovara prodavaču..npr.ocijeniš strip sa 4.9 ili 5-...vizualno i psihološki,ova 5- potencijalnom kupcu ljepše i privlačnije djeluje,zar ne?
Možda je malo komplicirano ovakvo ocjenjivanje,ali djeluje realnije.Meni je svejedno.Ukoliko netko izmisli nekakva pravila u ocjenjivanju i većina se složi,ja ću ih poštivat.
Što se tiče razlika u ocjenjivanju,mislim da ne bi trebala bit znatno različita,naravno,ako se radi o korektnim ljudima.
Po komplet makedonskog Zagora ću doć kad-tad,pa možda posjetim Kičevo i Debar-tamo sam bio u vojsci!

Edited by - dveribad on 21/02/2010 18:29:11
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 21/02/2010 : 18:34:02  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Mislim da bi realnije ocenjivanje bilo kad bi se ocene stavljale na dve decimale, recimo 4,87 i 4,88, to bi onda bio stvarno vrhunac perverzije!!

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/02/2010 : 18:43:13  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by srdjandj

Mislim da bi realnije ocenjivanje bilo kad bi se ocene stavljale na dve decimale, recimo 4,87 i 4,88, to bi onda bio stvarno vrhunac perverzije!!

Može bit,tako djeluje.Pitaj nekoga tko se bavi filatelijom i numizmatikom.Njima je ocijena ili procijena određenih ljudi jako bitna.Recimo da plaćaš nekakvu rijetku novčanicu po par tisuća eura,sigurno bi ti bilo bitno da li je očuvanost 8.5 ili 9.6...slično vrijedi i za markice.Mislim da su ameri to ocijenjivanje stripova do 10.0 dobro osmislili.Dobro,velika je razlika u cijenama u odnosu na nas i naše podneblje.Pogledaj koliko kod njih vrijede prva izdanja,npr Supermena.Nije niti čudno što su takve cjepidlake u ocijeni i procjeni očuvanosti.Jel zna netko kako Talijani npr. ocijenjuju svoja prva Bonelli izdanja?
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22435 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 21/02/2010 : 18:55:01  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Može bit,tako djeluje.Pitaj nekoga tko se bavi filatelijom i numizmatikom.Njima je ocijena ili procijena određenih ljudi jako bitna.Recimo da plaćaš nekakvu rijetku novčanicu po par tisuća eura,sigurno bi ti bilo bitno da li je očuvanost 8.5 ili 9.6...slično vrijedi i za markice.Mislim da su ameri to ocijenjivanje stripova do 10.0 dobro osmislili.Dobro,velika je razlika u cijenama u odnosu na nas i naše podneblje.Pogledaj koliko kod njih vrijede prva izdanja,npr Supermena.Nije niti čudno što su takve cjepidlake u ocijeni i procjeni očuvanosti.Jel zna netko kako Talijani npr. ocijenjuju svoja prva Bonelli izdanja?

Drugo su poštanske marke(ne markice, filatelisti su jako osetljivi i ljute se kad se kaže markice, jer one imaju sasvim drugi način ocenjivanja(osim očuvanosti, moraju biti i bez pečata, jer su onda vrednije, mada su neki stari primerci vredniji ako poseduju pečat) ili stari novac, a za stripove ne znam koji kriterijumi postoje u američkom ili italijanskom načinu ocenjivanja, ali ovo sa decimalama mi deluje kao strašno proseravanje, nemoj da se ljutiš, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

dveribad
Senior Member

Croatia
2502 Posts

Member since 18/07/2005

Posted - 21/02/2010 : 19:04:22  Show Profile Show Extended Profile  Send dveribad a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Drugo su poštanske marke(ne markice, filatelisti su jako osetljivi i ljute se kad se kaže markice, jer one imaju sasvim drugi način ocenjivanja(osim očuvanosti, moraju biti i bez pečata, jer su onda vrednije, mada su neki stari primerci vredniji ako poseduju pečat) ili stari novac, a za stripove ne znam koji kriterijumi postoje u američkom ili italijanskom načinu ocenjivanja, ali ovo sa decimalama mi deluje kao strašno proseravanje, nemoj da se ljutiš, ali svako ima pravo na svoje mišljenje.

Ma što bi se ljutio,pa i meni je jednostavnije ocijenit strip sa 4+ ili 5-.Ponavljam ti,pretpostavljam da je takvo ocijenjivanje dovedeno do perfekcije i najsitnijih detalja isključivo zbog velikih cijena tih stripova.Recimo da si u mogućnosti i želiš si kupit strip od nekih par tisuća eura(da smo u Italiji npr),mislim da bi svatko od nas u toj situaciji prilikom kupnje vrlo detaljno pregledavao taj strip i tražio od nekoga mjerodavnog da potvrdi autentičnost tog stripa.Često se ta potvrda autentičnosti i plaća(kod nas je to recimo primjer sa slikama,dokumentima,pismima,medaljama,itd).Valjda smo se sad razumjeli,ako nisi-pitaj ženu!!(šalaaaaa)!
Go to Top of Page
Page: of 4 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.16 seconds. Snitz Forums 2000